Dha Dış - Sarı Yelekliler Eylemlerinin 23'üncü Haftasında 182 Kişi Gözaltına Alındı - Son Dakika
Güncel

Dha Dış - Sarı Yelekliler Eylemlerinin 23'üncü Haftasında 182 Kişi Gözaltına Alındı

– Fransa'nın başkenti Paris'te 17 Kasım'da akaryakıt fiyatlarına yapılan zammın protesto edilmesi için başlayan sarı yelekliler eylemlerinin 23'üncü haftasında gösteriler düzenlendi.

21.04.2019 14:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransa'nın başkenti Paris'te 17 Kasım'da akaryakıt fiyatlarına yapılan zammın protesto edilmesi için başlayan sarı yelekliler eylemlerinin 23'üncü haftasında gösteriler düzenlendi. Gösterilerde şu ana kadar 182 kişinin gözaltına alındığı açıklandı.

Sarı yelekliler protestoları, 23'üncü haftasında son haftaların en şiddetli eylemlerinden birine şahit oldu. Paris'te gerçekleşen dünkü eylemlerde, Fransa İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada yaklaşık 9 bini Paris'te olmak üzere 27 bin 900 eylemcinin polisle karşı karşıya geldiği belirtildi. Eylemcilerin 'ekonomik adaletsizliğe' karşı bir araya geldiği protestolarda çeşitli araçlar ateşe verilirken, Fransa genelinde 60 binden fazla polis görevlendirildi.

Sosyal medyada yer alan görüntülerde polis ve eylemciler arasında çatışmalar çıktığı görülürken, söz konusu çatışmalarda biber gazı kullanıldığı belirtildi. Paris emniyet yetkilileri 182 eylemcinin göz altına alındığını duyurdu.

Eylemcilerin, 15 Nisan'da çıkan yangın sonucu hasar gören ve Paris'in önemli yapıtlarından biri olarak anılan Notre Dame Katedrali çevresine yaklaşmaları yasaklanmıştı.

Görüntü dökümü:

Eylemciler ve polisin karşı karşıya gelmesi

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Dış - Sarı Yelekliler Eylemlerinin 23'üncü Haftasında 182 Kişi Gözaltına Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Melikgazi Belediye Başkanı Teknoparkı Ziyaret Etti
    15:39 Melikgazi Belediye Başkanı Teknoparkı Ziyaret Etti

    Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı ve AK Parti Melikgazi İlçe Başkanı Tayyar Şahin ile Erciyes Teknopark'ta faaliyet gösteren iş yerlerini ziyaret etti. Başkan Palancıoğlu, teknoparktaki firmaların faaliyet alanları hakkında bilgi aldı ve belediyenin teknolojiyi her alanda kullanma çabalarını vurguladı. Ayrıca, teknoparkların önemine dikkat çeken Palancıoğlu, burada yapılan Ar-Ge çalışmaları ve teknolojik gelişmelerle gurur duyduklarını belirtti.

  • İzmir Halk Eğitim Merkezleri Gazze'ye Yardım Taşıyor
    15:37 İzmir Halk Eğitim Merkezleri Gazze'ye Yardım Taşıyor

    İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı halk eğitim merkezlerinde eğitim alan kursiyerlerin, Gazze'deki kadın ve çocuklar için hazırladığı oyuncak, battaniye ve kışlık giysileri taşıyan tır, Mersin Limanı'na hareket etti. Yardım tırı, dualarla Mersin Limanı'na uğurlandı. İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Filistinlilerin yaşadığı acıyı hafifletmek adına ellerinden geldiğince Gazze'ye yardıma devam edeceklerini belirtti.

  • Şanlıurfa'da Gösteri ve Yürüyüşler Yasaklandı
    15:35 Şanlıurfa'da Gösteri ve Yürüyüşler Yasaklandı

    Şanlıurfa Valiliği, 2-6 Nisan tarihleri arasında kent genelinde gösteri ve yürüyüşlerin yasaklandığını açıkladı. Valilik, ilgili kanun maddelerine dayanarak alınan kararın, tüm açık alan etkinliklerini kapsadığını belirtti.

  • Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Yeşilhisar'da içme suyu yatırımını sürdürüyor
    15:35 Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Yeşilhisar'da içme suyu yatırımını sürdürüyor

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Yeşilhisar ilçesinde yeni yerleşim yerleri için 6 milyon 850 bin lira maliyet ile içme suyu yatırımının devam ettiğini açıkladı. Büyükkılıç, altyapı yatırımlarının şehrin geleceğini sağlıklı bir şekilde taşımak için hız kesmeden devam edeceğini belirtti.

  • Isparta'da yağma suçundan aranan şahıs yakalandı
    15:34 Isparta'da yağma suçundan aranan şahıs yakalandı

    Isparta İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, yağma suçundan aranan G.H. isimli şahıs yakalanarak cezaevine gönderildi. Şahıs, 42 yıl 5 ay 8 gün hapis cezasıyla aranıyordu.


Advertisement