Dha İstanbul Bülteni - 1 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 1

Dha İstanbul Bülteni - 1

ATAŞEHİR'DE HELİKOPTER DESTEKLİ UYUŞTURUCU OPERASYONUUyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Ataşehir'de birçok adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

15.11.2016 08:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ATAŞEHİR'DE HELİKOPTER DESTEKLİ UYUŞTURUCU OPERASYONU

Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Ataşehir'de birçok adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyona polis helikopteri de havadan destek verdi.

Haber- Kamera: Hakan KAYA- Ozan URAL/ İSTANBUL DHA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sabah saatlerinde Ataşehir'de bulunan 29 adrese eş zamanlı uyuşturucu operasyonu düzenledi. Özel Harekat polislerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 400 polisle yapılan operasyona polis helikopteri de havadan destek verdi. Mustafa Kemal Mahallesi 3059 Sokak'ta bulunan bir apartmana giren polis ekipleri apartmanın giriş katındaki dairede arama yaptı.

Görüntü dökümü:

--------------

-Operasyona gidilmesi

-Polislerin binaya girmesi

-Özel harekat polis önlemleri

-Polis helikopterinden görüntü

-Genel ve detaylar

15.11.2016 - 07.24 Haber Kodu : 161115004

==============

MALTEPE'DEKİ PATLAMA İLE İLGİLİ 1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

-Şüphelinin patlamada ağır yaralanan Osman Özdemir Kurdaş'ın oğlu olduğu öğrenildi.

Haber: Çağatay KENARLI/ İSTANBUL DHA

Maltepe'de bir iş yerinin 4. katında özel bir kurye tarafından getirilen pakette patlama oldu. Olaya 1'i ağır 3 kişi ağır yaralandı.

Olay, Maltepe Zümrütevler Mahallesi Nazmi Ülker sokakta bir enerji ve otomasyon şirketinde saat 13.00 sıralarında meydana geldi.

Olayın ardından polis olayla ilgili geniş kapsamlı araştırma başlattı. İncelenen işyeri güvenlik kamera kayıtlarında, paketi getiren kuryenin kameraya yansıdığı görüldü. Kimliği belirlenen A.C.K. adlı kişiyi yakalamak için çalışma başlatıldı. Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde düzenlenen operasyonda A.C.K. yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan incelemede, A.C.K'nın olayda ağır yaralanan Osman Özdemir Kurdaş'ın oğlu olduğunun belirlendiği öğrenildi.

Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen A.C.K.'nın sorgu işlemleri sürüyor.

==============

"SÜPER AY" İSTANBUL'DA BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ

Haber - Kamera: Özgür EREN- Ali Kerem BENGİ/ İSTANBUL DHA

Dünya'ya en yakın konuma gelen Ay seyrine doyulmaz bir manzara oluşturdu. İstanbul'da "Süper Ay" çıplak gözle de görülebildi. İstanbullılar, bu doğa olayını görüntülemek için fotoğraf makineleri ve cep telefonlarına sarıldı.

SÜPER AY NEDİR

Ay'ın Dünya'ya en yakın olduğu zaman beliren Süper Ay, normal görünümünden yüzde 30 daha parlak ve yüzde 12-14 daha büyük görünmesini sağlıyor.

NASA, sadece 2016'nın değil aynı zamanda 21. yüzyılın da en yakın dolunayı olan Ay'ın 25 Kasım 2034'e kadar dünyaya bu yakınlığa gelmeyeceğini açıkladı.

Görüntü Dökümü:

---------

-Ay'ın çeşitli yerlerden görüntüsü

-Vatandaşların ay'ı görüntülemesi

Detaylar

14.11.2016 - 21.29 Haber Kodu : 161114173

14.11.2016 - 23.50 Haber Kodu : 161114185

==============

"SİNEMANIN GÖRÜNMEYEN KAHRAMANLARI" ÖDÜLLERİNİ EMEK SİNEMASI'NDA ALDI

Sinemaya uzun yıllar hizmet etmiş sektör çalışanları, yenilenen tarihi Emek Sineması'nda düzenlenen törende ödüllerini aldı.

Haber-Kamera: İdris TİFTİKÇİ/ İSTANBUL DHA

"Sinemanın görünmeyen kahramanları", Türk sinemasının 102. yılında Beyoğlu Belediyesi ev sahipliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı, TÜRSAK (Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı) ve Kültür Kenti Vakfı iş birliğinde düzenlenen törenle ödüllendirildi.

Tarihi Cercle D'Orient binasında orijinalliği korunarak yeniden inşa edilen Beyoğlu Grand Pera Emek Sineması'nda gerçekleştirilen 'Sinemanın Görünmeyen Kahramanları Ödül Töreni'nde Yeşilçam'ın önemli isimleri ile sinemaseverler biraraya geldi. Sinemaya uzun yıllar hizmet etmiş sektör çalışanlarının ve filmlerin ödüllendirildiği geceye Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın yanı sıra sanat, iş ve medya dünyasından çok sayıda önemli isim katıldı.

Türk sinemasının gün geçtikçe daha da geliştiğini söyleyen Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan, "Sinema tarihimizin başlanğıcının 102 yılı. Ayastefanos Abidesi'nin yıkılışı münasebetiyle çekilen belgeselle başladı. Ülkemiz, insanımızın memlekete olan sevdası 102 yıl evvelle bugün aynı sıcaklığını koruyor. Sinemamız çok milli bütün insanlarımızla gurur duyuyoruz ve emeği gecen her kezi rahmetle anıyoruz, parlatanlarıda alkışlıyoruz" dedi. Türk sinemasının oyuncularından Selda Alkor ise, "Sevindirici bir gece çünkü bizler hep ödüller aldık. Emekçilerimiz bizleri taşıyan bir çok kişi bu ödülleri fazla alamamışlardı. Bu gece onlara ödül vereceğiz, o nedenle çok mutluyum" dedi.

Yönetmen Muzaffer Hiçdurmaz, ışık şefi Süleyman Çekiç, sanat yönetmeni Kadriye Deniz Özen, set amiri Mevlüt Ekinci, oyuncu Cevdet Balıkçı ve Neşe Arda, yapımcı Günay Kosova, ses-kayıtçı Tuncer Aydınoğlu, yapım koordinatörü Zafer Par, görüntü yönetmeni Kaya Ererez, laboratuvar uzmanı Türker Par, kurgucu İsmail Kalkan, makyöz Oya Tolga, seslendirmeci Bedia Ener, grafik sanatçısı Erol Ağakay ve prodüksiyon amiri Bekir Çetiner ödüle layık görüldü. Ödülleri ise, Emir Karan, Mevlüt Koçak, Ceren Benderlioğlu, Serdar Akar,

Osman Sınav, Yusuf Sezgin, Erdal Aktaş, Selda Alkor, Ergin Yılmaz, Yılmaz Atadeniz ve Engin Çağlar'ın da aralarında bulunduğu ünlü isimler takdim etti. Ünlü sanatçı Cahit Berkay da törende film müziklerinden oluşan mini bir konser verdi.

Görüntü dökümü:

------------------

-Demircan ile röp.

-Selda Alkor ile röp.

-Ödül töreninden detay

-Konserden detay

-Genel ve detaylar

15.11.2016 - 00.49 Haber Kodu : 161115003

==============

SULTANBEYLİ'DE PATLAMA: 1'İ KADIN 5 YARALI

Haber - Kamera: Cengiz ÇOBAN - Uğur AYAZSIN/ İstanbul DHA

Sultanbeyli Oto Sanayi Sitesinde bir kozmetik imalathanesinde buhar kazanının patlaması sonucu meydana gelen patlamada 1'i kadın 5 kişi yaralandı. Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Olay, Sultanbeyli Oto Sanayi Sitesi'nde 4 katlı binanın en üst katında bulunan kozmetik imalathanesinde saat 16.20 sıralarında meydana geldi. Alınan bilgiye göre, işçilerin çalıştığı sırada henüz belirlenemeyen bir nedenle buhar kazanı patladı. Patlamanın etkisiyle içerideki kimyasal maddeler alev aldı. Alevler bir anda binayı sardı.

1'İ AĞIR 5 YARALI

Bölgeye çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Patlamada içeride bulunan işçilerden Nazmiye Aydın, Nuh Fırat, Muhammet Kartal, Tayyar Araç ve Suriye uyruklu Hasan Omar yaralandı. Yaralılar, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Tedavi altına alınan 5 yaralıdan 1'inin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

YANGIN YARIM SAATTE KONTROL ALTINA ALINDI

Yangın, itfaiye ekiplerinin yaklaşık yarım saatlik müdahalesi sonucu kontrol altına alındı. Polis çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Olay Yeri İnceleme ekipleri de patlamanın meydana geldiği imalathanede inceleme yaptı.

İŞYERİ VE 3 OTOMOBİL KULLANILMAZ HALE GELDİ

Patlama nedeniyle imalathanenin duvarları yıkılırken, bina önünde park halinde bulunan 3 otomobil de kullanılamaz hale geldi.

Patlama sırasında sanayi sitesinde bulunan vatandaşlar patlama anını anlattı.

Oto tamircisi esnaf, "Ben burada kendim esnafım. Dışarıda araba tamiri yaparken bir anda yüksek bir patlama sesi duyduk. Önce otobanda bir lastik patlamsı sandık. Ancak hemen karşımzıdaki işyerinde patlam olduğunu fark ettik. İşyerinin duvarları falan yıklıdı, 3 araç pert oldu. Alt dükkanda biraz zarar var. Polis şerit çekti,Hala olayın etkisindeyiz." dedi.

Bir başka esan da, "İşyerinde çalışıyorduk, deprem oldu sandık. Bir ses geldi, gümbürtü sesi. dışarı baktığımzıda her taraf yanıyordu. İtfaiye gelip müdahale etmeseydi sanayii yanardı" şeklinde konuştu.

İtfaiye ekipleri soğutma çalışması yaparken polisin olayla ilgili incelemesi sürüyor.

Görüntü Dökümü:

---------------------

-Patlamanın olduğu imalathane

-İtfaiyenin müdahalesi

-Hurdaya dönen otomobiller

-Binanın duvarlarının yıkılması

-Vatandaşlar ile röportajlar

-Zıhlı araçlar

-Çevredekiler

-Amatör kamera

-İmalathanenin alev alev yanması

-Polis

-Olay Yeri İnceleme

-Genel ve detay

14.11.2016 - 17.05 Haber Kodu : 161114124

14.11.2016 - 17.12 Haber Kodu : 161114128

14.11.2016 - 17.31 Haber Kodu : 161114135

14.11.2016 - 17.32 Haber Kodu : 161114136

14.11.2016 - 17.43 Haber Kodu : 161114149

==============

"SÜPER AY" HUBBLE TELESKOPLA BÖYLE İZLENDİ

-Süper Ay da denilen dolunay 21. yüzyılın en yakın görüntüsünü verdi

Haber-Kamera: Uğur DEMİRKIRDI - Mustafa AKIN/ İSTANBUL DHA

Dünyaya en yakın konuma gelen ay seyrine doyulmaz bir manzara oluşturdu. İstanbul'da "Süper Ay" çıplak gözle de görülebildi. İstanbullular, bu doğa olayını görüntülemek için fotoğraf makineleri ve cep telefonlarına sarıldı. Okyanus Koleji Avcılar Kampüsü'ndeki Uzay Bilimleri Araştırma Merkezi'nde (UBAM) ise Hubble Teleskop sayesinde detaylı görüntüler alındı.

Son 68 yıldır gerçekleşmeyen 'Süper Ay' 21. yüzyılın dünyaya en yakın dolunayı olarak kayıtlara geçti. Okyanus Kolejleri Uzay Bilimleri Araştırma Merkezi (UBAM) sorumlusu ve astronom Abdullah Karalar, Süper Ay'ın 2 tane astronomik olayın aynı anda denk gelmesinden kaynaklı oluştuğunu belirterek şu bilgileri verdi: "Bu iki olaydan bir tanesi dolunay, biri de ayın dünyanın yörüngesindeki hareketi esnasında en yakın konuma gelmesidir. Bunu anlamak için de şunu bilmemiz lazım, ay dünyanın yörüngesinde eliptik bir periyotta hareket eder. Ancak dünya bu yörüngenin tam merkezinde değildir. Yani belli bir yere doğru kayıktır. Bundan dolayı da bazı dönemlerde ay dünyaya çok yakın, bazı dönemlerde ise çok uzak oluyor. En yakın olduğu konumda yaklaşık uzaklığı 356 bin kilometre, en uzak ise 407 bin kilometre oluyor. En yakın olduğu konuma biz 'Yerberi Pozisyonu' diyoruz. Dolunay olduğu esnada ay yörüngesindeki konumu yerberi ise bu olaya 'Süper Ay' diyoruz"

"YÜZDE 14 DAHA BÜYÜK, YÜZDE 30 İSE DAHA PARLAK"

Gözlem yapmanın 2 farklı yolu olduğunu ve Süper Ay olduğu esnada ayın yüzde 14 daha büyük, yüzde 30 ise daha parlak görüldüğünü kaydeden Abdullah Karalar, "Önce büyüklükten bahsedelim. Yüzde 14'lük fark bu işle uğraşmayan, astronomi ile sürekli gözlem yapmayan insanların rahatlıkla fark edebileceği bir şey değil. Bu yüzden ay ufkun üstüne ilk çıktığı andan itibaren dünyadaki bina, ağaç ve başka cisimlerin arkasından baktığımız zaman bu büyüklüğü görebiliriz. Ufuktan çıkarken biraz daha büyük görmemizi sağlıyor ve dünyadaki cisimlerle kıyaslayınca o büyüklük farkını algılayabiliriz. Bunu yaklaşık olarak saat 17.30-18.00 gibi yaptık ve resimlerimizi çektik. Bunun haricinde bir de teleskopla gözlem yapabiliriz. Eğer bir teleskopta bir ay filtresi kullanırsak ayın daha net bir görüntüsünü elde edebiliriz" diye konuştu.

"BİR SONRAKİ SÜPER AY ŞİMDİKİ GİBİ OLMAYACAK"

21. Yüzyılda şimdiki gibi bir Süper Ay olmayacağını kaydeden Karalar, bir sonraki Süper Ay'da dolunayın olmayacağını vurguladı.

Abdullah Karalar, şöyle konuştu: "Bir önceki Süper Ay dediğimiz olay yanılmıyorsam 21 Ocak 1943 yılında gerçekleşmişti. Bu Süper Ay da bugün gerçekleşiyor. Bazı yerlerde 2034 yılında tekrar Süper Ay olacağı söylendi ancak biraz önce söylediğim dolunay ve yerberi olayını hatırlarsak 2034 yılında şu anda bulunduğu konuma yani yerberi pozisyonuna gelecek. Ancak o anda dolunay olmayacak. Yani Süper Ay dediğimiz olay aslında şuandaki gibi bir şekilde olmayacak 21. yüzyılda böyle bir olay beklemeyeceğiz. 21. yüzyılda görebileceğimiz en büyük Süper Ay olayı bugün gerçekleşiyor."

Görüntü Dökümü:

-----------

-Hubble Teleskobundan görüntüler

-Süper Ay'dan görüntüler

-Abullah Karalar'ın açıklamaları

-Genel görüntüler

14.11.2016 - 22.42 Haber Kodu : 161114181

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de yapılan operasyonda 455 adet suç unsuru ele geçirildi
    09:05 Kayseri'de yapılan operasyonda 455 adet suç unsuru ele geçirildi

    Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda lav silahı, el bombası, ruhsatsız tabanca, tüfek, fişek, sikke, kılıç, mızrak, ok ucu, taş sütun, İslami Döneme ait miğfer takımı, tarihi eser niteliği taşıyan objeler ve el telsizi gibi toplamda 455 adet suç unsuru ve tarihi eser ele geçirildi. Operasyon sonucunda 1 kişi gözaltına alındı.

  • Kurban Bayramı yaklaşırken vatandaşlar hayvan üreticilerini ziyaret ediyor
    09:04 Kurban Bayramı yaklaşırken vatandaşlar hayvan üreticilerini ziyaret ediyor

    Denizli'de Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık hayvan almak isteyen vatandaşlar, üreticileri ziyaret etmeye başladı. Üreticiler ise ekonomik sıkıntılar ve yükselen maliyetlerle mücadele ettiklerini dile getirdi.

  • CHP'nin Yerel Yönetimler Çalıştayı Başlıyor
    09:01 CHP'nin Yerel Yönetimler Çalıştayı Başlıyor

    CHP'nin yerel yönetimler çalıştayı, parti genel merkezinde başlıyor. CHP'li belediye başkanları ve il örgütleri Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında, Anıtkabir'i ziyaret edecek. Özel, çalıştayın açılışında konuşacak.

  • Gümüş Balığının İhracat Serüveni Başladı
    08:58 Gümüş Balığının İhracat Serüveni Başladı

    İznik Gölü'nde yapılan gümüş balıkçılığı sezonu bereketli başladı. Balıklar Yunanistan, Ukrayna ve Amerika'ya ihraç edilerek cips olarak satışa sunuluyor. İhracatın artmasıyla birlikte bölgedeki kooperatiflerin balık avlama kapasitesi de yükseldi.

  • İznik Gölü'nde Gümüş Balığı Sezonu Bereketli Başladı
    08:39 İznik Gölü'nde Gümüş Balığı Sezonu Bereketli Başladı

    İznik Gölü'nde yapılan gümüş balıkçılığı sezonu sıcakların başlamasıyla birlikte bereketli bir şekilde başladı. 5 kooperatifin hedefi bin ton balık tutmak ve ihracat yapmak.

  • 08:13 "Mahzen-30" Operasyonlarında Organize Suç Örgütü Çökertildi

    Batman merkezli 8 ilde Jandarma tarafından düzenlenen 'Mahzen-30' operasyonlarında elebaşılığını Doğan Güney'in yaptığı (Yurt Dışı Firar) 'Odacılar' olarak bilinen Organize Suç Örgütü çökertildi. Operasyonlarda organize suç örgütünün yöneticilerinden Yonca Onat'ın da aralarında bulunduğu 34 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun başarısını sosyal medya hesabından duyurdu.

  • Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması sonucu tahliye edilen binaların hasarı görüntülendi
    07:54 Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması sonucu tahliye edilen binaların hasarı görüntülendi

    Gaziosmanpaşa'da dün meydana gelen toprak kaymasında hasar alan ve tahliye edilen binaların durumu günün ilk ışıklarıyla bir kez daha görüntülendi. Görüntülerde, toprak kaymasıyla birlikte sürüklenen molozlar ve devrilen ağaçlar da yer aldı.

  • Kolombiya ve Arjantin Dışişleri Bakanları Görüştü
    07:48 Kolombiya ve Arjantin Dışişleri Bakanları Görüştü

    Kolombiya Dışişleri Bakanı Luis Gilberto Murillo, Arjantin Dışişleri Bakanı Diana Mondino ile başkent Bogota'da bir araya geldi. Görüşmede turizm, savunma, ticaret ve sürdürülebilir kalkınma konuları ele alındı. İki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve diplomatik gerginliklerin aşılması vurgulandı.


Advertisement