Dha İstanbul Bülteni - 1 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 1

Dha İstanbul Bülteni - 1

1- FETÖ'NÜN MEDYA YAPILANMASINDA TAHLİYE OLAN 8 KİŞİYE İTİRAZ, 13 KİŞİYE YENİ GÖZALTI KARARI...*Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) medya yapılanmasına yönelik davada bugün mahkeme tarafından tahliye kararı verilen 21 kişiden 13'ü hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı darbe...

01.04.2017 08:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1- FETÖ'NÜN MEDYA YAPILANMASINDA TAHLİYE OLAN 8 KİŞİYE İTİRAZ, 13 KİŞİYE YENİ GÖZALTI KARARI...

*Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) medya yapılanmasına yönelik davada bugün mahkeme tarafından tahliye kararı verilen 21 kişiden 13'ü hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı darbe soruşturması kapsamında yeni bir gözaltı kararı çıkardı.

*Ayrıca 25 Ağır Ceza Mahkemesi'nin duruşma savcısı bugün tahliye kararı verilen 21 kişiden 8'i hakkında bir üst mahkemeye itirazda bulundu. İtirazı kabul eden İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi söz konusu 8 kişinin yakalanmasına karar verdi.

Haber: Ümit TÜRK - Mehmet İlkay ÖZER İstanbul/ DHA

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) medya yapılanmasına yönelik 26'sı tutuklu 29 sanık hakkında İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada mahkeme heyeti bugün, aralarında şarkıcı Atilla Taş'ın da bulunduğu 21 sanık hakkında tahliye kararı verdi. Savcılık bir üst mahkemeye başvurarak, tahliye kararı verilen sanıklardan; Ahmet Memiş, Bayram Kaya, Cemal Azmi Kalyoncu, Cuma Ulus, Habip Güler, Halil İbrahim Balta, Hanım Büşra Erdal ve Muhammed Said Kuloğlu hakkında itirazda bulundu. İtirazı kabul eden bir üst mahkeme olan İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi söz konusu 8 sanık hakkında yakalama emri çıkarılmasına karar verdi.

13 KİŞİ HAKKINDA DARBEYE TEŞEBBÜS SORUŞTURMASI KAPSAMINDA GÖZALTI KARARI ÇIKARILDI

Öte yandan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, bugün haklarında tahliye kararı verilen 21 kişiden 13'ü hakkında ise darbeye teşebbüs suçundan yeni bir gözaltı kararı verdi. Söz konusu isimler şöyle; Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Yakup Çetin, Bünyamin Köseli, Cihan Acar, Abdullah Kılıç, Oğuz Usluer, Ali Akkuş, Atilla Taş, Hüseyin Aydın, Murat Aksoy, Mustafa Erkan Acar, Seyid Kılıç ve Yetkin Yıldız... Başsavcılığın talebi üzerine bu isimler hakkında, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçlarından gözaltına alınmasına karar verildi.

Tahliye kararından sonra Silivri Cezaevi önünde bekleyen yakınları güvenlik gerekçesiyle cezaevi önünden uzaklaştırıldı. Aileler Jandarmanın yoğun güvenlik önlemi altında kapının yaklaşık 1 kilometre uzağına gönderildi.

Görüntü Dökümü:

-------------------

-Ailerin araçlarına binerek cezaevi önünden uzaklaşmaları

-Yol kenarında beklemeye başlamaları

-Yol kenarında bekleyen araçlar

-Askerlerin beklemesi

-Genel ve detaylar

01.04.2017 - 02.01 - Haber Kodu : 170401002

========================================

2- İSTANBUL'DA DEAŞ OPERASYONU: 5 GÖZALTI

Haber: Çağatay KENARLI İstanbul DHA

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yapılan operasyonda biri kadın 5 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından terör örgütü DEAŞ'a lojistik destek verdiği ve eleman temin ettiği iddia edilen 5 şüpheli tespit edilerek takibe alındı. Yapılan çalışmaların ardından Pendik ve Sultanbeyli'de daha önceden belirlenen adreslere operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında A.G. ve eşi A.G. ile birlikte M.A., H.K. A.Y. gözaltına alındı. Yakalanan şüphelilerin araçlarında da arama yapan polis ekipleri çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzemeler ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği belirtildi.

=======================================

3- BAŞBAKAN YILDIRIM: GAYRET ET DE YENİ SİSTEMDE SANA DA BİR ŞANS DOĞSUN

Başbakan Binali Yıldırım,

"Ana muhalefet partisinin bir genel başkanı var. Minibüsçülerle oturuyor, onlara diyor ki '17 Nisan'da sizin hat ruhsatlarınız iptal olacak'. Muhtarlarla oturuyor, onlara diyor ki 'muhtarlıklar kapanacak. İşadamlarıyla oturuyor, 'fabrikalarınız elinizden alınacak'. Efendim olmadı kahvecilerle oturuyor, 'kahvehaneler kapanacak'. ya kardeşim senin işin gücün felaket tellallığı yapmak mı? Vatandaşa niye doğruyu söylemiyorsun?"

"Nereden geldiyse bir Binali Yıldırım sevgisi doğdu. 'Biz Binali Bey için çalışıyoruz...' Niye benim için çalışıyorsun kardeşim ben koltuk meraklısı değilim. Ben koltuktan vazgeçiyorsam demek ki bu millet için iyi bir iş yapıyoruz anla artık, bırak benim için çalışmayı da biraz çalış memleket için, gayret et"

"Gayret et de yeni sistemde sana da bir şans doğsun. Bu sistem sana da şans getiriyor. Çalışırsan, çabalarsan, milletin gözüne girersen millet seni de seçer ama böyle bir umudu yok."

"Milletten yetkiyi almayan hiç kimsenin hiçbir önemi yoktur. Milletten yetki alanın başımız gözümüz üstünde yeri vardır. Onun için bu sistem, vesayeti ortadan kaldırıyor. Yetki almadan, yetki kullananları devre dışı bırakıyor"

"Dünyada yaprak kımıldamıyor. Türkiye darbe geçirdi, ekonomik krizler geldi. Bir sürü olaylar oldu. Buna rağmen yine büyümeye devam etti"

Haber: Erhan TEKTEN - Kamera: İstanbul DHA

Başbakan Binali Yıldırım, Bağcılar Olimpik Spor Salonu'nda düzenlenen 'Büyük Sivas Buluşması'nda bir konuşma yapıyor.

Sivas 16 Nisan'da 'He mi?' sorusuna salondan 'He' diye cevap gelince Başbakan Yıldırım, "Sivas kararını vermiş' dedi. Sözü uzatmaya gerek olmadığını, işin belli olduğunu söyleyen Yıldırım, "16 Nisan'da vereceğimiz karar tabi ki 'Evet'. Bu kararın 'Evet' olmaması için çalışanlar var. Vatandaşlarımızı benim değerli Sivaslı hemşerilerimin aklını çelmeye çalışanlar var. Sivas bunlara itibar eder mi? Kulak asar mısınız? Asmazsınız. Biliyorum. Sivas Türkiye'nin tapusudur. Türkiye cumhuriyeti Sivas'ta kuruldu. Sivas Kongresi ile o büyük mücadele başladı ve bu günlere geldik" ifadelerini kullandı. Başbakan Yıldırım'ın konuşması devam ediyor. Önemli bir karardayız çünkü vereceğimiz karar, sadece çocuklarımızı değil, sadece torunlarımızı değil, yedi ceddimizi, gelecek neslimizi ilgilendiren bir karar, sıradan bir iş değil. Onun için sizin kararınız net, oyunuz evet. Bunu biliyorum ama bilmeyenler olabilir, anlamayanlar olabilir, bunları da anlatmamız lazım Kalan 15 gün içinde ulaşabildiğimiz, görüşebildiğimiz herkese anlatacağız. Neyi anlatacağız? Bakın çok uzağa gitmeyelim. 15 Temmuz, 15 Temmuz'da neler yaşadık? 15 Temmuz'da istiklalimiz, demokrasimiz, bağımsızlığımız tehlike altına girdi ve Sivas'ın yiğit insanları, 80 milyon vatan evladı ülkele sahip çıktı, Cumhurbaşkanı'nın çağrısına icabet etti, meydanlara indi, göğsünü tanklara tüfeklere siper etti ve bu hayasız kalkışmaya 'dur' dediniz. Allah sizlerden razı olsun. Halkın gücü o gece tankın gücünü yendi, bu bayrak inmedi bu ezanlar dinmedi" ifadelerini kullandı.

"15 TEMMUZ'UN NÖBETÇİLERİ 16 NİSAN'IN EVETÇİLERİ BURADA"

Şimdi o günün, 15 Temmuz'un nöbetçileri 16 Nisan'ın evetçileri burada" ifadesini kullanan Yıldırım, bazı çevrelerin "hayır" kampanyası yaptığını ancak dürüst bir kampanyanın olmadığını söyledi. Yıldırım, söz konusu çevrelerin kampanyayı yaparken yalan, dolan ve gerçek olmayan bir sürü şey söylediğini anlatarak, şunları kaydetti: "Bu değişiklik olursa yargı bağımsız hale gelecekmiş' Bunu salonda oturanlar bilir. 28 Şubat sürecinde 420 üst yargı mensubu otobüslerle bir yere

taşınıp cübbeleriyle alkışlandığı günleri unuttu mu bu millet. Yargı bağımsızlığından bahsedenler o günleri hatırlasınlar. En üst düzey yargı mensupları Genelkurmay'a çağrılır, orada ayakta başörtüsü yasağını alkışlattırılır. Bugünleri yaşadı Türkiye. Bugün bunları unutmuş olanlar kalkmışlar, 'Bu değişiklikle yargı bağımsızlığı kaybolacak' Siz eski rüyalarınızı görüyorsunuz. AK Parti'nin 15 yıldır yargı bağımsızlığının tesisi için var gücüyle çalışıyor. Getirdiğimiz bu değişiklikle sadece "yargı bağımsız olmaz aynı zamanda tarafsız olmalıdır" diyoruz" şeklinde konuştu.

"MİLLETTEN YETKİYİ ALMAYAN HİÇ KİMSENİN HİÇBİR ÖNEMİ YOKTUR"

Vesayetin ortadan kalkacağını vurgulayan Yıldırım, "Şimdi seçim oluyor, gönderiyorsunuz Ankara'ya, Ankara'ya vekilleriniz gidiyor, Ankara'dan hiç tanımadığınız, bilmediğiniz ortaklarınız meydana çıkıyor. 'Hoş geldiniz, seçimden geldiniz, biz sizin yeni ortaklarınızız'. 'Kardeşim nereden çıktı. Sivas'ın, İmranlı'nın köylerinde, Şarkışla'nın köylerinde, Gürün'ün köylerinde, Zara'nın köylerinde biz gece gündüz dolaşırken siz yoktunuz. Nereden çıktınız?' Yok, vesayet diyor, vesayet. 'Seçim kazanmak yetmez, biz varız, biz, sistemin sigortasıyız'. Kim verdi size bu yetkiyi? Cevap yok. Milletten yetkiyi almayan hiç kimsenin hiçbir önemi yoktur. Milletten yetki alanın başımız gözümüz üstünde yeri vardır. Onun için bu sistem, vesayeti ortadan kaldırıyor. Yetki almadan, yetki kullananları devre dışı bırakıyor. 5 yıllığına seçtiniz, Cumhurbaşkanı ekibini kurdu, çalıştı. Beğendiniz bir dönem daha seçeceksiniz. Olmadı 3. dönem artık yok. Çok başarılı olsa da yok. Şimdi, bu kadar açık ve net Meclis ne yapacak? Meclis de önündeki işini yapacak. Milletvekilleri, artık kanun teklifi verecek. Çünkü mevcut sistemde hükümet kanun tekliflerini veriyor. Meclis de hele de muhalefet partisi olunca hiçbir kanun geçirme şansınız yok. Bu sistem onu da ortadan kaldırıyor. Herkes teklifini verecek, görüşülecek, konuşulacak, memleketin hayrına bir iş ise memleket için iyi bir işse o kanun çıkacak" dedi.

"GAYRET ET DE YENİ SİSTEMDE SANA DA BİR ŞANS DOĞSUN"

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Efendim, cumhurbaşkanı istediği zaman istediği kararnameyi çıkarıp her şeyi ortadan kaldırır" dediğine vurgu yaparak, şunları kaydetti: "Ana muhalefet partisinin bir genel başkanı var. Minibüsçülerle oturuyor, onlara diyor ki '17 Nisan'da sizin hat ruhsatlarınız iptal olacak'. Muhtarlarla oturuyor, onlara diyor ki 'muhtarlıklar kapanacak. İş adamlarıyla oturuyor, 'fabrikalarınız elinizden alınacak'. Efendim olmadı kahvecilerle oturuyor, 'kahvehaneler kapanacak'. ya kardeşim senin işin gücün felaket tellallığı yapmak mı? Vatandaşa niye doğruyu söylemiyorsun? Bir de tutturmuş her ne kadar nereden geldiyse bir Binali Yıldırım sevgisi doğdu. 'Biz Binali Bey için çalışıyoruz.' Niye benim için çalışıyorsun kardeşim ben koltuk meraklısı değilim. Ben koltuktan vazgeçiyorsam demek ki bu millet için iyi bir iş yapıyoruz anla artık, bırak benim için çalışmayı da biraz çalış memleket için. Gayret et de yeni sistemde sana da bir şans doğsun. Bu sistem sana da şans getiriyor. Çalışırsan, çabalarsan, milletin gözüne girersen millet seni de seçer ama böyle bir umudu yok."

Yıldırım, Kılıçdaroğlu'nun "İkinci döneminde seçime giderse Cumhurbaşkanı o zaman bir daha seçilecek" dediğini aktararak, "Yani onun hesabına göre 11 yıl, bu günden itibaren Cumhurbaşkanı görevde, umudunu kesmiş, 11 yıl

için Türkiye'nin geleceği ve yönetimi hakkında en ufak bir iddiası yok. En ufak bir beklentisi yok, derdi zoru aman nasıl Türkiye'nin istikrarını engellerim, işlerini yavaşlatırım, mevcudu muhafaza ederim böylelikle geçinir giderim." dedi.

"DÜNYADA YAPRAK KIMILDAMAZKEN TÜRKİYE BÜYÜDÜ"

Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen Türkiye'nin büyüdüğüne vurgu yapan Başbakan Yıldırım, "Bu sene başımıza gelmedik iş kalmadı. Ama Allaha şükür Türkiye yüzde 2.9 büyüdü. Milli gerilimiz 300 milyar arttı. Her şeye rağmen oldu bu. Dünyada yaprak kımıldamıyor. Türkiye Darbe geçirdi, ekonomik krizler geldi. Bir sürü olaylar oldu. Buna rağmen yine büyümeye devam etti. Eğer 15 sene içerisinde yaşadıklarımız olmasaydı. Bugün Türkiye 1 yerine 3 büyüdü. İnanın ki bir yerine 5 büyüyecekti. Kişi başı milli gelir 11 bin dolar değil 19 bin dolar olacaktı. Niye olmadı Gezi olayları,17-25, Balyoz, Ergenekon darbe girişimleri. En son 15 Temmuz darbe girişimi Bütün bunları teker teker aşarak bugünlere geldik" diye konuştu.

Konuşması sonrasında Başbakan Yıldırım'a tablo hediye edildi. Etkinliğe Başbakan Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, AK Parti Sivas milletvekilleri ve ilçe belediye başkanları katıldı.

Görüntü dökümü:

--------------

-Başbakanın konuşması

-Salondan detaylar

31.03.2017 - 22.45 - Haber Kodu : 170331263

31.03.2017 - 22.47 - Haber Kodu : 170331264

31.03.2017 - 22.49 - Haber Kodu : 170331265

==================================

4- SAADET PARTİ İL BAŞKANLIĞININ BULUNDUĞU BİNAYA ASILAN 'EVET' PANKARTI İNDİRİLDİ

Haber-Kamera: Soner HASIRCIOĞLU İstanbul DHA

Zeytinburnu'nda bulunan Saadet Partisi (SP) İl Başkanlığının bulunduğu iş merkezine vinçle akşam saatlerinde 'Evet' pankartı asıldı. Parti tabelasının hemen altından asılan 'Evet' pankartını gören Saadet Partisi üyeleri duruma müdahale ederek vinç görevlisinden pankartı indirmesini istedi. Partililerin tepkisiyle karşılan vinç görevlisi asılı olan 'Evet' pankartını indirdi. Pankartın indirilme anı ise bir cep telefonu tarafından kaydedildi.

SAADET PARTİSİ İSTANBUL İL BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI

Partililerden olayı öğrenen Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Birol Aydın binaya gelerek bir açıklama yaptı. Aydın, "Saadet partili bir arkadaşımızın caddeden geçerken gördüğü pankartın yarısına kadar asıldığı anda arkadaşlarımız müdahil oldular. İndirildi. Bu durum ne centilmenliğe ne siyasi nezakete ne ahlaki değerlere sığamayacak kadar kınanacak bir durum. Saadet partisi tabelasının yazısının altına böyle bir girişimde bulunmak böyle bir vinili asmaya teşebbüs etmek bir şeyi ispat ediyor. Bu referandum sürecinde neden 'Evet' denilemeyeceğinin çok önemli bir ispatıdır bu" dedi.

Görüntü Dökümü:

---------------

CEP TELEFONU

Pankartın indirilmesi

Aktüel görüntü

Yerdeki pankartın görüntüsü

Aydın'ın açıklamaları

01.04.2017 - 02.30 - Haber Kodu : 170401006

===============================

5- İSTANBUL'DA 'YEDİTEPE HUZUR' DENETİMİ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, il genelinde 39 ilçede, 200 noktada, 5 bin polisin katılımıyla "Yeditepe Huzur" isimli genel asayiş denetimi gerçekleştirdi.

Haber-Kamera: Murat DELİKLİTAŞ - Özgür EREN - Uğur AYAZSIN - Soner HASIRCIOĞLU İSTANBUL

Asayiş Şube denetiminde, narkotik, mali, terör, organize, kaçakçılık, özel harekat, çevik kuvvet ve trafik ekiplerinin de yer aldığı 5 bin polisin katılımıyla gerçekleştirilen uygulamada, şüpheli kişilere ve araçlara yönelik Genel Bilgi Tarama (GBT) kontrolleri de yapılıyor.

200 AYRI NOKTADA DENETİM YAPILDI

Bazı bölgelerde deniz polisi ve polis helikopterinin de katıldığı denetimlere geç saatlere kadar devam edileceği bildirildi. Başta, Şişli Darülaceze Caddesi üzerinde ve Kadıköy Söğütlüçeşme Metrobüs Durağı çıkışında olmak üzere İstanbul'un 200 ayrı noktasında yapılan denetimlerde şüpheli görülen araçlar durdurulurken araç içerisindekilerin üst araması yapıldı. Araç içerisinde ve bagajlarda da suç unsuru arandı.

HAVADAN POLİS HELİKOPTERİ DENETİME DESTEK VERDİ

Havadan da polis helikopteri aramalara destek verdi. Polis helikopteri yukarıdan aydınlatma ile karadaki polislere yardımcı oldu. Denetimin gece geç saatlere kadar süreceği öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

---------------------

-Polis ekiplerinin araçları durdurması

-Polis ekiplerinin araçları araması

-Polis ekiplerinin araç sürücülerini ve araçları araması

-Kişilere GBT yapılması

-Vatandaşlarla röp.

-Genel ve yakın detaylar

31.03.2017 - 21.41 - Haber Kodu : 170331251

31.03.2017 - 21.52 - Haber Kodu : 170331252

=====================================

6-DUAYEN FOTO MUHABİRİ KAYAOĞLU SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Haber-Kamera: Murat DELİKLİTAŞ-Özgür EREN - İSTANBUL

Hürriyet Gazetesi'nde uzun yıllar boyunca çektiği fotoğraflarla ses getiren duayen foto muhabiri Atılay Kayaoğlu, son yolculuğuna uğurlandı. Mesleğe 26 yaşında başlayan ve tam 38 yıl Hürriyet Gazetesi'nde görev alan Atılay Kayaoğlu, yerleştiği Bodrum'da bir süredir kanser tedavisi görüyordu. 74 yaşındayken hayatını kaybeden Kayaoğlu için Levent Camii'nde, ikindi namazının ardından cenaze töreni düzenlendi. Cenazeye, Kayaoğlu'nun oğlu Kayhan, eski eşi Bahar Pekuysal, meslektaşları ve Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar'ın yanı sıra yakınları ve sevenleri katıldı. Atılay Kayaoğlu, cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

"BAB-I ALİ'NİN ÇOK BÜYÜK EMEKÇİLERİNDEN BİR TANESİYDİ"

Atılay Kayaoğlu'nun foto muhabirliğinden öte komple bir insan olduğunu söyleyen Doğan Haber Ajansı Spor Servisi Müdürü Faik Gürses " Yıllarca istihbarat servisinde çalıştı. Sonra birlikte Hürriyet gazetesinde spor servisinde çalıştık. Bab-ı Ali'nin çok büyük emekçilerinden bir tanesiydi. 1977'deki Taksim olaylarında onu sivrilten fotoğrafları çekti. Atılay Kayaoğlu'nu, sadece 77 olaylarıyla değil, su altında mükemmel fotoğraflar çeken gazeteci olarak hatırlıyoruz. Diyebilirim ki ömrünü Hürriyet Gazetesi'nde geçirdi. Oranın büyük gazete olması sebebiyle büyük işlere imza attı. Aile dostumdu, çok sevdiği Bitez'de hayatını kaybetti. Bugün de O'nu buradan uğurluyoruz. Allah taksiratını affetsin, mekanı cennet olsun" diye konuştu.

"ÇOK ACAR BİR FOTO MUHABİRİYDİ, BİZİ DE KENDİSİ GİBİ YETİŞTİRDİ"

Hürriyet Gazetesi'nin eski foto muhabirlerinden Hüsnü Savaş ise şunları söyledi: "Atılay ağabey eskiden hayat ve ses mecmuasında çalışırdı. Orada tabii çok büyük bilgi birikimi vardı. Hürriyet'e geldikten sonra biz ondan çok şey öğrendik. Çok acar bir foto muhabiriydi, bizi de kendisi gibi yetiştirdi. İlerleyen yıllarda şefliğimizi yaptı. Yardımseverdi, gözü kara bir insandı, çok dürüsttü, kimsenin hakkını yemezdi."

EFSANE KARELERİN MUHABİRİYDİ

Atılay Kayaoğlu Hürriyet gazetesinde 1969'da göreve başladığında 26 yaşındaydı. O yıl 16 Şubat'ta Amerikan 6. Filo'yu protesto etmek için 76 gençlik örgütü Beyazıt'ta toplandı. Göstericiler Taksim'e doğru yürüyüşe geçerken 'Komünistlere gereken dersi verme' çağrısına uyan sağ görüşlü bir grup da Taksim Meydanı'na geldi. Taksim'de iki grup arasında patlak veren ve 'Kanlı Pazar' olarak bilinen olaylar sırasında Ali Turgut Aytaç ve Duran Erdoğan bıçaklanarak öldürüldü. Ertesi gün Hürriyet gazetesinde Ali Turgut Aytaç'ın bıçaklandığı anı gösteren 9 sütuna açılmış fotoğrafta bir polisin de olayı izlediği görülüyordu. Gündeme bomba gibi düşen o fotoğrafın altında Atılay Kayaoğlu'nun imzası vardı. ürkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ve Türkiye Spor Yazarları Derneği'nden (TSYD) çeşitli zamanlarda başarı ödülleri kazanan, Hürriyet gazetesinde Fotoğraf Servisi Şefliği görevini de üstlenen Atılay Kayaoğlu, uzun süre spor fotomuhabirliği yaptı. 38 yıl Hürriyet gazetesinde çalıştıktan sonra emekli olup Bodrum'a yerleşen Atılay Kayaoğlu, bir süredir kanser tedavisi görüyordu.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Cenazeye gönderilen çelenklerden detay görüntü

-Gazeteci Atılay Kayaoğlunun cenazesinden detay görüntü

-Oğlu Kayhan Kayaoğlundan detay görüntü

-Eski Eşi Bahar Pekuysalın cenaze başında ağlaması

-DHA Spor Müdürü Faik Gürses ile röportaj

-Hürriyet Gazetesi eski foto muhabiri Hüsnü Savaş ile röportaj

-Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedardan detay görüntü

-Atılay Kayaoğlundan helallik alınması

-Cenazenin omuzlarda cenaze aracına taşınması

-Genel ve yakın detaylar

31.03.2017 - 18.39 - Haber Kodu : 170331217

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Niğde Valisi Cahit Çelik, Avrupa 2.'si olan milli boksör Emine Kılınç'ı ödüllendirdi
    12:25 Niğde Valisi Cahit Çelik, Avrupa 2.'si olan milli boksör Emine Kılınç'ı ödüllendirdi

    Niğde Valisi Cahit Çelik, Avrupa Boks Şampiyonası'nda Avrupa 2.'si olan Niğdeli milli boksör Emine Kılınç'ı makamında kabul ederek ödüllendirdi. Vali Çelik, başarılı sporcu ve antrenörünün başarılarının devamını diledi.

  • İzmir'in Seferihisar ilçesinde 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    12:25 İzmir'in Seferihisar ilçesinde 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında Ege Denizi'nde 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İzmir Valiliği tarafından yapılan açıklamada, şu ana kadar herhangi bir olumsuz durum bildirilmediği belirtildi. Deprem, İzmir genelinde hissedildi. İzmir Valisi Süleyman Elban, deprem sonrası yapılan saha tarama çalışmalarının devam ettiğini ve ekiplerin teyakkuz halinde olduğunu belirtti.

  • Aydın'da 20 Yıl Önce İşlenen Cinayetin Şüphelisi İzmir'de Yakalandı
    12:23 Aydın'da 20 Yıl Önce İşlenen Cinayetin Şüphelisi İzmir'de Yakalandı

    Aydın'ın Koçarlı ilçesinde 20 yıl önce işlenen cinayetin şüphelisi olarak aranan K.Ü, İzmir'de yakalandı. Aydın İl Jandarma Komutanlığı Suç Araştırma Timi, cinayetin faili olduğu düşünülen K.Ü'nün İzmir'de olduğunu tespit etti. Ekipler, operasyon düzenleyerek şüpheliyi gözaltına aldı. K.Ü, Aydın'a getirilerek adliyeye sevk edildi ve tutuklandı.

  • İzmir Büyükşehir Belediyesi Maraton İzmir için metro ve tramvay seferlerinde düzenleme yapıyor
    12:23 İzmir Büyükşehir Belediyesi Maraton İzmir için metro ve tramvay seferlerinde düzenleme yapıyor

    İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Maraton İzmir için metro ve tramvay seferlerinde düzenlemeye gidildi. Pazar sabahı metroda seferler 05.00'te başlayacak, Konak Tramvayı ise 06.00 ile 15.00 saatleri arasında sefer yapmayacak.

  • Düzce Valisi Selçuk Aslan ve protokol üyeleri, Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'yü tebrik etti
    12:23 Düzce Valisi Selçuk Aslan ve protokol üyeleri, Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'yü tebrik etti

    Düzce Valisi Selçuk Aslan ve beraberindeki protokol üyeleri, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'ye tebrik ziyareti gerçekleştirdi. Özlü, ikinci dönemine başlarken tebrikleri kabul etmeye devam ediyor.

  • Gediz'de Polisler Motosiklet Avında
    12:21 Gediz'de Polisler Motosiklet Avında

    Kütahya'nın Gediz ilçesinde polis ekipleri, plakasız ve kasksız motosiklet sürücülerini denetlemek amacıyla sıkı takibe aldı. İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, kazaların önüne geçmek ve güvenliği sağlamak için motosiklet avı düzenliyor. Sürücülerin plakasız ve kasksız olarak motosiklet kullanmamaları konusunda uyarılar yapılıyor.

  • Gedizli Kick Boksçular Bulgaristan'da Ülkemizi Temsil Edecek
    12:21 Gedizli Kick Boksçular Bulgaristan'da Ülkemizi Temsil Edecek

    Kütahya'nın Gediz ilçesindeki Kick Boks kurslarında eğitim gören sporcular, elde ettikleri başarılarla dikkat çekiyor. Milli Takıma davet edilen Gedizli sporcular, Bulgaristan'da düzenlenecek olan Top Ten Bulgaria Eurocup şampiyonasında ülkemizi temsil edecekler. İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Muhammed Keskin, turnuvaya hazırlandıklarını ve Türk sporcularının büyük başarılar elde edeceğine inandığını belirtti.

  • Keçiören Belediyesi İlçede Bahar Temizliği Yapıyor
    12:20 Keçiören Belediyesi İlçede Bahar Temizliği Yapıyor

    Keçiören Belediyesi, ilçedeki 51 mahallede bahar temizliği çalışmalarını sürdürüyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri sokak, cadde ve kaldırımları süpürüp yıkayarak vatandaşlara temiz ve sağlıklı bir yaşam ortamı sunmayı hedefliyor. Ayrıca, Atatürk Sanatoryum Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Sanatoryum Hastanesi ve Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde de temizlik çalışmaları yapılarak vatandaşlar için sağlıklı alanlar oluşturuluyor.


Advertisement