Dha İstanbul Bülten - 1 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülten - 1

1- İSTANBUL'DA KAR YERİNİ YAĞMURA BIRAKTIHaber-Kamera: Ertan KILIÇ - Ozan URAL / İSTANBUL DHA - İSTANBUL'u etkisi altına alan kar yağışı sabahın ilk saatleriyle birlikte yerini yağmura bıraktı.

25.02.2019 08:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1- İSTANBUL'DA KAR YERİNİ YAĞMURA BIRAKTI

Haber-Kamera: Ertan KILIÇ - Ozan URAL/ İSTANBUL DHA - İSTANBUL'u etkisi altına alan kar yağışı sabahın ilk saatleriyle birlikte yerini yağmura bıraktı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı Kışla Mücadele Araçları da her hangi bir olumsuzluk yaşanmaması için megakentin birçok noktasında alarm durumundaydı.

Geçen Cumartesi gününden itibaren İstanbul'da etkili olan kar yağışı, bu sabah itibariyle yerini yağmura bıraktı. Bugün hava sıcaklıklarının yükselmesi beklenirken, İBB'ne bağlı 'Kışla Mücadele' ekipleri de gece boyunca alarm durumundaydı. Ekipler, özellikle ana arterlerde her hangi bir olumsuzluk yaşanmaması için hazır durumunda bekletiliyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Yol kenarında hazır bekleyen araç

- Taksim Meydanı'ndan görüntü

-Yağmur görüntüsü

-Şemsiye ile yürüyen vatandaşlar

-Genel ve detay görüntü

===========================

2- ÇEKMEKÖY'DE FECİ KAZA: 1 ÖLÜ 3 YARALI

Yılmaz BEZGİN/ İSTANBUL DHA

Çekmeköy'de 2 aracın karıştığı trafik kazasında 1 kişi ölürken 3 kişi yaralandı.

Kaza, saat 20.30 sıralarında Şile Yolu Ekşioğlu Mahallesi Şile istikametinde meydana geldi. Ekiplerin çalışmaları sürüyor. İddiaya göre, seyir halinde 34 LU 5999 ve 34 ZT 4755 plakalı iki araç sürücülerinin direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle araçlardan biri yol kenarında bulunan bir büfeye girerek durabildi. Savrulan araçlar o sırada orada bulunan Sönmez Aladağ'a çarptı. Aladağ olay yerinde hayatını kaybederken araçlardaki 3 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırılırken Sönmez Aladağ'ın cenazesi olay yerinde yapılan incelemenin ardından adli tıp morguna kaldırıldı.

Kaza nedeniyle ulaşım tek şeritten kontrollü olarak sağlandı.

Görüntü Dökümü:

-----------------

-Olay yerinden görüntüler

-Kazaya karışan araçlar

-Polis, itfaiye ve sağlık ekipleri

-Ekiplerin çalışmaları

-Bir şeridin trafiğe kapatılması

-Yerdeki ceset

Detaylar

24.02.2019 - 22.00 Haber Kodu : 190224188

==================

3- BUZLANAN YOLDA ZİNCİRLEME KAZA: 4 YARALI

Haber-Kamera: Eren ERMİŞ/ İSTANBUL,

Büyükçekmece D-100 Karayolu'nda kar yağışı nedeniyle buzlanan yolda 3 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 4 kişi yaralandı. Kaza, saat 18.30 sıralarında, D - 100 Karayolu Güzelce mevkii Silivri istikametinde meydana geldi. Buzlu yolda duramayan ve kaymaya başlayan 3 araç birbirine girdi. Zincirleme kazada 4 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Bildirilmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, ilk müdahalenin ardından yaralıları çevredeki hastanelere kaldırdı. Polis ekipleri, güvenlik amacıyla yolu bir süre trafiğe kapattı. Silivri istikametinde trafik yoğunluğu oluştu. Kazaya karışan araçlar çekici yardımıyla kaldırıldı. Kar küreme araçlarının buzlu yolda çalışma yapmasının ardından trafik normale döndü.

Görüntü Dökümü:

------------------

-Yol kenarına savrulan araçlar

-Kar küreme araçlarının çalışması

-Polisin yolu kapatması

24.02.2019 - 21.03 Haber Kodu : 190224181

================

4- TARİHÇİ KEMAL KARPAT'IN CENAZESİ İSTANBUL'A GETİRİLDİ

Anıl UÇAN/İSTANBUL

Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden tarihçi Prof. Dr. Kemal Karpat'ın cenazesi İstanbul'a getirildi.

ABD'nin Wisconsin eyaletinde tedavi gördüğü hastanede 20 Şubat Çarşamba günü hayatını kaybeden tarihçi Prof. Dr. Kemal Karpat'ın cenazesi Türk Bayrağına sarılı halde İstanbul'a getirildi. Türk Hava Yolları (THY)'nin TK6 sefer sayılı Chicago seferiyle Atatürk Havalimanı'na getirilen cenazeyi, Kemal Karpat'ın yeğeni Medeni Karpat  teslim aldı. Kemal Karpat'ın naaşı Atatürk Havalimanı kargo terminalinde cenaze aracına yüklendiği sırada, kargo çalışanları Fatiha Suresi okudu. Kemal Karpat'ın naaşı Zeytinburnu Kozlu Mezarlığı Gasılhanesi'ne götürüldü.

Görünt Dökümü:

---------------

-Kemal Karpat'ın naaşının kargo terminalinden çıkışı

-Kemal Karpat'ın Türk Bayraklı naaşının detayları

-Kemal Karpat için Fatiha suresi okunması

-Naaşın cenaze aracına yüklenmesi

-Genel Detaylar

24.02.2019 - 18.54 Haber Kodu : 190224165

================

5- İYİ PARTİ İSTANBUL ADAYLARINI İMAMOĞLU İLE BİRLİKTE TANITTI

Haber-Kamera: Özden ATİK - Güven USTA - Cemal YURTTAŞ/ İstanbul, DHA

İYİ Parti, ilçe belediye başkan adaylarını, Meral Akşener ve CHP'nin İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu'nun katıldığı toplantıyla tanıttı.

İYİ Parti, 31 Mart'ta gerçekleştirilecek yerel seçimlerde, İstanbul Belediye Başkan ve Meclis üyesi adayları için tanıtım toplantısı düzenledi. Büyükçekmece, düzenlenen programa İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ittifak kurdukları CHP'nin İstanbul Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu ile birlikte geldi. Programa İYİ Parti Kadıköy Belediye Başkan adayı olan oyuncu Emre Kınay ve Kağıthane Belediye Başkan Adayı Mehmet Aslan da katıldı. Programın açılış konuşmasını İYİ Parti İl Başkanı Buğra Kavuncu yaptı. Kavuncu, İYİ Parti'nin tüm teşkilatlarının sonuna kadar Ekrem İmamoğlu'nun arkasında olduğunu söyledi. Bunun üzerine Ekrem İmamoğlu ayağa kalkarak salondakileri selamladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kürsüye çıkarak "Bugün burada bu güç birliğinin adaylarını, bu güç birliği sebebi ile oluşan listeler neticesinde oluşan belediye meclis üyelerini, inşallah başkanımız olacak Ekrem İmamoğlu'nu bir araya getirmek ve arkadaşlarımızı kamuoyuna tanıtmak üzere yan yana getirdik" dedi.

Akşener, "11 milyon küsur oy almış Cumhuriyet Halk Partisi'nin seçmeni, 5 milyon oy almış İYİ Parti seçmeni. Saadet Partisi ve Demokrat Parti'yi de koyarsak 17 milyonluk Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı seçmenini. Ey sayın Erdoğan nasıl hain diye nitelendirebilirsin? Nasıl 'terörist' diye nitelendirebilirsin? 17 milyon insanın oluşturduğu, onların talebiyle oluşan bu güç birliğini mensuplarını zillet ve illet olarak nasıl nitelendirebilirsin? Yıllara dayanan siyasi tecrübenize ne oldu? Yıllara dayanan siyasi ferasetinize ne oldu?" diye konuştu.

ADAYLAR ELELE TUTUŞTU

"Mutfak yanıyor" diyen Akşener, "Ekonomiyi, EYT'yi, atanamayan öğretmenleri, memurların durumunu, pahalılaşan ürünleri, esnafın durumunu konuştukça bizler kulak veren seçmenin kulağını tıkamak üzere ortaya atılmış bir bahanedir, beka meselesi." şeklinde konuştu. Akşener, "Aziz milletimden bir istirhamım var, O da; 31 Mart gecesi bu arkadaşların kulağını şöyle hafifçe büküp böylece kızartmaktır. Koparmanıza lüzum yok. Bu, 31 Mart akşamı çıkıp sizlerin huzurunuzda özür dilemelerini sağlayacak. 31 Mart akşamı bu kulak çekilmedi, her şey yolunda gitti, bu arkadaşlarımız açısından, ne diyecekler biliyor musunuz: 'millet halinden memnun' diyecekler. Hadi bakalım zamlar, hadi işsizlik, hadi yatırımsızlık" dedi. Tanzim satış mağazaları uygulamasını doğru bulduğunu söyleyen Meral Akşener, ancak uygulamanın 81 ile yayılması gerektiğini belirtti. Daha sonra Akşener, belediye başkan adaylarını sahneye çağırdı. İmamoğlu, Akşener ve diğer adaylar el ele tutuşarak partilileri selamladı.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Meral Akşener ve Ekrem İmamoğlu'nun gelişi

-Meral Akşener konuşması

-Adayların çağrılması

-Ekrem İmamoğlu ve Meral Akşener ile adayların el ele tutuşması

-Genel ve detaylar

24.02.2019 - 18.12 Haber Kodu : 190224159

=================================

İNTİHAR GİRİŞİMİNDE BULUNAN KİŞİYİ VATANDAŞLAR KURTARDI

Haber-Kamera: Ertan KILIÇ-Ozan URAL/İstanbul DHA

Beyoğlu'nda yaya üst geçidine çıkarak intihar girişiminde bulunan Yiğit Ö.'yu dalgınlığından faydalanan vatandaşlar son anda kurtardı.

Olay, Piyalepaşa Bulvarı'nda saat 20.45 sıralarında yaşandı. İddiaya göre, Yiğit Ö. sevgilisinden ayrıldığı için yaya üst geçidine çıkarak intihar etmek istedi. Yiğit Ö.'nün yakınları da olayı duyar duymaz yaya üst geçidine akın etti.

DALGINLIĞINDAN FAYDALANIP YUKARI ÇEKTİLER

Köprüye çıkan Yiğit Ö.'yü yakınları ve vatandaşlar önce ikna etmeye çalıştı. Adım adım Yiğit Ö.'ye yaklaşan yakınları, intihardan vazgeçirmek için çaba sarf etti. Yiğit Ö.'nün bir ara köprünün alt demirine kadar inerek yürekleri ağıza getirdi. Yakınlarından biri Yiğit Ö.'nün dalgınlığından faydalanarak kıyafetinden yakaladı. Ardından da Yiğit Ö.'nün yakınları ve vatandaşlar tarafından korkuluk demirlerinden çekilerek yukarı çıkarıldı.

YİĞİT Ö.'NÜN YAKINLARI SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Yiğit Ö.'yü köprüde gören bazı yakınları baygınlık geçirdi. Yiğit Ö.'nün köprüye çıkmasının ardından yakınları ve vatandaşlar yolu trafiğe kapattı.

Yiğit Ö., vatandaşlar tarafından kurtarılmasının ardından olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı. Yiğit Ö.'nün sinir krizi geçiren yakınları da ambulansla hastaneye kaldırılırken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:

---------------------

-Yiğit Ö.'nün köprüde görüntüsü

-Yakınları ve vatandaşların ikna etme çalışmaları

-Sinir krizi geçiren yakınları

-Trafiğin kapatılması

-Yiğit Ö.'nün Kurtarılması

- İtfaiye ekiplerinin olay yerine gelmesi

-Genel ve detay görüntüler

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülten - 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.


Advertisement