Dha İstanbul Bülteni - 1 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 1

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Ak Parti Beyoğlu İlçe Teşkilatı önünde toplanan seçmenlere hitap etti.

18.03.2019 09:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Ak Parti Beyoğlu İlçe Teşkilatı önünde toplanan seçmenlere hitap etti. Seçimlere az bir süre kaldığını belirten Yıldırım, "Ne yapıp edeceğiz, herkesi arayacağız ve mutlaka sandığa gideceğiz. Seçim sandıkta kazanılır. Sandığa gitmek, seçime katılmak şart" dedi.

"İSTANBUL'U MUASIR MEDENİYETLER SEVİYESİNE BİRLİKTE ÇIKARACAĞIZ"

Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın Beyoğlu'ndaki son durağı Ak Parti Beyoğlu İlçe Teşkilatı oldu. Akşam saatlerinde MHP İlçe Teşkilatı'nı ziyaretin ardından Kasımpaşa'da bulunan ilçe binasına gelen Yıldırım, burada kendini bekleyen seçmenlere hitap etti. Yıldırım, kendisinin de Beyoğlu'nda büyüdüğünü söyleyerek, "Recep Tayyip Erdoğan ile biz bu yola başladık. 40 yıllık arkadaşlığımız artarak devam ediyor. İnşallah sizlerin desteği ile seçilirsek, İstanbul'u muasır medeniyetler seviyesine birlikte çıkaracağız." dedi.

"SEÇİM SANDIKTA KAZANILIR"

Seçimlere 13 kaldığına dikkat çeken Yıldırım, "Bu 13 günde gece gündüz demeden, hemşerilerimizin, İstanbulluların gönüllerine girmeye devam edecek miyiz. 31 Mart akşamı zaferimizi Beyoğlu ve İstanbul'da ilan edecek miyiz. Bir olacağız, birlik olacağız, kardeş olacağız ve birlikte Türkiye olacağız. Şimdi ne yapıp edeceğiz, herkesi arayacağız ve mutlaka sandığa gideceğiz. Seçim sandıkta kazanılır. Sandığa gitmek, seçime katılmak şart.ö İfadelerini kullandı.

Görüntü dökümü

------------------------------

-Binali Yıldırım'ın gelmesi

-Binali Yıldırım'ın konuşması

-Binali Yıldırım'ın vatandaşlara karanfil atması

-Genel ve detay görüntüler

17.03.2019 - 20.45 Haber Kodu : 190317190

============================

10- EKREM İMAMOĞLU: TERÖRÜN DİLİ, DİNİ VE IRKI OLMAZ

Haber-Kamera: İlkay DİKİCİ/ İSTANBUL DHA

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında önce Sarıyer'de ardından Eyüpsultan'da ziyaretlerde bulundu.

Sarıyer Ayazağa Stadı'nda konuşan Ekrem İmamoğlu, "Biz partiler üzerinden partizanlığı bu şehre getirenleri emekli edeceğiz. Bu anlayış şunu yapıyor. Üretemiyorlar ya, iş de yapamıyorlar, proje de yok. Bolca mega projeler açıklarlardı, ben iki ay önce 'çocuk' dedim, 'anne' dedim, 'kadın' dedim, 'çevre ve yeşil alan' dedim. Aynı şeyleri tekrar etmeye başladılar. Çünkü üretemiyorlar. Biz öncelikleri siyasetin zihnine soktuk. Baktılar baş edemiyorlar resimlerimizi sökmeye başladılar. Baktılar baş edemiyorlar, neymiş teröristmiş. Neymiş, Ekrem İmamoğlu herkesi kucaklıyor diye. Ben herkesi kucaklıyorum çok net. Ben insan mı ayırdım. HDP'li kardeşimin de, MHP'li kardeşimin de, Saadet Partili, Vatan Partili hatta daha ötesini de söyleyeyim ben Ak Partilinin de oyunu alacağım." dedi.

"SPORCULARA OLUŞTURULAN KAYNAK İLE İLGİLİ SORUNLARI BİLİYORUM"

Ekrem İmamoğlu ardından Eyüpsultan Akşemsettin mahallesinde halka seslendi. İmamoğlu, "Spor kulüplerimizin bir kısmı burada. Saha sorunlarını biliyorum. Sporculara oluşturulan kaynak ile ilgili sorunları biliyorum. Uydurma bir takım kurup peşinden koşacak değilim. Bu şehrin güzel kulüpleri zaten var. Bu şehrin yüzlerce yıllık markaları var. Galatasaray, Beşiktaş'ı ve Fenerbahçe'si var. Her birisi birbirinden değerli. Ben onlara hakkettiği değeri verirken aynı zamanda işte böyle semtlerdeki alın teri ile mücadele veren çocuklar yanlış yola düşmesin diye sporla uğraştıkları alanlara hizmet edeceğim."  şeklinde konuştu.

"TERÖRÜN DİLİ, DİNİ VE IRKI OLMAZ"

Eyüpsultan Akşemsettin mahallesindeki konuşmasının ardından Ekrem İmamoğlu, Eyüpsultan Camii'nde Yeni Zelanda da hayatını kaybeden Müslümanlar için Yasin Suresi'nin ilk sayfasını okudu. Cami çıkışında basın mensuplarına konuşan İmamoğlu, "İnsanlığa Allah vicdan versin. Yaradan insanları, dünyaya birbirlerini kesip öldürsünler diye yollamadı. Çocuk her yerde çocuk, insan her yerde insan. Terörün dili, dini ve ırkı olmaz. Biz burada güzel insanlarla dua ettik. Kaybettiğimiz Müslüman kardeşlerimiz için dua ettik. Ama aynı zamanda insanlık için dua ettik. Umut ederiz dünyanın hiçbir yerinde bu tür katliamlar olmasın. Barış olsun. İnsanlar vatanından, yurdundan edilmesin. Bu aslında bütün dünyaya mesajdır. Dünyada özellikle islamofobi diye dinimizi farklı yönlere çeken bir takım siyasi liderler var. Dünyanın bazı ülkelerini yöneten insanlar bunu kendi insanlarına karşı kullanıp şirin gözükmek isteyenler var. Onların da dillerine dikkat etmelerini, bir nefreti de herhangi bir insanın kalbine sokmamalarını diliyorum. İnsana hitap etmek zor iştir. Memleketimizde de öyle. Herkesin güzel dil kullanmasını diliyorum. Gerçekten memleketimizde huzurun olmasını diliyorum. En zor günlerde kol kola olabilmişiz. İlla zor günleri beklemek zorunda değiliz. İyi günlerde de kol kola olabilmeyi, aklı, bilimi ve geleceği konuşabilmeliyiz. İnsanlar birbirleri hakkında maneviyatları üzerinden, milli hassasiyetleri üzerinden konuşup birbirlerini kırmamalılar. Her konu, her husus bize ders olur. Daha kenetleniriz. Güzel şehrimizin gelişmesinde katkı sunarız. Müslüman kardeşlerimizin ruhlarına okuduğumuz Kur'an'ın kabulünü ve dualarımızın kabulünü diliyorum. Dünyada bir daha böyle olaylar olmasın." ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü:

-------

-Sarıyer halk buluşması detayları

-Eyüpsultan halk buluşması detayları

-İmamoğlu cami çıkışı konuşması

-İmamoğlu'nun Kur'an okuması

17.03.2019 - 22.12 Haber Kodu : 190317202

=========================== - De

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek
    00:54 Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek

    TFF 2. Lig Kırmızı Grup lideri Amedspor Başkanı Aziz Elaldı, Diyarbakır'a hafta sonu 1 milyon kişinin geleceğini açıkladı. Elaldı, taraftarlardan anlayış beklediklerini belirtti.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • Malatya'da Oto Kiralama Ofisine Silahlı Saldırı: 1 Yaralı, Zanlı Yakalandı
    00:21 Malatya'da Oto Kiralama Ofisine Silahlı Saldırı: 1 Yaralı, Zanlı Yakalandı

    Malatya'nın Battalgazi ilçesinde bir oto kiralama ofisine silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda bir kişi yaralanırken, 61 ayrı suç kaydı bulunan ve olay sonrası kaçan zanlı ormanlık alanda yakalanarak gözaltına alındı. Saldırı sonucu yaralanan şahıs hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi
    00:18 Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi

    Samsun-Ankara kara yolu Hacılı Geçidi mevkisinde H.B. idaresindeki 01 ATY 920 plakalı yonca yüklü tır şarampole devrildi. Olay yerine polis ekipleri sevk edildi ve kaza nedeniyle yolun bir şeridi kapatıldı. Sürücü yara almadan kurtuldu ve ekipler tırı çekici yardımıyla kurtarmak için çalışma başlattı.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.


Advertisement