Dha İstanbul Bülteni - 1 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 1

1- FATİH'TE EYLÜL VE LEYLA İÇİN EYLEM Haber-Kamera: Soner HASIRCIOĞLU / İSTANBUL DHAFatih'te toplanan kadın ve çocuklardan oluşan bir grup, kaybolduktan sonra cansız bedenleri bulunan Eylül Yağlıkara (8) ve Leyla Aydemir (4) için eylem yaptı.

04.07.2018 08:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1- FATİH'TE EYLÜL VE LEYLA İÇİN EYLEM

Haber-Kamera: Soner HASIRCIOĞLU/ İSTANBUL DHA

Fatih'te toplanan kadın ve çocuklardan oluşan bir grup, kaybolduktan sonra cansız bedenleri bulunan Eylül Yağlıkara (8) ve Leyla Aydemir (4) için eylem yaptı.

Millet Caddesi'nde saat 22.00 sıralarında toplanan kadın ve çocuklardan oluşan yaklaşık 70 kişilik grup, kaybolduktan sonra cansız bedenleri bulunan Eylül Yağlıkara ve Leyla Aydemir için eylem yaptı. Ellerinde dövizler ile Eylül ve Leyla'nın fotoğrafları bulunan gruptakiler, Millet Caddesi üzerinde bir süre yürüdü. Gruptakiler, "Hadım değil idam istiyoruz" şeklinde slogan attı.

Eyleme katılan kadınlar, "Çocuklarımızın sesi olmak için toplandık. Hadım değil idam istiyoruz. Leylaların, Eylüllerin kanı yerde kalmasın. Babalar ve annelerin ciğerleri yanmasın. Biz bu sapıklarla yaşamak istemiyoruz." dediler.

Bir süre slogan atan grup, daha sonra olaysız dağıldı.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Eylemden görüntüler

-Atılan sloganlar

-Taşıdıkları döviz ve fotoğraflar

-Yürümeleri

Detaylar

03.07.2018 - 23.37 Haber Kodu : 180703241

==========================

2- SU ALAN TEKNESİNİ ONARIRKEN BOĞULAN KİŞİ TOPRAĞA VERİLDİ

Haber-Kamera: Ali Kerem BENGİ/ İSTANBUL DHA

Kartal açıklarında su alan teknesini onarmak için suya atladıktan sonra boğulan Serkan Kulaoğlu, son yolculuğuna uğurlandı.

Kartal sahilinden adalara gitmek için pazar günü eşi ve çocuğuyla birlikte özel teknesiyle denize açılan Serkan Kulaoğlu, teknenin su alması üzerine onarmak için denize atladı ve kısa süre içerisinde denizde kayboldu. Kulaoğlu'nun eşi ve çocuğu deniz polisi tarafından tekneden alınarak kurtarıldı. Pazartesi öğlen saatlerinde ise, Kulaoğlu cansız bedeni ulaşıldı.

Serkan Kulaoğlu için dün ikindi namazına müteakip Kartal Meydan Camii'nde tören düzenlendi. Tekerlekli sandalye ile törene katılan baba Tugay Kulaoğlu, taziyeleri kabul etti. Kulaoğlu'nun eşi cenaze töreni sırasında sinir krizleri geçirdi.

Kılınan cenaze namazının ardından Kulaoğlu, Soğanlık Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-Cenaze namazına gelenler

-Tekerlekli sandalye oğlunun başında bekleyen baba

-Baş sağlığı diyen yakınları

-Eşinin ağlaması

-Cenaze namazı kılınması

-Namaz sonrası cenaze aracına konulması

-Annesi cenaze aracına gelmesi

-Genel ve detaylar

03.07.2018 - 19.57 Haber Kodu : 180703193

============================

3- ATATÜRK HAVALİMANI'NDA 30 KİLO KOKAİN ELE GEÇİRİLDİ

Haber: Gurbet GÖKÇE/İSTANBUL,

Atatürk Atatürk Havalimanı'nda Brezilya'dan İstanbul aktarmalı Bağdat'a giden yolcunun valizlerinde oyuncaklar arasına gizlenmiş piyasa değeri 10 milyon lira olan 30 kilo 480 gram kokain ele geçirildi.

Atatürk Havalimanı Yolcu Salonu Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliği bünyesinde görev yapan narkotik grubu, yaptığı risk analizinde Brezilya'nın Sao Paulo kentinden THY uçağıyla İstanbul aktarmalı Irak'ın başkenti Bağdat'a giden Brezilya uyruklu  Wilco da Conceiçao Araujo isimli yolcuyu şüpheli olarak değerlendirdi. Uçağın havalimanına inmesinin ardından narkotik ekipleri, yolcunun iki adet bagajı narkotik dedektör köpekler 'Csacsi' ve 'Csonti' ile kontrol etti. Köpeklerin tepki vermesi üzerine açılan valizlerde oyuncaklar aralarına gizlenmiş olarak bulunan vakumlu poşetler, uyuşturucu test cihazına tabi tutuldu. Cihazların 'kokain' sonucu verdiği valizlerde 30 kilo 480 gram kokain ele geçirildi. Kokainin piyasa değerinin 10 milyon lira olduğu belirtildi.

Narkotik ekipleri daha sonra gerekli güvenlik önlemlerini alarak Bağdat'a gidecek olan uçağa binmek üzere olan kokain bulunan valizlerin sahibi Wilco da Conceiçao Araujo gözaltına alındı. Gözaltındaki Araujo ile ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

------------------------------------

-Ele geçirilen uyuşturucular

-Oyuncaklar ve uyuşturucu

-Uyuşturucunun gümrük muhafaza ekiplerince incelenmesi

-Uyuşturucunun tahlil edilmesi

-Cihazda uyuşturucunun cinsinin bulunması

-Detaylar

03.07.2018 - 19.58 Haber Kodu : 180703194

===========================

4- EYÜP'TE TRAFİK KAZASI: 1 YARALI

Haber-Kamera: Ertan KILIÇ - Soner HASIRCIOĞLU/ İstanbul DHA

Eyüp'te motosikletle otomobilin çarpışması sonucu oluşan trafik kazasında bir kişi yaralandı. Kaza D-100 Karayolu Edirnekapı mevkiinde  saat 01.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, henüz bilinmeyen bir nedenden 34 LE 1864 plakalı motosiklet ile 34 RL 9469 plakalı otomobil çarpıştı. Kaza ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza nedeniyle sürüklenen motosikletin sürücüsü hafif yaralandı. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan sürücü ardından hastaneye kaldırıldı.  Kaza nedeniyle trafik yoğunluğu yaşanırken, otomobil ve motosikletin olay yerinden çekilmesinin ardından trafik normale döndü.

Görüntü dökümü:

---------------

-Olay yeri

-Polis ve sağlık ekiplerinin çalışmaları

-Yaralının ambulansa alınması

-Genel ve detay görüntüler

04.07.2018 - 02.02 Haber Kodu : 180704007

==========================

5- MÜZİSYEN İREM CANDAR İKİNCİ ALBÜMÜNÜ TANITTI

Haber-Kamera: Mehmet İlkay ÖZER - İbrahim MAŞE/ İSTANBUL,

Müzisyen İrem Candar, 'Gül ile Akide' ismini verdiği  ikinci albümünü yayımladı. Albümün tanıtım konseri Kadıköy'de bulunan Moda Kayıkhane'de düzenlendi. Konsere genç müzisyenin ailesi ve yakınlarının yanı sıra dinleyicileri katıldı.

"ÇOK SEVDİĞİMİZ İNSANLARLA ÇALIŞTIK"

Konser öncesi sorularımızı yanıtlayan Candar albüme çok emek verdiklerini belirterek, "Albümün ismi 'Gül ile Akide' Gül ile bülbülün hikayesinden esinlenerek, yazdık. Albümde 9 parça var. 9'u da birbirinden farklı türde parçalar. Hepsi kendine has melodi ve duygular içeriyor. Hepsi de benim 5 yıllık bir süreçte yazdığım, biriktirdiğim anılarımdan çıkan parçalar. Albümüz 5 yıllık bir sürecin sonucu olarak,1 yılda ortaya çıktı. Sefa Hendem ve Mehmet Cem Ünal'la birlikte stüdyoya girdik. Çok sevdiğimiz insanlarla çalıştık. Sevgili Fırat Tanış'la bir parçayı birlikte seslendirdik" dedi.

"KALPLERE DOKUNMASINI ÜMİT EDİYORUM"

Candar, şöyle devam etti: İlk olarak Moda Kayıkhane'de lansmanımızı gerçekleştiriyoruz. Daha sonra Türkiye'de olabildiğince çok konser vermek ve daha sonra da yurt dışında olmak suretiyle bol bol konser  vermek istiyoruz. Turgut Uyar'ın 'Göğe bakma durağı' şiirini bir vesile ile oturup, bestelemiştim zamanında. İnternette çok sevildi. Çok güzel dönüşler aldık. Kalplere dokundu. Bununla ilgili çok mutluyum. Elimden geldiğince üretmeye devam ediyorum. Şiirleri bestelemeye, kendi sözlerimi yazmaya devam ediyorum. Seyirci ve dinleyicilerle buluşmak için sabırsızlanıyoruz. Hayat çok güzel bir şey. Umarım hayattan zevk alırsınız. Albümde de zaten mutlu olmak gerektiğine dair, umutla dolu sözleri olan parçalar var. Kalplere dokunmasını ümit ediyorum.

Görüntü Dökümü:

-----------------

-İrem Candar ile röportaj

-Konserden görüntüler

04.07.2018 - 02.01 Haber Kodu : 180704006

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.


Advertisement