Dha İstanbul Bülten - 1 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülten - 1

Dha İstanbul Bülten - 1

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY yönelik İstanbul'da birçok adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

22.04.2017 07:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY yönelik İstanbul'da birçok adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Üsküdar ve Ümraniye başta olmak üzere birçok adreste kent genelinde Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon düzenledi. Operasyona Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri ve Uyuşturucuyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de destek verdi. Operasyon kapsamında Üsküdar, Küplüce Mahallesi Gayret sokakta bulunan bir apartmanın 3 katındaki bir daireye, özel harekat polislerinin desteğiyle baskın yapan ekipler dairede aramalar yaptı. Aramalar sırasında özel harekat polisleri de bina dışında önlem aldı.

Polis ekipleri, Yavuztürk Mahallesi, Bayramiçli Mehmet sokakta bulunan bir binaya  ve Ümraniye Atatürk Mahallesi Gürbüz Sokaktaki bir apartmana da baskın düzenledi. Operasyon kapsamında çok sayıda kişinin gözaltına alındığı öğrenilirken, operasyonun içeriği hakkında bilgi verilmedi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Polislerin operasyon yapılacak adreslere doğru yola çıkması

-Özel harekat polislerinin bina kapısını kırması

-Polislerin binaya girmesi

-Bina dışında önlem alan polisler

-Genel ve detaylar

22.04.2017 - 05.32 Haber Kodu : 170422009

22.04.2017 - 05.51 Haber Kodu : 170422010

22.04.2017 - 07.01 Haber Kodu : 170422011

===================================

2- İSTANBUL'DA REFERANDUM SONUÇLARI PROTESTOLARI

Haber - Kamera: İhsan DÖRTKARDEŞ - İbrahim AKTÜRK - Ramazan EĞRİ - Ali Kerem BENGİ/ İSTANBUL-DHA

İstanbul'un çeşitli ilçelerinde bu akşam da, henüz resmi olarak açıklanmayan referandum sonuçları için protesto eylemleri yapıldı.

BAKIRKÖY ÖZGÜRLÜK MEYDANI'NDA TOPLANDILAR

Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda 19.30'da yaklaşık 200 kişilik bir grup toplandı. 'Hayır, biz kazandık' pankartı taşıyan kalabalık, 'Her yer hayır, her yer direniş' sloganları attı. Daha sonra yürüyüşe geçen kalabalık, ara sokaklarda eylemini sürdürdü. Yaklaşık 1 saat ara sokaklarda sloganlar atarak yürüyen grup, tekrar Bakırköy Özgürlük Meydanı'na geldi. Bazı vatandaşlar balkona çıkarak eylemcilere destek verdi. Kalabalık, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

KADIKÖY'DE SEMBOLİK OY PUSULALARI YAKILDI

Bir grup, saat 19.30.'da, Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası binası önünde toplandı. Kalabalık 'Referandum iptal edilsin' pankartı açarak, "Kadıköy uyuma 'Hayır'ına sahip çık', 'Hayır kabul etmiyoruz', 'Hayır bitmedi mücadeleye devam', 'Hayır bitmedi, daha yeni başlıyor' sloganları eşliğinde yürüyüşe geçti. Ara sokaklarda yürüyen grup, tekrar Bahariye Caddesi'ne geldi. Polisin burada geniş güvenlik önlemi aldığı görüldü. 'Evet' ve 'Hayır'ın yazılı olduğu sembolik oy pusulalarını yakan grup, halay çektikten sonra olaysız dağıldı.

BEŞİKTAŞ KARTAL HEYKELİ ÖNÜNDE BULUŞTULAR

Saat 19.30'da Beşiktaş Kartal Heykeli önünde toplanan kalabalık grup, ellerinde 'Referandum iptal edilsin' yazılı pankart ile slogan atarak yürüyüşe geçti. Güvenlik önlemi alan polislerin grubun arkasından yürüdükleri görüldü. Bir polis helikopteri de grubu havadan izledi. Ara sokaklardaki yürüyüş sırasında binaların pencerelerine çıkanlar tencere tava ile ses çıkararak eyleme destek verdi. Bir süre devam eden eylem olaysız sona erdi.

AVCILAR'DA PROTESTOLAR BÜGÜN DE SÜRDÜ

Büyük bölümü HDP'li yaklaşık 50 kişilik grup bugün saat 19.30'da araç trafiğine kapalı Marmara Caddesi'ndeki Deprem Anıtı önünde bir araya geldi. Grup, 'Hayır bitmedi, daha yeni başlıyor' yazılı pankartı taşırken 'Avcılar uyuma hayırına sahip çık', 'Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber, ya hiç birimiz', 'Bu daha başlangıç, mücadeleye devam' diye slogan attı. Zaman zaman alkışlı protesto yapan grup, Belediye Havuz Meydanı önüne kadar yürüdü. Polis geniş güvenlik önlemi alırken grup, yürüyüşe başladıkları anıtın önünde eylemi sonlandırdı.

Görüntü Dökümü:

----------------------

BAKIRKÖY

-Meydanda toplanan kalabalık

-Kalabalığın taşıdığı afişten görüntü

-Grubun slogan atması

-Yürüyüşten görüntü

-Bazı vatandaşların eyleme destek vermesi

-Detaylar

KADIKÖY

-Grubun ellerinde pankartla yürüyüşe geçmesi

-Slogan atmaları

-Polisin güvenlik önlemi

-Sembolik oy pusulalarının yakılması

-Halay çekmeleri

BEŞİKTAŞ

-Beşiktaş Kartal Heykelinde toplanan grup

-Atılan Sloganlar ve Açılan pankartlar

-Polisinin güvenlik önlemi alması

-Yürüyüş yapılması

-Binalardan destek verenler

-Polis helikopteri

-Tencere tava ile ses çıkartıp destek verenler

AVCILAR

-----------------

-Grubun yürüyüş

-Slogan atmaları

-Alkışlı protesto

21.04.2017 - 22.36 Haber Kodu : 170421191

=============================

3- AVCILAR'IN İMAR PLANLARI İBB MECLİSİNDE GERGİNLİĞE YOL AÇTI

Haber - Kamera: Ezgi ÇAPA/ İSTANBUL DHA

Avcılar'ın yeniden imarını sağlayacak planların son dakikada komisyona geri çekilmesi İBB meclisinde krize neden oldu. Gaziosmanpaşa imar planlarını kabul etmedikleri için misilleme olarak Avcılar planlarının onaylanmadığını ileri süren CHP meclis üyleri salonu terk etti. Oturumu takip etmek üzere salonda kalan CHP'li Meclis üyesi Özgür Aydın, "AKP'nin bu yaklaşımını onaylamadığımız için gerekirse bundan sonra komisyonlardaki üyelerimizi de çekip meclisi tek başına AKP'ye bırakacağız" dedi.

1999 Marmara Depremi'nde en fazla kaybın yaşandığı Avcılar'ın Merkez, Ambarlı, Cihangir, Denizköşker, Mustafa Kemal Paşa, Gümüşpala, Üniversite Mahallelerinin yeniden inşasını sağlayacak imar planlarının son dakikada onaylanmaması İBB Meclisi'nde krize neden oldu. Meclis üyeleri ve gazetecilere Meclis oturumu öncesinde dağıtılan raporlarda, Avcılar'ı ilgilendiren raporun AK Parti ve CHP'li üyelerin oybirliği ile kabul edildiği görünüyordu. Ancak Meclis oturumu sırasında AK Parti grubu raporun komisyona iadesini isteyerek planları geri çekti.

"SİZ ONA 'EVET' DEMİYORSANIZ BİZ DE BUNA 'EVET' DEMİYORUZ"

Meclis kürsüsüne gelerek söz alan Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Grup Başkan Vekili Ertuğrul Gülsever, meclis oturumu öncesinde AK Parti Grup Başkan Vekili Temel Başalan ile aralarında geçtiğini iddia ettiği diyalogları aktardı.  AK Parti Grup Başkan Vekili Başalan'ın da bulunduğu Meclise seslenen Gülsever şunları söyledi: "Biraz evvel Sayın Başkan geldi, 'Gaziosmanpaşa konusunda karar verdiniz mi' diye sordu. 'Evet' diyemeyeceğimizi söyledik. Sayın Başkan da bize 'Avcılar planını geriye çekiyoruz, biz de sizin planlarınıza niye 'evet' diyelim. Avcılar'ı geri çekiyoruz' diye söyledi. Bir cezalandırma yöntemi ile 'siz ona evet demiyorsanız biz de buna evet demiyoruz, o zaman sizi cezalandırıyoruz' şeklinde bir yaklaşımla karşı karşıyayız".

"GAZİOSMANPAŞA'DA NÜFUSU 2 MİSLİNDEN FAZLA ARTTIRAN BİR PLANA EVET DENİR Mİ"

İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Kentsel Yenileme Komisyonu'nun hazırladığı raporda yer alan İBB'nin Şehir Planlama Müdürlüğü'ne ait verileri gösteren Gülsever, red oyu verme gerekçelerini şöyle açıkladı: "Gaziosmanpaşa'da 450 bin olan nüfus, bu plan hayata geçtiği zaman yaklaşık 1 milyon oluyor. Nüfusu 2 mislinden fazla arttıran bir plana evet deme şansımız olabilir mi?"

"HESABINI CENAB-I ALLAH'A VEREMEZSİNİZ"

Avcılar'ın imarına ilişkin 6 aydır çalışma yürüttüklerini ve İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın da Avcılar'daki vatandaşlara imar düzenlemesini müjde olarak verdiğini vurgulayan Gülsever, İstanbul depreminin Avcılar'da yarattığı tahribatı hatırlattı. Gülsever Meclis üyelerine, "Olası bir deprem olur da bir kişinin bile burnu kanarsa siz bunun hesabını Cenab-ı Allah'a veremezsiniz. Onun için lütfen burada kararınızı bir daha gözden geçirin, el birliği ile geçirelim' dedi.

"DOSYAYI BUNDAN DOLAYI ÇEKMİŞ DEĞİLİZ"

Gülsever'den sonra kürsüye gelen AK Parti Grup Başkan Vekili Temel Başalan ise, "Bu zamana kadar biz hep hakkaniyetli ve hakkaniyete uygun bir şekilde davranmaya çalıştık. Burada bir ilkesizlik, hakkaniyete aykırı bir işlem yapan varsa onlar da sizlersiniz. Kusura bakmayın. Şimdi siz Avcılar'a böyle diğer ilçeye böyle, yok böyle bir şey. Ama bundan dolayı dosyayı çekmiş değiliz. Bizim buradaki kaygımız tamamen teknik bir olay. Sosyal donatı alanları ile ilgili yeniden bir çalışma yapılması" diye konuştu.

"GAZİOSMANPAŞA İLE AVCILAR'IN BİRBİRİYLE KIYASLANMASI DOĞRU OLMAYABİLİR"

Meclis oturumunda söz alan bir diğer isim de Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta oldu. Planlar hakkında bilgi veren Usta, "Gaziosmanpaşa nüfusu şu anda 500 bin. Öngördüğümüz nüfus tüm Gaziosmanpaşa tamamlandığında 750 bin. Planların tamamlanması halinde 900 bin olacak. Yani biz zaten nüfusu düşürüyoruz" dedi. Gaziosmanpaşa'nın geleceğini şekillendirmek ve kent kültürünü yerleştirmek zorunda olduklarını belirten Usta, "Gaziosmanpaşa ile Avcılar'ın birbiriyle kıyaslanması doğru olmayabilir. Ama madem planlarla ilgili halkın isteklerini, verdiğimiz sözleri burada yapmaya mükellefiz, Avcılar'da verilen söz hepimizi bağlıyor da Gaziosmapaşa'da bizim verdiğimiz söz sizleri bağlamıyor mu" diye konuştu.

"GEREKİRSE MECLİSİ TEK BAŞINA AKP'YE BIRAKACAĞIZ"

Yapılan oylama sonrasında Avcılar raporu komisyonuna iade edildi. Karar üzerine CHP'li Meclis üyeleri salonu terk etti. Oturum Ak Parti Meclis üyeleri ve CHP adına gözlemci olarak kalan Özgür Aydın oturumun sonunda "AKP'nin bu yaklaşımını onaylamadığımız için gerekirse bundan sonra komisyonlardaki üyelerimizi de çekip meclisi tek başına AKP'ye bırakacağız" dedi. Oturum tartışmalar eşliğinde son buldu.

Bu arada, İBB meclisinde görüşülen Gaziosmanpaşa imar planları oy çokluğuyla kabul edilmişti.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Yapılan konuşmalar

-Yaşanan gerginlik

-CHP'li üyelerin meclisi terk etmesi

Detaylar

21.04.2017 - 21.01 Haber Kodu : 170421185

============================

4- 81 İLDEN GELEN 81 ÇOCUK İSTANBUL'DA BULUŞTU

Haber - Kamera: Mehmet İlkay ÖZER/ İstanbul DHA

23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi 81 ilden 81 çocuk İstanbul'da bir araya geldi. Türk Kızılayı İstanbul Şubesi'nin misafiri olarak İstanbul'a gelen çocuklar, 3 gün boyunca şehrin tarihi ve turistik yerlerini gezecekler.

İstanbul'a bugün gelen çocuklar ilk olarak Zeytinburnu'nda bir otele yerleştirildi. Yarından itibaren şehri keşfetmeye çıkacak olan çocuklar için bu akşam otelde tanışma yemeği düzenlendi. Yemeğe, Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım, Başbakan Binali Yıldırım'ın kızı Büşra Yıldırım Köylübay da katıldı. Tanışma yemeğinde çocukları tiyatro sanatçıları İlker Aksum, İlker Ayrık, Beşiktaş kalecisi Tolga Zengin ve şarkıcı Alişan gibi isimler de yalnız bırakmadı.

Yemekte konuşan Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım, "Türk Kızılay'ı olarak 81 ilden 81 kardeşimizi İstanbul'da misafir ediyoruz. Bu yıl Halep'ten de minik bir misafirimiz oldu. İlk defa İstanbul'a gelen, ilk defa uçağa binen  çocuklarımızı yanlarında bulunan ebeveynleri ile misafir ediyoruz. Kardeşlerim bütün illerden toprak getirdi. 81 ilin toprağı ile Başbakanlık Dolmabahçe çalışma ofisinin bahçesine bir çınar ağacı dikeceğiz. Can suyunu hep beraber vereceğiz. Ağacımızın ismi 'Birlik Ağacı' olacak. Rabbim birlik ve beraberliğimizi hiç bozmasın" dedi.

Çocuklar, yemeğe katılan sanatçılarla bol  bol fotoğraf çekildi. Gecenin devamında beraber şarkılar söylendi. Cumartesi günü 1453 Panorama, Topkapı Kutsal Emanetler Müzesi'ni gezdikten sonra Vialand ve Florya akvaryumu gezecek olan çocuklar, 23 Nisan günü Başbakan Binali Yıldırım'ın eşi emekli öğretmen Semiha Yıldırım tarafından Başbakanlık'ta misafir edilecekler.

Görüntü Dökümü:

-------------------

-Büşra Yıldırım Köylübay'ın bir çocuğu sevmesi

-Ünlülerle fotoğraf çekilen çocuklar

-İlhami Yıldırım'ın konuşması

-Sahnede beraber şarkı söylenmesi

-Sahnede hatıra fotoğrafı çekilmesi

-Genel ve detaylar

21.04.2017 - 22.59 Haber Kodu : 170421193

==============================

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Didim'de Genç Şefler Yemek Yarışması Düzenlendi
    16:15 Didim'de Genç Şefler Yemek Yarışması Düzenlendi

    Aydın'ın Didim ilçesinde, Turizm Haftası kapsamında Zeynep - Mehmet Dönmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından bir otelde düzenlenen Genç Şefler Yemek Yarışması'na 5 ortaokuldan 6 takım katıldı. Yarışmada öğrencilerin hünerlerini sergilediği etkinliğe veliler ve öğretmenler de katıldı. Yarışma sonuçları yarın açıklanacak.

  • Konya Ereğli'de 135 Kilo Kaçak Tütün Ele Geçirildi
    16:15 Konya Ereğli'de 135 Kilo Kaçak Tütün Ele Geçirildi

    Konya'nın Ereğli ilçesinde jandarma tarafından yapılan çalışmalarda bir otomobilde 135 kilo kaçak tütün ele geçirildi. Jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen şok yol kontrolünde M.P.'nin kullandığı otomobilde yapılan aramada kaçak tütünler bulundu. M.P. gözaltına alınırken, ele geçirilen malzemelere el konuldu.

  • Macar Öğrenciler Tekirdağ'da Halk Oyunları Gösterisi Sundu
    16:14 Macar Öğrenciler Tekirdağ'da Halk Oyunları Gösterisi Sundu

    Türkiye-Macaristan Kültür Yılı kapsamında Tekirdağ'a gelen Macar öğrenciler, Rakoczi Müzesi önünde halk oyunları gösterisi sundu. Macaristan Mikes Kelemen Lisesi öğrencileri, Osmanlı'ya sığınan Macar Prensi 2. Ferenc Rakoczi'ye tahsis edilen ve daha sonra müzeye çevrilen yapıyı gezdi. Konuk öğrenciler, Müze Müdürü Ali Kabul'den bilgi aldı. Ardından öğrencilerden oluşan halk oyunları ekibi, müze önünde gösteri sundu. Öğrenciler, sahil dolgu alanındaki Barış ve Özgürlük Parkı'nda bulunan Macar Anıtı ve Mikes Kelemen Parkı'nı da ziyaret etti. Tekirdağ Macar Dostluk Derneği Başkanı Adem Dalgıç, 2024 Türkiye-Macaristan Kültür Yılı kapsamında kentte sene boyunca etkinliklerin süreceğini belirtti. Tekirdağ'ın Macarlar için önemli bir kent olduğunu vurgulayan Dalgıç, Macar halkı tarafından iyi bilinen kente, bu ülkeden çok sayıda ziyaretçi geldiğini ifade etti. Tekirdağ Bilim Sanat Merkezi öğretmeni Zübeyde Aykaç da 10 öğrencinin, kentteki Macar eserlerini ziyaret ettiğini dile getirdi. Aykaç, öğrencilerin katılımcılara güzel bir halk dansları gösterisi sunduğunu ve yarın da Türk-Macar ortak kültürüyle ilgili etkinlikler yapacaklarını söyledi.

  • Sinop'ta okul çevrelerinde emniyet denetimi yapıldı
    16:13 Sinop'ta okul çevrelerinde emniyet denetimi yapıldı

    Sinop'ta İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından çocuk ve gençlerin korunması amacıyla okul çevrelerinde denetim gerçekleştirildi. 40 ekip ve 133 personelinin katılımıyla yapılan denetimde, 91 okul çevresinde metruk binalar, iş yerleri, park ve bahçeler kontrol edildi. Denetim sonucunda herhangi bir suç unsuruna rastlanmazken, bir öğrenci servis aracı sürücüsüne 1506 lira cezai işlem uygulandı.

  • Karabük İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Sözen Tekrar Seçildi
    16:12 Karabük İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Sözen Tekrar Seçildi

    Karabük İl Genel Meclisi'nin yapılan ilk toplantısında, AK Parti Grup kararı gereği gösterilen tek aday Ahmet Sözen, yeniden İl Genel Meclis Başkanı seçildi. Sözen, yaptığı konuşmada, Karabük İl Özel İdaresinin önemli bir noktaya geldiğini ve bundan sonra da hizmetlerine devam edeceklerini belirtti.

  • Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Genç Çevirmenler' yarışmasında ödüller sahiplerini buldu
    16:09 Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Genç Çevirmenler' yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

    Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Genç Çevirmenler' yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay'ın da katıldığı ödül töreninde, İngilizce, Fransızca ve Almanca kategorilerinde dereceye giren öğrencilere sertifikaları takdim edildi. Birinci olan çevirmenler Brüksel'de AB kurumlarını ziyaret edecekken, ikinci ve üçüncü olan öğrenciler Ankara Üniversitesi'nde 'Avrupa Birliği Temel Eğitim Programı'na katılma fırsatı elde ettiler.

  • Türk Kızılayı, Gazze'ye 3 Bin 774 Ton İnsani Yardım Malzemesi Gönderdi
    16:08 Türk Kızılayı, Gazze'ye 3 Bin 774 Ton İnsani Yardım Malzemesi Gönderdi

    Türk Kızılay tarafından Gazze'ye ulaştırılması için hazırlanan 3 bin 774 ton insani yardım malzemesini taşıyan gemi, Mersin Uluslararası Limanı'ndan uğurlandı. İsrail'in saldırısı altında bulunan Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkıyla dayanışma amacıyla tedarik edilen gıda, bebek malzemeleri, uyku tulumu ve glütensiz ürünlerden oluşan yardım malzemeleri, Türk Kızılay ve AFAD işbirliğiyle bugüne kadar 13 uçak ve 8 gemiyle toplamda 39 bin 697 ton insani yardım malzemesi Gazze'ye gönderilmiştir.


Advertisement