Dha İstanbul Bülteni - 1 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 1

Dha İstanbul Bülteni - 1

1- ENİS BERBEROĞLU CEZAEVİNE KONULDUHaber-Kamera: Ramazan EĞRİ / İSTANBUL DHATutuklanan CHP Milletvekili Enis Berberoğlu, Maltepe Cezaevine konuldu.

15.06.2017 08:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1- ENİS BERBEROĞLU CEZAEVİNE KONULDU

Haber-Kamera: Ramazan EĞRİ/ İSTANBUL DHA

Tutuklanan CHP Milletvekili Enis Berberoğlu, Maltepe Cezaevine konuldu. Berberoğlu'nun güvenlik gerekçesiyle arka kapıdan cezaevine alındığı öğrenildi. Polislerin cezaevi önünde geniş güvenlik önlemi aldıkları görüldü. Aralarında bazı milletvekillerinin de bulunduğu CHP'liler de Maltepe Cezaevi önüne geldi.

Görüntü Dökümü:

---------------------

Maltepe Cezaevi önündeki hareketlilik

Önlem alan polisler

CHP'lilerin gelişi

14.06.2017 - 19.44 Haber Kodu : 170614258

====================================

2- ENİS BERBEROĞLU ADLİYEDEN BÖYLE ÇIKARILDI

Hayati KILIÇ/ İstanbul DHA

Tutuklanan Enis Berberoğlu'nun, 4 araçlık polis araç konvoyuyla adliyede çıkarılışı kameraya yansıdı. Mahkemenin kararının hemen sonra adliyeden önce Oya Berberoğlu'nun ayrıldığı görüldü. Ardından yaklaşık 40 dakika sonra da Enis Berberoğlu'nu cezaevine götüren polis araç konvoyu adliyeden çıkış yaptı.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Oya Berberoğlu'nun çıkışı

-Enis Berberoğlu'nu götüren konvoy

14.06.2017 - 18.09 Haber Kodu : 170614235

==========================

3- CHP'LİLERDEN BERBEROĞLU'NA DESTEK NÖBETİ

Haber - Kamera: Mehmet İlkay ÖZER/ İstanbul DHA

Cumhuriyet Halk Partililer, tutuklanarak cezaevine konulan İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'na destek için Maltepe Cezaevi önünde toplandı. Aralarında milletvekilleri, İl, İlçe yöneticileri ve partililerin olduğu 100 kişilik grup, cezaevi karşısında iftar yaptı. Daha sonra alkışlar eşliğinde cezaevi kapısına yürüyen grup adına CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, bir açıklama yaptı.

Canpolat, İstanbul ilçe örgütlerinin cezaevi önünde nöbet tutacağını belirterek, "Biz bu akşama dağılıyoruz. Sadece Maltepe İlçe örgütümüz kalacak. 39 ilçe her gün burada nöbet tutacak. Biz yarın saat 11.00'de Maçka Parkı'nda buluşacağız. Maçka Parkı'nda genel başkanımızın gelişini bekleyeceğiz. Yarın bütün İstanbulluları Maçka Parkı'na bekliyorum" dedi.

Destek olmak için gelen bir partili ise, "Bugün destek olmaya geldik. Sorun, ülkemizin hukuksuz bir duruma sürükleniyor olması. Bu ülkenin taşıyabileceği bir nokta değil" diye konuştu.

Yapılan açıklamaların ardından gelen gruplar dağılırken, Cumhuriyet Halk Partisi Maltepe İlçe Örgütü cezaevi önünde nöbet tutmaya başladı.

Görüntü Dökümü:

-------------------

-İftar yemeğinden görüntü

-Cezaevi kapısına yürüyen grup

-İl Başkanı Canpolat'ın açıklamaları

-Destek için gelenlerle röportaj

-Genel ve detaylar

14.06.2017 - 22.31 Haber Kodu : 170614268

14.06.2017 - 22.37 Haber Kodu : 170614269

===================================

4- CHP'DEN İSTANBUL'DA EYLEM KARARI

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat;

"Yarından itibaren bütün örgütümüzü İstanbul Maçka Parkı'nda nöbete davet ediyoruz. Enis Berberoğlu serbest bırakılana kadar bu nöbetimiz, bu mücadelemiz Maçka Parkı'nda devam edecek."

"Sırayla 39 ilçemiz; gençlik kollarımız, kadın kollarımız her gün Maltepe Cezaevi Önünde nöbet tutacaklardır."

Ramazan EĞRİ/ İSTANBUL DHA

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, tutuklanan Enis Berberoğlu'nun konulduğu Maltepe Cezaevi önünde bir grup CHP milletvekilinin arasında durarak basın açıklaması yaptı.

Canpolat açıklamasında "Milletvekili arkadaşımızı buraya getirdik. Bugün tutuklanan Enis Berberoğlu değildir, bugün tutuklanan Cumhuriyet Halk Partisidir. Bugün tutuklanan Mustafa Kemal'in koltuğudur, partisidir. Cumhuriyet Halk Partisi'ni sınamaya kalkmayınız. Biz şimdiye kadar bu ülkenin birliğinin, beraberliğinin korunmasının mücadelesini verdik. Ama görülüyor ki, bu ülkenin yönetenleri tarafından bunun doğru anlaşılmadığı görülüyor. " dedi

"BÜTÜN ÖRGÜTÜMÜZÜ İSTANBUL MAÇKA PARKI'NDA NÖBETE DAVET EDİYORUZ"

Cemal Canpolat sözlerini şöyle sürdürdü: Biz bu ülkenin dışarıdan ve içeriden nasıl kuşatıldığını biliyoruz. Şimdi Cumhuriyet Halk Partisi'ni de bu alana iterek Türkiye'yi bir kaosa sürüklemek isteyenler şunu bilsinler: Biz ülkede kaosa karşı mücadele vereceğiz. Ama Enis Berberoğlu'nu çıkarana kadar eylemimiz devam edecek. Yarından itibaren bütün örgütümüzü İstanbul Maçka Parkı'nda nöbete davet ediyoruz. Enis Berberoğlu serbest bırakılana kadar bu nöbetimiz, bu mücadelemiz Maçka Parkı'nda devam edecek. Bu da yetmiyor, sırayla 39 ilçemiz; gençlik kollarımız, kadın kollarımız her gün Maltepe Cezaevi Önünde nöbet tutacaklardır. Bu nöbet tutmak da yetmiyor, bu birinci aşamadaki eylemimizdir. İkinci aşamada Genel Merkezi'mizin aldığı, yarın Genel Başkanımızın Ankara'da başlatacağı oturma eylemini 91 ilde; büyük yürüyüşe, büyük eyleme, büyük mitinge dönüştüreceğimizi özellikle belirtmek istiyorum. Bu Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilinin gereksiz, hukuksuz tutuklanmasının bedelini talimat verenler ödeyecektir. Bu ödenene kadar, milletvekilimiz dışarı çıkana kadar mücadelemiz yaşamın her alanında sürecek, sürdüreceğiz bunu özellikle belirtmek istiyorum.

PARLAMENTODA DOKUNULMAZLIĞIN KALDIRILMASINDA YANLIŞLAR YAPILDIĞI ANLAŞILIYOR

Cemal Canpolat konuşmasında şunları kaydetti: Parlamentoda dokunulmazlığın kaldırılmasında yanlışlar yapıldığı anlaşılıyor. İlkin HDP'lileri arkasında CHP'lileri, tıpkı 12 Eylül gibi. İlkin sosyalistleri, komünistleri, sosyal demokratları sonra sağcıları, sonra muhafazakarları, sonra kendisi gibi düşünmeyen herkesi tutuklayan yeni bir 12 Eylül ile karşı karşıya olduğumuz bir gerçektir. Bu darbeye, bu darbecilere, bu 12 Eylül darbe anlayışını OHAL adı altında uygulayanlara karşı mücadelemizi genişleterek sürdüreceğiz.

Canpolat, bugün örgütüyle birlikte cezaevi önünde iftar açacaklarını bildirdi.

Görüntü Dökümü:

--------------------

-Cemal Canpolat'ın açıklamaları

Detaylar

14.06.2017 - 20.12 Haber Kodu : 170614260

=============================

(ÖZEL)

5- CEZAEVİNDEN ÇIKAN OĞUZ GÜVEN: BENİM İÇİN BURUK BİR TAHLİYE OLDU

Cumhuriyet Gazetesi internet sitesi Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven tahliye edildi. Cezaevi çıkışında DHA'nın sorularını yanıtlayan Güven, "Buruk bir tahliye oldu benim için. Çıkarken Enis Berberoğlu'nun tutuklandığını öğrendim" dedi.

Haber-Kamera: İbrahim AKTÜRK/ İSTANBUL DHA

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'in trafik kazasında ölümüyle ilgili Cumhuriyet Gazetesi'nin Twitter hesabında yapılan paylaşım gerekçe gösterilerek 15 Mayıs tarihinde tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi internet sitesi Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven tahliye edildi. Akşam saatlerinde tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nden çıkan Güven, cezaevi önünde DHA'nın sorularını yanıtladı.  CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına yönelik konuşan Oğuz Güven, "Buruk bir tahliye oldu benim için. Çıkarken Enis Berberoğlu'nun tutuklandığını öğrendim. İçeride arkadaşlarımızı bırakmak ayrı bir şok" diye konuştu.

"BÜTÜN ARKADAŞLARIMIZIN TAHLİYESİNİ İSTİYORUZ"

Cezaevinde tutuklu bulunan gazetecilere dikkat çeken Güven, "Bir yanım Silivri'de kaldı. Bütün arkadaşlarımızın tahliyesini istiyoruz. Bu kadar hukuksuzluk içinde, hukuku artık 'guguk' yaptılar hakikaten. Bir ay kaldım, suç yok ortada. Tutuksuz yargılanabilecek insanlar. 160 tane gazeteci var(cezaevinde). Bunlara dışarıda terörist diyorlar. Hepsinin geçmişleri belli insanlar. Cumhuriyet Gazetesi'nden arkadaşlarım 12 kişi içeride. Muhasebecimiz bile içeride. Hepsinin çalıştıkları yer belli. Bunları tutuksuz yargılamak mümkün. Vicdanların çürüdüğü, köreldiği bir noktaya geldik artık. Gönlümün yarısı bu arkadaşlarda" dedi.

"ÇIKTIĞIM İÇİN SEVİNÇ DUYAMIYORUM"

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu ile yıllarca beraber çalıştıklarını anlatan Oğuz Güven, "Çıktığım için sevinç duyamıyorum, buruğum. Enis Berberoğlu ile Hürriyet Gazetesi'nde 8 yıl birlikte çalıştım. O'nu muhabirliği döneminden tanıdım. Bir milletvekili olarak tutuklandı. CHP burada hata yaptı. Bu iş kendilerine kadar vardı. Milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla başlayan süreçte iş artık HDP'den çıktı, CHP'ye kadar vardı. Gidişat iyi değil. Enis Berberoğlu, bu ülkenin amiral gemisi Hürriyet Gazetesi'nde yıllar boyu genel yayın yönetmenliği yapmış, bu ülke için kafa yormuş bir insan. Dediğim gibi çok buruğum, sevinç duyamıyorum. Burada arkadaşlarımı bıraktım. Böyle bir hukuk olmaz. Bu insanlar yıllardır gazetelerde çalışıyor. Hepimizin tanıdığı, bildiği insanlar. Gerçekten çok üzgünüm. Tahliye olduğuma sevinemiyorum. Kalbim onlarla birlikte" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Oğuz Güven'den detay görüntü

-Cezaevi önünden görüntü

-Oğuz Güven ile röportaj

-Detaylar

14.06.2017 - 19.26 Haber Kodu : 170614254

====================================

6- OĞUZ GÜVEN HAKKINDA TAHLİYE KARARI VERİLDİ

Ümit TÜRK/ İstanbul DHA

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'in trafik kazasında ölümüne ilişkin Cumhuriyet Gazetesi'nin twitter hesabında yapılan paylaşım gerekçesiyle tutuklanan cumhuriyet.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven'in tahliyesine karar verildi.

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'in trafik kazasında ölümüne ilişkin Cumhuriyet Gazetesi'nin twitter hesabında yapılan paylaşım gerekçesiyle tutuklanan cumhuriyet.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven hakkında "Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan hazırlanan iddianameyi kabul eden İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesi, Güven'in tahliyesine karar verdi. Mahkeme tahliye kararında, sanığın soruşturma sürecindeki yaklaşımı, tutuklulukta kaldığı süreyi ve kaçma şüphesinin olmamasını gerekçe gösterdi. İlk duruşma 14 Eylül de görülecek.

"55 SANİYE SONRA DÜZELTTİK"

İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği'nce 15 Mayıs'ta tutuklanan Oğuz Güven ifadesinde, "Okumuş olduğunuz tweet'i ben atmadım. Bu tweet'e editörlerimden biri atmıştır. Ben internet sitesinin genel yayın yönetmeniyim. Zaten 55 saniye sonra müdahale ettim. Biz günde 200-300 tweet atıyoruz. Burada bir hata olmuş. 55 saniye sonra düzelttik. Haberimizin içinde böyle bir başlık ve deyim yoktur. Savcı hakkında insanlık utancı tweetler atıldığında biz bunu haber yaptık. Suçlamayı kabul etmiyorum" demişti. Ancak mahkeme, Oğuz Güven'in tutuklanmasına karar vermişti.

10,5 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu'nca hazırlanan iddianamede Güven hakkında "Terör örgütünün propagandasını yapmak" ve "Terör örgütlerinin yayınlarını basmak veya yayınlamak" suçlamasıyla 2,5 yıldan 10,5 yıla kadar hapsi talep ediliyor.

Görüntü Dökümü(ARŞİV)

-----------------------

-Oğuz Güven'in adliyedeki görüntüleri

14.06.2017 - 17.54 Haber Kodu : 170614232

=================================

7- TBMM KORUMA DAİRESİ İSTANBUL MÜDÜRÜ VE BİR KOMİSER YARDIMCISI GÖZALTINA ALINDI

Haber: Çağatay KENARLI/ İSTANBUL DHA

Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında isimleri dosyada geçen TBMM Koruma Daire Başkanlığı İstanbul Şube Müdürü ve bir komiser yardımcısını gözaltına aldı.

İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında dosyada isimleri geçen Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Koruma Daire Başkanlığı İstanbul Şube Müdürü ve bir komiser yardımcısını ifadelerine başvurmak üzere gözaltına aldı.

TBMM Koruma Daire Başkanlığı İstanbul Şube Müdürü M.Ö. ve Komiser yardımcısı T.Z.'yi evlerine düzenlenen operasyonla yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler Vatan Caddesi'nde bulunan Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğüne getirildi. 2 şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

===========================

8- FATİH'TE KUYUMCU SOYGUNU

Haber-Kamera: Hakan KAYA - Ozan URAL/ İSTANBUL,

Fatih Fevzipaşa Caddesi üzerindeki bir kuyumcu dükkanına giren yüzleri maskeli 4 kişi kuyumcudan yaklaşık 250 bin lira değerindeki ziynet eşyasını aldıktan sonra kayıplara karıştı. Güvenlik kameralarını inceleyen polis ekipleri kaçan şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Soygun, Fatih Ali Kuşçu Mahallesi Fevzipaşa Caddesi üzerindeki bir kuyumcu dükkanında saat 05.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bir otomobil ile kuyumcu dükkanına gelen yüzleri maskeli 4 kişi dükkanın kepengini ve kapısını kırdıktan sonra içeride bulunan ziynet eşyalarını alarak kayıplara karıştı. Dükkanın alarmının çalması üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Dükkanının soyulduğunu öğrenen dükkan sahibi de olay yerine geldi.

GÜVENLİK KAMERALARI İNCELENDİ

Dükkanın çevresine güvenlik şeridi çekerek incelemeler yapan polis ekipleri, yaklaşık 250 bin lira değerindeki ziynet eşyasının çalındığını belirledi. Güvenlik kameralarını inceleyen polis ekipleri kaçan 4 şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü:

--------------

-Kuyumcu dükkanı

-Olay yeri inceleme polislerinin çalışmaları

-Polis ekipleri

-Kuyumcu çalışanları

-Olay yerindeki deliller

-Yerdeki altınlar

-Genel ve detaylar

=================================

9- EYÜP'TE UYUŞTURUCU OPERASYONU

Haber-Kamera: Hakan KAYA-Ozan URAL-Soner HASIRCIOĞLU/İSTANBUL,

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Eyüp'te uyuşturucu madde satıcılarına yönelik operasyon düzenledi.

Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sabah saatlerinde Eyüp'te önceden belirlenen 10 adreste uyuşturucu madde ticareti yaptığı belirlenen 11 kişiye yönelik operasyon düzenledi. Operasyona özel harekat polisleri de destek verdi. Operasyon kapsamında polis ekipleri özel harekat polisleriyle birlikte Düğmeciler Mahallesi, Celepoğlu Sokak'ta bulunan 6 katlı bir binanın 3 katında bulunan bir daireye girdi. Dairedeki aramalar sürerken dışarıda da polis ekipleri uzun namlulu silahlarla önlem aldı.

Polis ekipleri Göktürk Mahallesi, Orman Sokakta bulunan bir gecekonduya da operasyon düzenledi. Operasyonda uyuşturucu maddeler ele geçirilirken, gözaltına alınan şüpheliler olduğu belirtildi.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Polis araçlarının operasyon yapılacak adreslere doğru yola çıkması

-Özel harekat polislerinin apartmana girmesi

-Zırhlı polis aracından görüntüler

-Polislerin binadan çıkışı

-Genel ve detaylar

15.06.2017 - 06.26 Haber Kodu : 170615029

============================

10- JANDARMADAN 178. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNDE ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERE İTFAR

Haber-Kamera: Murat DELİKLİTAŞ - Özgür EREN/ İstanbul,

İstanbul'da, Jandarma Genel Komutanlığı'nın 178'inci kuruluş yılı şehit ve gazi ailelerinin de katıldığı iftar yemeğiyle kutlandı. Kuruluş yıldönümü olması nedeniyle, 81 ildeki jandarma birimlerindeki iftar yemeklerinde aynı menüye yer verildi.

Balmumcu'daki İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'nda gerçekleştirilen kuruluş kutlaması ve iftara, şehit ve gazi ailelerinin yanı sıra, İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1'inci Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Kurtoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, emekli Jandarma Tuğgenerali Veli Küçük, iş adamı Ali Ağaoğlu, ünlü sanatçı Kıraç, televizyon programcısı Müge Anlı, spiker Nazlı Çelik, medya kurum ve kuruluşlarının bölge müdürleri ve temsilcileri, basın mensupları ve davetliler katıldı. Kuruluş yıldönümü nedeniyle 81 ildeki jandarma birimlerinde iftar yemeğinde et kavurma ve pilavdan oluşan menü verildi.

İftarın ardından bir konuşma yapan İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Kurtoğlu, Ramazan ayında bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek "Bugün mensubu olmaktan gurur duyduğumuz Jandarma teşkilatının kuruluşunun 178'inci yıldönümüdür. Jandarma halkımızın huzur ve güvenliğini sağlamak maksadıyla, başta terörle mücadele olmak üzere suç ve suçluda mücadelenin gerektirdiği, personelin her koşulda görev yapabilecek şekilde fiziki ve mesleki bakımdan eğitilmesi, ihtiyacı cevap verecek kuvvetli bir yapının oluşturulması, modern araç ve silahların temin edilmesi konusunda kendisini sürekli olarak yenilemektedir. Her geçen gün profesyonelleşmektedir. Jandarma teşkilatı her zaman halkının yanında olmuştur ve olmaya da devam edecektir. Jandarma üstün vazife anlayışı, sarsılmaz disiplini, etkili ve gerçekçi yetimi, yüksek fiziki ve moral gücüyle kutsal vatan toprakları üzerinde görev yaptığı her noktada Türkiye Cumhuriyetinin gücü ve teminatıdırö dedi.

Konuşmanın ardından, Jandarma Genel Komutanlığı'nın 178'inci kuruluş yılı nedeniyle düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Kompozisyon ve şiir dalınca birinci olan öğrencilere İstanbul Valisi Vasip Şahin, ikinci olan öğrencilere 1'inci Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, üçüncü olan öğrencilere ise İBB Başkanı Kadir Topbaş ödüllerini verdi. Türk Kızılayı Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. İhlan Birinci de, Türk Kızılayı tarafından yürütülen kan bağışı kampanyalarına katkılarından dolayı Tuğgeneral Kurtoğlu'na plaket takdim etti.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-İftara katılan şehit yakınları ve gazilerden detay görüntü

-İstanbul İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Kurtoğlunun konuşması

-İstanbul Valisi Vasip Şahinin ödül vermesi

-1. Ordu Komutanı Musa Avseverin ödül vermesi

-İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaşın ödül vermesi

-Slayt gösterimi

-Genel ve yakın detaylar

15.06.2017 - 01.57 Haber Kodu : 170615011

==========================

11- BAHÇELİEVLER'DE TRAFİK KAZASI: 4 YARALI

Haber-Kamera: Hakan KAYA-Soner HASIRCIOĞLU/ İSTANBUL,

Bahçelievler Basın Ekspres yolunda sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobil bariyerlere çarptı. Kazada  4 kişi yaralandı.

Kaza, Basın Ekspres Yolu, Çobançeşme Mevkii, havalimanı istikametinde saat 01.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre havalimanı istikametinde seyir halinde olan Onur Çelik yönetimindeki 07 ZJ 722 plakalı otomobil,  sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yol kenarındaki bariyerlere çarparak savruldu. Kazada sürücü Onur Çelik, İhsan Yücel, İsmail Kalaycı ve Devran Yatar yaralandı.Kazayı gören diğer sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine polis itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından yaralılar Bağcılar Devlet Hastanesi ve çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

Kazanın olduğu yer

Kazaya karışan araç

Yerdeki yaralının görüntüsü

Sağlık ve itfaiye ekiplerinin yaralıya müdahalesi

Trafik polislerinden görüntü

Yolun temizlenmesi

Vatandaş ile röp

Genel ve detaylar

15.06.2017 - 02.26 Haber Kodu : 170615021

============================

12- THY PİLOTU GÜRCAN MANTI HAYATINI KAYBETTİ

Haber-Kamera: İbrahim YILDIZ-Hüseyin ASLIYÜCE/ İSTANBUL DHA

Türk Hava Yolları'nın kaptan pilotu ve TALPA eski başkanı Gürcan Mantı uçuşa gittiği sırada Atatürk Havalimanı'ında kalp krizi geçirdi. Mantı, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Uçuşa gitmek için akşam saatlerinde İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan gelen kaptan pilot ve TALPA eski başkanı Gürcan Mantı rahatsızlandı. TALPA eski başkanı Mantı'nın ekip odasının bulunduğu bölgede uçağa giderken rahatsızlandı. Mantı'ya ilk müdahale havalimanı sağlık ekipleri tarafından yapıldı. Mantı, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

ÖĞRETMEN PİLOTLUK DA YAPTI

Havacılık sektöründe ölümü büyük üzüntü yaratan Gürcan Mantı, 1954 yılında Eskişehir'de dünyaya geldi. Hava Kuvvetleri'nde 1993 yılına kadar görev yapan Mantı, emekli olduktan sonra Türk Hava Yolları'nda çalışmaya başladı. Öğretmen pilotluk da yapan Gürcan Mantı, 2012-2016 arasında TALPA Başkanlığı yapmıştı.

Görüntü Dökümü: (ARŞİV)

-------------------

-Pilotun ölmeden önce yaptığı açıklamalardan bir görüntü

14.06.2017 - 22.55 Haber Kodu : 170614271

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Blizzard'ın efsanevi oyunu Diablo televizyon dünyasına giriş yapıyor
    15:10 Blizzard'ın efsanevi oyunu Diablo televizyon dünyasına giriş yapıyor

    Fallout dizisinin ardından, Diablo'nun da televizyon dünyasına girişi gündeme geldi. Diablo serisinin başı Rod Fergusson, oyunun derin temalarının televizyon formatına başarıyla aktarılabileceğini düşünüyor. Fergusson, Diablo'nun evrensel temalarının sürükleyici bir televizyon dizisi için uygun olduğunu ifade etti. Potansiyel dizi uyarlaması, Diablo hayranlarını heyecanlandırmış durumda ve oyuncular arasında büyük bir heyecan yaratmıştır.

  • Windows 11'de hesap yönetimi değişiyor
    15:10 Windows 11'de hesap yönetimi değişiyor

    Microsoft, Windows 11 ile hesap yönetimine ağırlık veriyor. Kullanıcıların işletim sistemlerini kişisel hesaplarıyla kullanmalarını isteyen şirket, hesaptan çıkış yapmayı zorlaştırıyor gibi görünüyor. Windows 11 Insider'ın yeni derlemesinde, Başlat menüsünde bulunan Oturumu Kapat ve Kullanıcı Değiştir düğmelerinin yeni bir alana taşındığı belirtildi. Buna göre Başlat menüsü üzerinden Hesap Yöneticisi'ne geçiş yapılması gerekecek. Artık oturumu kapatmak için üç noktalı bir düğmenin ardından yeni bir menü açmanız gerekiyor. Microsoft ayrıca Başlat menüsünde reklam göstermeye başladı.

  • JAECOO, 2024 Pekin Uluslararası Otomobil Fuarı'nda yeni hibrit SUV modellerini tanıtacak
    15:10 JAECOO, 2024 Pekin Uluslararası Otomobil Fuarı'nda yeni hibrit SUV modellerini tanıtacak

    Çinli otomobil markası JAECOO, 7 PHEV ve 8 PHEV modellerini 2024 Pekin Uluslararası Otomobil Fuarı'nda tanıtacağını duyurdu. Şirketin yeni SUV modelleri, tasarımları ve özellikleri ile dikkat çekiyor.

  • Yeni Nesil OLED Ekranlı Kredi Kartı Tanıtıldı
    15:09 Yeni Nesil OLED Ekranlı Kredi Kartı Tanıtıldı

    Sentry Enterprises firması tarafından tanıtılan Radiance adlı OLED ekranlı kredi kartı, kullanıcılara ek güvenlik önlemleri sunacak ve bankaların reklamlarını yapabileceği bir ekranla donatılmıştır. Ayrıca temassız ödemelerde ekran parlaklığını artıran kart, VISA ve Mastercard ile tam entegre çalışacak şekilde tasarlanmıştır.

  • LittleBigPlanet 3 Sunucuları Kapatıldı
    15:09 LittleBigPlanet 3 Sunucuları Kapatıldı

    LittleBigPlanet serisi, kullanıcıların kendi bölümlerini oluşturmasına ve diğer oyuncularla paylaşmasına olanak tanıyan benzersiz bir deneyim sunuyordu. Ancak LittleBigPlanet 3'ün sunucularının kapatılmasıyla, oyuncular artık yeni içerikleri keşfedemeyecekler ve toplulukları bir araya getiremeyecekler. Sony'nin bu kararı eleştirilere neden oldu ve oyuncular, şirketin daha iyi bir çözüm bulması gerektiğini düşünüyorlar. LittleBigPlanet 3'ün sunucularının kapanması, çevrimiçi oyunların dayanıklılığı konusunda daha geniş bir tartışmayı da tetikleyebilir.

  • Counter-Strike 2 Hangi Ülkelerde Popüler?
    15:09 Counter-Strike 2 Hangi Ülkelerde Popüler?

    Valve'ın yakın zamanda piyasaya sürdüğü Counter-Strike 2, dünyanın en popüler FPS oyunları arasında yer alıyor. Son verilere göre, oyuncuların en fazla yüzde 21.7'si Çin'de bulunurken, Amerika Birleşik Devletleri yüzde 10.3 ile ikinci sırada yer alıyor. Rusya, Brezilya ve Türkiye ise sırasıyla yüzde 9.1, yüzde 4.4 ve yüzde 3.3 oranlarıyla listede yer alıyor.

  • Samsun polisi uyuşturucu taciri 4 şüpheliyi suçüstü yakaladı
    15:08 Samsun polisi uyuşturucu taciri 4 şüpheliyi suçüstü yakaladı

    Atakum İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Körfez Mahallesi'nde şüpheli davranışlar sergileyen 5 kişiyi kontrol etti. Bir kişi kaçarken 47.62 gram esrar maddesi bulundu. Diğer 4 şüpheliye ise 26 bin 550 TL kağıt para ele geçirildi. H.Y., D.A., K.S. ve Y. F. G. hakkında uyuşturucu madde ticareti suçundan soruşturma başlatıldı.

  • Türkiye Masa Tenisi Süper Lig 6. Etap Müsabakaları Van'da Başladı
    15:08 Türkiye Masa Tenisi Süper Lig 6. Etap Müsabakaları Van'da Başladı

    Türkiye Masa Tenisi Federasyonu tarafından düzenlenen Süper Lig 6. etap müsabakaları Van'da başladı. Edremit ilçesindeki Nur Tatar Spor Salonu'nda gerçekleşen müsabakalara 18 ilden 60 sporcu katılıyor. Van'ın masa tenisi sporunda önemli bir yere sahip olduğunu belirten federasyon başkanı, Van'ın hem şehir hem de tesis açısından önemli bir konumda olduğunu vurguladı. Van Gençlik ve Spor İl Müdürü ise masa tenisi sporunu önemsediklerini ve üst düzey müsabakalara ev sahipliği yapmak istediklerini ifade etti.

  • TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Varank, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'i ziyaret etti
    15:07 TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Varank, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'i ziyaret etti

    TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, beraberindeki milletvekilleriyle birlikte Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'e 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu.


Advertisement