Dha İstanbul Bülteni -1 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni -1

Dha İstanbul Bülteni -1

1- MALTEPE'DE TAKSİCİ CİNAYETİHaber-Kamera: Ozan URAL / İstanbul DHAMaltepe'de bir taksi durağında çalışan taksici Cavit Şahinkayası (52) durak içinde göğsünden vurularak öldürüldü.

06.12.2016 08:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1- MALTEPE'DE TAKSİCİ CİNAYETİ

Haber-Kamera: Ozan URAL/ İstanbul DHA

Maltepe'de bir taksi durağında çalışan taksici Cavit Şahinkayası (52) durak içinde göğsünden vurularak öldürüldü.

Maltepe Girne Mahallesi'nde bulunan bir taksi durağında saat 00.00 sıralarında meydana gelen olay iddialara göre şöyle gelişti; Taksi durağı içindeki Cavit Şahinkayası durağına gelen kimliği belirsiz kişi yada kişilerce tek el ateş edilerek göğsünden vuruldu. Taksi durağının hemen arka tarafında bulunan çay oçağında çay içen durak çalışanı bir şoför ve çaycı, silah sesini duyunca hemen durağa yöneldiler. Durağa giren şoför ve çaycı, Cahit Şahinkayası'nın hareketsiz şekilde kanlar içinde yerde yattığını gördüler. Olayı hemen polis ve sağlık ekiplerine haber verdiler. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık çalışanları Şaninkayası'nın olay yerinde hayatını kaybettiğini tespit etti. Olayı duyarak durağa gelen Şahinkayası'nın yakınları ise sinir krizi geçirdi.

Şahinkayası'nı vuran kişi yada kişileri yakalamak için polisler çalışma başlattı. Olay sırasında durağın arkasında bulunan çalışanlar da ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Olay yeri inceleme polislerinin çalışmalarından sonra Cavit Şahinkayası'nın cansız bedeni cenaze aracıyla morga kaldırıldı. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlatırken taksi durağının sahibi Engin D.'nin de bilgisine başvurulmak üzere arandığı öğrenildi.

Görüntü dökümü:

-------------

-Olay yeri

-Yakınlarının fenalık geçirmesi

-Olay yeri inceleme polislerinin çalışmaları

-Toplanan yakınları ve durak çalışanları

-Cenazenin götürülmesi

-Ölen taksicinin fotoğrafı

-Genel ve detaylar

06.12.2016 - 04.21 Haber Kodu : 161206003

========================

2- ELEKTRİK DİREĞİNDEKİ PATLAMALAR KORKUYA YOL AÇTI

Haber-Kamera: Özgür EREN-Ozan URAL/ İSTANBUL DHA

Kağıthane'de sokakta bulunan elektrik direğindeki kabloların alev alması sonucu meydana gelen patlamalar mahalleliye korkulu anlar yaşattı. Sokağı aydınlatan patlamalar sırasında elektrik direği yanarken şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı.

Kağıthane Çağlayan Mahallesi Bozdemir Sokakta saat 18.00 sıralarında elektrik direğindeki kablolar aşırı yüklenmeden dolayı alev aldı. Alevler direği, en üstten başlayarak aşağıya doğru yaktı. Yangın sırasında oluşan patlamalar sokağı aydınlatırken mahalle sakinleri kısa süreli panik yaşadı. Mahalle sakinleri durumu itfaiye ekiplerine bildirirken bir süre sonra alevler kendiliğinden söndü. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yanan direğin etrafını güvenlik şeridi ile kapattı. İtfaiye ekipleri durumu elektrik ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen elektrik ekipleri sokağın elektriğini kesti. Ekipler, elektrik direğindeki onarım için çalışmalarını sürdürüyor.

Olay anında yaşananlar bir cep telefonu kamerasına yansıdı.

Mahalle sakinleri, çocukların patlamanın yaşandığı direğin etrafında oyun oynadığını belirterek, "Daha önce de benzer olay yaşandı. 1 ay önce aynı direk bu şekilde yandı.Yağmur yağdığı zaman direklerde yanmalar oluyor, evlerimize ışıklar vuruyor, evimizde duramıyoruz. Çocuklarımız korkuyor. Yaşlılarımız evden çıkamadılar. Çocuklar, bu direğin etrafında oyun oynuyor, direğe tırmanmaya çalışıyor. Kablolar dışarıda kalıyor, eski bir direk bu. Çocuklarımız için çok tehlikeli. Kaldırılmasını istiyoruz." şeklinde konuştular.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Cep telefonu görüntüsü

-Elektrik direğinin alev alması

-Direkte zaman zaman parlamaların oluşması

-Direkten çıkan alevlerin sokağı aydınlatması

-Direğin kendiliğinden sönmesi

05.12.2016 - 22.15 Haber Kodu : 161205181

05.12.2016 - 23.01 Haber Kodu : 161205186

================================

3- FETÖ SORUŞTURMASI: 26 AKADEMİSYENE TUTUKLAMA TALEBİ...

Haber: Ümit TÜRK İstanbul/ DHA

Fetullahçı Terör Örgütü'nün akademik yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Yıldız Teknik Üniversitesinde görevli 30 akademisyenden 26'sı 'Silahlı terör örgtüne üye olmak" suçundan tutuklanmaları talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Mehmet Şenay Baygın tarafından FETÖ'nün akademik yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmada gözaltına alınan Yıldız Teknik Üniversitesi'nde görevli 30 akademisyenden 26'sı savcılık sorgularının ardından "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanmaları talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edidli. Hakimliğe sevk edilenler şüpheliler arasında, FETÖ'nün İstanbul Adliyesi "ablası" olduğu iddiasıyla tutuklanan Zeynep Karakaş'ın kocası akademisyen Arif Karakaş'ın da bulunduğu öğrenildi.

Savcılığın sevk yazısında şüphelilerden 18'nin Bylock kullanıcısı olduğu, bir kısmının ise FETÖ'nün talimatı ile TMSF'ye devredilmeden önce Bank Asya'ya yüksek miktarda paralar yatırdıkları belirtildi. Sevk yazısında ayrıca şüphelilerden 20'sinin Kanun Hükmünde Kararname ile meslekten ihraç edildikleri kaydedildi

===============================

4- 6 YIL SIR KALAN "KIRMIZI IŞIKTA İNFAZ" KARARI ÇIKTI

BANK ASYA'DAKİ İŞ GÖRÜŞMESİNDEN ÇIKAN KAZAKİSTAN MERKEZLİ ŞİRKETİN PATRONU AĞIR YARALANMIŞ CEO'SU İSE HAYATINI KAYBETMİŞTİ.

2009 yılında Zeki Pilge'nin yaralandığı Hayri Ersoy'un hayatını kaybettiği silahlı saldırıyı kimlerin gerçekleştirdiği tam 6 yıl boyunca sır olarak kaldı. Bir başka suçtan cezaevinde bulunan tetikçinin itirafı üzerine açılan dosyada mahkeme kararını verdi.

7 sanıktan 6'sı, "kasten öldürme, tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs, tasarlayarak öldürmeye teşebbüs suçuna azmettirici olma ve tasarlayarak öldürmeye teşebbüse yardım etme gibi suçlardan hapse mahkum oldu.

Arzu KAYA, İstanbul DHA

Kazakistan Türk İşadamları Derneği Başkanı (KATİAD) ve Turkuaz Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Pilge'nin yaralanması, şirket CEO'su Hayri Ersoy'ün ölümüne ilişkin 7 sanığın yargılandığı davanın karar duruşması görüldü.

BANK ASYA GENEL MERKEZİ'NDEKİ GÖRÜŞMEDEN ÇIKTINDAN SONRA..

Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya 4'ü tutuklu 6 sanık katıldı. Duruşmada Cumhuriyet Savcısı, davanın geçtiğimiz celsesinde verdiği esas hakkındaki mütalaasını tekrarladı. Olay tarihi olan 7 Ekim 2009'da Zeki Pilge, Hayri Ersoy ve Kazakistan vatandaşı bir kişinin iş görüşmesi yapmak için Ümraniye'deki Bank Asya Genel Merkezi'ne geldikleri anlatılan mütalaada, tarafların ayrıldıktan sonra araç içinde saldırıya uğradığı belirtildi. Pilge'nin yaralandığı ve Ersoy'un yaşamını yitirdiği belirtilen mütalaada, olaydan hemen sonra faillerin yakalanamadığı başka suçtan tutuklu Ali Başaran'ın olayın aydınlatılmasını sağladığı kaydedildi. Turkuaz Şirketinin 1992 yılında kurulduğu, şirkette yönetici olan sanıklardan Müjdat Güler'in maaşının ödenmemesi nedeniyle sorun yaşadığı ancak Pilge'nin yaralanması ve Ersoy'un ölümünden sonra şirketin başına geçerek menfaat sağladığı anlatılan mütalaada, sanık Güler'in Zeki Pilge'yi öldürme planını yaparak diğer sanıklardan yardım istediği ve Ali Başaran'ın da ateş açan kişi olduğu vurgulandı. Savcılık sanıkların kasten öldürme, tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs, tasarlayarak öldürmeye teşebbüs suçuna azmettirici olma ve tasarlayarak öldürmeye teşebbüse yardım etme gibi suçlardan cezalandırılmalarını talep etti.

MÜEBBET VE 12 YIL HAPİS

Duruşmada esas hakkındaki mütalaaya karşı savunma yapan sanıklar suçlamaları redderken son sözlerinde beraatlarını talep etti. Mahkeme heyeti tutuklu sanık Ali Başaran'ı, Hayri Ersoy'u "kasten öldürdüğü" gerekçesiyle müebbet hapse çarptırırken, Zeki Pilge'ye karşı ise "tasarlayarak öldürmeye teşebbüs" suçunu işlediği gerekçesiyle 12 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

AZMETTİRİCİYE 18 YIL, YARDIM EDENLERE 8'ER YIL HAPİS

Mahkeme, tutuksuz sanıklardan Müjdat Güler'in tasarlayarak öldürmeye teşebbüs suçuna azmettirici olduğu gerekçesiyle 18 yıl hapis cezasına çarptırırken, 4 sanığı da tasarlayarak öldürmeye teşebbüs yardım etme suçundan 8'er yıl hapisle cezalandırılmasına hükmetti. Öte yandan sanıklardan Serkan Güler'in ise suça iştirak ettiğine ilişkin delil elde edilemediğinden beraatine karar verildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından 2009 yılında işlenen cinayete ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 2015 yılının mart ayında 13 şüpheli gözaltına alınmıştı. Bunlardan bazıları emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılırken 4'ü, "Tasarlayarak kasten adam öldürme" suçundan tutuklanmıştı.

Anadolu Örgütlü Suçlar, Kaçakçılık ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu Savcısı, 7 şüpheli hakkında, "Tasarlayarak kasten adam öldürme", "Tasarlayarak kasten adam öldürmeye teşebbüs" ve "Tasarlayarak öldürmeye azmettirme" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı.

Görüntü Dökümü (arşiv)

--------------------------------

-Saldırının yaşandığı yer

-Yaralının görüntüsü

-Zeki Pilge'nin Kazakistan devlet başkanı elinden ödül alırken fotoğraf

05.12.2016 - 19.18 Haber Kodu : 161205157

==============================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni -1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ankara'da Motosiklet Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    08:29 Ankara'da Motosiklet Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Çubuk ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında, 2 motosiklet çarpıştı ve biri ağır olmak üzere toplamda 3 kişi yaralandı. Kazada, sürücüler ile motosikletlerden birinde bulunan bir kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Halil Şıvgın Çubuk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan birinin hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

  • Kara Yollarında Yapım ve Bakım Çalışmaları Devam Ediyor
    08:23 Kara Yollarında Yapım ve Bakım Çalışmaları Devam Ediyor

    Karayollarının yapım, bakım ve onarım çalışmaları sürdürülen kesimlerinde yavaş gidilmesi, trafik işaret ve işaretçilerine uyulması gerekiyor. TEM Otoyolu'nun Kınalı-Gümüşova kavşaklarında üstyapı onarım ve yenileme çalışmaları nedeniyle şerit daraltması yapılırken, Ankara-Niğde Otoyolu'nun Emirler Kavşağı bağlantı yolu ve Aydın-Denizli Otoyolu'nun belirli kesimlerinde trafiğe kapatmalar gerçekleştirildi. Ayrıca, Kızılcahamam-Kahramankazan-Ankara yolunda banket dışı ilave servis yolu yapım çalışmaları nedeniyle trafiğe kapatılan kavşaklar bulunuyor. Turgutlu-Salihli yolunda drenaj kanalı yapımı ve İzmit-Düzce yolunda fiber optik kablo haberleşme altyapı çalışmaları devam ederken, Bandırma-Biga yolunda kavşak düzenleme çalışmaları sürüyor. İnebolu-Abana-Çatalzeytin yolunda heyelan ıslah çalışmaları yapılırken, Taşova-Erbaa-Niksar yolunda köprü yapım çalışmaları devam ediyor. Arhavi-Hopa-Sarp yolunda ise şev temizliği ve çelik ağ uygulama çalışmaları gerçekleştiriliyor.

  • Galatasaraylı ve diğer taraftarlar Sındırgı'da toplu iftar yemeği düzenledi
    08:22 Galatasaraylı ve diğer taraftarlar Sındırgı'da toplu iftar yemeği düzenledi

    Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde Galatasaraylı taraftarlar, Sındırgı Belediyesi tarafından evlere dağıtılan iftar yemeklerinin bir gününü üstlenerek Cumhuriyet Meydanı'nda toplu iftar yemeği düzenledi. Yemeğe Galatasaray taraftarlarının yanı sıra diğer takımların taraftarları da katılarak dostluk sergiledi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    08:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • İzmir'de Kız Çocuğunu Taciz Eden Şüpheli Yakalandı
    08:15 İzmir'de Kız Çocuğunu Taciz Eden Şüpheli Yakalandı

    İzmir'in Karabağlar ilçesinde yaşayan 12 yaşındaki bir kız çocuğunu taciz ettiği iddia edilen şüpheli, polis ekiplerince saklandığı adreste gözaltına alındı. Ailenin suç duyurusu üzerine yapılan çalışmalar sonucunda şüpheli Bayraklı ilçesinde yakalandı ve emniyetteki işlemleri devam ediyor.

  • İstanbul'da uluslararası suç örgütü üyeleri yakalandı
    08:09 İstanbul'da uluslararası suç örgütü üyeleri yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' operasyonuyla uluslararası seviyede aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, suç örgütlerine ve zehir tacirlerine göz açtırmayacaklarını belirtti.

  • Bakan Yerlikaya: İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İstanbul'da yakalandı
    08:06 Bakan Yerlikaya: İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İstanbul'da yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İnterpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla yakalandığını açıkladı. Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildi.

  • İnterpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov, İstanbul'da yakalandı
    08:05 İnterpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov, İstanbul'da yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İnterpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve uluslararası seviyede aranan Maxat Rakhishov'un İstanbul'da düzenlenen "Mahzen-23" operasyonuyla yakalandığını duyurdu.

  • İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası suçlular yakalandı
    08:04 İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası suçlular yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası seviyede aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını açıkladı. Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    08:02 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çevre ilçelerden çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre halı üretimi yapılan fabrikada içeride mahsur kalan işçiler olması muhtemel. İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi devam ediyor.

  • Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü
    08:00 Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü

    Suriye'nin Halep kentinde gerçekleşen hava saldırısında 40'a yakın kişi hayatını kaybetti. Suriye hükümeti saldırıyı İsrail'e bağladı. Saldırıda sivillerin yanı sıra 5 Hizbullah üyesinin de öldüğü belirtiliyor. Uluslararası havalimanı yakınındaki silah depolarının hedef alındığı ifade ediliyor. İsrail ise saldırıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.


Advertisement