Dha İstanbul Bülten - 1 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülten - 1

Dha İstanbul Bülten - 1

1- EYÜP'TE TRAFİK KAZASI KAZA: 1 ÖLÜ, 1 YARALIHaber-Kamera: İbrahim AKTÜRK / İSTANBUL DHAEyüp'te kontrolden çıkan araç ilk önce önünde ilerleyen araca çarptı.

29.05.2017 08:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1- EYÜP'TE TRAFİK KAZASI KAZA: 1 ÖLÜ, 1 YARALI

Haber-Kamera: İbrahim AKTÜRK/ İSTANBUL DHA

Eyüp'te kontrolden çıkan araç ilk önce önünde ilerleyen araca çarptı. Daha sonra kaldırımın kenarındaki yön tabelasına ve otobüs durağına çarparak takla attı. Ters dönen araçta sürücü hayatını kaybederken, beraberindeki yolcu ise yaralandı. Kaza sonrası yol bir süre trafiğe kapatıldı.

Kaza, saat 05.30 sıralarında, Rami Kuşla Caddesi üzerinde, Edirnekapı istikametinde meydana geldi. 34 SL 6988 plakalı otomobilin sürücüsü Muhammet Karadaş, direksiyon hakimiyetini kaybederek önünde seyir halinde bulunan Barış Ciğerci hakimiyetindeki 34 FP 7268 plakalı araca çarptı. Karadaş'ın kullandığı araç daha sonra kontrolden çıkarak ilk önce kaldırım kenarındaki yön tabelasına, ardından da otobüs durağına çarparak takla attı.

OTOBÜS DURAĞININ BOŞ OLMASI OLASI BİR FACİAYI ÖNLEDİ

Bu arada, sabahın erken saatlerinde otobüs durağında kimsenin bulunmaması, olası bir faciayı önlemiş oldu. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, araçta sıkışan sürücü Karadaş ve yanında bulunan ve henüz ismi öğrenilemeyen yolcuyu araçtan çıkardı. Yaralı yolcu ambulansla hastaneye kaldırılırken, sağlık ekipleri sürücü Karadaş'ın hayatını kaybettiğini belirledi. Diğer sürücü Barış Ciğerci ise kazadan yara almadan kurtuldu. Kazayı duyarak olay yerine gelen Karadaş'ın yakınları ise sinir krizleri geçirdi.

Olayı anlatan bir görgü tanığı, Muhammet Karadaş'ın kullandığı aracın hızlı olduğunu ve kontrolden çıkarak önündeki araca çarpıp takla attığını söyledi. Kaza nedeniyle yol Edirne istikametinde bir süre trafiğe kapatıldı. Polis, kazayla ilgili inceleme başlattı.

Görüntü DÖkümü:

-----------------

-Olay yerinden detay görüntüler

-Ters dönen araçtan görüntü

-Polis ve itfaiye ekiplerinden görüntü

-Hasar gören otobüs durağı ve yön tabelasından detaylar

-Bir görgü tanığıyla röportaj

-Kapanan yoldan görüntü

-Genel ve detay görüntüler

29.05.2017 - 07.26 Haber Kodu : 170529027

==============================

2- BEŞİKTAŞ'IN ŞAMPİYONLUĞU İSTANBUL'DA COŞKUYLA KUTLANDI

Haber-Kamera: İhsan DÖRTKARDEŞ-Ali Kerem Bengi/ İstanbul DHA

Ligin bitimine bir hafta kala Medipol Başakşehir'in 4 puan önünde bulunan Beşiktaş, Gaziantepsporu 4-0 yenerek şampiyon oldu. Beşiktaş taraftarı maçın bitimiyle birlikte Bakırköy Cumhuriyet Meydanı'nda kutlama yaptı. Taraftarlar, ellerinde meşaleler ve Beşiktaş bayraklarıyla meydanda tezahürat yaparak şampiyonluğunu kutladı. Bazı taraftar da araçlarıyla bayrak sallayarak kutmaya katıldı.

AVCILAR'DAKİ KUTLAMALAR

Saat 20.45'te ellerinde siyah beyazlı bayrakları alarak sokağa dökülen binlerce kişi uzun araç konvoyları oluştururken, araç trafiğine kapalı Marmara Caddesi'nde toplanarak, meşaleler yaktı, tezahüratlar eşliğinde zafer şarkıları söyledi. Kutlamalar gece geç saatlere kadar sürdü.

Görüntü Dökümü

------------------

-Bakırköy Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan taraftar

-Meşale yakanlar

-Taraftardan detaylar

-Meydanda tüzahürat yapan taraftar

-Taraftarının meydanda hatıra fotografı çekilmesi

-Araçlarınla beşiktaş bayrakla bakırköy yakınlarında gezmesi

- Avcılar'daki meşaleli binlerce taraftarın kutlamalarından görüntüler

29.05.2017 - 00.30 Haber Kodu : 170529005

29.05.2017 - 01.16 Haber Kodu : 170529013

==============================

3- KÖPRÜDE ASILI FENERBAHÇE BAYRAĞI İNDİRİLDİ

Haber: Ozan URAL/ İstanbul DHA

Beşiktaş'ın Süper Lig şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından bir grup taraftar, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde asılı Fenerbahçe bayrağını indirerek denize attı.

Sarı-lacivertli ekibin THY Avrupa Ligi'nde şampiyonluğa ulaşmasının ardından köprüye asılan bayrak, siyah-beyazlı bir grup taraftar tarafından indirildi. Süper Lig'de şampiyonluğun ilan edilmesininden sonra 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne gelen bir grup taraftar, meşalelerle bağlantı iplerini yaktığı bayrağı indirerek denize attı.

O anın görüntülerini de sosyal medya hesaplarından paylaştılar.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Sosyal medyada paylaşılan bayrağın indirilme görüntüler

AKTÜEL

-Köprüden uzak ve yakın detaylar

29.05.2017 - 00.07 Haber Kodu : 170529002

29.05.2017 - 01.26 Haber Kodu : 170529020

=============================

4- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: ŞEHİTLERİMİZ OLUYOR AMA O ŞEHİTLERİMİZİN EVET NE AHI NE KANI YERDE KALIYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,

"İstanbul'dan Beşiktaş Süper Lig şampiyonu oldu. Tebrik ediyorum, kutluyorum. Her ne kadar Fenerbahçeliysem de tebrik etmek boynumun borcudur."

"Şehitlerimiz oluyor ama o şehitlerimizin evet ne ahı ne kanı yerde kalıyor. İşte son günlerde elhamdülillah 1'e 10 gidiyor. Bedelini bu kadar ağır ödetiyoruz, ödetmeye de devam edeceğiz."

Haber-Kamera : İdris TİFTİKÇİ/ İstanbul DHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un Fethinin 564. Yıldönümü nedeniyle Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen törene katıldı. İftar ile başlayan programa Ak Partililerin yanısıra; Seda Sayan, Yonca Evcimik, Doğuş, Demet Akalın, İvana Sert, Orhan Gencebay, Muazzez Ersoy, Nadide Sultan, Yıldız Tilbe, Rober Hatemo, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, İşadamı Abdurrahim Albayrak, işadamı Ferit Şahenk ve çok sayıda davetli hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, "İstanbul, Türkiye'nin özetidir. Türkiye'nin 80 vilayetinin tamamının da İstanbul ile insani ve fiziki bağlantısı vardır. Öyleyse İstanbul'u anlatmak, Türkiye'yi anlatmaktır. İstanbul'a hizmet etmek de Türkiye'ye hizmet etmektir. Biz İstanbul'dan aldığımız ilhamla diğer 80 şehrimizin tamamına eğitimden sağlığa, ulaşımdan toplu konuta, kültür sanattan spora ve sosyal yardımlara kadar her türlü hizmeti götürdük, götürüyoruz." dedi.

"HER NE KADAR FENERBAHÇELİYSEM DE TEBRİK ETMEK BOYNUMUN BORCUDUR"

Beşiktaş'ın Süper Lig şampiyonluğuna da değinen Erdoğan, "İstanbul'dan Beşiktaş Süper Lig şampiyonu oldu. Tebrik ediyorum, kutluyorum. Ben bıraktığımda 4-0'dı ondan sonra ne oldu bilmiyorum. Evet 4-0 bitmiş. Her ne kadar Fenerbahçeliysem de tebrik etmek boynumun borcudur. Bize bu yakışır." şeklinde konuştu.

"DEMOKRASİDE VE EKONOMİDE YENİ BİR ATILIM DÖNEMİNİN HAZIRLIKLARINI YAPIYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Dünya yeniden yapılanmanın sancılarını çekiyor. Türkiye ve onun vitrini olan İstanbul'a bu süreçte çok önemli görevler düşüyor. Biz bu durumun farkında olduğumuz için demokraside ve ekonomide yeni bir atılım döneminin hazırlıklarını yapıyoruz. Bunun için öncelikle 2019'a kadar olan dönemi en verimli şekilde kullanmamız gerekiyor. 2023 hedeflerimiz, bizi muasır medeniyet seviyesinin üzerine taşıyacak önemli bir eşiktir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki hedeflerimizin de lokomotifi yine İstanbul olacaktır. İnşallah önümüzdeki dönem, bu bakımdan çok önemli projeleri hayata geçireceğimiz, çok önemli adımları atacağımız bir dönem olacaktır. Tüm bunları sizlerle birlikte gerçekleştireceğiz. Başarılı arkadaşlarımıza destek vererek, verim alamadığımız arkadaşlarımızın yerine yenilerini görevlendirerek önümüzdeki zamanı en iyi şekilde değerlendirmenin gayreti içinde olacağız."

"İŞTE SON GÜNLERDE ELHAMDÜLİLLAH 1'E 10 GİDİYOR"

"Bu vatanın, bu milletin, inanın sevgi saygıya çok ihtiyacı var." diyerek sözlerini sürdüren Erdoğan, "Bunu başardığımız gün, birliğimizi, beraberliğimizi güçlendirdiğimiz gün bu milleti kimse yıkamayacaktır ve zaten birileri de bu milleti yıkamamanın sancısını çekiyor. Özellikle FETÖ, DEAŞ ve PKK başta olmak üzere terör örgütlerinin bu şehre (İstanbul) verdikleri zararları ortadan kaldıracak, onları bir daha bu şehre el uzatamayacak hale getirecek çalışmaları süratle tamamlayacağız. Bugün İçişleri Bakanım saat 12.00'ye doğru beni Kato Dağı'nın tepesinden aradı. Ne yaptılar orada? İnlere girdiler. ve o girdikleri inlerin tepesinden aradılar. Orada birçok teröristi etkisiz hale getirdiler. Şehitlerimiz oluyor ama o şehitlerimizin evet ne ahı ne kanı yerde kalıyor. İşte son günlerde elhamdülillah 1'e 10 gidiyor. Bedelini bu kadar ağır ödetiyoruz, ödetmeye de devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

-Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması

-İftardan detaylar

Seda sayan

Yonca evcimik

Doğuş

Demet Akalın

İvana sert

Orhan Gencebay

Muazzez Ersoy

Nadide Sultan

Dursun özbek (gs başkanı)

Yıldız Tilbe

Rober Hatemo

Ferit Şahenk

Abdurrahim Albayrak

28.05.2017 - 22.29 Haber Kodu : 170528134

28.05.2017 - 22.36 Haber Kodu : 170528137

28.05.2017 - 23.24 Haber Kodu : 170528154

================================

5- BAŞBAKAN YILDIRIM İSTANBUL'UN FETHİ İÇİN DÜZENLENEN TÖRENDE KONUŞTU

Başbakan Binali Yıldırım;

"İstanbul'un fethiyle insanların gönüllerine atılan saygı ve muhabbet tohumları yeniden filizlenmiştir. Dünya döndükçe, güneş

doğdukça bu kardeşlik iklimi daima var olacaktır."

Haber-Kamera: İdris TİFTİKÇİ/ İstanbul DHA

Başbakan Binali Yıldırım "İstanbul'un Fethinin 564. Yıldönünü" nedeniyle Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen törende konuştu.

Başbakan Yıldırım konuşmasında, "İstanbul'un fethiyle insanların gönüllerine atılan saygı ve muhabbet tohumları yeniden filizlenmiştir. Dünya döndükçe, güneş doğdukça bu kardeşlik iklimi daima var olacaktır. Türkiye, onlarca etnik kökenin, farklı inanışın,

değişik yaşam tarzlarının tarih boyunca birlikte olduğu bir huzur coğrafyasıdır. Ülkemizin damarlarında dolaşan hoşgörü ve saygının daha güçlü soluklarla geleceğe taşınması bizim en büyük duamızdır, dileğimizdir." dedi.

"KARDEŞLİK HUKUKUNUN GEREĞİNİ HER DAİM YERİNE GETİRECEĞİZ"

Başbakan Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü: "Dün Osmanlı Devleti'nin topraklarında dostça yaşayan bütün unsurlar bugün de Türkiye Cumhuriyeti'nde aynı huzur içinde yaşamaktadır. Hedefinde bu iklimi bozmak isteyenler, tarihin her döneminde olduğu gibi yine sukutuhayale uğrayacaktır. Bizler, emanet aldığımız bu mirası, kardeşlik hukukunun gereğini her daim yerine getireceğiz. Kutlu ecdat, 6 asır boyunca dünyayı adalet, barış ve huzurla yönetmiştir. Bugün bu uzlaşı, birlik, beraberlik yaklaşımına ülkemizin, bölgemizin ve dünyanın dünden daha çok ihtiyacı vardır. Bundan dolayı, idrak etmeye başladığımız bu mübarek günlerin toplumsal dayanışmamızı güçlendirmesini Mevlamdan niyaz ediyorum."

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Başbakan Yıldırım'ın konuşmaları

28.05.2017 - 22.02 Haber Kodu : 170528126

28.05.2017 - 22.04 Haber Kodu : 170528127

============================

6-  İSTANBUL'UN FETHİ'NİN 564. YILI KUTLANDI

Haber-Kamera: İSTANBUL DHA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından İstanbul'un Fethi'nin 564. yıldönümü nedeniyle Haliç Kongre Merkezi'nde bir etkinlik düzenlendi. Kutlamalar kapsamında mehter konseriyle, Haliç üzerinde ışık, lazer ve havai fişek gösterisi yapıldı. İftarın ardından gerçekleştirilen programın bir bölümüne Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali yıldırım da katıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Başbakan Binali yıldırım ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın birer konuşma yapmasıyla başlayan program gecenin geç saatlerine kadar sürdü.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Etkinlikten görüntüler

-Kadir Topbaş'ın konuşması

-Vali Vasip Şahin'in konuşması

Detaylar

29.05.2017 - 01.08 Haber Kodu : 170529010

29.05.2017 - 01.09 Haber Kodu : 170529011

29.05.2017 - 01.14 Haber Kodu : 170529012

=========================

(ÖZEL)

7- GAZİNİN GECE KAPALI TUTULAN ENGELLİ ASANSÖRÜ TEPKİSİ

Haber-Kamera: Ali Kerem BENGİ/ İSTANBUL DHA

Şirinevler Metrobüs durağında, engelli asansörünün gece 00.00'ten sonra kapalı tutulması yüzünden üstgeçitten inemeyen Gazi Kemal Sarak, uygulamaya tepki gösterdi. Gençler, Sarak'ı tekerlekli sandalyeyle kaldırarak üstgeçitten aşağı indirdi.

Güneydoğu'daki terör operasyonu sırasında çatışmada yaralanarak gazi olan Kemal Sarak, saat 00.15 sıralarında Ataköy Metro durağında metrodan indi. Sarak, evine gitmek için Metrobüs üstgeçitteki engelli asansörünü kullanmak istedi. Ancak asansörün kapalı olduğunu gördü. Bunun üzerine Beyaz Masa'yı telefonla arayan Sarak, asansörün 00.00'dan sonra kapalı tutulduğunu öğrendi. Duruma tepki gösteren Sarak, mağduriyetini cep telefonuyla kaydederek görüntüleri sosyal medyadan paylaştı. Zor durumdaki Sarak'a oradan geçen gençler, tekerlekli sandalyesinden tutarak yardım edip üstgeçitten indirdi.

"ENGELLİNİN GECE 12'DEN SONRA DIŞARI ÇIKMASININ YASAK OLDUĞUNU SÖYLEDİLER"

Asansörün kapalı tutulmasına tepki gösteren Sarak, "Türkiye Cumhuriyetinde askerliğimi yaparken çatışmada ağır yaralandım. Güney doğu gazisiyim 23.30 civarında Taksim'den Şirinevlere metroyla geldim. ve şuanda köprünün üstünde asansör çalışmıyor. Köprünün üstünde görmüş olduğunuz gibi engelli tekerlekli sandalyemle beraber mağdur kaldım. Beyaz Masa telefonunu aradım, yetkili kişiye durumu bildirdim. Asansörün gece saat 12'den sonra kapalı olduğunu söylediler. Neden kapalı olduğunu sorduğumda, benimle alaylı bir şekilde engellinin gece 12'den sonra dışarı çıkmasının yasak olduğunu söylediler. Arkadaş herhalde uykudan yeni kalkmıştı. Ben bu ülke için bedel ödedim ve bana ağır gelen, bedel ödediğim ülkede, 'engelli kişinin dışarıya çıkması yasaktır' denmesi."

"GECE 12'DEN SONRA BU ASANÖRÜ KAPATIYORLAR"

Yardım eden kişilerden biri olan Serkan Uyumaz da, "Engelli bir vatandaşımız buradaydı, ben de ona şahit oldum. Şirinevler metrobüs durağındayız. Engelli bir gazimiz, engelli olan vatandaşlarımız gece 12'den sonra asansörü kullanamıyor ve bu bizim için çok önemli bir konu. Çünkü engelli olan insanlar bundan yararlanamıyor. Asansör kullanamadığı için tekerlekli sandalyeyle mağdur kalan insanları merdivenlerle indirmek zorunda kalıyoruz. Lütfen devlet yetkilerine rica ediyoruz bu konuyu bir an önce çözüm bulsunlar. Şirinevler'de sürekli oluyor. Gece 12'den sonra bu asansörü kapatıyorlar. Gece 12'den sonra sahura giden, iftara giden, işinden gelen, gezmeden gelen engelli vatandaşlarımız burayı kullanamıyor." şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Şirinevler metrobüs durağından görüntüler

-Gazinin metrobüs üstgeçitten gelmesi

-Asansöre gelerek açmaya çalışması

-Asansörden detaylar

-Gazinin konuşması

-Gazinin gençler tarafından üst geçitten indirilmesi

-İndiren kişilerden biri ile röp.

-Detaylar

29.05.2017 - 04.22 Haber Kodu : 170529025

====================================

8- EYÜP'TE İSTİNAT DUVARI ÇÖKTÜ; MAHALLELİ SOKAĞA DÖKÜLDÜ

Haber-Kamera: Ali Kerem BENGİ/ İSTANBUL DHA

Eyüp'te bir sokağın istinat duvarında henüz bilinmeyen bir nedenle çökme meydana geldi.

Olay, Silahtarağa Mahallesi Kemal Reis Sokak'ta dün akşam saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sokağın istinat duvarının bir kısmı henüz bilinmeyen bir nedenle büyük gürültüyle inşaatının temeline çöktü. Çökme nedeniyle yolda çatlaklar oluştu. Çökme gürültüsünü duyan mahalle sakinleri panikle dışarı çıkarak durumu hemen polis ve Eyüp Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bildirdi. Olay yerine gelen polis ve zabıta ekipleri çökme meydana gelen yerde inceleme yaptı. İncelemelerin ardından kayan toprağın kaldırılması ve yolun onarılması için belediye ekipleri inşaatın müteahhidine haber verdi. Olay yerine gelen müteahhidin konuyla ilgili sabah saatlerinde çalışmalara başlayacağı öğrenildi.

Binada oturan apartman sakinlerinden Tarkan Seleken olayla ilgili, "Akşam iftar saatlerinde büyük gürültüyle herkes sokağa çıktı. Mahallemizde bulunan bir inşaatının toprak kayması olduğunu gördük. Hepimiz ona şahit olduk. Yan tarafta yolda çatlaklık var" dedi.

Bina sahibi Kamer Kırnak ise, "İftara iki üç dakika kala bir sarsıntı oldu. Baktık ki toprak kayması var. Toprak kayması sonrası müteahhidi aradık. Müteahhit arkadaş geldi, 'Yarın biz burayı dolduracağız. Tekrar kazıkları çakıp istinat duvarı çekeceğiz' dedi" ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-İnşaat alanından görüntü

-Toprak kayması olduğunu yerden görüntü

-Çöken yerde bulunan boruları

-Yolda bulunan çatlaklıklardan görüntü

-Bina sakinleriyle röp.

-Genel ve detaylar

=======================

9- KADIKÖY'DE 3 GÜN SÜREN ÇEVRE FESTİVALİ YAPILDI

Haber-Kamera: Ali AKSOYER/ İSTANBUL DHA

Çevre Haftası nedeniyle Selamiçeşme'de bulunan Özgürlük parkında Çevre festivali düzenlendi. 3 gün süren festivalde çevre ile ilgili paneller yapılırken, akşam saatlerinde de müzik grupları konserler verdi. Çevre festivalinde katılanlar yaptıkları bir toplantıda bir süre önce öldürülen çevreci çift Ali Ulvi ve eşi Aysin Büyüknohutçu'da anarak, işnenen cinayeti protesto ettiler. Kadıköy Belediyesi çağrısı ile doğaya emek veren 40'ın üzerinde platform, sivil toplum kuruluşu festivalde buluştu. Festivalde düzenlenen panallerde ekolojik yaşam ve çevre bilinciyle ilgili konuşmalar yapıldı. Ayrıca 3 gün boyunca söyleşiler, atölye çalışmaları, sergiler, tiyatro oyunları ve müzik gruplarının konserleri yer aldı. Öte yandan bir süre önce evlerinde öldürülen, taşocaklarına karşı verdikleri çevre mücadelesi ile tanınan Ali Ülvi Büyüknohutçu ve eşi Aysin Büyüknohutçu'da festivale katılanlar tarafından anıldı. Düzenlenen toplantıda işlenen cinayet protesto edildi. Kadıköy Belediyesi tarafından organize edilen festivalden geriye renkli görüntüler kaldı.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Festivalin havadan görüntüleri

-Festival alanından detaylar

28.05.2017 - 19.53 Haber Kodu : 170528113

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement