Dha İstanbul Bülten - 5 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülten - 5

- GÜL YARIN SESSİZLİĞİNİ BOZACAKEnver ALAS - İSTANBUL DHA11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yarın cuma namazı sonrası son dönemlerde adının geçtiği konular hakkında açıklama yapacağı öğrenildi.

04.05.2017 17:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- GÜL YARIN SESSİZLİĞİNİ BOZACAK

Enver ALAS -  İSTANBUL DHA

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yarın cuma namazı sonrası son dönemlerde adının geçtiği konular hakkında açıklama yapacağı öğrenildi.

=============================

BAKAN ÖZLÜ'DEN ÜRETİM REFORM PAKETİ AÇIKLAMASI

*Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü "Üretim Reform Paketi aslında belki küçük maddelerden oluşuyor ama etkisi çok büyük olan bir tasarı. Sanayicimizin daha uygun şartlarla, sanayi parseli bulmasından, ödediği vergilerde indirimler yapılmasına, sıfırlanmasında kadar giden hususları içeriyor."

Haber: Gülseli KENARLI - Kamera: Güven USTA/ İstanbul DHA

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Forum İstanbul 2017" programının öğleden sonra oturumuna katıldı.

Bakan Faruk Özlü burada yaptığı konuşmasında üretim reform paketi hazırladıklarına dikkat çekerek, "Epey tartışıldı, konuşuldu, üzerinde bir yıla yakın bir süredir çalıştık. Sanayi odalarımızla ve ilgili sivil toplum kuruluşlarımızla istişare ettik, onların görüşlerini aldık. İlk taslağı yaklaşık 726 STK, oda ve kuruma gönderdik. Bu taslak üzerine gelen görüşleri konsolide ettik. En son Ekonomik Koordinasyon Kurulu'nda yani referandumun akabinde ki üçüncü günde bunu Ekonomik Koordinasyon Kurulu'na, ilgili bakanlarımıza arz ettik. İki defa toplantı yaptık. Bu iki toplantı sonucunda pakete aşağı yukarı son şeklini verdik. Bu hafta başı, pazartesi günü Bakanlar Kurulu'na arz ettik. Bakanlar Kurulu onayından geçti. Bunu inşallah önümüzdeki hafta TBMM'ye sevk edeceğiz. Üretim Reform Paketi aslında belki küçük maddelerden oluşuyor ama etkisi çok büyük olan bir tasarı. Sanayicimizin daha uygun şartlarla, sanayi parseli bulmasından, ödediği vergilerde indirimler yapılmasına, sıfırlanmasında kadar giden hususları içeriyor. Toplam 72 madde. Bunu da inşallah önümüzdeki günlerde TBMM'de ilgili komisyonda önce görüşeceğiz, daha sonra genel kurulda yasalaştıracağız. Bunu çok önemsiyoruz. Bu sanayimizin geliştirilmesi, üreticinin desteklenmesi noktasında önemli bir reform, önemli bir düzenleme. Bunu inşallah Mayıs ayında kanunlaştıracağız" dedi.

"VERİMLİLİĞİ SAĞLAYAMAZSAK KÜRESEL ÖLÇEKTE ELİMİZ BÜYÜK ORANDA ZAYIFLAYACAK"

Bakan Özlü, "Eğer sanayi 4.0'ın getireceği dönüşümle, üretimde verimliliği sağlayamazsak küresel ölçekte elimiz büyük oranda zayıflayacak. Küresel Pazar payının düşmesi, beraberinde işsizlik ve azalan iş gücü kalitesini getirecektir. Ancak doğru adımlar atılması durumunda küresel değer zincirinden daha fazla pay alarak kaliteli iş gücü istihdamında artış sağlayabileceğiz" diye konuştu.

SANAYİ YOL HARİTASI HAZIRLANIYOR

Faruk Özlü, "Biz bakanlığımızda bir çalışma grubu oluşturduk. Bu çalışma grubu kamu ve özel sektörün katılımıyla teşekkül eden bir platformdur. Bu platformda TOBB, MÜSİAD, TÜSİAD, Yabancı Sermaye Derneği, TİM ve TTGV bulunuyor. Her bir alt grup kendi toplantıları ve çalışmalarını yaparak bir yol haritası çıkarıyor. Önümüzdeki aylarda birkaç toplantı daha yaparak yol haritasını resmi olarak kamuoyuyla paylaşmayı düşünüyoruz. Esasen Türkiye'de sanayi 4.0 ya da endüstri 4.0 dediğimiz konu detaylı bir şekilde analiz edilmiş, incelenmiş ve bir takım sonuçlar çıkarılmış bir çalışması henüz yok. Yani ilk defa belki kısmi bir takım çalışmalar var. Bunlardan biz de faydalandık. Fakat topluca fotoğrafını tamamını gören, resmin tamamını gören, detaylı dünyaya bakan, Türkiye'yi inceleyen bir çalışma henüz yapılmış değil. Bizim bu oluşturduğumuz platform inşallah bu çalışmayı gerçekleştirecek. Bütün detaylarıyla, eğitimden, standartlara kadar altı alt çalışma grubu var. Bunlarla Türkiye'nin kendi sanayi devriminin analizini yapacağız, dünyayı, Türkiye'yi değerlendireceğiz. ve sizlerle, kamuoyuyla paylaşacağımız bir yol haritası hazırlıyoruz" şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü:

---------------------

Özlü'nün açıklamaları

Detaylar

04.05.2017 - 17.38 Haber Kodu : 170504165

=================================

YAĞMUR ATACAN'A SİLAHLA SALDIRAN KİŞİNİN CEZAİ EHLİYETİ TAM ÇIKTI

Haber: Ümit TÜRK İstanbul/ DHA

Beşiktaş'ta oyuncu Yağmur Atacan'a 2014 yılında silahlı saldırı düzenlediği gerekçesiyle 11 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldıktan sonra, "Psikoz anemi" hastası olduğu iddiasıyla yeniden yargılanmasına başlanan tutuklu sanık Galip Topsız'ın, Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporda, akıl sağlığı ve cezai ehliyetinin tam olduğu belirtildi.

Yağmur Atacan'a üç yıl önce 'Pınar benim ruh eşim' diyerek ateş eden ve 11 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldıktan sonra 'psikoz anemi' hastası olduğunu öne sürünce yeniden yargılanmasına başlandı. İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuklu sanık Galip Topsız hazır bulundu. Şikayetçi Yağmur Atacan ise duruşmaya katılmadı.

ADLİ TIP:  CEZAİ EHLİYETİNİN TAM OLDUĞU KANAATİNE VARILMIŞTIR

Mahkeme heyeti, Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporu açıkladı. Raporda Galip Topsız için "Akıl hastalığı nedeniyle işlediği fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını algılama yeteneği azaldığına dair tıbbi bir bulguya rastlanmamış, cezai ehliyetinin tam olduğu kanaatine varılmıştır" denildi.

ATACAN'IN AVUKATI SANIĞIN CEZALANDIRILMASINI İSTEDİ

Yağmur Atacan'ın avukatı, Adli Tıp raporu doğrultusunda sanığın cezalandırılmasını istedi. Duruşma savcısı da, Adli Tıp'tan gelen raporda sanığın cezai ehliyetinin tam olduğunun açıklandığını belirterek, tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.

"10 DAKİKALIK GÖRÜŞMEYLE RAPOR VERDİLER"

Sanık Galip Topsız'ın avukatı ise savcının mütalaasına katılmadıklarını belirterek, "Adli Tıp Genel Kurulu'nun raporu, müvekkilimle 10 dakikalık görüşme yapılarak hazırlanmış bir rapordur. Sonuçta Adli Tıp böyle bir rapor veremez diye düşünüyorum" dedi.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

"PINAR HANIMLA GÖRÜŞMEK İÇİN GİTMİŞTİM"

Sanık ifadesinde, "Olay günü ruh eşim olduğuna inandığım Yağmur Atacan'ın eşi Pınar Hanım'la görüşmek için gitmiştim. Atacan'a, Pınar Hanım'ı sordum. Bana küfür etti" diyerek kendisini savunmuştu.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Pınar Altuğ'un eşi Yağmur Atacan, 7 Nisan 2014 günü Galip Topsız tarafından silahlı saldırıya uğradı. İlk atışında Yağmur Atacan'ı vuramayan Galip Topsız, silahın ikinci kez ateş etmemesi üzerine olay yerinden kaçtı. Saldırgan hakkında 'tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs' ve 'ruhsatsız silah' suçundan 25 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. 8 Eylül 2016 tarihinde dava karara bağlandı ve sanık Topsız, atfedilen suçlardan toplam 11 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı. Karara itiraz eden sanık Topsız, 2005'te Adli Tıp Kurumu tarafından kendisine "psikoz anemi" tanısı konulduğunu ve cezai ehliyetinin bulunmadığına dair rapor verildiğini belirtmiş, bunun üzerine Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi itiraz sonrası Adli Tıp Kurumu'ndan kati rapor alınmasını istemişti. Ceza Dairesi, Topsız hakkındaki hükmün bozulmasına ve dosyanın yeniden incelenmek ve hükmolunmak üzere yargılama yapılmasına karar vermişti.

=========================

- ARDA KURAL BEYAZPERDEYE GERİ DÖNÜYOR

Haber: Orhan SENCER/ İSTANBUL,

Rahatsızlığı nedeniyle uzun süredir ekranlardan uzak kalan oyuncu Arda Kural, "Nefrinö filmi ile beyazperdeye dönüş yapacak.

Yapımcılığını DSS Yapım, yönetmenliğini Gülşen Güner'in üstlendiği korku filmi "Nefrinö, 2 Haziran'da vizyona girecek. Arda Kural, Tuğba Özay ve Metin Yüksel'in başrollerini paylaştığı filmde Eylem Doğan, Gülten Kesgin, Murat Ercanlı, Aydan Çakır ve Ece Baykal da oynuyor. Kardeşine büyü yapılan Enes karakterini canlandıran Arda Kural, "Kötü günler geride kaldı, kendimi işime verdim. Tekrar sinema ve dizi projeleri görüşmelerine başladım. Nefrin filmi ile tekrar sektöre giriş yaptım. Filmimiz 2 Haziran'da vizyona giriyor. Çekimlerde bol bol güldük ve eğlendik" dedi.

Kırıkkale'nin Derice köyünce yapılan çekimlerde köy halkı da rol aldı. Filmin yönetmeni Gülşen Güner ise, Türkiye'de korku filmi çeken ilk kadın yönetmen oldu.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Film çekimlerinden görüntüler

04.05.2017 - 16.25 Haber Kodu : 170504148

================================

- OKUL ÇEVRELERİNDE ASAYİŞ DENETİMLERİ

Haber - Kamera: Uğur AYAZSIN/ İstanbul DHA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlık ekipler tarafından İstanbul Anadolu Yakası'nda 13 ilçede 60 okulun çevresinde asayiş denetimleri yapıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı 130 ekip ve 400 personelin katılımıyla, Anadolu Yakası'nda 13 ilçede 60 okul ve çevresinde saat 16.00'da asayiş denetimleri yapıldı. Denetimlerde, şüpheli görülen araçlar durdurularak içerisindeki kişilere Genel Bilgi Tarama (GBT) sorgulaması yapıldı. Araçların içleri ve durdurulan kişilerin çantaları didik didik arandı.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Dentim yapan polisler

-Araçların durdurulması

-Araç içlerinin aranması

-Okul

-Okuldan çıkan öğrenciler

-Uzun namlulu silah ile nöbet tutan polis

-GBT sorgulamasının yapılması

-Kişilerin üstlerinin aranması

-Genel ve detay

04.05.2017 - 17.36 Haber Kodu : 170504164

==========================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülten - 5 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement