Dha İstanbul Bülten - 1 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülten - 1

İSTANBUL'DA SİSHaber-Kamera: Hakan KAYA-Ali Kerem BENGİ-Soner HASIRCIOĞLU / İstanbul DHA İstanbul'da sabaha karşı Boğaz'da ve bazı bölgelerde sis etkili oldu.

27.07.2017 08:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İSTANBUL'DA SİS

Haber-Kamera: Hakan KAYA-Ali Kerem BENGİ-Soner HASIRCIOĞLU/ İstanbul DHA

İstanbul'da sabaha karşı Boğaz'da ve bazı bölgelerde sis etkili oldu.

İstanbul'da saat 03.00'dan itibaren Boğaz'da ve bazı bölgelerde etkili olan sis nedeniyle kent trafiğinin akışında bazı aksamalar yaşandı. Sis nedeniyle görüş mesafesi düşerken, sürücüler kontrollü şekilde ilerledi. İstanbul Boğazı'nda yoğunlaşan sis nedeniyle 15 Temmuz Şehitler Köprüsü de neredeyse görünmez hale geldi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

15 Temmuz Şehitler Köprüsü

15 Temmuz Şehitler Anıtı

Üsküdar sahili

Boğaz'dan geçen gemi

D-100 Karayolu Haliç Köprüsü

Arabalı feribot girişi

Eminönü vapur iskelesi

Galata Köprüsü

Yeni Camii

Boğaz'dan görüntü

Genel ve detaylar

===================

-AHMET ŞIK: MESLEKİ FAALİYETLERİM NEDENİYLE HER DÖNEMİN YARGISININ SUÇLUSU OLMAYI BAŞARDIM...

Haber: Özden ATİK/ İstanbul, DHA

Gazeteciler Can Dündar, Ahmet Şık, Kadri Gürsel, Musa Kart'ın sanıkları arasında bulunduğu Cumhuriyet Gazetesi yönetici ve yazarlarına yönelik 19 sanıklı davanın, üçüncü gününde gazeteci Ahmet Şık savunmasını yaptı. Şık, "Mesleki faaliyetlerim nedeniyle her siyasal iktidarın ve her dönemin yargısının suçlusu olmayı başardım. Kızıma bırakacağım bu mirastan gurur duyuyorum" dedi.

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada hakim karşısına çıkan sanık gazeteci Ahmet Şık, "Üç gündür süren yargılamada bu iddianamenin abesliğini anlatacağım. Cumhuriyet'te aranan örgütün kimler olduğunu, nerede olduğuna dair yol tarifi yapacağım" dedi. "Paralel yürüdük biz bu yollarda" kitabının önsözünden alıntı yapan Şık, "Karanlık günlerden geçiyoruz. Darbe engellendi ama temel hak ve özgürlükler askıya alındı. KHK'lerle devletin Türk İslamcı şekilde dizayn edilmesine hız verildi. Kamu görevlileri ihraç edildi. Kamudaki boşluk liyakata göre değil, biata göre yapıldı" diye konuştu.

MAHKEME BAŞKANI: "KÖŞE YAZISI İSTEMİYORUZ"

Şık konuşmasına devam ettiği sırada Mahkeme Başkanı Abdurrahman Orkun Dağ, "Savunma kapsamında kal Ahmet Şık. Köşe yazısı istemiyoruz" diyerek müdahale etti. Bunun üzerine Şık, "Savunma kapsamında yapıyorum. Bitirdiğimde göreceksiniz" dedi.

"SÖYLEDİKLERİM SAVUNMA DEĞİL, İTHAMDIR"

15 Temmuz darbe girişimine değinen Şık, "Kuşkularımızı söyleyip, yazdığımız için hapisteyiz. Ama böyle bir planı, bir darbe kalkışmasının parçası olduğunu anlayabilecek kapasitede olmadıklarını itiraf edenler, orduyu ve MİT'i yönetmeye devam ediyor" ifadelerini kullandı. Şık, "Cumhuriyet Gazetesi'nden bir illegal örgüt, ne de bizlerden terörist çıkaramayacaksınız. Söylediklerim savunma veya ifade değil. Aksine ithamdır. Çünkü bu siyasi operasyonun kanuni kılıfını hazırlayan metnin başında 'iddianame' yazması, çöp muamelesi yapılması gereken bu utanç vesikasını hukuki kılmıyor. Türkiye'de yargının kimi mensupları, bizatihi adaletin mezar kazıcıları olmuşlardır" dedi.

"KIZIMA BIRAKACAĞIM MİRASTAN GURUR DUYUYORUM"

Gazetecilik faaliyetlerinin suç olarak gösterildiğini vurgulayan Ahmet Şık, "Gazetecilik suç değildir. Gazetecilik faaliyetlerini suçlama konusu yapmak, totaliter rejimlerin ortak özelliğidir. Mesleki faaliyetlerim nedeniyle her siyasal iktidarın ve her dönemin yargısının suçlusu olmayı başardım. Kızıma bırakacağım bu mirastan gurur duyuyorum" dedi.

SAVUNMASI BİTİNCE ALKIŞLANDI

"Dün gazeteciydim. Bugün gazeteciyim. Yarın da gazetecilik yapmaya devam edeceğim" diyen Şık sözlerini "Kahrolsun istibdat, yaşasın hürriyet" sözüyle savunmasını tamamladı. Şık'ın savunması, izleyiciler tarafından alkışlandı. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Dağ, "Ne yapıyorsunuz şov yeri mi burası. Salonun düzenini bozuyorsunuz" diyerek sessiz olunması konusunda uyarıda bulundu.

MAHKEME BAŞKANI SORU YÖNELTTİ

Daha sonra Mahkeme Başkanı Dağ, sanık Ahmet Şık'a sorular yöneltti. Başkan Dağ'ın ilk sorusu, "Basın özgürlüğü sınırsız mıdır?" oldu. Şık, "Evrensel anlamda gazeteciliğin etik çerçevesi belirlenmiştir. Gazeteciliğin sınırı belirleyen şey şudur; doğru olması ve kamusal çıkar gözeten her şey haberdir. Bir gazeteci savaş çığırtkanlık yapmaz, barışı kutsar, kaynakla arasına sınır koyar" dedi.

"İDDİANAMEYİ CİDDİYE ALMAYIN"

Bunun üzerine Mahkeme Başkan Dağ, "İddianamede, beş yazınız var. Bunların barışı kutsadığını düşünüyor musunuz?" diye sorunca Şık, "İddianameyi  defalarca okudum. 27 yıldır gazetecilik yapıyorum, defalarca yargılandım. Ama samimiyetle söylüyorum Türkiye yargısına gazetecilik anlatmaktan yoruldum. Düşünce ve ifade özgürlüğü ne demektir, giderilmek istenmeyen bir eksiklik var" dedi. Başkan Dağ, "Ben değil, iddianame diyor" deyince Şık,"O iddianameyi çok ciddiye almayın" şeklinde cevap verdi.

"ŞİDDETİ ÖVEN HİÇBİR ŞEY YOK"

Mahkeme Başkanı, PKK terör örgütü elebaşılarından Cemil Bayık ile yaptığı röportajı sorunca Şık, "O yazı gazeteciliğin etik sınırları içinde yapılmış bir söyleşidir. Kendisinin söylediği şeyleri hiçbir ekleme, çıkarma yapmadan yazılan ve sadece dilbigisi kurallarının uygulandığı bir haberdir. Şiddeti öven hiçbir şey yok. 27 yıllık gazeteciyim, bir tek yazım tekzip edilmedi. Bu kadar yalanın olduğu dönemde gazetecilik için gurur vesilesidir" şeklinde cevap verdi.

SAVCININ ŞEHİT EDENLERLE SÖYLEŞİSİ SORULDU

Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı katledenlerle yaptığı telefon görüşmesi hatırlatan Başkan Dağ'ın "Bu söyleşinin barışı kutsamak çabası var mıdır?" sorusuna Ahmet Şık, "Evet. Sorduğum soruları okuyun lütfen, hep birlikte karar verelim. Bugüne kadar yaptığım her haberin arkasındayım. Ne söylüyorsam öyle yaşayan biriyim. Benim bayrağın arkasına gizleyecek bir suçum, kutsal kitabın arkasına gizleyecek bir günahım yok. İki kişinin neden bir savcının başına silah dayamak istediğini anlamazsak bu işler olmaya devam eder" yanıtını verdi.

BAŞSAVCIVEKİLİ DE SORU SORDU

Daha sonra Başsavcıvekili Hacı Hasan Bölükbaşı, "Savunmanız esasa dayanmayan, sanki bir seminerde ders veriyormuş gibi" deyince ahmet Şık, "Hepsi esasa ilişkin" diye yanıt verdi. Başsavcıvekili Bölükbaşı,"DHKP/C ve PKK'den bahsetmediniz" deyince Şık, "Faşizm susmak değil, konuşmak mecburiyeti demiş Roland Barthes. Faşizmlerde sizi bir şeyler söyletmeye çalışırlar. Ben örgütlerle ilgili tek şey söyleyeceğim. Ben gazeteciyim, bu örgütler benim için haberdir" dedi.

SANIK TURHAN GÜNAY DA SAVUNMASINI YAPTI

Öte yandan sanık Turhan Günay da savunmasını tamamladı. Günay, "33 yıldır gazetede çalışıyorum. Hiçbir zaman Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyesi olmadım. Sadece bir süre için Yenigün Haber Ajansı'nda kitap birimi sorumlusu olarak görev yaptım. Sonrasında herhangi bir görevim yok. Hakkında FETÖ soruşturması olan 4 kişi ile iletişim kaydım olduğu ileri sürülüyor. Kitap fuarı için arandığım kişi, Kayseri'ye davet eden, kitap yazan, akademisyen. Sadece bu dört iletişim kaydı ve vakıf yöneticisi gösterildiğim için 267 gündür tutukluyum" dedi. Duruşmaya ara verildi.

================================

BARKIN BAYOĞLU SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Cenazeye katılan motosiklet tutkunları, Bayoğlu'nun sessizce uğurlanması isteğine büyük bir disiplinle uydu

Haber: Özgür ALTUNCU/ Kamera: Güven USTA, İstanbulDHA

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki trajik kazada yaşamını yitiren Barkın Bayoğlu son yolculuğuna uğurlandı. Motosiklet tutkunları cenaze için yapılan duyuruya harfi harfine uydu. Bayoğlu binlerce seveni tarafından sessizce uğurlandı.

Bayoğlu'nun cenazesi binlerce motosikletlinin eşliğinde Çengelköy Kerem Aydınlar Camii'ne getirildi. Arkadan cenaze aracına eşlik eden motosikletlilerin caminin bulunduğu sokağa girmesine izin verilmedi. Motosikletler, yakındaki bir otoparka yönlendirildi. Çengelköy yönünden gelen motosikletlilerse sokağa girdi. Kısa süreli bir trafik yoğunluğu yaşandı. Onlar da aynı otoparka yönlendirildi. Motorcular yaya olarak camiye geldi. Kasklarıyla birlikte cenazeye katılan motor tutkunlarının çoğunlukla siyah giydiği görüldü.

ACILI BABASI KONUŞTU: BAŞARMIŞ DEMEK Kİ

Barkın Bayoğlu'nun acılı babası Remzi Bayoğlu oğlunun tabutunun başında gözyaşı dökerken, "Arkamızdan gelen  motorları görseydi, çok mutlu olurdu. Başarmış demek ki" dedi. Barkın Bayoğlu'nun yakınları ve motosiklet tutkunları cenazenin başında gözyaşı döktü.

KALABALIK NEDENİYLE CENAZE ARACI CAMİDEN GÜÇLÜKLE AYRILDI

Burada ikindi namazı sonrası Barkın Bayoğlu için cenaze namazı kılındı. Helallik alınmasının ardından Bayoğlu'nun Türk bayrağı da örtülen tabutu omuzlarda taşınıp cenaze aracına konuldu. Cenaze aracı kalabalık sebebiyle camiden güçlükle ayrıldı. Barkın Bayoğlu'nun cenazesi Çengelköy mezarlığında toprağa verilirken, motosiklet tutkunu sevenleri cenaze aracının arkasından sessizce yürüdü.

İSTEKLERE HARFİ HARFİNE UYDULAR

Cenazeye katılan motosiklet tutkunlarından korna çalmamaları, dengesiz gaz verip gürültü yapmamaları, tek sıra halinde hareket etmeleri, cenazeyi sessizce uğurlamaları istenmişti. Cenazeye katılan binlerce motosiklet tutkunu bu isteklere büyük bir disiplin içinde uydu.

Barkın Bayoğlu, Çengelköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

Barkın Bayoğlu'nun tabutunun cenaze aracıyla getirilmesi

Motosikletlilerin otoparka yönlendirilmesi

Cenazenin musalla taşına konuşması

Acılı babanını tabutun başında gözyaşı dökmesi

Cenazeye katılan motosikletlerden detay

Trafiğin sıkışması

Motosikletlilerin yaya olarak camiye gelişi

Helallik alınması

Kalabalıktan detay

Namazın kılınması

Tabutun götürülmesi

Detaylar

26.07.2017 - 18.52 Haber Kodu : 170726203

26.07.2017 - 17.44 Haber Kodu : 170726193

26.07.2017 - 15.57 Haber Kodu : 170726156

=========================

OTOGAR'DA ON NUMARA YAĞ OPERASYONU: 5 GÖZALTI

Çağatay KENARLI/ İstanbul DHA

İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, dün Bayrampaşa'daki 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda on numara yağ satan kişilere operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında 5 kişi gözaltına alındı.

Polis ekipleri, aldığı bir ihbar üzerine, yaptığı çalışmalarda otogarın alt katlarında şehirlerarası yolcu taşıyan otobüslere on numara yağ olarak bilinen kaçak akaryakıt satışı yapıldığını belirledi. Ekipler yaptığı aramalarda piyasa değeri 61 bin lira olan 13 ton 600 litre kaçak akaryakıt ele geçirildi. Polis ekipleri, olayla ilgili olarak O.F., S.Y., A.M., Y.M., ve Ç.G.'yi yakalayarak gözaltına aldı. 5 şüpheli hakkında 5607 sayılı 'Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa' göre işlem başlatıldı.

Görüntü Dökümü:

----------

-Tanklarda bulunan kaçak akaryakıt

-Kacak akaryakıtın otobüslere doldurulması

-Polis ekiplerinin inceleme yapması

-Tanklardan genel görüntü

-Genel ve detay görüntüler

26.07.2017 - 19.09 Haber Kodu : 170726205

===========================

CUMHURİYET GAZETESİ DAVASINDA TUTUKLU SANIKLARIN SAVUNMALARI TAMAMLANDI

Haber: Ümit TÜRK/ İstanbul DHA

Gazeteciler Can Dündar, Ahmet Şık, Kadri Gürsel, Musa Kart'ın sanıkları arasında bulunduğu Cumhuriyet Gazetesi yönetici ve yazarlarına yönelik 19 sanıklı davanın üçüncü günü sona erdi. Tutuklu sanıkların tümünün savunmaları tamamlandı.

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tutuklu sanıklardan son olarak, Sosyal medyada "Aksilahlanma" etiketini açarak kampanyaya dönüştürdüğü ve örgüt lehine faaliyette bulunduğu gerekçesiyle tutuklanan "JeansBiri" adlı Twitter kullanıcısı olduğu ileri sürülen Ahmet Kemal Aydoğdu yaptı.

"BYLOCK KULLANAN KİŞİLERİN TAMAMI OKUL ÇEVRESİNDEN..."

Ahmet Kemal Aydoğdu savunmasında  HTS kayıtlarında görüşme yaptığı ve ByLock kullanıcıları olduğu iddia edilen telefon numaralarının tamamının, biyoloji öğretmeni olarak görev yaptığı okulundaki öğretmenler, yöneticiler ile öğrenci velileri olduğunu söyledi. Görüşmelerinde öğretmen veli çerçevesinde gerçekleştiğini öne sürdü.

'JEANSBİRİ' HESABINI KABUL ETMEDİ

Tweeter'daki 'Jeansbiri' hesabının kendisine ait olmadığını savunan Aydoğdu, bu hesaptan yapılan "Aksilahlanma" tagını da kendisinin açmadığını söyledi. Yakalandığı evde bulunan paranın ise evin sahibi olan arkadaşına ait olduğunu, arkadaşının da bunu polise beyan ettiğini söylediğini belirtti. Aydoğdu, kendi evinde yapılan aramada ise herhangi bir suç unsuruna rastlanmadığını ifade etti.

"BYLOCK KULLANICISI OLDUĞUNU İDDİANAMEDE ÖĞRENDİM"

ByLock kullandığı iddialarını kabul etmeyen Aydoğdu, "Savcılık ve sulh ceza hakimliği sorgularında ByLock ile ilgili herhangi bir soru yöneltilmedi. Ancak hakkımda hazırlanan iddianamede ByLock kullanıcısı olarak gösterildiğimi gördüm" dedi.

" KPSS'Yİ KAZANAMADIĞIM İÇİN BU OKUL BENİ KABUL ETTİ"

FETÖ ile bağlantılı bir okulda görev yaptığı iddialarına yönelik ise Aydoğdu, "Ben, KPSS'yi kazanamadım. Bu nedenle birçok özel okula başvurdum. Beni bu okul kabul etti. 2011 yılında bende çalışmaya başladım. Ben merdiven altı bir okulda çalışmadım. Yasal bir okulda çalıştım" dedi.

Aydoğdu savunmasını tamamlarken "Bu gazetecilerin içinde bir öğretmenim onur duydum ama bu ayrı" dedi.

TUTUKLU SANIKLARIN SAVUNMALARI TAMAMLANDI

Tutuklu sanıkların savunmalarının tamamlanmasının ardından mahkeme heyeti, tutuksuz 5 sanıktan Yenigün A.Ş. eski Mali İşler Müdürü Bülent Yener ile gazetenin muhasebe müdürü Gülseri Özaltay'ın da savunmalarını aldı. Yener ve Özaltay haklarında tüm iddiaların asılsız olduğun belirterek beraatlerini istedi.

Duruşmayı bugüne erteleyen mahkeme heyeti, bugün gazetenin tutuksuz yazarları Aydın Engin, Hikmet Çetinkaya ve Orhan Erinç'in savunmalarının alınacağını açıkladı.

===================

KADIKÖY'DE TRAFİK KAZASI: 1 ÖLÜ, 1 YARALI

Haber-Kamera: Hakan KAYA-Ali Kerem BENGİ/ İstanbul DHA

Kadıköy'de sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, yol kenarındaki ağaca çarptı. Kazada, otomobil sürücüsü hayatını kaybederken, 1 kişi de yaralandı.

Kaza, Caddebostan Mahallesi Operatör Cemil Topuzlu Caddesi'nde saat 03.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Kadıköy istikametinden Bostancı istikametine seyir halinde olan Yunus Özdemir'in (28) yönetimindeki 34 UL 5610 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak yol kenarındaki ağaca çarptı. Kazada, sürücü Yunus Özdemir otomobil içerisinde sıkışırken, yolcu koltuğunda oturan Gökhan Çoban (40) yaralandı. Kazayı gören çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine kaza yerine polis itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza yerine gelen sağlık ekipleri, araç içerisinde sıkışan sürücünün hayatını kaybettiğini belirledi. Otomobilde sıkışan sürücü, itfaiye ekipleri çalışması sonucu sıkıştığı yerden çıkartılarak ambulansla Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırılırken, kazada yaralanan Gökhan Çoban da aynı hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kaza sonrası otomobil çekici yardımıyla kaldırılırken, itfaiye ekipleri, otomobilin çarptığı ağacı devrilme tehlikesi nedeniyle kaldırmak için çalışma başlattı. Vinç yardımıyla devrilen ağaç daha sonra elektrikli testereyle kesilerek kaldırıldı.

Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Kaza yerinden görüntü

- İtfaiye ekipleri aracın içerisine sıkışan cesedin çıkarması

-Cesedin ambulansa götürülmesi

-Polis ekiplerinin aracı incelemesi

-Bazı vatandaşlar kaza yerinde cep telefonuyla görüntü çekmesi

-Aracın çekici yardımıyla kaldırılması

-Devrilme tehlikesi olan ağacı itfaiye ekipleri kaldırılması

-Vatandaşla röp.

-Genel detaylar

=====================

BAYRAMPAŞA'DA YANGIN PANİĞİ

Haber-Kamera: Hakan KAYA-Soner Hasırcıoğlu- Ali Kerem BENGİ-Sinan BİLGİLİ/ İstanbul, DHA

Bayrampaşa'da bulunan bir otelin jeneratör kısmında yangın çıktı. Yangın nedeniyle otelde bulunan müşteriler tahliye edilirken, itfaiye ekiplerinin yaklaşık bir saat süren çalışmalarının ardından yangın söndürüldü.

Otelin jeneratör kısmında saat 05.30 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın kısa sürede büyürken, olayı fark eden otel görevlileri durumu itfaiye, polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, otelin içi yoğun dumanla kaplandı.

OTELDE BULUNANLAR TAHLİYE EDİLDİ

Yangın nedeniyle otelde bulunanlar kısa süreli panik yaşarken, görevliler tarafından oteldeki müşteriler dışarı çıkartıldı. Yangın, itfaiye ekiplerinin yaklaşık 1 saat süren çalışmaların ardından söndürülürken, bir süre dışarıda bekleyen otel müşterileri ise yeniden otele geri döndü. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Binadan alevlerin yükselmesi

-İtfaiye ekipleri çalışması

-İtfaiye erleri alevlerin bulunduğu yere merdiven aracı tazyikli su sıkması

-Dumanların yükselmesi

-Polis ve Sağlık ekipleri

-İtfaiye eri otelin garaj kısmına girmesi

-Yabancı turistlerin cep telefonuyla görüntü çekmesi

-Otelden tahliye edilen vatandaşlar

-Yabancı turistin kucağında bebeği

-Genel Detaylar

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülten - 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement