Dha İstanbul Bülten - 1 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülten - 1

11- (ÖZEL HABER) KAZA YAPTILAR, 'BİR ŞEYİNİZ VAR MI?' DİYE SORUP KAÇTILARHaber-Kamera: Zeki GÜNAL / İSTANBUL DHA Ataköy'de kazaya karışan bir otomobil, metrobüs yoluna girdi.

26.06.2017 08:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DHA İSTANBUL BÜLTEN - 1

1- (ÖZEL HABER) KAZA YAPTILAR, 'BİR ŞEYİNİZ VAR MI?' DİYE SORUP KAÇTILAR

Haber-Kamera: Zeki GÜNAL/ İSTANBUL DHA

Ataköy'de kazaya karışan bir otomobil, metrobüs yoluna girdi. Kazaya sebebiyet verdiği iddia edilen otomobildeki üç kişiden sürücü otomobiliyle diğer iki kişi ise yaya olarak kaza yerinden kaçtı. Kaza nedeniyle Ankara istikametinde bir süre trafik yoğunluğu yaşandı. Kaza, saat 00.15 sıralarında D-100 karayolu Ataköy mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 53 DU 584 plakalı otomobilin sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybederek iki otomobile çarptı. Otomobillerden biri tel bariyerleri aşarak metrobüs yoluna girdi. Bu sırada yoldan metrobüs geçmemesi olası bir faciayı engelledi. Kazaya sebebiyet verdiği iddia edilen 53 DU 584 plakalı otomobilde bulunan 18 yaşlarındaki üç gençten sürücü kazalı otomobiliyle, bu otomobilden inen diğer iki kişi de yaya olarak kaza yerinden kaçtı. Kaza yapan otomobilin kopan parçaları ve plakası ise kazanın yaşandığı yerde kaldı. Kaza nedeniyle metrobüs seferleri tek şeritten kontrollü olarak yapıldı. D-100 karayolu Ankara istikametinde trafik dururken, bazı sürücülerin otomobillerinden indiği görüldü. Yaklaşık yarım saat aksayan trafik kazalı otomobilin çekilmesinin ardından normale döndü.  Kazaya karışan otomobillerden birinin sürücüsü DHA muhabirine yaptığı açıklamada "Ben yolumda gidiyordum önce bir otomobile çarpmış sonra bana çarpıp attı. Kendisi de durdu geldi 'bir şeyiniz var mı' dedi sonra kazalı arabasına bindi kaçtı. 18-19 yaşlarında çocuklardı" dedi. Diğer otomobil sürücüsü ise, "Önce bana çarptı sonra diğer araca çarptı. Sonra kazalı bir şekilde aracını aldı kaçtı. Plakası buraya düştü. Araçtan inen iki kişi de yaya olarak kaçtı. Alkollülerdi şişe burada. Alkollü oldukları için kaçtılar" diye konuştu.

Polis kaza sonrası kaçan kişileri yakalamak için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Metrobüs yoluna giren otomobil

-Metrobüs seferlerinin tek şeritten kontrollü yapılması

-Kazada parçalanan tel bariyerler

-Kaçan otomobilin olduğu iddia edilen plaka

-Kazaya karışan sürücülerin polise bilgi vermeleri

-Kazaya karışan sürücüler ile röportajlar

-Polisin kaçan otomobilin plakasını yerden alması

-Kaçan otomobilden düştüğü iddia edilen alkol şişesi

-Belediye ekiplerinin temizleme çalışmaları

-Kazada sarsılan küçük kızın ambulansa alınması

-Ankara istikametinde tamamen duran trafik

-Otomobillerinden inen sürücüler

-Kazaya karışan otomobilin çekiciye alınması

-Yolun trafiğe açılması

Genel ve detay görüntüler

26.06.2017 - 03.27 Haber Kodu : 170626010

/////////////////////////////////////////////////////

2 - LGBTİ'LİLERİN TAKSİM'DEKİ YÜRÜYÜŞÜNE POLİS MÜDAHALE ETTİ; 44 GÖZALTI

Haber - Kamera: Mustafa ÖZDABAK-Murat DELİKLİTAŞ-Erhan TEKTEN-Özgür EREN- Ezgi ÇAPA-Yüksel KOÇ-Ersan SAN/ İSTANBUL DHA

İstanbul Valiliği'nin yürüyüşe izin vermemesine rağmen Taksim'de 'Onur Yürüyüşü' yapmak isteyen LGBTİ'liler geniş güvenlik önlemi alan polis engeline takıldı. Polis yüyüşü engellemeye çalışan 20 ve LGBTİ'li 24 olmak üzere 44 kişiyi gözlatına aldı.

Taksim Meydanı'nda ve İstiklal Caddesi'ne çıkan tüm sokaklarda 2 bin polisle güvenlik önlemi alan polis, LGBTİ'lilerin caddeye girişine izin vermedi. İstiklal Caddesi girişinde bekleyen LGBTİ'liler ile yürüyüşe karşı çıkan bir grup genç arasında kısa süreli arbede yaşanırken, araya giren polis, LGBTİ'lilere karşı çıkan 20 kişiyi gözaltına aldı.

POLİS KÖPEKLERLE MÜDAHALE ETTİ

Polis, alınan önlemlere rağmen arka sokaklarda bir araya gelen bir grup LGBTİ'liye köpeklerle müdahale etti. Kovalamaca sırasında hareketli anlar yaşanırken, bir polis helikopteri de yaşananları havadan takip etti.

LGBTİ'LİLER CİHANGİR'DE TOPLANDI

İstiklal Caddesi ve çevresinde polisle yaşanan kovalamacanın ardından LGBTİ'liler bu kez de Cihangir'de toplandı. Polis, gruba bu kez TOMA ile müdahale etti. Ara sokaklara kaçan gruptan 24 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Bu sırada, polis müdahalesini görüntülemeye çalışan AP kameramanı Bram Janssen de, sarı basın kartı olmasına rağmen, yanında pasaportu olmadığı gerekçesiyle gözaltına alındı. Kameraman Janssen, ekipmanlarıyla birlikte polisler tarafından gözaltı aracına götürüldü. Gözaltına alınan 44 kişi Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Polislerin önlemi sürerken gruplar dağıldı.

Görüntü Dökümü:

---------------------

-Polisin güvenlik önlemi

-Polisin, LGBTİ'lileri İstiklal caddesine almaması

-LGBTİ'lilerin gelişleri

-Yürüyüşe karşı çıkan grup ile LGBTİ'liler arasında yaşanan arbede

-Polisin yaptığı gözaltılar

-Sokağı tutan köpekli polisler

-Polislerin eylemcileri köpekle kovalaması

-Yaşanan haraketlilik

-Polis helikopteri

-Ara sokaklardaki polis müdahalesi

-Ara sokaklarda yapılan gözaltılar

-Polisin kafeye girerek grubu dağıtması

-Kameramanın gözaltına alınarak polis aracına götürülmesi

25.06.2017 - 17.59 Haber Kodu : 170625201

25.06.2017 - 19.39 Haber Kodu : 170625218

25.06.2017 - 20.12 Haber Kodu : 170625222

=========================

3- FATİH'TE 4 KATLI BİNANIN ÇATI KATI ÇÖKTÜ: 1 KADIN ÖLDÜ

Haber - Kamera: Ali Kerem BENGİ/ İSTANBUL DHA

Fatih'te 4 katlı binanın çatı katında henüz bilinmeyen bir nedenle çökme meydana geldi. Molozların altında kalan bir kadın hayatını kaybetti.

Olay, Saat 17.30 sıralarında Muhsine Hatun Mahallesi, Molla Caddesi No: 14'teki binada meydana geldi. İddiaya göre, 4 katlı binanın üç kişinin oturduğu çatı katında henüz belirlenmeyen bir neden çökme meydana geldi. Daire de kalan yabancı uyruklu Reyhan Abdulayeva (26) molozların altında kalarak hayatını kaybetti. Daire bulunan iki kişi ise yara almadan kurtuldu. Olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önemi alırken itfaiye ekipleri cesedi bulunduğu yerden çıkarak ambulansa koydu. Ceset, olay yerine gelen savcının ilk incelemesinin ardından Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Olayla ilgili incelemeler sürüyor

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Olay yerinden görüntü

- İtfaiye, polis ve sağlık ekipleri

-Vatandaşla röportaj

-Cesedin çıkarılması

-Ambulansa konulması

-Genel ve detaylar

25.06.2017 - 18.54 Haber Kodu : 170625211

25.06.2017 - 19.30 Haber Kodu : 170625214

=========================

4- KONVOYU DURDURUP ERDOĞAN İLE BAYRAMLAŞTILAR

İdris TİFTİKÇİ/ İstanbul DHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın bayramlaşma töreninin ardından Haliç Kongre Merkezi'nden ayrıldı. Güzergahında kaldırımda bekleyen kişiler, Erdoğan'ın konvoyunu durdurdu. Erdoğan, aracın içerisinden bu kişilerle bayramlaştı. Konvoyun hareket etmesiyle bazı kişilerin araçların arkasından koştukları görüldü.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Erdoğan'ın konvoyunun durması

-Erdoğan'ın aracın içinden bayramlaşması

-Yaşanan hareketlilik

25.06.2017 - 18.23 Haber Kodu : 170625208

=======================

5- 91. GAZİ KOŞUSU'NU 11 NUMARALI PİANO SONATA KAZANDI

Haber - Kamera: Sercan Sapanatan - Ali Danaş/ İstanbul DHA

Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına 91 yıldır kesintisiz düzenlenen, Türk yarışçılığının derbisi olan Gazi Koşusu, İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda koşuldu. Çim pistte gerçekleşen 2400 metre mesafeli 91. Gazi Koşusu'nu Ahmet Çelik'in bindiği Piano Sonata adlı safkan 2.27: 74'lük derece ile kazandı. Veliefendi'de yapılan yarışta 3 yaşlı İngiliz tayları koştu. Piano Sonata'nın imza attığı 2.27: 74'lük derece son 10 yılın en iyi derecesi oldu. İkinci sırada Halis Karataş'ın jokeyliğindeki Pershing olurken, üçüncü sırada Özcan Yıldırım'ın jokeyliğinde koşan Finesse yer aldı. Runner Bull adlı tayda Akın Sözen'le dördüncü oldu ve tabelayı tamamladı.

Gazi Koşusu'nda yarışı kazanan safkanın sahibi Oğuz Yalçın'a birincilik kupasını Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Nadir Alparslan verirken, atın antrenörü Metin Acar'a da ödülünü Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç verdi. Piano Sonata adlı atın jokeyi Ahmet Çelik ise ödülünü, Türkiye Jokey Kulübü (TJK) Başkanı Yasin Kadri Ekinci'den aldı.

Öte yandan Gazi Koşusu'nu kazanan Piano Sonata'nın sahibi Oğuz Yalçın, yarış ikramiyesi, yetiştiricilik primi ve kaydiye ücretlerinin toplamında 2 milyon 608 bin TL para ödülünün sahibi oldu.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Yarış öncesi detaylar

-Atların start alması

-Yarışın son anları

-Ahmet Çelik'in görüntüsü

-Ödül töreni

-Detaylar

25.06.2017 - 21.47 Haber Kodu : 170625232

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülten - 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement