Dha İstanbul -  Başbakan Yıldırım, ABD Başkan Yardımcısı Michael Pence ile Görüştü - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul -  Başbakan Yıldırım, ABD Başkan Yardımcısı Michael Pence ile Görüştü

Dha İstanbul -  Başbakan Yıldırım, ABD Başkan Yardımcısı Michael Pence ile Görüştü

Yıldırım'ın ABD'den Suriye meselesine daha fazla ağırlık koymasını beklediğini belirterek Türkiye'nin bu yolda her türlü desteği vermeye de hazır olduğunu kaydettiği öğrenildiÖzgür ALTUNCU - İSTANBUL DHABaşbakan Binali Yıldırım, ABD Başkan Yardımcısı Michael Pence ile telefon...

08.04.2017 10:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yıldırım'ın  ABD'den Suriye meselesine daha fazla ağırlık koymasını beklediğini belirterek Türkiye'nin bu yolda her türlü desteği vermeye de hazır olduğunu kaydettiği öğrenildi

Özgür ALTUNCU - İSTANBUL DHA

Başbakan Binali Yıldırım,  ABD Başkan Yardımcısı Michael Pence ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Dün gerçekleştirilen görüşmeyle ilgili Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Başbakan Yıldırım, Suriye rejiminin İdlip'teki kimyasal saldırıyla işlediği insanlık suçuna karşı ABD tarafından verilen zamanlı karşılığın insanlık vicdanına ve dünya kamuoyunun hislerine tercüman olduğunu ifade etti.

Yıldırım'ın ABD'den Suriye meselesine daha fazla ağırlık koymasını beklediğini ve bu yolda Türkiye'nin her türlü desteği vermeye hazır olduğunu belirttiği öğrenildi.

Başbakan Yıldırım'ın bu gelişmeler ışığında Türkiye'ye  doğru bir göç hareketi ihtimalini de göz önünde bulundurarak Suriye'de güvenli bölge tesis edilmesi seçeneği üzerinde daha fazla durulması gerektiğini de vurguladığı kaydedildi.

ABD Başkan Yardımcısı Pence'in ise,  ABD'ye verdiği destekten dolayı Türkiye'ye teşekkür ettiği, Türkiye ile diyalog ve işbirliğine önem verdiklerini, Suriye'deki sınamalar karşısında işbirliğinin önümüzdeki dönem daha da geliştirilmesini arzu ettiklerini ve Suriye'deki insani krizi de göz önünde bulunduracaklarını ifade ettiği öğrenildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul -  Başbakan Yıldırım, ABD Başkan Yardımcısı Michael Pence ile Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement