Dha İstanbul - 2,5 Tonluk Türk Kahvesiyle Rekor Hedefi - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul - 2,5 Tonluk Türk Kahvesiyle Rekor Hedefi

'INTERNATIONAL Forum Coffee Weeks' etkinliği kapsamında düzenlenecek 2,5 tonluk Türk Kahvesi rekor denemesi, Marmara Forum Alışveriş Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

12.11.2018 14:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'INTERNATIONAL Forum Coffee Weeks' etkinliği kapsamında düzenlenecek 2,5 tonluk Türk Kahvesi rekor denemesi, Marmara Forum Alışveriş Merkezi'nde gerçekleştirilecek. 10 usta tarafından 3 saat kaynatılarak yapılacak kahveyle, Bosna Hersek'te olan dünya rekorunun anavatanı Türkiye'ye getirilmesi hedefleniyor.

Marmara Forum Alışveriş Merkezi'nde, 1 Kasım Perşembe günü başlayan "International Forum Coffee Weeks" yarışmalardan tadımlara, workshop'lardan özel dekorlara kadar kahveye dair pek çok etkinliği kahve severlerle buluşturuyor. Pedal çevirerek soğuk kahvelerini yapma imkanı bulan kahve severler, alanında uzman isimlerden iyi kahve yapmanın püf noktalarını da dinliyor. Kahve etkinliğinde görev alan Eda Nur, pedal çevirerek kahve hazırlamanın kahve keyfinin yanı sıra spor amacı da taşıdığını belirterek, "Vatandaşlar nasıl bir kahve istediklerini bize söylüyorlar. Düzeneğin içine malzemeleri koyuyoruz. Kahvesini içecek kişi pedal çevirerek hem spor yapmış oluyor hem kahvesini hazırlıyor" dedi.

SPOR VE KAHVE KEYFİ BİR ARADA

Pedal çevirerek kahvesini hazırlama fırsatı yakalayan Seçkin Aydın, "Alışveriş yapmaya gelmiştim. Kahve molasında ücretsiz kahve keyfi yakaladım. Bu kahveyi hazırlarken spor yapma imkanı buldum" diye konuştu.

ŞEKER VE SÜT KAHVENİN YOLCULUĞUNU BOZUYOR

İyi bir kahve demlemenin püf noktalarını paylaşan Gökhan Ünver, Japon demleme tekniği hakkında şunları söyledi:

"İçine 16 gram kahve koyduk, 250 ml kaynamış ve dinlenmiş su ekledik. Suyun haşlanmamış olması önemli. Demlenme sürecinde kahveniz aroma ve gövde tatlarını alıyor. Demlenmesi ortalama 2 dakika sürüyor. Filtrelere değmemek gerekiyor. Ortalama 3 dakikada nitelikli, taze öğütülmüş bir kahve içiyorsunuz. Bu kalp damar sağlığı açısından da faydalı. Kahvenizi sert istiyorsanız ince, hafif istiyorsanız kalın öğütmeniz gerekiyor. Kahvenin çok güzel bir yolculuğu ve bir damla süt, tek bir adet şekerle bu yolculuk ölüyor."

BOSNA HERSEK'TEKİ REKORU ALMAYI HEDEFLİYORLAR

Etkinliklerin yanı sıra Guinness Dünya Rekorları organizasyonunun takip edeceği bir dünya rekoruna da aday olan Marmara Forum'da tam 2,5 ton kapasiteli dev bir cezvede Türk Kahvesi pişirilecek. Rekor denemesi hakkında bilgi veren Marmara Forum Alışveriş Merkezi Müdürü Leyla Özdemir, "Türk kültürünün en önemli unsurlarından olan Türk kahvesiyle ilgili rekoru Bosna Hersek'ten Türkiye'ye getirmek amacıyla bu çalışmayı başlattık. Çalışma kapsamında 1 metre 85 santim boyunda, 2.5 ton ağırlığında ki dev cezvemizi kullanacağız. Bu 2.5 ton kahve kapasiteli cezvede 90 kilogram Türk kahvesi ve 20 kilogram şekerle birlikte 10 usta tarafından 3 saat kaynatılarak hazırlanacak. Bu kahve 25 bin ziyaretçiye sunulacak."

Marmara Forum ayrıca Türk Kahvesi sevdasını sanal dünyaya taşıyacak bir emoji kampanyası da başlatacak. #CEZVEmoji adı verilen kampanya hakkında bilgi veren Özdemir, "Bu kampanyaya destek olmak isteyen vatandaşlar change.org üzerinden cezvemoji yazarak veya sosyal medya hesaplarımızdaki linki tıklayarak katılabilirler. #CEZVEmoji adıyla sosyal medya hesaplarından destek olabilirler" dedi.

Görüntü Dökümü:

-------------

-AVM'den genel detaylar

-Kahve stantlarından detaylar

-Rekor kahvesinin yapılacağı cezvenin detayları

-Pedal çevirerek kahve yapan vatandaşların detayları

-Eda Nur röportajı

Seçkin Aydın röportajı

Gökhan Ünver röportajı (Kahve yapmanın püf noktları)

-Kahve çekirdeklerinden detaylar

-Festival kapsamında oluşturulan dilek ağacından detaylar

-AVM Müdürü Leyla Özdemir'in rekor denemesi hakkında röportajı

- - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul - 2,5 Tonluk Türk Kahvesiyle Rekor Hedefi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.


Advertisement