Dha İstanbul - BBP'lilerden İstanbul Valiliği'ne "Lgbti" Dilekçesi - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul - BBP'lilerden İstanbul Valiliği'ne "Lgbti" Dilekçesi

Haber: Gülseli KENARLI - Kamera: Güven USTA / İstanbul DHABüyük Birlik Partisi (BBP) Eyüp İlçe Başkanı Ali Mazhar Kır ve beraberindeki partililer, İstanbul Valiliği'ne dilekçe vererek LGBTİ onur haftası nedeniyle 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün LGBTİ bayrağı renklerinde ışıklandırılması ve...

20.06.2017 17:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber: Gülseli KENARLI - Kamera: Güven USTA/ İstanbul DHA

Büyük Birlik Partisi (BBP) Eyüp İlçe Başkanı Ali Mazhar Kır ve beraberindeki partililer, İstanbul Valiliği'ne dilekçe vererek LGBTİ onur haftası nedeniyle 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün LGBTİ bayrağı renklerinde ışıklandırılması ve Beşiktaş Belediyesi binasına LGBTİ bayrağı asılmasının araştırılmasını talep etti.

"HANGİ İDARİ MAKAMIN OLURUYLA YAPILDIĞINI ARAŞTIRILMASINI İSTİYORUZ"

Grup dilekçesinde, LGBTİ Onur Haftası nedeniyle, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki ışıklandırmaların LGBTİ bayrağı renklerine büründüğünü belirterek uygulamanın sonlandırılmasını ve  Beşiktaş Belediyesi'nin belediye binasına LGBTİ bayrağı astığını kaydederek

bunun kaldırılmasını istedi. Valilik çıkışında açıklama yapan BBP Eyüp İlçe Başkanı Ali Mazhar Kır, "LGBTİ adıyla örgütlenmiş topluluğun, sözde haftası nedeniyle 15 Temmuz Şehitler Köprümüzün üzerinde bulunan aydınlatma sistemi LGBTİ'nin sözde bayrağının renkleriyle donatılmış. Bu hususta valiliğimizin söz konusu uygulamanın hangi idari makamın oluruyla yapıldığını araştırılmasını istiyoruz. Toplumsal değerlerimiz açısından ahlaksız olarak gördüğümüz bu topluluğun sözde renkleriyle; bu milletin değerleri için üzerinde şehit olduğu 15 Temmuz Şehitler Köprüsü gibi kamusal bir alanda ahlaksızlığı meşrulaştıracak bu uygulamayı yapanların bir an önce tespit edilmesini istiyoruz. Bu vahim yanlışı yapanlardan hesap sorularak, sorumlu idarenin en üst makamının bu konudan dolayı kamuoyundan özür dilemesini istiyoruz" dedi.

"NASIL BÖYLE BİR KARAR ALDIĞINI ANLAYAMIYORUM"

Kır, "Müslüman Türk toplumunun değerlerini yavaş yavaş yok etme niyeti taşıyanların ekmeğine yağ sürecek olan bu ve benzeri kabul edilemez yanlışlıkların tekrar edilmemesi hususunda ilgili makamların uyarılmasını konu alan dilekçemizi valiliğimize teslim ettik. Çocuklarımıza ve gelecek nesillerimize kötü örnek olan bu ahlaksız yapıyı, belediye binasına bayrağını asarak destekleyenler yarın kendi çocuklarını o derneğin üyesi olarak gördüklerinde şaşırmamaları gerekiyor. Beşiktaş Belediyesi sözde onursal haftaları nedeniyle bayraklarını belediye binası önüne asmıştır. Böyle bir ahlaksızlığı bir belediye başkanının nasıl desteklediğini, nasıl böyle bir karar aldığını anlayamıyorum, anlamakta istemiyorum" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

-----------------

-Grubun valiliğe girişi

-Basın açıklaması

-Detaylar

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul - BBP'lilerden İstanbul Valiliği'ne 'Lgbti' Dilekçesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement