Dha İstanbul Bülten - 1 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülten - 1

Dha İstanbul Bülten - 1

Şüphelinin, Zafer Mert'in sohbetlerine zaman zaman katılanlardan biri olduğu tespit edildi.

13.03.2017 07:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İMAM BUHARİ VAKFI BAŞKANI ZAFER MERT SİLAHLI SALDIRIDA ÖLDÜRÜLDÜ

-Şüphelinin, Zafer Mert'in sohbetlerine zaman zaman katılanlardan biri olduğu tespit edildi.

Haber - Kamera: Ali AKSOYER-Ali Kerem BENGİ-Ozan URAL/ İSTANBUL DHA

Buhari Vakfı başkanı Zafer Mert, öğlen saatlerinde Şişli'de bulunan derneğe gelen bir kişi tarafından silahla vurularak öldürüldü.

Olay, Mecidiyeköy Mahallesi Dereboyu Caddesi'ndeki Filiz Derneği'nde öğlen saatlerinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, dernek binasına gelen Fatih K., yanında getirdiği silahla İmam Buhari Vakfı Başkanı Zafer Mert'e 5 el ateş etti. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri yaptıkları incelemede, Mert'in hayatını kaybettiğini belirledi.

Dernektekiler tarafından olay yerinde yakalanan Fatih K., polise teslim edildi.

Zafer Mert'in cenazesi ise önce Mecidiyeköy'deki özel bir hastanenin morguna ardından otopsi için Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Zafer Mert'in yakınları ve cemaat üyeleri Adli Tıp Kurumu önüne akın etti.

SOHBETLERİNE KATILAN BİRİ...

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirlği'ne getirilerek sorgulaması yapılan Fatih K.'nin, Zafer Mert'in sohbetlerine zaman zaman katıldığı, ancak son 1 aydır gelmediği tespit edildi. Sorguda Fatih K.'nin cinayetin nedenine ilişkin bilgi vermediği öğrenildi.

Olayla ilgili çok yönlü soruşturma sürüyor.

Öte yandan, Zafer Mert'in cenazesinin yarın ikindi namazınının ardından Fatih Camii'nden kaldırılacağı öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

-Cinayetin işlendiği olay yeri

Adli Tıp Kurumu önündeki yakınları ve cemaat üyeleri

Yakınlarından biriyle röp.

Zafer Mert'in sohbetlerinden görüntüler

-Detaylar

12.03.2017 - 20.18 Haber Kodu : 170312216

======================

BAHÇELİEVLER'DE CİNAYET...

Haber - Kamera: Ali Kerem BENGİ/ İstanbul DHA

Bahçelievler'de uyuşturucu satıcısı bir kişinin tartıştığı mahalleliye silahla ateş açması sonucu 24 yaşındaki Müzeyyen Telli ölürken bir kişi yaralandı.

Olay, Bahçelievler Zafer Mahallesi Cengizhan Sokak'ta saat 18.00 sıralarında meydana geldi. Alınan bilgiye göre, evinin önünde duran Rıfat Telli uyuşturucu satıcı olduğu iddia edilen bir kişiyle tartışmaya başladı. Tartıştıktan sonra ayrılan uyuşturucu satıcısı olduğu iddia edilen kişi, bir süre sonra yanındaki 4 kişiyle birlikte aynı yere gelerek buradakilerin üzerine silahla rastgele ateş açtı. Açılan ateşle, Telli'nin 24 yaşındaki kızı Müzeyyen Telli ile komşusu Suriye uyruklu Muhammed Yusuf yaralandı. Şüpheliler, olay yerinden kaçarken yaralılar ambulansla Bahçelievler Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan Müzeyyen Telli tüm müdahalelere rağmen kurtaramayarak hayatını kaybetti. Tedavisi süren Muammed Yusuf 'un sağlık durumun iyi olduğu öğrenildi.

Olay yerine gelen polis ekipleri, çevrede güvenlik önemi aldı. Olay yeri inceleme ekipleri sokak üzerinde incelemede bulundu. Polisin yaptığı çalışmada, güvenlik kamera görüntülerinden şüphelilerden birinin kimliğini tespit edilirken olayla ilgili geniş çaplı inceleme sürüyor.

Telli'nin bina komşusu Sabri Akar " Kızının halasını sıkıştırıyorlar, torbacılar esrar satanlar, kız geliyor rahmetli olan. Babası geliyor bu sefer babasıyla tartışıyorlar. Kovalıyor babası tinercileri tekrar gidiyorlar dört, beş kişi geliyorlar, silah ellerinde kızı vuruyorlar Müzeyyen Telli kız bekar. " diye konuştu.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Vatandaşlardan görüntü

-Olay yerinden görüntü

-Olay yeri inceleme ekipleri

-Kızının evinden görüntü

-Kızının evinin penceresinden yakınlarının isyanı

-Kovandan görüntü

-Vatandaşlarla Röp.

-Zırhlı Akrep aracı

-Polis ve Yunus polislerinden görüntü

-Hastaneden görüntü

12.03.2017 - 22.36 Haber Kodu : 170312234

====================================

NUMAN KURTULMUŞ ULUSLARARASI İYİLİK ÖDÜLLERİ TÖRENİNDE KONUŞTU

Başbakan Yardımcıs Numan Kurtulmuş;

"Dün ve evvelsi gün Avrupa'da yaşananlar tam da kötülüğün, İslam düşmanlığı, Türkiye düşmanlığı, yabancı düşmanlığı, Erdoğan düşmanlığı üzerinden örgütlenmiş bir şeklidir."

"Zihninizin arkasında var olan o geleneksel İslam düşmanlığını, şark karşıtlığını, o geleneksel göçmen karşıtlığını bir tarafa bırakın, insanlığın iyilik değerlerini yeniden özümseyin."

İSTANBUL DHA

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Uluslararası İyilik Ödülleri töreninde konuştu. Numan kurtulmuş konuşmasında, "Avrupa'da açık bir mülteci düşmanlığını görüyoruz. Açık bir İslamifobia ve onların çıkartmış olduğu örgütlü bir İslam düşmanlığını görüyoruz. Bunların bir tezahürü olarak, bunlar olmasın diye güçlü bir Türkiye olmasın diye Türkiye düşmanlığının ortaya koyulduğunu görüyoruz. Bu ümmetin önüne çıkıp liderlik yapan güçlü bir lider olmasın diye Erdoğan karşıtlığı üzerinden siyaset ürettiklerini görüyoruz. Dün ve evvelsi gün Avrupa'da yaşananlar tam da kötülüğün, İslam düşmanlığı, Türkiye düşmanlığı, yabancı düşmanlığı, Erdoğan düşmanlığı üzerinden örgütlenmiş bir şeklidir. Sayın İçişleri Bakanımızın uçağının indirilmemesi ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımızın maalesef konsolosluğumuza 30 metre kala durdurulması ve en sonunda Hollanda'dan çıkarılması sadece yolunu şaşırmış, mantıksız birkaç siyasetçinin ortaya koyduğu bir iş değildir. Örgütlü, planlı Müslüman ve göçmen düşmanlığı üzerine oturan, Türkiye düşmanlığı üzerine oturan bir zihinsel altyapının dışa vurumudur. İstiyorlar ki güçlü bir Türkiye olmasın, istiyorlar ki mazlum milletlere önderlik eden bir Türkiye olmasın. Ne yaparsanız yapın Türkiye mazlum milletlere önderlik edecek ve oynana bu oyunları bozacaktır. Birkaç gündür Avrupalı dostlarımıza düzünden söylüyoruz, tersinden söylüyoruz bir türlü anlamıyorlar. En yakın zamanda anlayıp, mahcup olup, hizaya gelip Türkiye'den özür dileme noktasına geleceklerinden eminiz inşallah." dedi.

"BU GİTTİĞİNİZ YOL YOL DEĞİLDİR"

Numan Kurtulmuş konuşmasında Avrupa'daki siyasetçilere şu çağrıda bulundu: "Bu gittiğiniz yol yol değildir. Bugün orada Türk siyasetçilerinin, Türk bakanlarının Türk toplumuyla buluşmasına müsaade etmiyorsunuz; bu artan, gelişen İsalmifobianın ve ayak sesleri bütün Avrupa'da duyulan yeni faşizmin yükselen sesidir. Eğer böyle yapmaya devam ederseniz, aklınızı başınıza alıp uluslararası siyasetin, uluslararası hukukun kurallarına uymamaya devam ederseniz yükselen Neonazizmin bu etkisi altında kalmaya devam ederseniz inanın ki bir kaç sene sonra Avrupa'da mutedil siyasetçilerin bile siyaset yapma zemini kalmayacaktır. Faşistler, sağcılar, aşırı ırkçılar dünyanın her yerinde olduğu gibi Avrupa'nın her tarafından başını çıkaracak mutedil barış yanlısı söz söyleyen, insan haklarından, demokrasiden ve eşitlikten bahseden bütün Avrupalı siyasetçileri de baskı altına alacaklardır. Onun için Avrupalı siyasetçilere sesleniyorum: Zihninizin arkasında var olan o geleneksel İslam düşmanlığını, şark karşıtlığını, o geleneksel göçmen karşıtlığını bir tarafa bırakın, insanlığın iyilik değerlerini yeniden özümseyin. Demokrasinin, insan haklarının, barışın ve eşitliğin kurallarını tahkim edin. Aksini yapar bugün devam ettiğiniz gibi devam ederseniz bir kaç sene sonra Avrupa'da siyasetin zemini kalmaz çok ciddi geri gidişleri hep beraber yaşarsınız."

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Numan Kurtulmuş'un konuşması

12.03.2017 - 18.07 Haber Kodu : 170312179

=================================

(EK BİLGİ VE GÖRÜNTÜLERLE)EMRE SALTIK, SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Haber - Kamera: İhsan DÖRTKARDEŞ - Hayati KILIÇ/ İSTANBUL DHA

Geçirdiği kalp krizi sonucu 57 yaşında yaşama veda eden Türk Halk Müziği sanatçısı Emre Saltık, son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine, aralarında tanınmış sanatçı ve çok sayıda politikacının da olduğu binlerce kişi katıldı.

Geçen hafta rahatsızlanınca hastaneye kaldırılan ve 4 gün sonra kurtarılamayan aynı zamanda Büyükçekmece Belediye Meclisi üyesi olan sanatçı Emre Saltık için ilk tören saat 12.00'de Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlendi. Buradaki törende konuşma yapan Türk Halk Müziği'nin usta ismi Arif Sağ, "Doğru şeyler bıraktı. Doğrı işler yaptı, doğru bir isimle gidiyor. Ben kendisini de ailesini de yaşadığı dönemde yaptıklarından dolayı kutluyorum. Şu anda ben Emre'yi ölü saymıyorum. O yaşıyor yaşayacak. Talebeleri, yaptıklarını gördü, çocuklarımız da görecek" dedi. Daha sonra sahneye davet edilen sanatçı ve politikacılar Emre Saltık'ın ay-yıldızlı üzerinde karanfiller bulunan tabutunun başında Hozatlı Ahmet Dede'nin 'Ala Gözlü Nazlı Pirim' isimli deyişini okudu.

Burada törende yapılan konuşmalarda Saltık'ı sevenler duygularını dile getirdi. Cenaze daha sonra Büyükçekmece Güzelce Cemevi'ne götürüldü. Cemevindeki cenaze töreninde Emre Saltık'ın eşi Firaz Saltık ayakta güçlükle durdu. Firaz Saltık eşinin Türk Bayrağı'na sarılı tabutunun başında gözyaşı döktü. Kılınan cenaze namazının ardından, Emre Saltık'ın Türk Bayrağı ve karanfillerle donatılmış tabutu, alkışlar arasında cenaze arabasına konuldu, Güzelce Mezarlığı'nda toprağa verildi.

ÇOK SAYIDA TANINMIŞ İSİM KATILDI

Emre Saltık için düzenlenen törene aralarında İbrahim Tatlıses ve Orhan Gencebay'ın da bulunduğu çok sayıda sanatçı ve tanınmış isim katıldı. Cenazeye katılan sanatçılar şunlar:

Arif Sağ, Erol Parlak, Zafer Gündoğdu, İbrahim Tatlıses Orhan Gencebay, Ali Rıza Binboğa, Nilüfer Akbal, Ferhat Tunç, Suavi, Ali Asker, Tolga Sağ, Suat Suna, Ali Haydar Timisi, Cengiz Özkan, Kubat, Yusuf Benli, Metin Karataş, Aynur Haşhaş, Aydın Öztürk, Arzu, Şahin Aydın, İlyas Salman.

CHP milletvekilleri Erdoğan Toprak, Oğuz Kaan Salıcı, Ali Şeker, Zeynel Emre, Barış Yarkadaş, Gürsel Erol, Gürsel Tekin, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu da Saltık için düzenlenen törende yer aldı.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

Kültür merkezinde Arif Sağ konuşurken

Sanatçı ve politikacılar deyişi okurken

Cemevinde tabut taşınırken

Genel görüntüler

Kalabalıktan görüntüler

12.03.2017 - 23.37 Haber Kodu : 170312243

12.03.2017 - 16.00 Haber Kodu : 170312118

======================================

THY'DEN AMERİKA YOLCULARINA KAR FIRTINASI UYARISI

Haber: Hüseyin ASLIYÜCE/İSTANBUL

Türk Hava Yolları(THY), Amerika'nın Kuzey Doğu kıyılarını etkileyecek Stella Kar Fırtınası nedeniyle 13 Mart 2017 tarihinde New York, Boston, Şikago, Washington seferlerinde gecikme ve iptaller yaşanacağını duyurdu.

THY Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamada şöyle denildi: "Amerika Birleşik Devletleri uçuşları olan yolcularımızın dikkatine: 13 Mart 2017 tarihinde, Kuzey Amerika'nın Doğu kıyılarını etkilemesi öngörülen meteorolojik hadise Stella Kar Fırtınası nedeniyle; JFK (NewYork), BOS(Boston), ORD(Şikago, IAD(Washington) Seferlerimizde gecikmeler, iptaller yaşanabileceği öngörülmektedir."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülten - 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement