Dha İstanbul Bülteni-1 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni-1

11- ATATÜRK HAVALİMANI'NDA "BAGAJ" KAVGASIAtlasglobal Hava Yolları'nın Antalya'dan İstanbul gelen KK-7 sefer sayılı uçağı 2 saat 35 dakika gecikme yaptı.

02.07.2017 08:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DHA İSTANBUL BÜLTENİ-1

1- ATATÜRK HAVALİMANI'NDA "BAGAJ" KAVGASI

Atlasglobal Hava Yolları'nın Antalya'dan İstanbul gelen  KK-7 sefer sayılı uçağı 2 saat 35 dakika gecikme yaptı. Uçakta seyahat eden bazı yolcuların valizi çıkamayınca yer hizmeti görevlisi ile yolcular arasındaki sözlü tartışma kavgaya dönüştü. Olayda yer hizmeti görevlisi H.Ç.'nin kaşı yarıldı.

Haber-Kamera: Hüseyin ASLIYÜCE/ İSTANBUL

Atlasglobal Hava Yolları'nın Antalya Havalimanı'ndan İstanbul Atatürk Havalimanı'na saat 18.20'de inmesi planlanan uçağı teknik arıza yapınca KK-7 sefer sayılı uçak 2 saat 35 dakika gecikme  ile saat 20.55'te İstanbul Atatürk Havalimanı'na sorunsuz şekilde indi. Uçakta seyahat eden bazı yolcuların valizi çıkmayınca yolcular ile yer hizmetli görevlisi arasında sözlü tartışma başladı. Valizler bir sonraki sefer olan  Atlasglobal Hava Yolları'nın KK-13 sefer sayılı uçağı ile saat 20.50'de gelmesi gerekirken bagajlar saat 21.20'de İstanbul Atatürk Havalimanı İç Hatlar Terminali arındırılmış salona  geldi. Toplamda valizler 3 saat sonra yolculara ulaşmış oldu. Bu sırada bagajların bekleyen yolcularla yer hizmeti görevlisi ile başlayan sözlü tartışma kavgaya dönüştü.

Yaşanan kavga sırasında yer hizmeti görevlisi H. Ç'nin kaşı yarıldı. Havalimanı sağlık ekiplerince yapılan müdahalenin ardından H.Ç. Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. H.Ç.nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken polisin kavgaya karışan kişileri gözaltına alarak polis merkezine götürdüğü ve tarafların birbirlerinden şikayetçi olduğu öğrenildi.

Görüntü dökümü:

----------

-İç hatlar yolcularının yürümesi

-Valizlerini alan yolcular

-Yer hizmetleri ofisinden görüntü

-Genel ve detaylar

02.07.2017 - 01.17 Haber Kodu : 170702007

-----------------------------------------------------------

2- TARKAN'DAN 'AÇIKHAVA'DA MUHTEŞEM KONSER

Haber: Orhan SENCER - Kamera: Orkun Serhan SUFRACI/ İSTANBUL DHA

Megastar Tarkan, "Tarkan Fizy Konserleri" kapsamındaki ilk konserinde sevenleriyle buluştu. Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde 6 bini aşkın müzikseverin izlediği konserde Tarkan, 7 yıl aradan sonra çıkardığı pop albümü "10"dan parçaların yanı sıra, Türk müzik tarihine damga vurmuş şarkılarını seslendirdi.

"GECEM GÜNDÜZÜM STÜDYOLARDA GEÇTİ"

Konser arasında seyircilere seslenen Tarkan, havanın çok sıcak olmasından yakınırken, yeni albümüyle ilgili de şunları söyledi:

"Yeni albümümü, yeni şarkılarımı sevdiğinize ne kadar mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Abartmıyorum üzerinde 4 sene çalıştım. Gecem gündüzüm stüdyolarda geçti. Sizlere canım feda"

ÜNLÜLER KONSERE AKIN ETTİ

Tarkan'ın konserini, Selçuk Yöntem, Demet Şener, Çağla Şikel, Merve Terim, Neslihan Sabancı, Aslı Hatemi, Fulya Terim, Buse Terim ve Volkan Bahçekapılı'nın da aralarında olduğu ünlü isimler de izledi. "Tarkan Fizy Konserleri", 2, 4, 5 ve 8 Temmuz tarihlerinde Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde devam edecek.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Konserden görüntüler

-Tarkan'dan detaylar

-İzleyicilerden detay

01.07.2017 - 23.21 Haber Kodu : 170701210

------------------------------------------------------

3- ESENYURT'TA BİR İNŞAAT ALANINDA YANGIN

Haber-Kamera: Soner HASIRCIOĞLU/ İSTANBUL DHA

Esenyurt'ta bulunan bir depo inşaatı alanında yangın çıktı. Edinilen bilgiye göre, Esenyurt Akçaburgaz Mahallesi, 1591 Sokak üzerinde bulunan 4 katlı bir inşaat alanında saat 20.00 sıralarında nedeni henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine yangına çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yangına çok sayıda itfaiye ekibi müdahale etti. Yangın saat iki saat süren çalışmaların ardından kontrol altına alınnarak soğıtma çalışması yapıldı. Yangında  can kaybı ve yaralanma yaşanmadığı öğrenildi. İtfaiye ekipleri yangının çıkış nedenini araştırırken polis de olayla ilgili inceleme başlattı.

Görüntü dökümü:

-----------

-Yangın yerinden yükselen dumanlar

-Yükselen alevler

-Yanıgın izleyenler ve görüntü çeken vatandaşlar

-İtfaiyenin müdahalesi

-Yangının söndürülmesi

-Genel ve detaylar

01.07.2017 - 21.15 Haber Kodu : 170701198

01.07.2017 - 21.56 Haber Kodu : 170701205

---------------------------------------------------

4- CHP İL BAŞKANI CANPOLAT, KILIÇDAROĞLU'NU NASIL KARŞILAYACAKLARINI ANLATTI

Haber-Kamera: Mehmet İlkay ÖZER İstanbul DHA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, 9 Temmuz'da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun nasıl karşılanacağını anlatıp "Adalet Mitingi" hakkında bilgi verdi.

Maltepe, Küçükyalı Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda açıklama yapan Canpolat, "İstanbul'a Kaynarca'dan sahile iniyoruz.  Yaklaşık 9 kilometrelik bir alan. Sahanın çalışmalarını arkadaşlarımızla yaptık. Yarın saat 13.00'te Genel Başkanımız ile yapacağımız toplantıda son şeklini vereceğiz. Kısaca ayın 9'unda Maltepe Sahilinde olacağız. Akşam saat 18.00'de İstanbul'un dışında gelen illerin organizasyonunu genel merkez yaptı. Biz İstanbul il örgütü ve ilçe örgütleri olarak yaptığımız çalışmada mahallelerden direk miting alanına halkın katılımını sağlayacağız. 958 mahalle temsilciliğimiz görev alacak.  958 mahallede direk araçlar Maltepe'ye gelmiş olacak" dedi.

"UZAK İLÇELER AĞIRLIKLI OLARAK DENİZ YOLU İLE MALTEPE'YE GELECEKLER"

Miting alanına ulaşımın ağırlıklı olarak deniz yoluyla olacağına değinen Cemal Canpolat, "İstanbul'un girişinde görkemli bir karşılama yapacağız, genel başkanımız çok kalabalık olmasından yana olmamasına rağmen... Ama biz İstanbul'da geniş katılımlı bir şekilde genel başkanımızı karşılayacağız. Ağırlıklı olarak Tuzla, Kartal, Pendik, Maltepe'ye kadar olan alanda buralarda oturan yurttaşlarımızın karşılamasını organize ediyoruz. Bizim dışımızda katılacak bir çok sivil toplum örgütü var.  Bir çok kulüp taraftarı özellikle İstanbul'da, Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray taraftarı kendi flamalarıyla mitinge katılacaklarını bize teyit ettiler. 25 noktada miting alanına giriş yapılacak. Silivri, Beylikdüzü, Küçükçekmece'nin de olduğu uzak ilçeler ağırlıklı olarak deniz yolu ile Maltepe'ye gelecekler. Fatih, Beşiktaş, Üsküdar'dan gelecek olanlar da ağılıklı olarak tekneyle alana gelecekler" ifadelerini kullandı.

"HAYIR  BLOĞUNDA BULUŞAN BÜTÜN SİYASİ PARTİLERİN TAMAMINI MİTİNGE DAVET EDİYORUZ"

Canpolat, mitinge "Hayır" bloğunda olan siyasi partileri de davet ettiklerini belirterek, "Mitingi takip etmek için şu ana kadar 200'e yakın yabancı basın mensubu başvuru yaptı. Sosyalist Enternasyonel Başkan ve Yönetim kurulu İstanbul'daki mitinge katılmak istediğini söyledi. Yaklaşık 600 kültür, sanat adamının mitinge katılacağını sizinle paylaşmak istiyorum. Miting alanında engelliler için ayrı bir bölüm ayırdık. Genel başkanımızın sadece adalet için yürümesi ve İstanbul'da 'Adalet'in dışında hiçbir pankart ve flama taşınmayacak. 'Adalet' temalı pankartlar asılacak. İstanbul'da bizimle beraber 'Hayır' bloğunda buluşan bütün siyasi partilerin tamamını mitinge davet ediyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü:

--------------------

-Canpolat'ın partililerle selamlaşması

-Canpolat'ın açıklamaları

-Detaylar

01.07.2017 - 20.06 Haber Kodu : 170701186

-------------------------------------------------

5- BAKAN ARSLAN : ÇİN'DEN SONRA EN ÇOK GEMİ ADAMI YETİŞTİREN ÜLKEYİZ

İTÜ Denizcilik Fakültesi'nin 26. Dönem mezuniyet töreni...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan,

"180 bin gemi adamımız var. 35 bini aktif zabitan sınıfında meslektaşımız var. 60 üzerinde akdedite edilmiş eğitim kurumumuz var. Çin'den sonra en çok gemi adamı yetiştiren ikinci ülkeyiz"

Haber - Kamera: Enver ALAS, İSTANBUL/ DHA

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Denizcilik Fakültesi'nin 26. Dönem mezuniyet törenine katıldı. Fakültenin Tuzla'daki yerleşkesinde saat 16.30 sıralarında başlayan törende Bakan Arslan'ın yanı sıra İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, öğretim görevlilleri, öğrenciler ve aileleri de yer aldı.

Tören, başta Mustafa Kemal Atatürk ve denizcilik şehitleri olmak üzere tüm şehitler için denize çelenk bırakılmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr Oğuz Salim Söğüt, Rektör Karaca birer konuşma yaptı.  Daha sonra konuşan Ahmet Arslan, bakanlık olarak sektörün daha iyi noktaya gidebilmesi, sektörü daha iyi şekilde destekleyecek yeni meslektaşların yetişmesi adına üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde her türlü desteği verdiklerini söyledi.  Kendisinin denizcilik ailesinden gelerek bakanlık sorumluluğunu aldığını hatırlatan Bakan Arslan, Türkiye'yi geleceğe hazırlarken denizciliğin çok önemli etken olduğuna dikkat çekti.

"ÇİN'DEN SONRA EN ÇOK GEMİ ADAMI YETİŞTİREN ÜLKEYİZ"

Türkiye'nin denizci bir ülke olması adına çok mesai saferttiklerini belirten Arslan, "180 bin gemi adamımız var. 35 bini aktif zabitan sınıfında meslektaşımız var. 60 üzerinde akdedite edilmiş eğitim kurumumuz var. Çin'den sonra en çok gemi adamı yetiştiren ikinci ülkeyiz. Mevzuatı güncelliyoruz, gemi adamlarımızın sahip olması gereken belgeleri kolaylaştırıyoruz, sistemi basitleştiriyoruz" diye konuştu.

DENİZ TİCARET FİLOSU YÜZDE 100 ARTTI

Ahmet Arslan, "Kabotaj'da taşınan araç sayısında 12,7 milyon'a ulaştık. Ro-Ro hatlarını 9'dan 19'a çıkardık. Ro-Ro ile taşınan araç sayısı 220 binden 451 bine çıktı. Deniz ticareti deniz yolu taşımalarıyla özellikle dış ticarette 57 milyar dolar gelir elde ederken  bugün 199 milyar dolar gelir elde ediyoruz. Limanlarda yük miktarı 2 buçuk kat arttı. Hopa'dan İskendurun'a uluslararası trafiğe açık 170 limanımız var. Deniz ticaret filomuz yüzde 100'ün üzerinde artış ile 29 milyon detveyt tona yükseldi. Şu anda ülkemizin yılda 700 bin çelik işleme kapasitesi 4,5 milyon detveyt ton gemi üretebilme imkanı vardır." şeklinde konuştu.

"DENİZCİLİK SEKTÖRÜ YENİ MEZUNLARLA DAHA GÜÇLÜ"

Bakan Arslan, bugün mezun olan 106 öğrenciyle sektörün daha güçlü hale geleceğini ifade etti. Fakülte için staj gemisi talebinin çok önemli olduğunu kaydeden Arslan, geminin yapım dönemindeki maliyetinin ne olursa olsun bakanlık tarafından karşılanacağı müjdesini verdi. Ahmet Arslan, mezunların bundan sonra sektörün içinde olacağını belirterek, "Artık bizimle birlikte sektöre hizmet edecekler. Yolları ve bahtları açık olsun. Denizcilik meşakkatli ve bir o kadar da kutsal bir meslek" ifadelerini kullandı.

DERECEYE GİRENLERE PLAKET VERİLDİ

Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Mehmet Karaca, Ahmet Arslan'a İTÜ rozeti takdim etti. Ayrıca  bölümlerini dereceyle bitiren öğrencilere plaket takdim edildi. Birinciler ödüllerini Bakan Arslan'dan aldı. Ödül töreninin ardından da mezunlar hep bir ağızdan 'denizcilik' yemini etti.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Bakanın gelişi ve öğrencileri selamlası

-Protokolden görüntüler

-Çelenk bırakılması

-Saygı duruşu ve istiklal marşı

-Ahmet Arslan'ın konuşması

-Ödül töreni

-Genel ve detaylar

01.07.2017 - 20.05 Haber Kodu : 170701185

-------------------------------------------------------------

6-  PENDİK'TE FİLM SAHNELERİNİ ARATMAYAN ÇATIŞMA ANI : 3 YARALI

İki grup sokak ortasında çatıştı, mahalle sakinleri panik yaşadı.

Sokak ortasındaki çatışma anı cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı.

Haber-Kamera: Ramazan EĞRİ - İSTANBUL DHA

Pendik'te iki grup arasında çıkan silahlı çatışmada 3 kişi yaralandı. Sokağı savaş alanına çeviren çatışma anı cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Olay saat 17.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Pendik Kurtköy'de bulunan bir müteahhitin ofisine gelen kişiler ile içeridekiler arasında tartışma çıktı. Müteahhit ile toprak sahibi olduğu belirtilen kişiler arasındaki tartışma silahlı kavgada dönüştü. Ofisteki Yunus Kahrıman, Erdoğan Kahrıman ve Turan Kahrıman'ı yaralayan grup, geldikleri araca binerek uzaklaşmak istedi. Ancak ofistekiler de dışarıya çıkarak karşılık verdi. Sokak ortasındaki çatışma anı cep telefonu kamerasıyla saniye saniye görüntülendi. O anları kaydedenler büyük panik yaşadı. Kırmızı bir araçla kaçan kişiler hızla uzaklaşırken yaralılar için ambulans çağrıldı. Akraba olduğu öğrenilen yaralılar ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Polis kaçan kişileri yakalamak için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü:

--------

-Cep telefonu kamerasına yansıyan çatışma anı (iki farklı kamera görüntüsü)

-Olay yerinden görüntüler

-Polisin incelemesi

-Görgü tanığının anlatımı

01.07.2017 - 19.02 Haber Kodu : 170701182

01.07.2017 - 18.48 Haber Kodu : 170701178

-------------------------------------------------------

7- İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN 'ONUR YÜRÜYÜŞÜ'NE İKİNCİ YASAK

Haber: istanbul DHA

İstanbul Valiliği, Taksim'de yarın yapılacağı açıklanan 8. Trans Onur Haftası etkinlikleri kapsamında LGBT yürüyüşünü yasaklandığını, bazı yolların bu nedenle trafiğe  kapatılacağını açıkladı. Valilik, geçen Pazar günü yapılacak olan LGBT Onur Yürüyüşü'ne de izin vermemiş. Yürümek isteyenlere polis müdahale etmişti.

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bazı basın organları, internet siteleri ve sosyal medyada birtakım marjinal çevrelerce, 2 Temmuz 2017 Pazar günü saat 17.00'da Taksim Meydanı'nda "8. Trans Onur Yürüyüşü" adı altında bir yürüyüşe çağrı yapıldığı anlaşılmaktadır.

Söz konusu yürüyüş için çağrı yapılan Taksim Meydanı ve çevresi Valiliğimizce ilan edilen toplantı ve gösteri yürüyüşü alanları arasında bulunmamaktadır. Ayrıca Valiliğimize 2911 sayılı kanun hükümleri uyarınca usulüne uygun bir başvuru yapılmamıştır. Bu arada yine sosyal medya platformlarında bu çağrıya karşı toplumun farklı kesimlerinden çok ciddi tepki gösterildiği görülmektedir.

Yapılan değerlendirmelerin sonucunda Valiliğimizce, başta katılımcılar olmak üzere vatandaşlarımızın ve gezi amacıyla bölgede bulunan turistlerin güvenliği ve kamu düzeni gözetilerek, söz konusu yürüyüşün düzenlenmesine izin verilmeyecektir.

Kıymetli İstanbullu hemşehrilerimizin bu tür çağrılara itibar etmemeleri, güvenlik güçlerinin bu hususta yapacağı çağrı ve uyarılara  riayet ederek yardımcı olmaları önem arz etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur"

Alınan güvenlik tedbirleri kapsamında yarın saat 12.00'dan itibaren trafiğe kapatılacak yollar ise şöyle:

-Zambak Sokak ve Meşelik Sokak

- Atıf Yılmaz Caddesi - Sadri Alışık Sokak

-Balo Sokak - Turnacıbaşı Caddesi

-Yeni Çarşı Caddesi - Hamalbaşı Caddesi

-Kumbaracı Yokuşu - Asmalı Mescit Caddesi

-Taksim Tünel (Beyoğlu Belediyesi önünden)

- Şişhane Metro Kavşağı Taksim Tünel istikameti

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni-1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement