Dha İstanbul Bülteni - 1 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 1

1- MALTEPE'DE SİLAHLI KAVGA: 2 ÖLÜ, 1 YARALI Sohbet ettiği masadakilere kurşun yağdırdıHaber-Kamera: Ramazan EĞRİ-Ali Kerem BENGİ/İstanbul DHAMaltepe'de, bir kafede çıkan silahlı kavgada iki kişi öldü, bir kişi ağır yaralandı.

11.11.2017 09:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1- MALTEPE'DE SİLAHLI KAVGA: 2 ÖLÜ, 1 YARALI

Sohbet ettiği masadakilere kurşun yağdırdı

Haber-Kamera: Ramazan EĞRİ-Ali Kerem BENGİ/ İstanbul DHA

Maltepe'de, bir kafede  çıkan silahlı kavgada iki kişi öldü, bir kişi ağır yaralandı. Polis, olayın ardından yaya olarak kaçan saldırganı yakalamak için çalışma başlattı.

Olay, Altıntepe Turgut Özal Bulvarı'nda saat 21.45 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; Nurullah Yeşilada, Mehmet Karakulak, Adem Yeşiltaş ve ismi henüz belirlenemeyen bir kişi kafede oturdukları sırada yanlarına bir kişi geldi. Kimliği henüz belirlenemeyen kişi, masada oturanlarla kısa bir süre konuştuktan sonra dışarı çıktı. Kafenin önünde belindeki tabancayı çıkaran kişi, tekrar içeri girdi ve masadakilere doğru ateş etmeye başladı. Açılan ateş sonucu; Nurullah Yeşilada, Mehmet Karakulak ve Adem Yeşiltaş ağır yaralanırken, masadaki dördüncü kişi kaçarak kurşunlara hedef olmaktan kurtuldu.

Saldırgan olayın ardından yaya olarak kaçtı. Saldırının ardından olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, olay yerinde yaptığı incelemede Nurullah Yeşilada'nın hayatını kaybettiğini tespit etti. Mehmet Karakulak ile Adem Yeşiltaş ambulansla Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Karakulak da burada yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Ameliyata alınan Adem Yeşiltaş'ın ise sağlık durumunun ciddi olduğu öğrenildi.

Polis, olay yerinde geniş güvenlik önlemi alırken, çevik kuvvet polisi de destek verdi.  Savcı ve olay yeri polisinin yaptığı incelemenin ardından Nurullah Yeşilada'nın cesedi Adli Tıp Kurumu Morguna kaldırıldı.

Olayla ilgili geniş soruşturma başlatırken, polis, saldırganın yakalanması için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü:

-------------------

Olay yerinden görüntüler

Polisin inceleme yapması

Detaylar

10.11.2017 - 22.44 Haber Kodu : 171110287

===============================

2- KARAKÖY'DE OTOMOBİL TRAMVAY YOLUNA GİRDİ

Haber-Kamera: Murat DELİKLİTAŞ-Özgür EREN/ İSTANBUL,

Karaköy'de, bir otomobil sürücüsü yanlışlıkla tramvay yoluna girdi. Otomobilin bakım çalışması yapılan alanda rayda asılı kalması nedeniyle, yaklaşık 45 dakika boyunca  tramvay seferleri yapılamadı.

Olay, saat 21.45 sıralarında Karaköy tramvay durağında meydana geldi.  Otomobiliyle, Kabataş'tan Eminönü yönüne ilerleyen sürücü, yanlışlıkla tramvay yoluna girdi. Tramvay yoluna girdiğinin farkında olmayan sürücü ilerlemeye devam ederken, otomobil, bakım çalışması yapılan alanda raylara asılı kaldı. Sürücü, otomobili raylardan kurtarmak için manevra yapmaya çalışırken, sağ lastik patladı.

Otomobilin, rayların ortasında  hareket kabiliyetini kaybetmesi nedeniyle, her iki yönde de tramvay seferleri  durduruldu. Otomobilin çekici yardımıyla çekilmesinin ardından yaklaşık 45 dakika sonra seferler normale döndü.

Görüntü Dökümü:

------------------------

Tramvay yolundan görüntüler

Aracın görüntüsü

Aracın kaldırılması

Detaylar

10.11.2017 - 22.15 Haber Kodu : 171110286

10.11.2017 - 22.50 Haber Kodu : 171110288

=====================================

3- İSTANBUL'DA ASAYİŞ OPERASYONU

Haber-Kamera: Mehmet İlkay ÖZER - Soner HASIRCIOĞLU/ İstanbul DHA

İstanbul'da "Yeditepe Huzur" adı altında asayiş denetimi yapıldı. İl genelinde 5 bin polisin katılımıyla 200 noktada yapılan denetimler kapsamında polis ekipleri şüpheli gördükleri kişileri ve araçları aradı.

İstanbul  genelinde 200 noktada saat 20.00'de başlatılan asayiş denetimine, narkotik suçlarla mücadele, mali suçlarla mücadele, terörle mücadele, kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele, özel harekat, çevik kuvvet, deniz polisi ve trafik ekiplerinin de aralarında olduğu çok sayıda polis katıldı. Operasyonda şüpheli görülenlerin Genel Bilgi Tarama (GBT) kontrolleri yapıldı. Polis helikopterinin destek verdiği operasyonda, araçların trafik kontrolleri de yapıldı.

ARAÇLAR VE KİŞİLER DİDİK DİDİK ARANDI

Mecidiyeköy ve Fatih'te şüpheli görülen araçlar durduruldu. Araç sürücülerine ve yolculara üst araması yapıldı. Durdurulan araçlar ise polis ekipleri tarafından didik didik arandı.

33'ÜNCÜSÜ YAPILAN DENETİMLERİN BİLANÇOSU...

Denetimlerde toplamda 782 bin 825 kişinin GBT sorgusu yapılırken, aranan 3 bin 356 kişi yakalandı. 194 bin 420 adet aracın sorgusunun yapıldığı denetimlerde, 2 bin 815 araç trafikten men edildi. Toplamda 17 bin 399 iş yeri denetlenirken eksiği bulunan 1336 iş yerine işlem yapıldı. Yapılan aramalarda 15 kilo 138 gram narkotik madde ve 6 bin 919 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Ayrıca ruhsatı olmayan 97 kuru sıkı ve 413 silaha el konuldu. Eksiği bulunan araçlara toplamda 5 milyon 430 bin 892 lira para cezası kesildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

(FATİH)

Polis ekiplerinin asayiş uygulaması

Aranan araçlar

Polisin önlemi

Trafik polislerinin incelemesi

Vatandaşlar ile röp

Genel ve detaylar

------------------------------

(MECİDİYEKÖY)

-Kontrol noktasından genel ve yakın detaylar

-Polis ekiplerinden detay görüntü

-Polisin şüpheli araçları çevirmesi

-Durdurulan araçlardaki kişilerden detay görüntü

-Polislerin üst araması yapması

-Polislerin araçları araması

-Polis helikopterinden detay görüntü

-Kişilere GBT yapılması

-Genel ve yakın detaylar

10.11.2017 - 21.26 Haber Kodu : 171110279

10.11.2017 - 22.08 Haber Kodu : 171110284

==============================

4- BAYRAMPAŞA'DAKİ AVM'DE YAKALANAN 4 DEAŞ'LI TUTUKLANDI

Bayrampaşa'da bir AVM'nin otoparkına bırakılan bombalı araçla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve DEAŞ üyesi olduğu belirtilen 4 kişi tutuklandı.

Haber: Ümit TÜRK/ İstanbul DHA

Bayrampaşa'da bir AVM'de araçlarında bomba bulunan 6 DEAŞ'lı emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilen 6 şüpheliden 4'ü tutuklandı, 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Şüphelilerin, "Silahlı terör örgütü üyeliği", "Tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurmak" ve "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçlarından tutuklanmalarına karar verildi.

BOMBALI EYLEM ENGELLENDİ

Savcılığın sevk yazısında, DEAŞ adına İstanbul'da büyük bir eylem hazırlığı içinde olan 4 şüphelinin, 27 Ekim tarihinde Bayrampaşa'da bulunan ve İstanbul'un en büyük alışveriş merkezlerinden biri olan AVM'nin emanet dolabına imal ettikleri bombayı sakladıkları, bir gün sonra da bu kez söz konusu AVM'ye bomba yüklü motosiklet ve araçla geldikleri ancak eylemi gerçekleştiremeden polislerin yaptıkları operasyon sonucu yakalandıkları anlatıldı.

SALDIRIYA GİDERKEN ÇOCUKLARINI BAKICIYA BIRAKMIŞLAR

Sevk yazısında soruşturma kapsamında gözaltına alınan yabancı uyruklu iki şüphelinin ise, eylem saatlerinde 4 DEAŞ'lının çocuklarına baktıkları kaydedildi. Bu kişilerin de terör örgütüne yardım ettikleri vurgulandı.

Görüntü Dökümü:

-----------

-Olayla ilgili arşiv görüntüler

10.11.2017 - 18.15 Haber Kodu : 171110264

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Deepfake Teknolojisi Seçim Kampanyalarında Kullanılıyor
    16:47 Deepfake Teknolojisi Seçim Kampanyalarında Kullanılıyor

    Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Murat Kırık, Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay'da büyükşehir adaylığını geri çektiğini açıkladığı Gökhan Zan'la ilgili 'deepfake' iddialarına ilişkin, 'Artık bundan sonra sesler görüntüler gerçek bile olsa 'deepfake' deyip işinden içinden çıkılabilme durumu söz konusu olabiliyor.' dedi. Kırık, yapay zekanın gelişimiyle deepfake teknolojisinin ortaya çıktığını ve bu teknolojinin seçim kampanyalarında kullanıldığını anlattı.

  • Başkan Başdeğirmen, Halk Otobüsleri Kooperatifi'ni ziyaret etti
    16:47 Başkan Başdeğirmen, Halk Otobüsleri Kooperatifi'ni ziyaret etti

    Isparta Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, S.S. 18 Nolu Halk Otobüsleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Faruk Daşdöner, kooperatif esnafı ve şoförleri ziyaret etti. Başkan Başdeğirmen, 65 yaş ve üstü vatandaşların halk otobüslerinden ücretsiz yararlanması uygulamasının 31 Mart'tan sonra da devam edeceğini belirtti.

  • DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan: Kürt olanlar JİTEM ittifakıyla iş tutmazlar
    16:44 DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan: Kürt olanlar JİTEM ittifakıyla iş tutmazlar

    DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Kars Digor'da yaptığı konuşmada, Kürt olanların JİTEM ittifakıyla iş tutmadığını belirtti.

  • Moskova'daki Terör Saldırısında Ölü Sayısı 143'e Yükseldi
    16:43 Moskova'daki Terör Saldırısında Ölü Sayısı 143'e Yükseldi

    Rusya Acil Durumlar Bakanlığı'nın yayımladığı listede, Moskova'nın banliyösündeki bir konser salonunda gerçekleşen terör saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 143'e yükseldi.

  • Standart Altının Kilogram Fiyatı 2 Milyon 416 Bin Liraya Çıktı
    16:43 Standart Altının Kilogram Fiyatı 2 Milyon 416 Bin Liraya Çıktı

    Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda (KMKTP) standart altının kilogram fiyatı 2 milyon 416 bin liraya yükseldi. Altın piyasasında en düşük 2 milyon 264 bin lira, en yüksek 2 milyon 420 bin lira olan standart altının kilogram fiyatı, gün sonunda yüzde 0,3 artarak 2 milyon 416 bin lira oldu. KMKTP'de altın işlem hacmi 2 milyar 416 milyon 736 bin 884,50 lira olarak gerçekleşti. Altın borsasında bugün en fazla işlem yapan kurumlar arasında Kuveyt Türk Katılım Bankası, Türkiye İş Bankası, Ahlatcı Metal Rafineri, Uğuras Kıymetli Madenler ve Ziraat Bankası yer aldı.

  • Diyarbakır Anneleri, HDP İl Binası Önünde Oturma Eylemini Sürdürüyor
    16:43 Diyarbakır Anneleri, HDP İl Binası Önünde Oturma Eylemini Sürdürüyor

    Diyarbakır anneleri, dağa kaçırılan çocukları için eski HDP il binası önündeki oturma eylemini 1669'uncu gününde sürdürüyor. Ellerinde çocuklarının fotoğrafıyla bekleyişini sürdüren anneler, evlatlarını almadan gitmeyeceklerini ve eylemlerinden vazgeçmeyeceklerini belirtiyor.

  • CHP'li Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel Belevi'de Miting Yaptı
    16:43 CHP'li Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel Belevi'de Miting Yaptı

    Yeni dönemde tekrar aday gösterilen CHP'li Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Belevi'de miting yaptı. Sengel, "5 yıl boyunca elimizden geldiğince çaba sarf ettik. Az konuştuk, çok çalıştık. Biz yine az konuşmaya, çok çalışmaya devam edeceğiz. Pazar günü hepinize emanetiz" dedi.

  • Samsun'da uyuşturucu ticaretinden gözaltına alınan 1 kişi tutuklandı
    16:41 Samsun'da uyuşturucu ticaretinden gözaltına alınan 1 kişi tutuklandı

    Samsun'da uyuşturucu ticareti yaptığı tespit edilen bir kişi, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Samsun Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yapılan operasyonda sentetik ecza, metamfetamin ve uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen para ele geçirdi. İfadesi alınan diğer şüpheliler serbest bırakıldı.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli'de Slogan Karşısında Şaşkınlık Yaşadı
    16:38 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli'de Slogan Karşısında Şaşkınlık Yaşadı

    Seçim çalışmaları kapsamında Kocaeli'de vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, alandaki bir grubun "Muhsin başkan" şeklinde sloganlar atması üzerine "Nereden çıktı bu?" diyerek şaşkınlığını dile getirdi.


Advertisement