Dha İstanbul Bülteni - 1 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 1

Dha İstanbul Bülteni - 1

1- TAKSİ BETON BARİYERLERE SAPLANDI: 1 ÖLÜ, 2 AĞIR YARALIHaber-Kamera: Ramazan EĞRİ / İSTANBUL DHAKadıköy D-100 Karayolu'nda üst geçit kaldırma çalışması nedeniyle tek şeritten trafik akışı yapılan yerde taksi beton bariyerlere saplandı.

22.03.2017 08:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1- TAKSİ BETON BARİYERLERE SAPLANDI: 1 ÖLÜ, 2 AĞIR YARALI

Haber-Kamera: Ramazan EĞRİ/ İSTANBUL DHA

Kadıköy D-100 Karayolu'nda üst geçit kaldırma çalışması nedeniyle tek şeritten trafik akışı yapılan yerde taksi beton bariyerlere saplandı. Kazada bir kişi olay yerinde hayatını kaybederken iki kişi de ağır yaralandı.

Kaza saat 04.00 sıralarında Kadıköy D-100 Karayolu Ankara istikameti Medeniyet Üniversitesi önünde meydana geldi. Uğur Şahin (28) adlı sürücünün kullandığı 34 TKA 54 plakalı taksi, üst geçit kaldırma çalışmaları nedeniyle trafik akışının tek yönlü verildiği yerde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yolun ortasındaki beton bariyerlere saplandı. Olayda taksi şoförü Uğur Şahin ve bir kadın yolcu ağır şekilde yaralanırken bir kadın da olay yerinde hayatını kaybetti.

Hayatını kaybeden kadın itfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkartıldı. Yaralılar olay yerine gelen ambulansla Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Haberi alan taksi şoförünün arkadaşları aynı noktada bu gün 5. kazanın olduğunu yolun tek şeritten sağlandığını fakat yeterince uyarının yapılmadığını iddia etti. Polis üst geçit kaldırma çalışması yapan firmanın iki çalışanını ifadesini almak için polis merkezine götürdü. Polis Ekipleri olayla ilgili geniş çaplı inceleme başlattı.

Görüntü dökümü:

---------------

-Yaralı taksi şoförünün ambulansa sedyeyle taşınması

- İtfaiye ekiplerinin olayda ölen kadını taksiden çıkarması

-Olay yerine gelen taksi şoförünün arkadaşlarıyla röp.

-Yolun daraltma yapıldığı alan

-Kaza yapan taksinin plakasının betona yapışmış hali

-Firma çalışanlarının polis otosuna bindirilmesi

-Genel ve detaylar

22.03.2017 - 06.55 Haber Kodu : 170322010

===========================

2- SİLİVRİ'DE FABRİKA ALEV ALEV YANDI

Haber-Kamera: Soner HASIRCIOĞLU/ İSTANBUL DHA

Silivri'de sabaha karşı elyaf ve mantolama fabrikasında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek büyümesini önledi.

Yangın Silivri Cumhuriyet Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre gece saat 04: 00 sıralarında Fulya Caddesi üzerinde bulunan 8 bin metrekare üzerine kurulu elyaf ve mantoloma malzemesi üretilen bir fabrikada henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Fabrika çalışanları durumu hemen polis, itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri alev alev yanan fabrikaya müdahale etmeye başlarken, bir yandan da takviye istedi. Olay yerine gelen takviye itfaiye ekipleride yangına müdahale ederek büyümesini önledi. Bu sırada herhangi bir olumsuzluğa karşı sağlık ekipleri de hazır bekledi. İtfaiye ekiplerinin yaklaşık 40 dakikalık çalışması sonucu yangın söndürülere soğutma çalışması yaptı. Yangın sonrası herhangi bir can kaybı yaşanmazken fabrikada maddi hasar meydana geldi.

İtfaiye ekipleri yangının çıkış sebebini araştırırken, polis ekipleri de olayla ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi.

ALEV ALEV YANDI

Bu arada fabrikada çıkna yangın bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülerde alev alev yanan fbrikaya itfaiyenin müdahalesi görülüyor.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

(CEP TELEFONU KAMERASI)

----------------------

Alev alev yanan fabrikadan görüntü

Genel ve detaylar

(AKTÜEL)

Olayın meydana geldiği fabrika

İtfaiye ekiplerinin çalışması

Sağlık ekiplerinin hazır beklemesi

Genel ve detaylar

22.03.2017 - 05.59 Haber Kodu : 170322009

================================

3- BERLİN SALDIRISINA İLİŞKİN 2 KİŞİ TUTUKLANDI

Almanya'daki terör saldırısına ilişkin Türkiye'de gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı.

Haber: Ümit TÜRK İstanbul/ DHA

Almanya Berlin'de Noel pazarına TIR ile girerek 12 kişinin ölümüne neden olan saldırının failleriyle irtibatlı oldukları iddiasıyla İstanbul'da gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı.

Almanya'nın başkenti Berlin'de 19 Aralık'ta Noel Pazarı'na giren TIR'la 12 kişinin ölümüne 48 kişinin de yaralanmasına neden olan terör saldırısının failleriyle bağlantılı olduğu iddia edilen Bilal Yousef Mahmoud ve Youssef Darwıche geçtiğimiz günlerde İstanbul'da gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemlerinin ardından savcılığa sevk edilen şüpheliler, tutuklanmaları talebi ile İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildiler.

DEAŞ ÜYESİ OLMADIKLARINI SÖYLEDİLER

Şüpheli Bilal Yosef Mahmoud ifadesinde terör örgütü DEAŞ üyesi olmadığını iddia ederek serbest bırakılmayı talep etti. DEAŞ üyesi bir arkadaşı olduğunu söyleyen Mahmoud, "Kendisiyle annelerimiz tanışır ve okuldan tanırım. Onun DEAŞ'a katıldığını duydum. Arkadaşlığım buradandır. Serbest bırakılmamı talep ediyorum" dedi.

Şüpheli Youssef Darwiche da DEAŞ üyesi olmadığını iddia ederek, "Bu örgüt ile bağlantılı kimseyi tanımıyorum. Serbest bırakılmamı istiyorum" diye konuştu.

TUTUKLANDILAR

İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, her iki şüphelinin "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanmasına karar verdi. Kararda Şüphelilerin Suriye'deki çatışma bölgesine gidebilecekleri ve yabancı savaşçılar olduğu belirtildi.

=========================

4- ZEYTİNBURNU'NDA DEAŞ OPERASYONU

Haber: Çağatay KENARLI/ İSTANBUL DHA

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü(TEM) ekipleri, terör örgütü DEAŞ'a yönelik geçtiğimiz hafta Zeytinburnu'nda operasyon düzenledi. Polis ekipleri yaptığı operasyonda Doğu Türkistan kökenli Çin vatandaşı H.Ö, A.O., Z.O ile Doğu Türkistan kökenli Türk vatandaşları A.M. ve A.S.'yi yakalayarak gözaltına aldı. Şüphelilerin ev ve işlerlerinde arama yapan TEM ekipleri 2 Suriye kimliği, aralarında sahte olduğu değerlendirilen 21 pasaport, çeşitli hudut kapılarına ait mühürler, çok sayıda ilaç ve paketlenmiş askeri giysiler, cep telefonları ile dijital verilerin bulunduğu hafıza kartları ele geçirdi. Gözaltına alınarak Vatan Caddesi'ndeki Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirilen 5 kişi, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından dün adliyeye sevk edildi. TEM ekipleri, 5 kişinin çatışma bölgelerine eleman aktarımı yapan kişiler olduğunu ileri sürdü.

3 TUTUKLU, 2 ADLİ KONTROL

Mahkemeye çıkartılan Doğu Türkistan kökenli Çin vatandaşları H.Ö, A.O. ve Doğu Türkistan kökenli Türk vatandaşı A.S. tutuklanırken, Doğu Türkistan kökenli Çin vatandaşı Z.O ile Doğu Türkistan kökenli Türk vatandaşı A.M. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Ele geçirilen malzemelerin fotoğrafları

21.03.2017 - 20.14 Haber Kodu : 170321241

================================

5- İNGİLTERE UÇUŞLARINDA "ELEKTRONİK CİHAZ YASAĞI" UYGULANMAYA BAŞLAMADI

Haber-Kamera: Hüseyin ASLIYÜCE/ İSTANBUL DHA

ABD ve İngiltere'nin, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 8 ülkeden direkt uçuşlarda kabin içinde cep telefonundan büyük elektronik cihaz taşıma yasağı getirdi. Yasağın ardından sabah saat 08.05'te Atatürk Havalimanı'ndan Londra'ya yapılan seferde yasak henüz uygulanmaya başlamadı. Yolcular yasaktan önce olduğu gibi elektronik eşyalarını yanlarında götürdü. İngiltere uçuşlarında uygulamanın ne zaman başlayacağının henüz kesinleşmediği öğrenildi.

Atatürk Havalimanı'ndan saat 08.05'te TK-1981 sefer sayılı THY uçağıyla Londra'ya giden yolculardan Bünyamin Demirci bagaj işlemlerinin ardından şöyle konuştu: "Bilgisayar da tablet de sırt çantalarımızda. Haberimiz yok. Az önce bizde internetten okuduk. Cep telefonu serbest diye duyduk. Sosyal medyadan bilgisayar için bir şey demediler" dedi.

Diğer bir yolcu Asıf Yıldırım ise elektronik eşyaları yanlarına almadıklarını belirterek " Yanıma almadım. Diğer arakdaşlar da yasağı düşününce yanlarına almadı. Kısıtlı sayıda ülkenin arasında Türkiye'nin de olması hoş değil" dedi. Bu arada yasağın ardından ABD'ye ilk uçuş bugün saat 13.55'te yapılacak.

Görüntü Dökümü:

--------------

-Boarddan görüntü

-Boarddan Londra yazısı görüntüsü

-Yolcuların Check-in işlemi yapma görüntüsü

-Özel güvenliğin Londra yolcuları ile görüntüsü

-Bünyamin Demirci ve Asıf Yıldırım ile röp.

-Genel ve detay görüntü

22.03.2017 - 07.18 Haber Kodu : 170322011

===================================

6-BAŞBAKAN YILDIRIM: DOST BİLDİĞİMİZ BAZI ÜLKELER "HAYIR" KAMPANYASININ İÇİNE DAHİL OLDULAR

Başbakan Binali Yıldırım,

"Dost bildiğimiz bazı ülkeleri nasıl izah edeceğiz. Onlar da çok keskin bir şekilde, aleni bir şekilde bu 'hayır' kampanyasının, 'hayır' korosunun içine dahil oldular. Bunda da aslında anlaşılmayacak bir şey yok. Güçlü bir Türkiye, bölgesinde istikrarı sağlamış, sadece kendine değil komşularının da geleceğini bel bağladığı bir Türkiye bunları rahatsız ediyor."

Haber - Kamera: Mehmet İLKAY ÖZER/ İSTANBUL DHA

Başbakan Binali Yıldırım, partisinin İstanbul İl Örgütünce Yeşilköy Wow Otel'de düzenlenen "Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Kanaat Önderleri Buluşması" programına katıldı. Yemekli programda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Ak Partili Mehdi Eker ve Güneydoğu ve Doğu Anadolu'dan bir çok davetli hazır bulundu.

"15 TEMMUZ, BİR ANLAMDA İKİNCİ KURTULUŞ SAVAŞI'DIR"

Başbakan Binali Yıldırım burada yaptığı konuşmasında, "Demokrasi yolunda birçok sessiz devrim yaptık. Devletle vatandaş arasındaki ihtilafların çözümü için çok ciddi inisiyatifler aldık. Bütün bunlara rağmen, 15 Temmuz ihanetine maruz kaldık ve tam demokrasiye ulaşmak için yeni adımlar atma ihtiyacını gördük. 15 Temmuz, Türkiye'de gelecek açısından bir dönüm noktasıdır. 15 Temmuz, bir anlamda ikinci Kurtuluş Savaşı'dır ve bu savaştan, bu mücadeleden millet yüzünün akıyla çıkmıştır. Dünya demokrasilerinde görülmemiş bir iş olmuştur. Millet o gün, o gece Başkomutanının, Cumhurbaşkanının, Hükümetinin çağrısına tereddütsüz cevap vermiş ve meydanları doldurarak, tanklara, uçaklara, bombalara karşı göğsünü siper etmiş, ezanları dindirmemiş, bayrağı indirmemiştir." dedi.

"HERHALDE BUNU ERZURUMLU 'TEYO PEHLİVAN' DUYSA PATAKLAR"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bazı sözlerine cevap verdiği konuşmasında Yıldırım, "Ana muhalefet partisi genel başkanı diyor ki; 'Bu sistem eğer kabul edilirse, bu referandumda 'evet' çıkarsa, devrisi gün bütün malınız, mülkünüz elinizden alınacak, iş yerlerinize el konacak. Dükkanlar kapatılacak.' Efendim, 'memurların tamamı sözleşmeli hale gelecek. Bakanlar Kurulu olmayacak veya olursa 100 kişi olacak. Her türlü, 24 saatte her türlü değişikliği yapacak ve ülke elden çıkacak.' Yani ne diyeyim? Herhalde bunu Erzurumlu 'Teyo Pehlivan' duysa pataklar. Yapacak bir şey yok. Bu kadar abuk subuk işler olur mu ya? ya vatandaşın karşısına çıkıyorsunuz, bir ana muhalefet liderisin, söyleyeceğin şeylerin bir kıymetiharbiyesi olması lazım, inandırıcı boyutu olması lazım. Her neyse, herkes marifetini ortaya koyuyor. Biz vatandaşımızı doğru bilgilendirmeye gayret ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"TERÖRÜN 'T'Sİ KALMAYINCAYA KADAR..."

Bölge insanının, hatta Kürtlerin, Türklerin, herkesin sorununun terör örgütü olduğunu belirten Başbakan Yıldırım, "İşte bu sorunu aramızdan çıkarıp atacağız. Bundan bütün vatandaşlarımız emin olabilir. Terörün 't'si kalmayıncaya kadar, bu topraklarda vatandaşlarımızın her biri, yurdun her köşesine rahatça seyahat edebilecek, iş kurabilecek, yaşayabilecek, eğitimini yapabilecek... Bundan emin oluncaya kadar, bu alçak eli kanlı terör örgütüyle mücadelemiz devam edecek. Bu

yola baş koyduk. Bu milletin arasını açmaya, kardeşi kardeşe hasım yapmaya, bunlara asla müsaade etmeyeceğiz." şeklinde konuştu.

"DOST BİLDİĞİMİZ BAZI ÜLKELERİ NASIL İZAH EDECEĞİZ"

Başbakan Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü: "Dost bildiğimiz bazı ülkeleri nasıl izah edeceğiz. Onlar da çok keskin bir şekilde, aleni bir şekilde bu 'hayır' kampanyasının, 'hayır' korosunun içine dahil oldular. Bunda da aslında anlaşılmayacak bir şey yok. Güçlü bir Türkiye, bölgesinde istikrarı sağlamış, sadece kendine değil komşularının da geleceğini bel bağladığı bir Türkiye bunları rahatsız ediyor. Bunu Irak'taki iç savaşta gördük, Suriye'deki karışıklıkta gördük. Türkiye'nin burada nasıl bir teminat olduğunu, bölgenin nasıl güvenliğini sağladığını herkes gördü. Bizi birbirimize bağlayan milli değerlerimiz var, dini değerlerimiz var. Dini değerlerimizin bilinçli olarak terör örgütü tarafından zayıflatılması, bir anlamda bölgedeki sorunların büyümesine sebep olmuştur. Dolayısıyla hem dini değerlerimize, hem milli değerlerimize, birliğimize, beraberliğimize sahip çıkacağız, geleceği birlikte inşa edeceğiz. Bundan hiçbir endişeniz olmasın."

Başbakan Yıldırım konuşmasının son bölümünde, "Sözlerimi uzattığımın farkındayım hanım sürekli işaret ediyor. O benim kum saatim aynı zamanda. Kürsüdeyken bize saat ayarını veriyor. Şöyle yapıyor işi oradan anlıyoruz" diyerek kendisini dinleyenleri güldürdü.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Başbakan Yıldırım'ın konuşmaları

21.03.2017 - 22.44 Haber Kodu : 170321261

21.03.2017 - 22.46 Haber Kodu : 170321262

21.03.2017 - 22.47 Haber Kodu : 170321263

21.03.2017 - 22.54 Haber Kodu : 170321264

21.03.2017 - 23.15 Haber Kodu : 170321266

21.03.2017 - 23.18 Haber Kodu : 170321267

===================================

7- İBB BAŞKANI TOPBAŞ ÇATALCA'DA: BİZİM DE YETKİLERİMİZ ARTTIRILIRSA DAHA MEMNUN OLURUZ

Haber - Kamera: Ezgi ÇAPA/ İstanbulDHA

Çatalca'nın mahallelerini gezerek vatandaşlardan 16 Nisan Referandumunda 'evet' oyu kullanmalarını isteyen İBB Başkanı Kadir Topbaş, "Siyasi bir kimliğim olmasaydı, sade vatandaş olsaydım da böyle karar verirdim. Böyle bir karara ben Kadir abiniz olarak 'Evet' derdim. Bizim de yetkilerimiz arttırılırsa daha memnun oluruz" dedi.

İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Çatalca'nın İhsaniye, İnceğiz ve Kabakça mahallelerine doğalgaz verilmesi için düzenlenen törene katıldı. Törende Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, AK Parti Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, İGDAŞ Genel Müdürü Mehmet Çevik, İSKİ Genel Müdürü Fatih Turan da katıldı.

"DOKUZ MAHALLEYE DAHA DOĞALGAZ"

İhsaniye meydanında düzenlenen törende ilk gazı törenle yakan Topbaş Kadir Topbaş, "Dokuz mahalleye daha doğalgaz getireceğiz. Çatalca'ya yatırımların toplamı 1 milyarın üzerinde. Çatalca'da 2 ay sonra evlerinize doğalgaz alacaksınız" dedi. Çatalca'ya metro sözü de veren Topbaş, "Çatalca'ya metrodan bahsediyorum. Bugüne kadar bunu kim söyledi? Mevcut tren yolundan metro sistemi projesini tamamlamak üzereyiz" dedi. Topbaş, İstinye -Çubuklu arasında arabalı vapur seferlerinin de başladığını belirterek "Böylece vatandaşlarımız 8 dakika içerisinde karşıda olabilecek. Ayrıca İstinye'ye metro da götürüyoruz" dedi.

MAKAM ARACINI TOPBAŞ KULLANDI

Ardından, İBB Başkanı Kadir Topbaş ve beraberindeki heyet, siyah bir minibüse binerek Çatalca'nın diğer köylerine gitti. Topbaş'ın bizzat kendisinin kullandığı araçta Kaymakam İnci Sezer Becel de başkanın yanına oturdu. Siyah çakarlı araçların uzun kuyruklar oluşturduğu konvoy Çatalca'nın mahallelerini dolaştı. Oklalı ve Kestanelik mahallerindeki kahvehanelerde mola veren Topbaş, vatandaşların taleplerini dinleyerek bir an önce yapılması talimatını verdi.

"BİZİM DE YETKİLERİMİZ ARTTIRILSA DAHA MEMNUN OLURUZ"

Daha sonra Topbaş, Çatalca Çanakça mahallesi yatırım ve hizmetlerinin tanıtım programına katıldı. Burada da konuşma yapan Topbaş, 16 Nisan'da düzenlenecek referanduma değindi. Vatandaşlardan 'Evet' için destek isteyen Topbaş "Bu hizmetlerin sürdürülebilir olması için, istikrarlı bir yönetimin devam etmesi için, kararınızın 'Evet' olacağına inanıyorum. Siyasi bir kimliğim olmasaydı, sade vatandaş olsaydım da böyle karar verirdim. Böyle bir karara ben Kadir abiniz olarak 'Evet' derdim. Çünkü doğru gördüğüm, şu anda başkan olarak benim yaşadığım rahatlığın benzeri bir rahatlık getireceğine inanıyorum. Bizim de yetkilerimiz arttırılırsa daha memnun oluruz." diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

İhsaniye'de düzenlenen doğalgaz töreninden görüntü

Topbaş'ın konuşması

Topbaş'ın konvoyundan görüntü

Topbaş'ın minibüsü kullanması, kaymakamın görüntüsü

Çakarlı araçlardan görüntüler

Topbaş'ın köy kahvelerindeki sohbetlerinden görüntü

Çanakça mahallesindeki törenden görüntü

Topbaş'ın konuşması

Genel ve detay görüntüler

21.03.2017 - 19.28 Haber Kodu : 170321236

============================

8- AŞIK VEYSEL ÖLÜMÜNÜN 44'ÜNCÜ YILINDA ANILDI

Haber - Kamera: Murat DELİKLİTAŞ - Özgür EREN/ İSTANBUL DHA

Halk ozanı Aşık Veysel, ölümünün 44'üncü yıldönümünde, Türk Halk Müziği yorumcusu Cengiz Özkan'ın Cemal Reşit Rey Senfoni Orkestrası eşliğinde verdiği konserle anıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda, saat 20.00'da gerçekleşen konsere, Aşık Veysel Şatıroğlu'nun kızı Hayriye Özer, torunu Çiğdem Özer, yakınları, Adalet ve Kalkınma Partisi eski Sivas milletvekili Ali Turan, Cumhuriyet Halk Partisi eski İstanbul milletvekili Faik Tunay, İBB Kültür Dairesi Başkanı Abdurrahman Şen, Esenyurt eski belediye başkanı Gürbüz Çapan, müzik yapımcısı ve gazeteci İzzet Öz, gazeteci Tuluhan Tekelioğlu, şarkıcı Ege'nin yanı sıra davetliler katıldı.

"AŞIK VEYSEL ÇAĞININ ÖNÜNDEDİR"

Aşık Veysel'in torunu Çiğdem Özer, konser öncesi yaptığı konuşmada, dedesinin şiirlerini okuyup, aile büyüklerinden duyduğu anıları anlattı. Özer, şunları söyledi: "Dedem şairdi ama, hep bir toprak adamı, bir üretici olmuş. Toprağı da zaten böyle övmüyor mu, böyle anlatmıyor mu? 'Koyun verdi, kuzu verdi, süt verdi. Yemek verdi, ekmek verdi, et verdi. Kazma ile döğmeyince kıt verdi. Benim sadık yarim kara topraktır.' Cumhuriyet ozanı olan Aşık Veysel, Atatürk milliyetçiliğini, vatanseverliğini benimsemiş, Atatürk'ün çağdaşlaşma hareketini yürekten özümsemiştir. Bunun en güzel kanıtları şiirleridir. Dedem 39 yaşında, ilk şiirini, Cumhuriyet'in 10'uncu yılı için, Mustafa Kemal Atatürk için yazmıştır. Evrensel değerlerle bağdaşmayan mezhep kavgalarının yarattığı acı sonuçlara karşı derinden üzülen Aşık Veysel; bu kavgaların son bulması, halkımızın birlik ve beraberlik içerisinde yaşaması için sazının teline vurmuş, dil, din, ırk ve mezhep ayrımı gözetmeksizin insan onurunu, insan olmayı her şeyin üzerinde tutmuş, bu konulara fevkaladede hassasiyet göstermiştir. Aşık Veysel çağının önündedir. Geçmişten 21'inci yüzyıl Türkiyesi'ne seslenmiştir. Dinlerin, mezheplerin, inançların, birbirine olabildiğince hoşgörüden uzak ve acımasızca davrandığı günümüzde Aşık Veysel'in birlik ve beraberliğimiz için 50 yıl önce söyledikleri bugün de bizim yolumuzu aydınlatmalı ve bize rehber olmalıdır."

Konuşmanın ardından, Türk Halk Müziği yorumcusu Cengiz Özkan, şefliğini Cemi'i Can Deliorman'ın yaptığı Cemal Reşit Rey Senfoni Orkestrası eşliğinde Aşık Veysel türküleri okudu.

Görüntü Dökümü:

-------------

-Salondaki davetlilerden genel ve yakın detaylar

-Salondaki davetlilerin alkışlaması

-Aşık Veysel'in torunu Çiğdem Özer'den detay görüntü

-Aşık Veysel'in kızı Hayriye Özer'den detay görüntü

-Aşık Veysel'in torunu Çiğdem Özer'in konuşması

-Cemal Reşit Rey Senfoni Orkestrasından detay görüntü

Cemal Reşit Rey Senfoni Orkestrasının Aşık Veysel'in türkülerini çalması

-Genel ve yakın detaylar

21.03.2017 - 23.10 Haber Kodu : 170321265

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement