Dha Dış Haber - Üsküp Türk Tiyatrosu, Kuruluşunun 65. Yılında Kosova'da Perdelerini Açtı - Son Dakika
Güncel

Dha Dış Haber - Üsküp Türk Tiyatrosu, Kuruluşunun 65. Yılında Kosova'da Perdelerini Açtı

Dha Dış Haber - Üsküp Türk Tiyatrosu, Kuruluşunun 65. Yılında Kosova\'da Perdelerini Açtı

Balkanların Türk dilinde tek profesyonel Türk tiyatrosu olan ve 1950 yılında ilk kez kurulan Üsküp Türk Tiyatrosu, kuruluşunun 65. yılını kutluyor.

02.12.2015 02:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balkanların Türk dilinde tek profesyonel Türk tiyatrosu olan ve 1950 yılında ilk kez kurulan Üsküp Türk Tiyatrosu, kuruluşunun 65. yılını kutluyor. Türk dilinde aralıksız perdelerini açan Üsküp Türk Devlet Tiyatrosu, 65. yılı nedeniyle Carlo Goldoni'nin yazmış olduğu ve başarılı yönetmen Yücel Erten'in yönettiği İki Efendinin Uşağı tiyatro oyununu sahneye koydu.

Kuruluşunun 65. yılı dolayısıyla Kosova Demokratik Türk Partisi'nin (KDTP)davetlisi olarak Kosova'ya gelen Üsküp Türk Tiyatrosu, Prizrenli tiyatro severlerle buluştu. Türkçe, Arnavutça ve Makedon dillerinde oynanan oyuna başta Kosova Kamu Yönetimi Bakanı ve KDTP Genel Başkanı Mahir Yağcılar olmak üzere, çok sayıda üst düzey davetli katıldı. DHA'ya konuşan Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Üsküp Türk Tiyatrosu'nun Türk dilinin yaşatılmasında önemli rol üstlendiğini söyledi. Oyunda zengin sevgililerin romantik duygulu hayatları, onların zıddı olan para kazanıp çok zor olan hayat mücadelesini sürdüren uşağın yalanlarla ve yarattığı karşılıklarla süren gülmece dolu olayların öyküsü konu ediniyor. Oyun yaklaşık iki saat sürdü.

Üsküp Türk Tiyatrosu Türk dizilerine önemli oyuncular kazandırdı

Üsküp Türk Tiyatrosu'nun bugüne kadar yetiştirdiği çok sayıda oyuncu bugün Türkiye'de sinema ve dizilerde önemli rollerde yer alıyor. Muhteşem Yüzyıl dizisinde Nigar Kalfa karakteriyle Filiz Ahmet, Kurtlar Vadisi'nde halen oynayan Ertan Saban yanı sıra birçok oyuncu bulunmakta. Uzun yıllar ATV'de yayınlanan Elveda Rumeli dizisinde çok sayıda Üsküp Türk Tiyatrosu oyuncusu rol almıştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Dış Haber - Üsküp Türk Tiyatrosu, Kuruluşunun 65. Yılında Kosova'da Perdelerini Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement