Dha İstanbul Bülteni-1 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni-1

1- MALTEPE'DE OY SAYIMI TAMAMLANDI Haber-Kamera: Ali Kerem BENGİ / İSTANBUL DHA Maltepe İlçe Seçim Kurulu'nda bin 89 sandıktaki yeniden oy sayım işlemi tamamlandı.

17.04.2019 08:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1- MALTEPE'DE OY SAYIMI TAMAMLANDI

Haber-Kamera: Ali Kerem BENGİ/ İSTANBUL DHA

Maltepe İlçe Seçim Kurulu'nda bin 89 sandıktaki yeniden oy sayım işlemi tamamlandı.  Birleştirme tutanakların sabah saatlerinde İl Seçim Kurulu'na verileceği öğrenildi.

Görüntü dökümü:

---------------

-Kalabalıktan görüntü

-Detaylar

17.04.2019 - 00.57 Haber Kodu : 190417004

16.04.2019 - 22.07 Haber Kodu : 190416221

====================================

2- DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI'NA TESLİM EDİLEN SİHA İLK TEST UÇUŞUNU YAPTI

İbrahim YILDIZ/İSTANBUL,

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edilen Bayraktar TB2 Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA), donanma adına ilk test uçuşunu Akdeniz semalarında gerçekleştirdi.

BAYKAR tarafından tasarlanan Bayraktar TB2 Silahlı İnsansız Hava Aracı SİHA'lardan donanmaya 10 adet teslim edildi. Test uçuşlarına başlayan SİHA'lar bundan böyle "Mavi Vatan"ı 24 saat aralıksız gözleyip, olası tehlikelere karşı önleme ve müdahale görevi yapacak.

Donanma adına yapılan ilk test uçuşunu Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar Twitter hesabından paylaştı. Bayraktar paylaştığı videoya "Deniz Kuvvetlerimizin Bayraktar SİHA'sı Akdeniz semalarında ilk test uçuşunu yaptı. 'Bismillah Vira' dedi" açıklamasını da ekledi.

Bu son teslimatlarla birlikte TSK ve Emniyet Genel Müdürlüğü envanterindeki Bayraktar TB2 İnsansız Hava Araçlarının sayısı 80'e yükseldi. Afrin Harekatında da görev alan Bayraktar İHA ve SİHA'ları toplamda 90 bin saatlik uçuş gerçekleştirmiş oldu.

Göründü Dökümü:

------------------

-İlk test uçuşu görüntüsü

16.04.2019 - 21.22 Haber Kodu : 190416220

=====================================

3- İMAMOĞLU: SÜREÇ YSK'NIN ÖNÜNDEDİR, BU AKŞAM SAYIM BİTİYOR

Haber-Kamera: İlkay DİKİCİ- Can ÖZER/İSTANBUL

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Şişli Belediyesi önünde kendisini bekleyen vatandaşlara seslendi. İmamoğlu, "Bu akşam sayım bitiyor. Kanun gereği seçim kurulunun, İstanbul İl Seçim Kurulu'nun tutanağını netleştirip 16 milyon insanın mazbatasını bize teslim etmesi şarttır." dedi.

Ekrem İmamoğlu, Şişli Belediyesi önünde kendisini bekleyen vatandaşlara seslendi. İmamoğlu'na Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Cumhuriyet Halk Partili milletvekilleri eşlik etti.

"BİZ BİRBİRİMİZİN BU MİLLET ADINA YOL ARKADAŞIYIZ"

Ekrem İmamoğlu, Yüksek Seçim Kurulu'nun Türkiye Cumhuriyeti demokrasi tarihinde belki de en önemli süreçlerinden bir tanesini yaşadığını belirtti ve sözlerine şöyle devam etti:

Süreç Yüksek Seçim Kurulu'nun önündedir. Bu akşam sayım bitiyor. Kanun gereği seçim kurulunun, İstanbul il seçim kurulunun tutanağımızı netleştirip 16 milyon insanın mazbatasını bize teslim etmesi şarttır. Ben bu şehre hizmet etmeye geldim. Bu ülke Ankara'daki hükümeti seçti mi, seçti. Oy verirsin, vermezsin. Sayın Cumhurbaşkanına oy verdi mi, verdi. Ben İstanbul'a Belediye Başkanı olarak seçildim mi, seçildim. Sayın Cumhurbaşkanının da Ankara'da görevi var mı, var. Biz birbirimizin bu millet adına yol arkadaşıyız.

"HİÇ KİMSENİN İBADETİNDE BİR EKSİKLİK, BİR EŞİTSİZLİK OLMAYACAK"

İmamoğlu, "Herkesin inancına, ibadetine saygı gösteren bir anlayış olacağız. Bu şehirde kimin inancı neyse eşit olacak. Bu şehirde hele hele Şişli'de Hristiyan vatandaşımız da var, Ermeni vatandaşımız da var, hepsi bizim vatandaşımız, hemşerimiz. Azınlık diye bir kavram yok. Bu şehirde, bu ülkede Alevi vatandaşımız var, Sünni vatandaşımız var. Cemevi de bizim, camii de bizim. Hiç kimsenin ibadetinde bir eksiklik, bir eşitsizlik olmayacak." ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü:

---------------

-Şişli Belediyesi önünden detaylar

-Vatandaşlardan detaylar

Ekrem İmamoğlu'nun konuşması

16.04.2019 - 20.36 Haber Kodu : 190416219

===========================================

4- BAYRAM ŞENOCAK: MAZBATANIN BU SÜREÇ İÇİNDE DÜZENLENMEMESİNİ TALEP ETTİK

Gülseli KENARLI - Harun UYANIK/ İSTANBUL DHA

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Ak Parti İl Binası girişinde açıklamalarda bulunan Bayram Şenocak, "31 Mart Yerel Seçimleri İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptali ve yenilenmesi noktasında Yüksek Seçim kuruluna bugün dilekçemizi vermiş olduk. Maltepe'de şu anda sayımı devam eden bir ilçe. Bununla alakalın ne zamana biteceği belki belli değil ama bittikten sonra birleşme tutanağında neticeye bağlanma ihtimaline karşılık bizde bu sürecin daha şeffaf bir şekilde yönetilebilmesi anlamında bizim itirazımızı, YSK'ya vermiş olduğumuz itirazın sonucu görülene kadar biz de diyoruz ki, kanunun bize vermiş olduğu hakkı kullanma adına, daha şeffaf bir döneminde yaşanabilmesi için mazbatanın bu süreç içinde düzenlenmemesini talep ettik. YSK bu noktada süreç içinde yapacağı değerlendirmeler sonucu vereceği karara biz parti olarak sonuna kadar saygılıyız. Sürecin en şeffaf şekilde tamamlanmasını bekliyoruz." dedi.

"BUGÜN GELİNEN NOKTADA 13 BİN KÜSURLU SAYILARI KONUŞUYORUZ"

Bayram Şenocak, "Bu süreç içinde kanunun bize vermiş olduğu itirazların belirli aşamalarını kullanarak bugüne kadar yerine getirdik. Geçersiz oyların sayımı gibi. Hatta biz yapmış olduğumuz müracaatlarda şunu istedik. Burada bazı organize işlerin daha da net bir şekilde milletimizin kullanmış olduğu her bir oyun kıymetli olduğunu milletimize de hissettirebilme anlamında bu sürecin daha şeffaf bir şekilde yönetilmesini talep ettik. Bununla alakalı da biz oyların tümünün sayılmasını talep etmiştik. Eğer bu süreç içinde bizim ilk akşam yapmış olduğumuz değerlendirmede 3 bin 870 sayısından bahsetmiştik. Bugün aynı karardayız. Bizim için hiçbir şey değişmedi. Emin olun, bu süreci tam olarak değerlendirdiklerinde, o gün biz itirazımızı yapmış olduğumuz zaman, bu süreç tam olarak değerlendirilmiş olsaydı, tüm sandıkların bu anlamda sayımı gerçekleştirilmiş olsaydı, biz yine bu işlemin lehimize sonuçlanacağına kesinlikle inanıyorduk. Bugün de yapılan açıklamalara bakarsanız süreç içinde de yapmış olduğumuz açıklamalara bakarsanız gelinen sayı ilk günle son gün arasındaki değerlendirmeyi de kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Şu anda 30 binlerde başladıkları sayıları hatırlıyorsunuz. Her gün, değişik değişik sloganlarla çıktılar sahaya. Bugün gelinen noktada 13 bin küsurlu sayıları konuşuyoruz. Aradaki geçersiz oylar ve diğer birleştirmelerle beraber ciddi bir sayı oranının azaldığını ve ciddi bir yaklaşımı görmüş bulunmaktayız." diye konuştu.

TAKDİR YSK VE İL SEÇİM KURULUNDA BUNDAN SONRAKİ SÜREÇTE

Bayram Şenocak sözlerini şöyle sürdürdü:

Onun için biz de diyoruz ki, eğer bu süreç içinde oyların tümü sayılabilmiş olsaydı biz inanıyoruz ki, ilk akşam bizim söylediğimiz sonuç lehimize sonuçlanmış olurdu. YSK'nın takdiri o gün o şekildeydi. Biz de kanunun bize vermiş olduğu hakkı bugün yine dediğimiz üzere kullanıyoruz. Bugün YSK'ya seçimin iptali ve yenilenmesi noktasında yapmış olduğumuz başvuruya istinaden de yine bunun yanında bunları gerekçe göstererek il seçim kuruluna biraz önce yapmış olduğumuz müracaatta da dönemin daha şeffaf bir şekilde kamuoyunun bu anlamda süreci iyi analiz edebilmesi anlamında mazbatanın YSK'nın değerlendirmesi bitene kadar verilmemesini talep ettik. Takdir YSK ve il seçim kurulunda bundan sonraki süreçte.

"SEÇİM KURULLARINDA, SANDIKLARDA OTURAN MEMURLARDA BU ANLAMDA ŞEFFAFLIK NOKTASINDA BİR SIKINTI VAR"

Bayram Şenocak, "YSK'ya vermiş olduğumuz dilekçelerdeki örneklerinde bellidir. Burada seçim kurullarında, sandıklarda oturan memurlarda bu anlamda şeffaflık noktasında bir sıkıntı var. Kamuoyu bu anlamda tam olarak şeffaflığı kendinde hissedemeyecektir. Biz de diyoruz ki bu süreç bu noktaya gelmiş durumda. Önümüzdeki süreçle alakalı da daha şeffaf bir büyükşehir noktası… İnsanların zihninde yönetecek kişinin, kim yönetecekse bu anlamda kafalarda soru işareti bırakılmamasını biz talep ediyoruz. Bu süreçte yapmış olduğumuz itirazlar neticesinde ben inanıyorum ki, kamuoyunun daha sağlıklı düşünebileceği bir seçim süreci olmasını talep ediyoruz. Eğer YSK bu noktada cevabını verdiği zaman seçimlerin iptalini ve yenilenmesini sağlarsak bu anlamda biz de milletimizle beraber süreci en iyi şekilde, şeffaf bir şekilde yöneteceğimizi düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Bayram Şenocak'ın açıklamaları

16.04.2019 - 19.06 Haber Kodu : 190416205

=====================================

5- SANCAKTEPE'DE OTOMOBİLLE ARKADAN ÇARPTIKLARI ARAÇTAN 100 BİN LİRA GASP ETTİLER

Haber-Kamera: Murat KORKMAZ/İSTANBUL DHA

Sancaktepe'de, otomobilleriyle aracına arkadan çarptıkları kişinin, çalıştığı şirkete ait yaklaşık 100 bin lira parasını gasp ettikleri ileri sürülen 3 şüpheli, kayıplara karıştı.

Olay, Atatürk Caddesi'nde dün saat 16.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, çalıştığı firmaya ait yaklaşık 100 bin lira parayı bankaya götüren Kudret Mutlu'nun kullandığı araca, arkasından gelen ve içinde 3 kişinin olduğu otomobil çarptı. Üzerinde sürücü kursu yazan araçtan inen bir şüpheli, Mutlu'nun kullandığı aracın yanına gelerek, ön koltukta bulunan yaklaşık 100 bin lira parayı gasp etti. Şüpheliler parayı alarak kayıplara karıştı. İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Polis olay yerini emniyet şeridi çekerek, yolu trafiğe kapattı. Olay yeri inceleme ekipleri, çevrede delil aradı. Güvenlik kamera görüntülerini de incelemeye alan ekipler, şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Gasp edildiğini öne süren sürücü Kudret Mutlu, "Arkamdan gelen araç bana vurdu. Normalde işyerinden 'araç vurduğu zaman durma' demişlerdi. Sürücü kursu arabası olduğunu anlayınca acemi şoför sandım. Arabadan inmeye çalışırken, 1 kişinin arabamın sağındaki çantayı almaya çalıştığını fark ettim. Bırak dedim. Elini beline attı. Silah çekiyor sanıp, kaçtım. Sonra arabalarına binip, kaçtılar. Araçta plaka yoktu. Arabada 100 bin liraya yakın para vardı." dedi.

Görüntü Dökümü:

--------------------

-Olay yerinden görüntüler

-Otomobilden görüntü

-Mutlu ile röportaj

-Olay yeri ekiplerinin çalışması

-Genel ve detaylar

16.04.2019 - 18.01 Haber Kodu : 190416185

16.04.2019 - 18.07 Haber Kodu : 190416191

=================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni-1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • 112 Acil Çağrı Merkezi, Atatürk Anadolu Lisesi'nde eğitimlerine devam ediyor
    09:14 112 Acil Çağrı Merkezi, Atatürk Anadolu Lisesi'nde eğitimlerine devam ediyor

    112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü, acil durumlarda 112 eğitimlerine devam ediyor. Atatürk Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen son eğitimde öğrencilere acil durum kılavuzu da dağıtıldı. Eğitimlerde, hangi durumlarda 112 Acil Çağrı Merkezi'nin aranması gerektiği ve çalışma sistemi hakkında detaylı bilgilendirmeler yapıldı.

  • İzmir'de 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden şüpheli yakalandı
    09:14 İzmir'de 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden şüpheli yakalandı

    İzmir'in Karabağlar ilçesinde, 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz ettiği iddiasıyla aranan şüpheli, Bayraklı ilçesindeki adreste kıskıvrak yakalandı. Taciz şüphelisi emniyete götürüldü.

  • Çanakkale'de Sahte Şarap Operasyonu: 450 Litre Sahte Şarap ve Hayvan Ürünleri Ele Geçirildi
    09:14 Çanakkale'de Sahte Şarap Operasyonu: 450 Litre Sahte Şarap ve Hayvan Ürünleri Ele Geçirildi

    Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Yenice ilçesinde bir evde düzenledikleri operasyonda 450 litre sahte şarap, ayı postu, doldurulmuş karaca başı ve dağ keçisi boynuzu ele geçirdi. Gözaltına alınan şüpheli ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

  • Bayburt'ta Mahalli İdareler Seçimine 59 bin 563 seçmen katılacak
    09:13 Bayburt'ta Mahalli İdareler Seçimine 59 bin 563 seçmen katılacak

    31 Mart'ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimine sayılı günler kala Türkiye'nin en az nüfuslu ili olan Bayburt'ta 303 sandıkta 59 bin 563 seçmen oy kullanacak. Bayburt Merkezde 231 sandıkta 47 bin 871 seçmen oy kullanırken, Demirözü ve Aydıntepe ilçelerinde toplam 11 bin 692 seçmen, 71 sandıkta oy atma işlemi gerçekleştirecek.

  • EPDK, deprem etkisiyle ilgili avans ödemelerinin ertelenmesini uzattı
    09:13 EPDK, deprem etkisiyle ilgili avans ödemelerinin ertelenmesini uzattı

    Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilerinin devam etmesi nedeniyle, olağanüstü hal kararı alınan veya afet bölgesi ilan edilen şehirlerde faaliyet gösteren dağıtım lisansı sahibi tüzel kişilerin avans ödemelerinin ertelenmesi kararını uzattı. Karara göre, avans ödemeleri 30 Eylül'e kadar ertelenecek ve bu süre boyunca temerrüt faizi uygulanmayacak.

  • Bayburt'ta Ambulansın Manevra Yapması Sonucu Kaldırıma Çarptı
    09:10 Bayburt'ta Ambulansın Manevra Yapması Sonucu Kaldırıma Çarptı

    Bayburt-Erzurum karayolu üzerinde yeni valilik binası önünde meydana gelen trafik kazasında, ambulans kamyonete çarpmamak için manevra yaparken kaldırıma çarptı. Kazada her iki araçta maddi hasar oluşurken, 2 kişi yaralandı. Olay yerine sağlık ve trafik ekipleri sevk edildi ve yaralılara ilk müdahale yapıldı. Polis ekipleri güvenlik önlemleri alarak trafik akışını kontrol altına aldı.

  • İçişleri Bakanı: 'Kıskaç-11' operasyonlarında 70 FETÖ şüphelisi yakalandı
    09:08 İçişleri Bakanı: 'Kıskaç-11' operasyonlarında 70 FETÖ şüphelisi yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde gerçekleştirilen 'Kıskaç-11' operasyonlarında 70 FETÖ şüphelisinin yakalandığını açıkladı. Operasyonların aziz milletin huzuru ve güvenliği için kararlılıkla devam edeceğini belirten Yerlikaya, şüphelilerin örgütün mahrem yapılanmasında faaliyet gösterdiği, ByLock kullandığı ve hapis cezası ile arandığı bilgisini paylaştı.

  • Narkotik ekiplerinden rekor: 112 kilonun üzerinde metamfetamin ele geçirildi
    09:06 Narkotik ekiplerinden rekor: 112 kilonun üzerinde metamfetamin ele geçirildi

    İzmir'de gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda bir adreste tam 112 kilo 300 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi. Operasyon sonucu ele geçirilen metamfetamin miktarı İzmir'de rekor yakalama olarak kaydedildi. Evde yapılan incelemede, neredeyse her odada metamfetamin maddesi üretimi yapıldığı tespit edildi. Operasyon kapsamında 5 şüpheli gözaltına alındı.

  • Gaziantep'te Kaçakçılık Operasyonunda 6 Ruhsatsız Pompalı Tüfek Ele Geçirildi
    09:05 Gaziantep'te Kaçakçılık Operasyonunda 6 Ruhsatsız Pompalı Tüfek Ele Geçirildi

    Gaziantep'te polis ekipleri tarafından kaçakçılıkla mücadele kapsamında düzenlenen operasyonda 4 ikamete ve 2 işyerine yapılan baskınlarda 6 adet ruhsatsız pompalı tüfek ele geçirildi. Operasyon sonucunda 4 şahıs gözaltına alındı.


Advertisement