Dha İstanbul Bülteni - 1 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 1

1GÜNGÖREN'DE SİLAHLI SALDIRI: 1 ÖLÜ, 7 YARALIHaber-Kamera: Soner HASIRCIOĞLU / İSTANBUL DHA Güngören'de akşam saatlerinde beyaz bir araçla gelen kimliği belirsiz kişi ya da kişiler daha önceden husumetli olduğu öne sürülen bir grubun üzerine uzun namlulu silahlarla ateş açtı.

04.06.2017 08:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 1

GÜNGÖREN'DE SİLAHLI SALDIRI: 1 ÖLÜ, 7 YARALI

Haber-Kamera: Soner HASIRCIOĞLU/ İSTANBUL DHA

Güngören'de akşam saatlerinde beyaz bir araçla gelen kimliği belirsiz kişi ya da kişiler daha önceden husumetli olduğu öne sürülen bir grubun üzerine uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Saldırı sonrası ikisi kadın 8 kişi yaralandı. Yaralılardan bir kişi hastanede hayatını kaybetti.

Olay Güngören, Güven Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, akşam 19.00 sıralarında kimliği belirsiz kişi ya da kişiler İnönü Caddesi'nden beyaz bir araçla gelerek, Menderes Caddesi üzerinde bulunan ve daha önce husumetli olduğu öne sürülen kişilerin üzerine uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Ne olduğunu anlamayan mahalle sakinleri ve yoldan geçenler bir anda sağa sola kaçışmaya başladı. Silahlı saldırı sonrası, karşı gruptan 4 kişi yaralanırken, yoldan geçmekte olan 2'si kadın dört kişi de çeşitli yerlerinden yaralandı. Saldırganlar aynı araçla olay yerinden hızla kaçarak kayıplara karıştı. Mahalle sakinleri bir yandan yaralıların yardımına koşarken, bir yandan da durumu hemen polis ve sağlık ekiplerine haber verdi.

SALDIRI SONRASI 2'Sİ KADIN 8 KİŞİ HASTANEYE KALDIRILDI

İhbar sonrası olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri çevrede önlem alırken, olay yerinde bulunan yaralılar gelen ambulanslarla çevre hastanelere kaldırıldı. Birol Ç. kaldırıldığı Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Saldırı sonrası yaralanan Mehmet Ş., Adnan B., Mehmet E., Sevinç A., Mustafa T., Yeliz T., Suriye uyruklu Haradi S. ve soyadı öğrenilemeyen Mustafa adlı bir kişinin tedavilerinin devam ettiği öğrenildi.

OLAY YERİNE, ÖZEL HAREKAT VE ÇEVİK KUVVET POLİSİ SEVK EDİLDİ

Bu sırada olay yerinde herhangi bir olumsuzluğa karşı Özel Harekat polisleri gelerek çevrede geniş çaplı önlem alırken, Çevik Kuvvet polislerinin de cadde ve sokak başlarında önlem aldığı görüldü. Ayrıca, 'Akrep' diye tabir edilen zırhlı araçlarında olay yerinde beklediği görüldü. Polis ekipleri saldırı sonrası olay yerinde detaylı inceleme yapmak için İnönü Caddesi ve Menderes Caddesini araç ve yaya geçişine kapattı.

POLİS EKİPLERİ TİTİZLİKLE OLAY YERİ ÇALIŞMASI YAPTI

Polis ekipleri, olay yerine şerit çekerek kimsenin geçişine izin vermedi. Olayın yaşandığı yerde bulunan işyerlerinin güvenlik kamerası olup olmadığını incelemeye alan polis ekipleri detaylı araştırma yaptı. Kurşunların isabet ettiği bir işyerinin kepenklerinin açılmasıyla camlardeki mermi izleri dikkat çekti. Polis ekipleri saldırı sonrası kaçanları yakalamak için çevrede geniş çaplı  araştırma başlattı. Polis ekiplerinin olay yerinde ki çalışması yaklaşık 4,5 saat sürdü. Polisin çalışmasının ardından temizlenen İnönü ile Menderes Caddeleri araç ve yaya geçişlerine açıldı. Polis ekiplerinin olayla ilgili çok yönlü soruşturması devam ediyor.

Görüntü Dökümü:

------------------------

Olayın meydana geldiği yer

Polisin olay yerindeki çalışması

Özel harekat polisinin gelmesi ve önlemi

Zırhlı polis aracından görüntü

Yerdeki uzun namlulu silah boş kovanları

Yerdeki boş mermi kovanları

Ambulansın beklemesi

Polisin çalışması

İşyerindeki mermi izleri

Kapalı olan caddeler

Caddelerin araç ve yaya geçişine açılması

Genel ve detaylar

03.06.2017 - 20.33 Haber Kodu : 170603156

03.06.2017 - 20.55 Haber Kodu : 170603166

03.06.2017 - 23.28 Haber Kodu : 170603182

04.06.2017 - 00.29 Haber Kodu : 170604003

===================

GÜNGÖREN'DE SİLAHLI SALDIRI ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Haber: Soner HASIRCIOĞLU - İSTANBUL DHA

Güngören'de 1 kişinin öldüğü 7 kişinin de yaralandığı silahlı saldırı anı güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde beyaz bir arabanın içinden kafe önünde bekleyen insanların üzerine ateş ediliyor. Açılan ateş sonucu kurşun isabet eden insanlar yee düşüyor. Araç ise hızla olay yerinden uzaklaşıyor.

Görüntü dökümü:

------------

(GÜVENLİK KAMERASI)

-Beyaz aracın gelişi

-Kafe önünde bekleyenler

-Ateş açılması

-Araçtan bir kişinin inip tekrar araca binmesi

-Detaylar

03.06.2017 - 22.21 Haber Kodu : 170603175

==================

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ŞEHİT EVİNDE İFTAR YAPTI (ZİYARETTEN LARLA)

Haber: Mehmet İlkay ÖZER/ İSTANBUL DHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde açılan ateş sonucu şehit düşen polis memuru Kemal Tosun'un ailesiyle birlikte iftar yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın yanısıra iftara Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya da katıldı. Erdoğan, şehit Kemal Tosun'un eşi Zuhal Tosun'a Türk bayrağı ve Kur'an-ı Kerim teslim etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve Bakan Kaya ile daha sonra darbe girişimi sırasında şehit düşen İhsan Yıldız'ın ailesini de ziyaret etti. Erdoğan son olarak da Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki şehit düşen Uzman Çavuş Fatih Efiloğlu'nun ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Görüntü dökümü:

--------------

-Ziyaretlerden fotoğraflar

04.06.2017 - 00.46 Haber Kodu : 170604004

===================

ŞİŞLİ'DE KAZA: 1 ÖLÜ, 2 YARALI

Hakan KAYA-Ali Kerem BENGİ/İSTANBUL,

Bomonti-Dolmabahçe tünel çıkışında sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkan otomobil bariyerlere çarptı. Kazada bir kişi hayatını kaybederken, iki kişi de yaralandı. Polis tarafından yapılan alkol testinde ise otomobil sürücüsünün 158 promil alkollü olduğu belirlendi.

Kaza  Bomonti-Dolmabahçe tünelinde saat 02.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Dolmabahçe'den Kasımpaşa istikametine seyreden Serkan Efe yönetimindeki 34 RB 0663 plakalı otomobil tünel çıkışında sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu bariyerlere çarptı.

Çarpmanın şiddetiyle savrulan otomobil yaklaşık 100 metre sonra durabildi. Kazada Rıdvan Altun(25), Serhat Efe, Tunahan Ergün Öz yaralandı. İhbar üzerine kaza yerine polis, ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kazada 2 yaralı Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülürken, ağır yaralanan Rıdvan Altun  ise kaldırıldığı özel bir hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

SÜRÜCÜ 158 PROMİL ALKOLLÜ ÇIKTI

Kazayı yara almadan atlatan otomobil sürücüsü Serkan Efe ise polis tarafından yapılan alkol testinde 158 promil alkollü olduğu belirlendi. Efe polis tarafından göz altına alınarak Feriköy Polis Merkezi Amirliği'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü

------------------------------

-Kaza yerinden görüntü

- İtfaiye ekiplerin kaza yerinde çalışması ve incelemesi

-Sağlık ekipleri ve Trafik memuru sürücüye kazanın oluşuyla ilgili sorular sorması(00.52)

-Sürücü Alkolmetreyi üflemesi

-Görgü tanığıyla röp.

-Ambulans içeresinde bulunan yaralılar

-Ambulans ve zırhlı polis aracı

-Trafik memuru haber merkeziyle cep telefonuyla konuşması(03.22)

-Tünelden görüntü

-Kazayı izleyen vatandaşlar

-Genel ve Detaylar

04.06.2017 - 04.43 Haber Kodu : 170604011

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Aydın Büyükşehir Belediyesi Tarım Fuarında Yoğun İlgi Gördü
    17:17 Aydın Büyükşehir Belediyesi Tarım Fuarında Yoğun İlgi Gördü

    Aydın'da düzenlenen Uluslararası Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı'nda Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı stant, drone ile gübre uygulama, hayvancılık ve arıcılık alanındaki destekleri ve Halk Ege Et'in çalışmalarıyla büyük beğeni topladı.

  • Bozüyük Belediyesi Sinek ve Haşere İlaçlama Çalışmalarına Devam Ediyor
    17:15 Bozüyük Belediyesi Sinek ve Haşere İlaçlama Çalışmalarına Devam Ediyor

    Bozüyük Belediyesi ilaçlama ekipleri, yaz aylarında artan sinek, sivrisinek ve karasinek gibi haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Ekipler, sulak alanlar, mazgallar, kanal çevreleri, yeşil alanlar ve ağaçlık bölgelerde düzenli olarak ilaçlama yaparken, ayrıca park, bahçe ve yeşil alanlarda bitki ilaçlaması ve kene ilaçlaması da gerçekleştiriyor. İlaçlama çalışmalarında çevre ve insan sağlığına zarar vermeyen ilaçlar kullanılıyor.

  • Malatya'da dünya mutfakları yemek yarışması düzenlendi
    17:14 Malatya'da dünya mutfakları yemek yarışması düzenlendi

    Malatya'nın Kale ilçesinde Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen yemek yarışmasında, Aslantepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Kale Turizm ve Otel İşletmeciliği öğrencileri kıyasıya mücadele etti. Yarışmanın jürisinde ise Kaymakam, Belediye Başkanı, Üniversite Rektör Yardımcısı ve İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı yer aldı.

  • Samsung Galaxy S25 için geliştirilen Exynos 2500 işlemci, Snapdragon 8 Gen 4'ten daha verimli olacak
    17:11 Samsung Galaxy S25 için geliştirilen Exynos 2500 işlemci, Snapdragon 8 Gen 4'ten daha verimli olacak

    Samsung'un Galaxy S24 serisini tanıtmasının ardından Galaxy S25 için çalışmalara başladığı ortaya çıktı. Sızdırılan raporlara göre Samsung'un geliştirdiği Exynos 2500 işlemci, Qualcomm'un Snapdragon 8 Gen 4 yonga setinden daha verimli olacak. Exynos 2500, Samsung'un ikinci nesil 3 nm üretim sürecine göre yapılan çip üretimi sayesinde Snapdragon 8 Gen 4'ten daha yüksek performans gösterebilir. Ayrıca Exynos 2500, Exynos 2400'e göre daha az güç tüketerek daha fazla performans sunacak ve daha güçlü bir grafik birimine sahip olacak. İki versiyonu bulunan Exynos 2500'ün Galaxy telefonlarda ve Galaxy Tab, Galaxy Book serilerinde kullanılması bekleniyor. Galaxy S25'in ve Exynos 2500'ün tanıtımına aylar olmasına rağmen sızdırılan özellikler, güçlü bir telefonun bizi beklediğini gösteriyor.

  • İstanbul'da Fırtına ve Sağanak Yağış Bekleniyor
    17:11 İstanbul'da Fırtına ve Sağanak Yağış Bekleniyor

    İBB Afet İşleri Dairesi Başkanlığı, AKOM'un yaptığı son meteorolojik tahminlere göre İstanbul'da yarın erken saatlerden itibaren rüzgar aralıklarla fırtına şeklinde esecek. Kuvvetli rüzgarla birlikte sağanak yağmur geçişleri görülecek. Sabah saatlerinde kentin batısındaki ilçelerde görülecek yağışların öğle saatlerinde il geneline yayılarak akşam saatlerine kadar etkili olması bekleniyor. İstanbul başta olmak üzere yurdumuzun batı bölgeleri Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altına giriyor. Cumartesi (yarın) erken saatlerden itibaren kuzeyli yönlerden (Poyraz) aralıklarla fırtına şeklinde (40-65km/s) esecek rüzgar ile birlikte etkisini arttırması bekleniyor. Cumartesi, Çatalca, Silivri ve Arnavutköy gibi kentin batısındaki ilçelerde başlaması beklenen sağanak yağmur geçişlerinin öğle saatlerine doğru il geneline yayılacağı, akşam saatlerine kadar aralıklarla kuvvetli şekilde (20-50kg/m2) etkili olacağı tahmin ediliyor. Soğuk ve yağışlı havanın cumartesi geç saatlerde etkisi kaybetmesi pazar günü itibari ile de şehri terk etmesi bekleniyor. Halihazırda 12-14°C aralığına gerileyen sıcaklıkların tekrar 20°C'lerin üzerine yükseleceği öngörülüyor.


Advertisement