Dha Dış - Paris'te Yaşayan Türkler 'sarı Yelekliler? - Son Dakika
Güncel

Dha Dış - Paris'te Yaşayan Türkler 'sarı Yelekliler?

Dha DIŞ - Paris'te yaşayan Türkler 'sarı yelekliler' eylemlerini DHA mikrofonlarına değerlendirdi-Paris'te sokaklar sakin, eylemciler Macron'dan kalıcı çözüm bekliyorEnder DURUEL PARİS DHA ?

05.12.2018 10:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dha DIŞ - Paris'te yaşayan Türkler 'sarı yelekliler' eylemlerini DHA mikrofonlarına değerlendirdi

-Paris'te sokaklar sakin, eylemciler Macron'dan kalıcı çözüm bekliyor

Ender DURUEL PARİS DHA ? Paris'te hafta sonu yaşanan çatışmaların ardından hafta içi, eylemlerin yapıldığı alanlarda sükünetin hakim olduğu görüldü. Başbakan Edouard Philippe'in akaryakıt vergilerinin 6 ay askıya alınacağını duyurmasının ardından yer yer sürmekte olan eylemlerin azalıp azalmayacağı; hafta sonu yapılması beklenen büyük gösterilerde, 'sarı yelekliler'in tavrının ne olacağı merak konusu.

Başta başkent Paris olmak üzere, ülke genelindeki olayların sayısı ve dozunda bir düşüşün yaşanması bekleniyor.

Demirören Haber Ajansı, olayların yaşandığı bölgelerde Fransızlara ve bu ülkede yaşayan Türklere mikrofon uzattı.

'HAKLIYKEN HAKSIZ DURUMA DÜŞTÜLER'

Fransa'da yaşayan Türkler, bunun bir halk hareketi olduğunu; yapılan zamlar ve vergiler ile toplumun zorlandığını belirterek 'Zenginlerden alınan vergilerin kaldırılması, asgari ücretin arttırılmaması halkı isyan ettirdi' dedi. Eylemcilerin şiddet olaylarını tasvip etmediklerini söyleyen Türkler, bunların doğru olmadığını, toplumun bu olumsuzluklardan etkilendiğini, aşırıya kaçıldığını söyledi.

Fransa'da restoran işlettiğini söyleyen bir Türk vatandaşı ise mağazaya saldıran ve arabaları yakanların provokasyon peşinde olduklarını; yapılan eylemlerden kendilerinin de etkilendiğini söyleyerek, 'Polis bunlara karşı aşırı şiddet kullandı. Haklı durumdayken haksız duruma düştüler. Devlet geri adım atmış gibi görünüyor ama etkisi bu hafta belli olur. Bundan biz de etkilendik, bizim restoran işleri düştü' dedi.

Paris'te yaşadığını belirten Ahmet Deniz, 'Yağmacıların eylemlerde boy göstermesi, araçların yakılması sonrası polisler de şiddet ile müdahale etti' diye konuştu. Eylemcilerin protestolarında haklı olduğunu; fiyatların sürekli arttığını söyleyen Erkan Bilgin isimli vatandaş ise, 'Haklılar ama vandalizme karşıyım. Her şeye zam geliyor ama maaşlar aynı. Kiralar pahalı, maaşlar artık yeterli gelmiyor ve bu bir şekilde patlamaya dönüştü' dedi.

'KALICI ÇÖZÜM İSTİYORUZ'

Fransızlar, 'Başbakan Philippe 6 aylık bir ertelemeden bahsetti. Biz erteleme değil kalıcı çözüm istiyoruz. Şimdi erteleniyor ama sonra yine vergi yükselecek. Biz bunu istemiyoruz. Cumartesi'ye kadar çözüm bulunmazsa yine toplanacağız ve yürüyeceğiz' dedi.

Dha Dış - Paris\'te Yaşayan Türkler \'sarı Yelekliler?
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Dış - Paris'te Yaşayan Türkler 'sarı Yelekliler? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Burdur'da Ticari Araç Takla Attı: 1 Yaralı
    19:04 Burdur'da Ticari Araç Takla Attı: 1 Yaralı

    Burdur'un Bucak ilçesinde meydana gelen kazada ticari araç takla attı ve 1 kişi yaralandı. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı sürücü ambulansla hastaneye kaldırıldı.

  • Çorum Belediyesi, Bin 571 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Hediye Etti
    19:02 Çorum Belediyesi, Bin 571 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Hediye Etti

    Çorum Belediyesi, ihtiyaç sahibi çocuklara bayramlık kıyafet hediye ederek yüzlerini güldürdü. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın da dağıtıma katılarak çocuklarla ilgilendi.

  • Çorlu'da Atık Depolama Tesisi Yangını
    19:01 Çorlu'da Atık Depolama Tesisi Yangını

    Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bulunan atık depolama tesisinde çıkan yangın, Ergene ilçesinden de yoğun dumanla görüldü. İtfaiye ekipleri yangını söndürme çalışmalarına devam ediyor.

  • Bakan Bayraktar: Nisanda elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacak
    19:01 Bakan Bayraktar: Nisanda elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacak

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, nisan ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacağını açıkladı.

  • Galatasaray teknik ekibi ve basın mensupları arasında maç yapıldı
    18:59 Galatasaray teknik ekibi ve basın mensupları arasında maç yapıldı

    Galatasaray Futbol Takımı, milli takım arasında Antalya'da kamp yaparken teknik ekip ve basın mensupları arasında maç düzenlendi. Teknik ekip, 13-3'lük skorla galip geldi ve Ali Yiğit Buruk 3 gol attı.

  • RTÜK Başkanı Şahin: Murat Kurum'un eşi ücretsiz izin aldı
    18:59 RTÜK Başkanı Şahin: Murat Kurum'un eşi ücretsiz izin aldı

    Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum'un eşi Şengül Kurum'un ücretsiz izin aldığını açıkladı. Şahin, Şengül Kurum'un etik ve ilkeli bir duruş sergileyerek eşinin yanında olmasında hiçbir mahsur olmadığını belirtti ve yalan yanlış algılarla kurumu ve çalışanlarını yıpratmaya izin vermeyeceklerini vurguladı.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı Anma Töreninde Konuştu
    18:57 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı Anma Töreninde Konuştu

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi'nde düzenlenen 5. Makale Yarışması Ödül Töreni'nde yaptığı konuşmada, savcı Mehmet Selim Kiraz'a yapılan saldırının Türkiye'nin geleceğine yönelik bir saldırı olduğunu belirtti ve terörle mücadeleye devam edeceklerini vurguladı. Ayrıca, törende makale yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.


Advertisement