DHA DIŞ - Zelenski'den Putin'e Kırım ve Donbass zirvesi çağrısı - Son Dakika
Güncel

DHA DIŞ - Zelenski'den Putin'e Kırım ve Donbass zirvesi çağrısı

Zelenski'den Putin'e Kırım ve Donbass zirvesi çağrısıSonat KEREM, KİEV, (DHA) - Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rus mevkidaşı Vladimir Putin'e Ukrayna'nın doğusundaki krizin çözümünü görüşmek üzere bir araya gelme çağrısında bulundu.

08.07.2019 15:31  Güncelleme: 15:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DHA DIŞ - Zelenski'den Putin'e Kırım ve Donbass zirvesi çağrısı

Sonat KEREM, KİEV, (DHA) - Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rus mevkidaşı Vladimir Putin'e Ukrayna'nın doğusundaki krizin çözümünü görüşmek üzere bir araya gelme çağrısında bulundu.

Zelenski, Devlet Başkanlığı İdaresi Facebook sayfasından yayınlanan görüntülü mesajında, Rusya, ABD, İngiltere ve Fransa liderlerine, Ukrayna'nın doğusundaki Donbass bölgesinde devam eden krizin çözümü için masaya oturma çağrısı yaptı.

Putin'e seslenen Ukraynalı lider, Konuşmamız mı gerekiyor Gerekiyor. Kırım'ın kimin olduğunu, Donbass'ta kimin olmadığını görüşelim. Teklifim şu Ben, siz, ABD Başkanı Donald Trump, İngiltere Başbakanı Theresa May, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron bir araya gelelim. Yeri mi Aleksandr Lukaşenko'nun (Belarus Devlet Başkanı) bizi memnuniyetle Minsk'te kabul edeceğini düşünüyorum dedi.

Zelenski, Donbass krizinin diplomatik yollarla çözümünden yana olduğunu da yineledi.

RUSYA TEKLİFİ DİKKATE ALACAĞIZ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sözcüsü Dmitriy Peskov ise Ukraynalı liderin teklifini gözden geçireceklerini, ancak henüz konuyla ilgili bir değerlendirme yapamaya hazır olmadıklarını söyledi.

DHA DIŞ - Zelenski\'den Putin\'e Kırım ve Donbass zirvesi çağrısı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel DHA DIŞ - Zelenski'den Putin'e Kırım ve Donbass zirvesi çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement