Dha İstanbul Bülteni - 1 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 1

Dha İstanbul Bülteni - 1

1- MÜJDAT GEZEN SANAT MERKEZİ KUNDAKÇISI TEKRAR GÖZALTINA ALINDIHaber-Kamera: Ali AKSOYER-Mehmet İlkay ÖZER / İSTANBUL DHAKadıköy'deki Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ni kundaklayan şüpheli Mehmet Ali Aligül tutuklama talebiyle sevk edildiği mahkemeden serbest bırakıldı.

24.02.2017 08:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1- MÜJDAT GEZEN SANAT MERKEZİ KUNDAKÇISI TEKRAR GÖZALTINA ALINDI

Haber-Kamera: Ali AKSOYER-Mehmet İlkay ÖZER/ İSTANBUL DHA

Kadıköy'deki Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ni kundaklayan şüpheli Mehmet Ali Aligül tutuklama talebiyle sevk edildiği mahkemeden serbest bırakıldı. Mahkemenin serbest bırakma kararı ile ilgili Mehmet Ali Aligül'ün işlemleri yapılırken Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun'un talimatı doğrultusunda savcılık, serbest bırakılma kararına itiraz etti. Savcılığın itirazı üzerine 8.Sulh Ceza Hakimliği'nce, Mehmet Ali Aligül hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı. Bu yeni karar üzerine orada bulunan Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Mehmet Ali Aligül'ü tekrar gözaltına aldı. Sağlık kontrolünden geçirilen Aligül saat 22.05'te Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Geceyi burada geçirecek olan Aligül'ün yarın tekrar adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

--------------------

-Aligül'ün Asayiş Şube Müdürlüğü'ne girişi

23.02.2017 - 22.24 Haber Kodu : 170223204

===========================

2 SULTANAHMET'TE TÜNEL KAZDILAR

Kaçak kazı yapan 1 kişi, Bizans dönemine ait eserlerle yakalandı

Kazının yapıldığı evden, 6 metre derinliğinde Sultanahmet Camii altına kadar uzanan bir tünel açıldığı tespit edildi.

Haber: Çağatay KENARLI/ İstanbul DHA

Sultanahmet'te bir evin bahçesinden tarihi surların altını kazan bir kişi gözaltına alındı. Yapılan aramalarda, Bizans dönemine ait 23 toprak küp ve seramik parçaları, Bizans dönemine ait 2 sikke, 1 kemer tokası ile kazı yapılan yerin altında Bizans ve daha eski dönemlere ait olduğu değerlendirilen kalıntılar ele geçirildi.

İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Sultanahmet'teki tarihi surların bulunduğu bölgelerde kaçak kazı yapıldığı bilgisi üzerine on gün önce çalışma başlattı. Polis ekipleri, dün Sultanahmet Mahallesi, Akbıyık Caddesi'ndeki bir evin bahçesinden toprakla uğraşıldığını görünce kazı yapılan adresi belirleyerek operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda şüpheli Hakan Ö. yakalanarak gözaltına alındı. Ekipler, olay yerinde ve şüpheli Hakan Ö.'nün üst aramasında Bizans dönemine ait 23 toprak küp ve seramik parçaları, Bizans dönemine ait 2 sikke, 1 kemer tokası ile kazı yapılan yerin altında Bizans ve daha eski dönemlere ait olduğu değerlendirilen kalıntılara ulaştı.

TÜNEL SULTANAHMET CAMİİ'NİN ALTINA KADAR UZANIYOR

Polis yapıtığı incelemede evin bahçesinden kaçak kazı için yaklaşık 5 ay önce 6 metre derinliğinde bir tünel açıldığını tespit ederek, tünelin diğer ucunun yaklaşık olarak Sultanahmet Camisi'nin altına kadar gittiğini değerlendiriyor.

İŞLEMLERİ DEVAM EDİYOR

Ele geçirilen tarihi eserler incelenmek üzere İstanbul Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü'ne gönderildi. Gözaltına alınan şüpheli Hakan Ö.'nün işlemleri Vatan Caddesi'ndeki Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde devam ediyor.

Görüntü Dökümü:

------------

(Polis Kamerası)

-Surdan görüntü

-Evin görüntüsü

-Kazılan tünelin görüntüsü

-Ele geçirilen tarihi eserler

-Genel ve detay görüntüler

-Şüphelinin fotoğrafı

23.02.2017 - 16.45 Haber Kodu : 170223158

24.02.2017 - 00.31 Haber Kodu : 170224003

=================================

(ÖZEL)

3- SANCAKTEPE'DE CİNAYET

Evinde boynundan bıçaklanarak öldürüldü

Haber - Kamera: Uğur AYAZSIN/ İstanbul DHA

Sancaktepe'de yaşayan 61 yaşındaki Ferhat Öztürk, akşam saatlerinde evinde boynundan 3 bıçak darbesiyle öldürüldü. Öztürk'ün cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu'na gönderilirken olayla ilgili 1 kişi gözaltına alındı.

Olay, Sancaktepe Meclis Mahallesi Caner Sokakta bir binanın giriş katındaki dairede dün saat 18.00 sıralarında meydana geldi. Alınan biligiye göre, 61 yaşındaki Ferhat Öztürk, akşam saatlerine evine gittikten sonra eve gelen bir kişi tarafından boynundan 3 bıçak darbesiyle öldürüldü. Katil zanlısı, cinayetin ardından bıçağı da yanına alan kaçtı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri Ferhat Öztürk'ün olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi.

YAKINLARI SOKAĞA AKIN ETTİ

Daha sonra Olay Yeri İnceleme ekipleri binaya yerine gelerek incelemelerde bulundu. Olayı duyan yakınları sokağa akın etti. Öztürk'ün evde eşi ile birlikte yaşadığı karşı dairesinde ise çocuğunun yaşadığı öğrenildi.

Ceset, savcı incelemesinin ardından cenaze aracıyla otopsi için Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

KOMŞUSU: BOYNUNU KESMİŞLER..

Öldürülen Öztürk'ün komşusu olayla ilgili, "Hayat mücadelesi başka bir şey yok. Kendi evinde bıçaklanmış. Boynunu kesmişler diye bilgi geldi. Mekanı cennet olsun" şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Sokaktaki kalabalık

-Cenaze aracı

-Polis aracı

-Polisler

-Olay Yeri İnceleme ekibi

-Savcının çıkışı

-Cenazenin çıkarılışı

-Komşu ile röportaj

-Delillerin götürülmesi

-Genel ve detay

24.02.2017 - 00.03 Haber Kodu : 170224002

==========================

4- FATİH'TE OTOPARK KAVGASI: 3 YARALI

Kavga sonrası silahlarıyla kaçarken güvenlik kamerasına yansıdılar

Haber-Kamera: İbrahim AKTÜRK İSTANBUL DHA

Fatih'te iki grup arasında otopark yüzünden çıkan kavgada 3 kişi silahla yaralandı. Kavgaya karışan zanlıların silahlarıyla olay yerinden uzaklaşması güvenlik kameralarına yansıdı.

Olay, Cibali Mahallesi Sinan Cami Sokak üzerinde meydana geldi. Daha önce aralarında husumet bulunan iki grup, sokak üzerinde karşılaştı. Sözlü tartışma kısa sürede iki grup arasında silahlı kavgaya dönüştü. Kavgada 3 kişi silahla yaralandı. Yaralanan Samet Algül, Ümran Algül ve Muhammet Çiftçi Balat'taki özel bir hastaneye kaldırıldı. Silahlı kavganın ardından kaçan zanlılar, çevredeki güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, iki zanlının olay yerinden uzaklaşması ve zanlılardan birinin elinde silah olduğu görülüyor. Çatışmada yaralananların hayati tehlikeleri olmadığı öğrenilirken, kavganın otopark yüzünden çıktığı öğrenildi. Polisin, kavgaya karıştıktan sonra kaçan zanlıları yakalamak için çalışması devam ediyor.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Olayın meydana geldiği sokaktan görüntüler

-Polisin olay yerindeki incelemelerinden görüntüler

-Detaylar

GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜSÜ:

-Farklı açılardan zanlıların olay yerinen uzaklaşmasından görüntüler

-Bir zanlının elindeki silah

-Detay görüntüler

23.02.2017 - 22.25 Haber Kodu : 170223205

===============================

5- PENDİK'TE UYUŞTURUCU OPERASYONU

Haber-Kamera: Ramazan EĞRİ - Soner HASIRCIOĞLU/ İSTANBUL DHA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlıUyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Pendik'te sabah erken saatlerde helikopter destekli operasyon düzenledi. Pendik, Ertuğrul Gazi Mahallesi'nde bulunan 13 farklı adrese düzenlenen operasyona Özel Harekat Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler ve sivil ekipler de destek verdi. Operasyon sırasında çevrede yoğun güvenlik önlemi alınırken çok sayıda şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi.

Görüntü dökümü:

--------------

-Polislerin operasyon bölgesine gidişi

-Helikopterden görüntü

-Güvenlik önlemleri

-Polislerin eve girişi

-Genel ve detay görüntüler

24.02.2017 - 07.30 Haber Kodu : 170224011

============================

6- BLUTV'NİN KORKU KONSEPTLİ DİZİSİ SAHİPLİ'NİN GALASI YAPILDI

Haber-Kamera: Murat DELİKLİTAŞ - Özgür EREN/ İSTANBUL,

Dijital TV sektörüne hızlı bir giriş yapan, Türkiye'nin internet televizyonu BluTV, kendi yerli dizilerini seyircisiyle buluşturmaya devam ediyor. İlk online yerli dizi Masum'un ardından, 24 Şubat'tan itibaren BluTV'de yayınlanmaya başlayacak olan korku dizisi 'Sahipli' nin galası yapıldı.

Trump Towers Sinema'da bu akşam gerçekleştirilen galaya, Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, BluTV Genel Müdürü Aydın Doğan Yalçındağ, CNN Türk Genel Müdürü Erdoğan Aktaş, Kanal D Genel Müdürü Barış Tünay, 'Sahipli' dizisinin yönetmeni Alper Mestçi, oyuncuları Funda Güray, Baran Akbulut, Sait Genay, Ferit Kaya, Koray Şahinbaş'ın yanısıra TV ve sinema dünyasından isimler ve davetliler katıldı.

"Sahipli" dizisinin başrol oyuncularından Baran Akbulut, internet televizyonu BluTV'nin kurulmuş olmasının sektör adına mutluluk verici olduğunu ifade ederek "Hem sektör çalışanları adına, hem yayıncılık anlamında hem de seyirciler adına mutluluk verici, umut verici bir gelişme. Dizilerin 45 dakika olması hem kalıcı bir eser olmasına yol açacak hem de çalışma koşulları açısından daha insani şartlar altında çalışacağız. Seyirci de büyük tadlar alabilecek, çünkü daha detaylı çalışabileceğiz." dedi.

Diğer başrol oyuncusu Funda Güray ise, dizide Büşra karakterini canlandırdığını söyleyerek, "Aslında korku ve gerilim tarzı filmlerde bayağı etkileniyorum ve korkuyorum açıkçası. Bana senaryosu geldiğinde, ilk iki üç bölümü okuduğumda gerçekten korktum." diye konuştu.

BluTV Genel Müdürü Aydın Doğan Yalçındağ korku sinema sektöründe öncü olan yönetmen Alper Mestçi ile çalışmaktan dolayı gurur duyduklarını belirtti. Yalçındağ sözlerini şöyle sürdürdü: "İlk bir kaç bölümü izleme fırsatım oldu. Gerçekten müthiş bir proje oldu bence; korku izleyicisi olmamama rağmen... Masum'dan sonra 'farklı bir proje yapalım' dedik. Alper Beyle bir toplantı yaptık. O'nun da çok hevesli olduğunu gördük."

Yönetmen Alper Mestçi ise şunları söyledi: "Sinema filmi gibi değil tabii. Bu çok yeni bir şey. Türk korku seyircisine sinema dışında bir platform sunduğu için BluTV'ye teşekkür ediyorum. Yurtdışında da aslında bu tür platformlarda da korku çok geçerli bir tür olarak düşünüyorum. Hedef kitlesi zaten daha genç seyirci olduğu için sinemada korku filmi izlemeye giden kitleyi çekebilirsek bu platforma, güzel olacak diye düşünüyorum."

Yapımcılığını D Productions'ın üstlendiği, senaryo ve yönetmenliğini Alper Mestçi'nin yaptığı dizinin başrollerinde Funda Güray, Baran Akbulut, Sait Genay, Ferit Kaya, Koray Şahinbaş yer alıyor.

Dizinin konusu ise şöyle; yaşadığı felaketin etkisiyle yıllar sonra doğduğu köye doktor olarak dönmeye karar veren Büşra, geçmişi en az onunki kadar yaralı öğretmen Selim ile geri dönülmez bir yolculuğa çıkar. Gerilimi adım adım artan hikayenin düğümü de, Selim ile Büşra'nın birbirlerini daha iyi tanımasıyla neredeyse çözülmez hale gelecektir.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Salondan genel ve yakın detaylar

-Davetlilerden genel ve yakın detaylar

-Arzuhan Doğan Yalçındağ'dan detay görüntü

-Aydın Doğan Yalçındağ'dan detay görüntü

-Aydın Doğan Yalçındağ ile röportaj

-Sahipli dizisinin Yönetmeni Alper Mestçi ile röportaj

-Sahipli dizisinin oyuncusu Funda Güray ile röportaj

-Sahipli dizisinin oyuncusu Baran Akbulut ile röportaj

-Genel ve yakın detaylar

23.02.2017 - 23.51 Haber Kodu : 170223224

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Teknosa, Cevahir Mağazasını Dijital Konsepte Dönüştürdü
    13:10 Teknosa, Cevahir Mağazasını Dijital Konsepte Dönüştürdü

    Teknosa, yılda milyonlarca ziyaretçiyi ağırlayan Cevahir Teknosa mağazasını müşteri odaklı dijital konsepte dönüştürdü. Yenilenen mağaza, avantajlı fiyatlar ve katma değerli hizmetlerle 6 bin 600'ü aşkın ürün çeşidini tüketicilerle buluşturuyor. Dijital kanallarla entegre edilen mağaza, teknoloji tutkunlarına daha dijital ve yalın bir deneyim sunuyor. Ayrıca, mağazada özel alanlar ve deneyim alanları da bulunuyor. Teknosa, Türkiye genelindeki mağazalarını daha dijital ve erişilebilir konseptte yenilemeye devam ediyor.

  • Xiaomi 11T Pro için Android 14'lü HyperOS güncellemesi
    13:10 Xiaomi 11T Pro için Android 14'lü HyperOS güncellemesi

    Xiaomi, MIUI 14'ün ardından HyperOS arayüzüne geçiş yaparak 11T Pro için güncelleme vermeye başladı. Yeni güncellemeyle birlikte cihazda yenilenmiş animasyonlar ve kilit ekranı için daha fazla özelleştirme seçeneği sunulacak. Güncelleme Avrupa pazarlarında başladı ve Türkiye'ye de gelmesi bekleniyor.

  • Google, yapay zeka operasyonlarını tek ekipte birleştiriyor
    13:09 Google, yapay zeka operasyonlarını tek ekipte birleştiriyor

    Google, şirketin yapay zeka çalışmalarını hızlandırmak amacıyla ekiplerinde büyük bir yapılanmaya gitti. Şirket CEO'su Sundar Pichai, Google'ın yazılım ve donanım ekiplerini 'Platformlar ve Cihazlar' adlı yeni bir bölümde birleştirdi. Ayrıca Android çalışmalarının da bu takıma dahil edildi. Platformlar ve Cihazlar birimi, daha önce Google'ın donanım çalışmalarından sorumlu olan Rick Osterloh tarafından yönetilecek. Yeniden yapılanmanın temel amaçlarından biri; Android, Chrome, Pixel gibi teknolojiler üzerinde çalışan ekipleri birleştirmek. Google, yapay zekayı kendi ürünlerine daha iyi entegre etmek istiyor. Osterloh, yapay zeka modelleri üzerinde bağımsız olarak çalışan grupların ilerlemeyi yavaşlattığını dile getirdi. Tek bir liderin tüm yapay zeka operasyonlarını denetlemesinin doğru olacağını aktardı. Uzun süredir Android ve Chrome'un başında olan Hiroshi Lockheimer, geçişi kolaylaştırmak için Google'da yeni sorumluluklar üstlenecek. Ancak Lockheimer, Osterloh ile güç gösterisine girmeyeceğini söyleyerek iki yıldır bu yapılanma üzerinde çalıştıklarını ifade etti. Google ayrıca Android'li cihazlar üreten ortaklarını desteklemeye devam edeceğini dile getirdi. Bu kapsamda kendi yapay zeka ve makine öğrenimi gelişmelerini, Platformlar ve Cihazlar biriminde daha hızlı şekilde test edebileceğini aktardı. Amazon, Apple, Microsoft gibi rakiplerin yapay zekayı kendi ürünlerine entegre etmek için yoğun çaba sarf ettiğini biliyoruz. Google da bu konuda hızlı hareket ederek, Android'den Chrome'a kadar farklı ürünlerine yapay zeka getirmek istiyor.

  • Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü, 10 bin motosiklet sürücüsüne 31 milyon ceza kesti
    13:09 Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü, 10 bin motosiklet sürücüsüne 31 milyon ceza kesti

    Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü, 2024 yılından bu yana yapılan motosiklet denetimlerinde 10 bin motosiklet sürücüsüne toplamda 31 milyon lira ceza kesti. Sadece Nisan ayında ise 7 bin 476 motosiklet denetlendi ve 2 bin 715 sürücüye 8 milyon lira ceza uygulandı. Denetimlerin artarak devam edeceği belirtildi.

  • Çayırova Belediye Başkanı Şehit Ailelerini Ziyaret Etti
    13:08 Çayırova Belediye Başkanı Şehit Ailelerini Ziyaret Etti

    Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, şehit ailelerini ziyaret etti. Çiftçi, esnaf ve vatandaşlarla da bir araya gelerek desteklerini sürdürdü. Şehitlerin ailelerine her zaman yanlarında olduklarını belirten Çiftçi, şehitlerimizin makamlarının yüce, mekanlarının cennet olduğunu ifade etti.

  • Kırşehir Şehit Aileleri Derneği, 195 şehit için mevlit programı düzenledi
    13:07 Kırşehir Şehit Aileleri Derneği, 195 şehit için mevlit programı düzenledi

    Kırşehir Şehit Aileleri Derneği, Şehitler Haftası kapsamında 195 şehit için mevlit programı düzenledi. Dernek binasında yapılan programda Kur'an-ı Kerim ve mevlit okundu. Dernek Başkanı Mutlu Kılıçaslan, şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır, gazilere de şifa diledi.

  • ATO Başkanı Gürsel Baran: Enflasyon Mücadelesi Başarıya Ulaşacak
    13:06 ATO Başkanı Gürsel Baran: Enflasyon Mücadelesi Başarıya Ulaşacak

    Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Türkiye'de sürdürülen enflasyon mücadelesinin bir yıl içerisinde başarıya ulaşacağına inandıklarını belirtti. Baran, enflasyon nedeniyle ticaretin her alanında sıkıntı yaşandığını ancak bu sürecin bir yılı geçeceğini düşünmediğini ifade etti. Ayrıca, hizmet sektörünün ekonominin omurgası olduğunu vurgulayan Baran, hükümete ve ekonomi yönetimine güvendiklerini ve desteklediklerini söyledi.

  • Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespit Edildi
    13:06 Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespit Edildi

    Yozgat Valiliği, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen deprem sonucunda Yozgat'ın Aydıncık, Kadışehri ve Çekerek ilçelerine bağlı bazı köylerde hasar oluştuğunu bildirdi. Can kaybı ve yaralanan olmaması sevindirici olarak değerlendirildi. Okullar tatil edildi.

  • Serdivan'da kaydedilen uyuşturucu partisi görüntülerinde yer alan 2 kadın da yakalandı
    13:05 Serdivan'da kaydedilen uyuşturucu partisi görüntülerinde yer alan 2 kadın da yakalandı

    Sakarya'nın Serdivan ilçesinde bir evde kaydedilen ve sosyal medyada paylaşılan uyuşturucu partisi görüntülerinde yer alan 2 kadın da polis tarafından yakalandı. Şahıslar emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı ancak adli işlemleri devam ediyor.

  • Yüksek Hızlı Tren İstanbul-Sivas Seferleri Başlıyor
    13:04 Yüksek Hızlı Tren İstanbul-Sivas Seferleri Başlıyor

    Türkiye'nin önemli ulaşım projelerinden biri olan Yüksek Hızlı Tren hattı, Sivas ile İstanbul arasında kesintisiz seyahat imkanı sunacak. Sivas-İstanbul seyahat süresi aktarmasız tren seferleriyle kısalacak.


Advertisement