Dha İstanbul Bülteni-1 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni-1

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kağıthane İlçe Teşkilatına üye Talatpaşa Mahallesi gençleri Gençlik Haftası nedeniyle farkındalık yaratmak için bugün Darülaceze- Perpa metrobüs durağı çıkışına seyyar kütüphane kurdu.

21.05.2017 08:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kağıthane İlçe Teşkilatına üye Talatpaşa Mahallesi gençleri Gençlik Haftası nedeniyle farkındalık yaratmak için bugün  Darülaceze- Perpa metrobüs durağı çıkışına seyyar kütüphane kurdu. Kitap okuma alışkanlığı edindirmek ve kitapları sevdirmek amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyleyen gençler, kitap okumaya dikkat çekmek için de üzerinde kitaplarla ilgili söz ve özdeyişlerin yer aldığı resimlerden de mini sergi oluşturdu. Etkinliğe ilgi gösteren vatandaşlar, etkinliği düzenleyenlerin kişisel kütüphanelerinden bağışladıkları kitapları emanet alarak kurulan masalarda okudular.

Milliyetçi Hareket Partisi Kağıthane Talatpaşa Mahalle Başkanı Erhan Orhan, "Gençlik Haftası nedeniyle halkımızın, gençliğin  kitap okumanın önemiyle alakalı bir etkinlik oluşturduk. Metrobüsten çıkan insanlarımız teşkilatımız bünyesinde bulunan kitapları bir saat, yarım saat, beş dakika da olsa okuyarak, kitap okumanın önemiyle alakalı gençlere faydalı bir faaliyet sunmaya çalıştık. Ücretsiz olarak alıp okuyorlar. Belirli bir süre okuyarak daha sonra teşekkür edip bırakıyorlar. Halkın teveccühünü aldık bu konuda. Bizlere çok teşekkür ettiler.Diğer okuyan arkadaşları zaten görüyorsunuz. İnsanlara kitap okumanın faydalarını anlatmaya çalışıyoruz. Gençlerin kitap okuması noktasında Milliyetçi Hareket Partisi olarak her daim yanlarındayız" diye konuştu.

Metrobüs çıkışında kurulan masalarda kitap okuyan Emrah Organ ise, " Gayet güzel, gençlere yönelik bir aktivite olmuş. Yapanlardan Allah razı olsun. Bu tarz etkinliklerin daha çok olması gerektiğini düşünüyoruz. Gençlerimizi ve tüm bireylerimizi kitap okumaya  davet ediyoruz" dedi. Kitap okuma etkinliğinin bir günlük olduğunu belirten Talatpaşa Mahallesi gençleri bu tür organizasyonları zaman zaman tekrarlayacaklarını ifade ettiler.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Kitap okuyan vatandaşlardan detay görüntü

-Stant da bulunan kitaplardan detay görüntü

-Yoldan geçen vatandaşların ilgi duyup kitaplara göz atmaları

-Kurulan mini resim sergisinden detay görüntü

-Yetkililerin insanlara etkinlik ile ilgili bilgi vermesi

Milliyetçi Hareket Partisi Kağıthane Talatpaşa Mahalle Başkanı Erhan Orhan ile röportaj

Emrah Organ ile röportaj

-Perpa metrobüs çıkışından detay görüntü

-Genel ve yakın detaylar

20.05.2017 - 18.15 Haber Kodu : 170520159

=================================

10- İLK TÜRK MÜZİK OKULU DARÜLELHAN'IN 100'ÜNCÜ KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI

Haber-Kamera: Mehmet İlkay ÖZER/ İstanbul DHA

Türkiye'nin ilk resmi müzik okulu olan Darülelhan'ın 100'üncü kuruluş yıl dönümü Aya İrini Kilisesi'nde verilen konserle kutlandı. 1917 tarihinde İstanbul'da kurulan ilk müzik okulu Darülelhan'ın kuruluşunun 100'üncü yıl dönümü nedeniyle, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İstanbul Üniversitesi bir konser düzenledi. Topkapı Sarayı içinde bulunan Aya İrini Kilisesi'nde verilen konser, saat 19.00'da başladı. Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak ve çok sayıda davetlinin katıldığı konserde Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı bir konuşma yaptı.

Avcı konuşmasında şu ifadelere yer verdi; "Kültür ve Turizm Bakanlığımızla İstanbul Üniversitesi'nin birlikte tertip ettiği bu güzel organizasyona katılımınız için sizlere teşekkür ediyorum. Darülelhan Türkiye'nin ilk resmi müzik mektebi olma özelliğini taşıyor. Kadim müzik birikimimizin oluşmasına ve bir çok kıymetli eserin icrası yoluyla hafızalarda tazelenmesine vesile olan bu kurum, bir çok sanatçımızın da yetiştiği bir mektep aynı zamanda. Birinci Dünya Savaşı'nın sürdüğü o buhranlı dönemde kurulan ve Cumhuriyet'in ilanı ile bir konservatuvar hüviyeti  kazanan Darülelhan'ın bu sene kuruluşunun 100'üncü yılını idrak ediyoruz. 1986'da İstanbul Üniversitesi'ne devredilen ve İstanbul Üniversitesi tarafından büyük bir ihtimamla muhafaza edilen kurum bu günlere taşınmıştır"

Protokol konuşmalarının ardından konsere geçildi. Gecede, Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu, İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu, İstanbul Üniversitesi Osmanlı Dönemi Müziği Uygulama ve Araştırma Merkezi (OMAR) Türk Müziği İcra Heyeti, İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu sahne aldı.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

-Bakan Avcı'nın gelişi

-Bakan Avcı'nın konuşması

-Konserden görüntüler

-Genel ve detaylar

20.05.2017 - 20.39 Haber Kodu : 170520184

====================================

11- KIYAMDER GENEL BAŞKANI ALTINKUM'U ATATÜRK HAVALİMANI'NDA YÜZLERCE KİŞİ KARŞILADI

Haber-Kamera: Murat ÇAKIR/ İSTANBUL DHA

KIYAMDER Genel Başkanı  Emre Altınkum Cidde dönüşünde Umre esnasında 25 Nisan'da yaşanan olaylara ilişkin Atatürk Havalimanı'nda bir basın açıklaması yaptı. KIYAMDER üyeleri ile Fatih Medreseleri Mekke'de Umre esnasında 25 Nisan'da kavga etmişti. Kavganın taraflarından Fatih Medreseleri üyeleri geçtiğimiz günlerde İstanbul'a dönmüştü. Bugün de Kıyamder Genel Başkanı Emre Altınkum,  THY'ye ait bir uçakla saat 21.00'da Cidde'den İstanbul'a geldi. Altınkum'u Atatürk Havalimanı'nda yüzlerce seveni karşıladı.

Kamuoyunda KIYAMDER hakkında çıkan haberler ve Mekke'de yaşanan olaylarla ilgili açıklamalarda bulunan Emre Altınkum yaşanan hadisenin yanlış aktarıldığını kaydederek olayı anlattı. Altınkum, Suudi ve Türk mahkemelerinde konunun takipçisi olacaklarını bildirerek kendisinin firari olmadığını bildirdi ve  şöyle konuştu; "25 Nisan gecesi Salı'yı Çarşamba'ya bağlayan gece saat 21.10'da toplam 93 erkek 41 kadın 7 çocuk grubumuzla birlikte Mekke'deki otelden içeri girdik. Grubumuzun 3te 2'si ben de dahil olmak üzere odalarımıza çıktığımız da saat 21.35'te Mahsun Bayraktar ile 17 erkek yanındaki 4 buçuk yaşındaki kız çoğu ile berabar grup halinde toplu şekilde otel lobisinde içeriye giriş yaptık. Onlar şunu iddia ediyorlar. Otele girişi yaparker saldırı başladı. Otel lobisinden içeri girdikten sonra ellerinde 150 tane baston olan genç bize saldırırdı. Kadınlara talimat vermişler. Hepiniz odalarınıza çıkın burada az sonra bir arbede  bir cinayet yaşanacak. Halbuki KIYAMDER kendi sosyal ağlarında paylaştığı ve tüm türkiyeye ilan edeceğimiz devlet ricali ile paylaşacağımız kamera kayıtlarında kesinlikle KIYAMDER umrecilerinden bir tanesine otelin girişinde veya lobisinde 17 kişilik bu teşkilata kesinlikle saldırmamıştır. Mahsun Bayraktar ve kızı asansörde bindiği andan itibaren başta Recep Konuk olmak üzere 14 kişilik grup asansöre binmek isteyen alıkonulan kardeşimize orada darp etmişlerdir. Hatta Recep Konuk elindeki bastonu o kardeşimizin üzerinde kırmıştır. ve bunu gören 20-25 kişilik grubun içerisinde 3-4 tane arkadaşımız olay yerinde hadiseye müdahale etmiş. Evet onlar da darp edilmiş daha sonra geri kalan arkadaşlarımız bu arbedeyi ayırmak için uğraşmışlardır.

Bu arbede de üzerinde baston kırılan arkadaşımız darp etmiştir. Üzerine çullanmış 4 arkadaşımızda darp etmişlerdir. ve darp edilmiştir. Ancak hadise büyük olduğundan biz bir buçuk saat sonra Mekke'i Mükerreme'de Kabeyi umre için çıktığımızda o andan itibaren sözde yoğun bakımda olan 9 kişi kamera karşında Türkiye'ye burada cinayet işlendi. İnsanlar darp edildi. Otelin lobisi kan içinde kaldı. Evet bu görüntülerin tamamını paylaşacağım. O 9 tane dedikleri ağır yaralıları da paylaşacağım. ve 25 gün boyunca televizyon ekranlarından arkamızdan olmadık hakaretler ettiler. Münafık, paralel, derin devlet dediler. Çete dediler. Şurada toplanan kardeşlerimize esrarkeş eroinman dediler. Hırsız dediler. Hem bana Hem KIYAMDER'e  İsmailağa cemaatine, Ehli sünnetin gür sesi cübbeli hocamıza kameralar karşısında 25 gün hakarette bulundular. Arkadaşlar hukuki süreci başlattık. Hem şahsım adına ve Kıyamdar adına" Altınkum, 15 Temmuz gecesi kendilerinin darbe girişimine karşı koyduklarının altını çizerken bahsi geçen kişilerin ortada olmadığını belirtti. Altınkum'un konuşmasını dinleyenler sık sık "Amin" diyerek katılırken Altınkum'u da görüntülemeye çalıştılar.

Görüntü Dökümü:

--------------

-Atatürk Havalimanında bekleyen cemaat mensupları

-Bekleyenlerin koridor oluşturması

-Altınkum'un gelişi ve karşılanması

-Koridor içinde sevenlerinin Altınkum'u karşılaması ve fotoğraf çekmeleri

-Altınkum'un açıklaması

-Altınkum'un açıklaması sırasında Amin diyerek katılanlar

-Altınkum'un gidişi

-Geel ve detaylar

21.05.2017 - 02.08 Haber Kodu : 170521008 - İstanbul

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İBB Başkanı İmamoğlu, 2023 Faaliyet Raporunu Meclise Sundu
    18:38 İBB Başkanı İmamoğlu, 2023 Faaliyet Raporunu Meclise Sundu

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2023 yılı faaliyet raporunu İBB Meclisine sundu. İmamoğlu, raporda yapılan yatırımları ve hizmetleri detaylı bir şekilde açıkladı. Ayrıca, İBB'nin iştirak şirketlerinin 2023 yılını karla kapattığını belirtti.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TAİK ve AmCham Türkiye Yönetim Kurulu Üyelerini Kabul Etti
    18:33 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TAİK ve AmCham Türkiye Yönetim Kurulu Üyelerini Kabul Etti

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) ve Amerikan Şirketler Derneği (AmCham Türkiye) Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti. Yılmaz, Türkiye ve ABD arasındaki ticaret hacminin 100 milyar dolara ulaşması hedefine yönelik istişarelerde bulunduklarını ve kamu-özel sektör işbirliğini güçlendirmeye devam edeceklerini belirtti.

  • Niğde'de 99 ruhsatsız tabanca ele geçirildi, 1 şüpheli tutuklandı
    18:33 Niğde'de 99 ruhsatsız tabanca ele geçirildi, 1 şüpheli tutuklandı

    Niğde'de yapılan bir operasyonda, bir kamyonda yapılan aramada 99 ruhsatsız tabanca ele geçirildi ve 1 şüpheli tutuklandı. Niğde Valisi Cahit Çelik, operasyonu gerçekleştiren polislere teşekkür ederek, il genelinde kaçakçılık suçlarına yönelik çalışmaların devam ettiğini belirtti.

  • Adana'da 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Başladı
    18:29 Adana'da 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Başladı

    Adana'da düzenlenen 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında, ziyaretçiler el işi ürünlerin yer aldığı stantları gezdi, spor etkinliklerine katıldı ve yöresel yemeklerin tadını çıkardı. Karnaval, 21 Nisan'a kadar devam edecek.

  • Shenzhen'in dış ticareti 1 trilyon yuanı aştı
    18:29 Shenzhen'in dış ticareti 1 trilyon yuanı aştı

    Çin'in güneyindeki Shenzhen metropolünden yerel yetkililer, şehrin dış ticaretinin bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 28,8 artışla 1,02 trilyon yuana (yaklaşık 140,8 milyar ABD doları) ulaştığını açıkladı. Shenzhen'in özel işletmelerinin dış ticareti ise geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 45,2 artışla 720,96 milyar yuana ulaştı ve şehrin toplam ticaret hacminin yüzde 70,7'sini oluşturdu.

  • Çin, Shanghai limanlarından araç ihracatını artırdı
    18:28 Çin, Shanghai limanlarından araç ihracatını artırdı

    Çin'in Shanghai limanları üzerinden 2024 yılının ilk çeyreğinde geçen yıla göre yüzde 30,7 artışla 529.000 araç ihraç edildi. Waigaoqiao liman bölgesindeki gümrüklerde ise bir önceki yıla göre yüzde 20'nin üzerinde bir artışla 280.000'den fazla araç ihraç edildi. Yangshan gümrüğü ise yeni enerjili araçların yüzde 70'inden fazlasını işlemden geçirdi.

  • Mersin Çamlıyayla'da kaçak kazı yapan 2 kişi gözaltına alındı
    18:28 Mersin Çamlıyayla'da kaçak kazı yapan 2 kişi gözaltına alındı

    Mersin'in Çamlıyayla ilçesinde, izinsiz kazı yapıldığı tespit edildi. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, bölgeye yönlendirilerek 2 kişiyi suçüstü yakaladı. Gözaltına alınan şüpheliler jandarmaya teslim edildi.

  • Kahverengi kokarcaya 'hunili tuzak' engeli
    18:26 Kahverengi kokarcaya 'hunili tuzak' engeli

    Samsun'un Çarşamba ilçesinde kahverengi kokarca zararlısı ile ilgili mücadele kapsamında tuzak asılımı gerçekleştirildi. Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleştirilen proje kapsamında feromon içeren 'hunili tuzaklar' üreticilere dağıtıldı.

  • Myanmar'da Darbe Karşıtı İsyancılar Ordu Birliklerine Pusu Kurdu
    18:24 Myanmar'da Darbe Karşıtı İsyancılar Ordu Birliklerine Pusu Kurdu

    Myanmar'da askeri darbe karşıtı silahlı isyancılar, ordu birliklerine pusu kurdu. Sosyal medyada servis edilen görüntülerde Myanmar ordusuna ait çok sayıda kamyonun yaylım ateşi arasında kaldığı görüldü. Pusu anları saniye saniye kameraya yansıdı.


Advertisement