Dha İstanbul Bülteni - 1 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 1

Dha İstanbul Bülteni - 1

1- FİKRET HAKAN HAYATINI KAYBETTİHaber: Ramazan EĞRİ - İSTANBUL DHATürk sinemasının duayen isimlerinden Fikret Hakan hayatını kaybetti.

11.07.2017 08:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1- FİKRET HAKAN HAYATINI KAYBETTİ

Haber: Ramazan EĞRİ - İSTANBUL DHA

Türk sinemasının duayen isimlerinden Fikret Hakan hayatını kaybetti.

Asıl adı Bumin Gaffar Çıtanak olan Fikret Hakan bir süredir akciğer kanseri tedavisi görüyordu.   Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde saat 02.00 sıralarında ölen Fikret Hakan 83 yaşındaydı.

===========================================

2- OTOMOBİL OTOBÜS DURAĞINA DALDI: 1 ÖLÜ, 1 YARALI

Görgü tanığından "Makas" iddiası

Haber-Kamera: Ozan URAL/ İSTANBUL DHA -

Maltepe'de aşırı hızlı ilerleyen otomobilin sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybedince önce önündeki araca çarptı daha sonra yolcuların otobüs beklediği durağa daldı. Kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi de yaralandı.

Kaza, gece saat 23.30 sıralarında D-100 Karayolu Ankara istikameti Maltepe- Altıntepe mevkiinde gerçekleşti. İddiaya göre, ismi henüz tespit edilemeyen otomobilin sürücüsü aşırı hız sebebiyle direksiyon hakimiyetini kaybederek önce önünde seyreden  araca çarptı, daha sonra ise Altıntepe otobüs durağına daldı. Bu sırada otomobil durakta otobüs bekleyen Fatma Yıldırım (34) isimli kadına çarptı. Kaza sonrası sürücü olay yerinden kaçarken yanında bulunan arkadaşı ise araçta sıkıştı. Kazayı gören başka sürücüler hemen sağlık ve itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri otomobilin altında kalan ve yoldan geçen diğer sürücülerin yardımıyla sıkıştığı yerden çıkarılan Fatma Yıldırım'ı ile diğer yaralıyı Kartal Dr. Lütfü Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Hastaneye kaldırılan Fatma Yıldırım tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Kazayı gören bir görgü tanığı, "Bu araç hızla geliyor. Makas atarken önünde ki araca sağ tarafından çarparak bariyerlere vuruyor. Oradan döne döne gelerek otobüs durağına dalıyor ve bir bayanı altına alıyor. Araçta sıkışanları vatandaşlar çıkarıyor bizde o arada kadınla uğraşırken araçtakiler kaçmış. Ama daha sonra bir tanesi dönerek ambulansa bindi. Araç şoförü ise ortada yok" dedi.

Polisin kazayla ilgili soruşturması sürüyor.

Görüntü Dökümü:

--------------

-Kaza yeri

- İtfaiye ekipleri

-Polis ekipleri

-Kazaya karışan araçlar

-Röportaj

-Genel ve detaylar

11.07.2017 - 05.42 Haber Kodu : 170711010_

==========================

2- TIR DORSESİNDEKİ PROFİL BORULARIN ARASINDA SIKIŞTILAR: 3 AĞIR YARALI

Haber-Kamera: Ali Kerem BENGİ/ İSTANBUL DHA

Küçükçekmece'de yurtdışına profil boru götüren TIR'nın dorsesine  henüz  nerden bindikleri bilmeyen yabancı uyruklu üç kişi demir profil boruların arasında sıkıştı. Acıyla bağırarak yardım isteyen üç kişinin çığlıklarını bir inşaat bekçisi duydu. İtfaiye ekiplerinin vinç yardımıyla sıkıştıkları yerden kurtardığı üç kişi kaldırıldıkları hastanede tedavi altına alındı. Yaralıların durumunun ağır olduğu öğrenilirken TIR sürücüsü ise gözaltına alındı.

Olay Küçükçekmece, İnönü Mahallesi Muammer Aksoy Caddesi'nde akşam saatlerinde meydana geldi . Edinilen bilgiye göre cadde üzerinde ilerleyen 34 PK 2236 plakalı TIR'ın 34 GH 9189 plakalı dorsesinden gelen yardım çığlıklarını duyan inşaat işçileri hemen TIR şoförünü durdurdu. Brandası açılan dorsenin içinde profil borular arasında sıkışmış 3 kişinin olduğu görüldü. Vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen Sefaköy ve Kocasinan itfaiye müfrezeleri müdahale etti. İtfaiye ekiplerinin bir vinç yardımıyla   sıkıştıkları yerden kurtardığı üç ağır yaralı çevredeki hastanelere kaldırıldı. Yabancı uyruklu 3 kişinin TIR'ın dorsesine nasıl bindiği ise henüz öğrenilemedi. Polis ekipleri TIR şoförünü gözaltına alarak Sefaköy Polis Merkezi Amirliğine götürdü. Polis ekipleri olayla ilgili incelme başlattı.

Olayın görgü tanığı Gürkan İnan ise, "Ben bağrışma seslerini duydum. Birkaç kişi TIR'a doğru koştu. Şoför TIR'ın etrafında dolaştı.TIR'dan sesler geliyor ama kimse gözükmüyordu.  Dorsenin arasında kanlar akıyordu. Yere baktım içinde insan olduğunu fark ettim. Bağırarak yardım istiyordu. Dorse mühürlü olduğu için kimse açamıyordu. Dorsede insanların olduğunu farkın edince vatandaşlar mühürlü olan TIR çadırını yırttı. O sırada sağlık ve itfaiye ekipleri çağırıldı. TIR'ın içinde 3 kişi vardı.  TIR sürücüsü fren yaparken kayma yapıyor. Onlarda yükünün arasında sıkıştılar" dedi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

(CEP TELEFONU KAMERASI)

-Olayın ardından çekilen kurtarma görüntüleri

-Olay yerindeki polis ekipleri

-Kurtarma çalışmaları(EK)

-Genel ve detaylar

(AKTÜEL GÖRÜNTÜ)

-Olay yerinden görüntü

-Polis ekipleri görüntü

-Dorsede bulunan profil boruları

-Dorseden detaylar

-Tır görüntü

-Olay yeri inceleme ekipleri

-Sıkıştığı yerden görüntü

-Görgü Tanıyla röp.

-Genel ve Detaylar

10.07.2017 - 21.45 Haber Kodu : 170710196

10.07.2017 - 22.59 Haber Kodu : 170710204

==================================

3 - İŞTE 15 TEMMUZ ŞEHİTLER ABİDESİNİN DETAYLARI

Abidenin son halinin görüntüleriyle

Haber: Enver ALAS - İSTANBUL DHA

Cumhurbaşkanlığı'ndan Cumartesi günü açılacak 15 Temmuz Şehitler Abidesi'nin videolu tanıtımı yapıldı.

"250 ŞEHİDİ TEMSİLEN 250 SELVİ, 250 GÜL DİKİLDİ"

15 Temmuz Şehitler Abidesi hakkında şu bilgiler verildi:

" 15 Temmuz 2016 tarihinde milletine düşman vatan haini bir grubun darbe teşebbüsü; milletin fıtratında gizli, haksızlık ve hukuksuzluğa karşı mücadele azmi ve şanlı direnişiyle karşılaşmış, asker, polis ve sivil vatandaş olarak 250 insanımız şehid olmuştur. Abide, bu şanlı direnişin hatırasını yaşatmak için, hadiselerin en yoğun ve dehşetli olarak yaşandığı bölgelerden biri olan; 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün Anadolu Yakası çıkışında; aslında geleneğimizde olan ve asırlardan beri olgunlaşmış kümbet-türbe anlayışıyla bir "şehitlik makamı" olarak inşa edilmiştir. Şehitlik makamının bulunduğu mevkie, Nakkaştepe tarafından yol açılarak, yaklaşık 11 dönümlük arazi; tamamen Şehitlik Parkı olarak tanzim edilmiş, Boğaziçi'ne mahsus ağaçlarla ağaçlandırılmış peyzajında 250 şehidi temsilen 250 selvi, 250 gül dikilmiştir"

"BİRLİK, BERABERLİK VE KENETLENMEYE ATIFTIR"

" Kubbe, bütünlüğüyle kainatı ve sonsuzluğu sembolize etmekte, şehitlerin aslında 'ölüler' olmayıp, sonsuz bir hayatla beraber, ilahi nimetlere mazhar olduklarını ifade etmektedir. Çubuk elemanlardan oluşan, şeffaf geodezik kubbeyi teşkil eden kollar, milletin böylesine bir teşebbüs karşısında ortaya koyduğu birlik, beraberlik ve kenetlenmeye atıftır. Bu tevhid ve kenetlenme sayesindedir ki, milletimizin ve devletimizin bekasını temin edecek çok güçlü ve sarsılmaz, kilitlenmiş bir çatı oluşmuştur"

"GECE GÜNDÜZ HER AN HAFİF BİR SESLE OKUNACAK SALA"

"Abide beş kollu yıldıza atıfla, türk üçgenlerinden oluşan, beşgen bir plana oturan ve yine beşgenden üretilen geodezik bir kubbeden ibarettir. Kubbede çelik konstrüksiyon üzerine, 5 cm. kalınlığında küfeki taşı kaplama yapılmıştır. Kubbenin kapladığı alan yaklaşık 130 m². olup, beşgene oturan kubbenin 5 köşesinde, 5 adet kemer bulunmaktadır. Kemerlerden 2 adedi giriş çıkış için birer kapı mahiyetinde olup, diğer 3 kemer, içlerinde 250 şehidin isimlerinin yazılı olduğu kitabe nişleri olarak kullanılmıştır. Dış mekandaki bir kemer nişine de; bu elim hadise ve kahramanca direnen aziz şehitlerin hatırasına inşa edilen Abide'nin tarih manzumesi hak edilmiştir. Beşgen esaslı geodezik kubbe kavsi, kademelenerek toprak altına dalmakta, "kökü mazide ati" fikrini sembolize ederek mekanlaşmaktadır. Kubbenin çevrelediği kademeli mekanın tam merkezinde, İslam Sanatlarının en mümtaz unsurlarından biri olan mukarnas, yıldız şeklinde, suyun devrettiği, canlı olan herşeyin sudan yaratıldığına işaret eden bir havuz olarak kullanılmıştır. Bu merkez; zamanın ve bütün hadisatın, tek bir yere ve bir merkeze aktığının 'Biz Allah'a aidiz ve nihayet O'na döneceğiz (Bakara-156)' hakikatinin ifadesidir. Ziyaretçiler bu merkezin etrafındaki kademelerde oturup gece gündüz her an hafif bir sesle okunacak, büyük bestekar Itri veya Hatip Zakiri Hasan Efendi'ye ait olduğu tahmin edilen, dilkeşhaveran makamındaki salayı dinleyip, şehid isimlerini okuyabilecek, dileyenler Kur'an okuyup dua edebileceklerdir. Ayrıca, 250 selvinin önüne konulan, şehit isimlerinin yazıldığı künyelerin üzerindeki barkodlardan, şehitlerle alakalı detaylı bilgilere ulaşılabilecektir"

Görüntü Dökümü:

--------

-Abidenin son hali ve çevresi havadan görüntülerle

10.07.2017 - 17.40 Haber Kodu : 170710149

=============================

4- ARNAVUTLUK BAŞBAKANI RAMA'DAN THY'YE ZİYARET

Haber-Kamera: Faik KAPTAN-İbrahim YILDIZ/ İSTANBUL,

22. Dünya Petrol Kongresi için İstanbul'da bulunan Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ve beraberindeki heyet Arnavutluk havayolları projesinin hayata geçirilmesi çalışmalarına destek veren Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı'yı ziyaret etti.

Görüşmenin ardından Rama ve Aycı, Atatürk Havalimanı'nda görevli basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Arnavutluk'un Türkiye'nin ebedi dostu olduğunu belirten Aycı, "Rama'nın vizyoner liderliği sayesinde Arnavutluk'ta çok önemli adımlar atılıyor. Havacılık sektörüne de ilgi duyuyorlar. Arnavutluk'un Avrupa ve dünya ile bağlantısında Türk Hava Yolları'nın tecrübesinden istifade etmek istediler. Bunun için ekibimle kendisine ziyarette bulundum. Kendisinin oradaki vizyonunu birlikte dinledik ve bu vizyon doğrultusunda yapmak istedikleri çalışmalara destek verebileceğimizi oturup konuştuk. Edi Rama, diğer güçlü liderler gibi, Cumhurbaşkanımız gibi her şeyin süratle yapılmasını istiyor. Görüşmeden sonra, fizibilite çalışmaları yaptık ve belli bir noktaya getirdik. Ayrıca fizibilite çalışmalarının ardından hem havaalanı hem de uçuşlarda hizmet kalitesi, yeni havayolu şirketinin uçuş noktalarını konularını ele alacağız" dedi.

THY Yönetim Kurulu Başkanı Aycı, Arnavutluk Hükumeti'nin ülkenin en önemli büyüme kaldıraçlarından birisi olarak gördüğü sivil havacılığı öncelikli sektörlerden birisi olarak ele aldığını ifade ederek şunları söyledi:

"Hali hazırda Arnavutluk menşeili bir havayolu taşıyıcısı bulunmamaktadır. Bu hususta Arnavutluk Başbakanı  Edi Rama aktif bir liderlik ortaya koyarak Arnavutluk'u bölgeye ve dünyaya kaliteli hizmet anlayışı ile bağlayacak bir havayolu şirketi kurulması hususunda yoğun mesai harcamaktadır. Bu kapsamda, Arnavutluk özel sektör yatırımcısı, Türk Hava Yolları ve azınlık hissedar olarak Arnavutluk Devleti ortaklığında üçlü bir Kamu-Özel İşbirliği Modeli ile oluşturulması düşünülen stratejik işbirliğinin, Ortaklığımızın Arnavutluk ile Batı Avrupa arasında bulunan noktadan noktaya potansiyel yolcu pazarına erişimi açısından olumlu katkı sağlaması beklenmektedir. Arnavutluk toplam pazarının yarısına yakınını İtalya uçuşları oluşturmakta olup, önümüzdeki dönemde İtalya'daki önemli oyuncuların pazar paylarını küçültme beklentisi kurulacak olan stratejik ortaklık açısından önemli bir ticari fırsat olarak değerlendirilmektedir."

"NE OLURSA OLSUN THY İLE UÇACAĞIZ"

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama da desteklerinden Aycı'ya ve THY yönetimine teşekkür ederek, Havayolu şirketi olan bir ülke olmak istediklerini söyledi. Rama, bunun için yürüttükleri fizibilite çalışmalarının belli bir noktaya geldiğini belirterek, "THY ile uçacağız. Ne olursa olsun uçacağız" dedi. Rama, "Türk Hava Yolları'nın sektördeki global birikimi ile Arnavutluk'un havacılık alanındaki gelişme potansiyelini etkin bir şekilde birleştirmeyi amaçlayan bu ortaklığı son derece önemsiyoruz. Dünya'nın en geniş uluslararası uçuş ağına sahip olan Türk Hava Yolları'nın, son yıllarda iştirakleri ile birlikte tecrübe ettiği büyüme dönemi içerisinde kazandığı bilgi ve deneyimlerini stratejik iş birlikleri ile havacılık sektörüne aktarması çok değerli. Ortaklığımızın ilk aşamada dar kapsamlı bir operasyon olarak başlaması ve piyasa koşullarına göre zaman içinde geliştirilmesini hedefliyoruz. Arkadaşlarımız gerekli çalışmaları yapıyorlar." şeklinde konuştu. Konuşmanın ardından Aycı, Rama'ya THY logolu bir uçak maketi ile bir ebru tablosu hediye etti.

Görüntü dökümü:

---------------

-İlker Aycı- Edi Rana salona giriş görüntü

-THY Başkanı konuşması

-Arnavutluk Başbakanı Edi Rama

-Aycı -Rana'ya uçak maketi verilmesi görüntüsü

Genel ve detay görüntü

10.07.2017 - 20.07 Haber Kodu : 170710186

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement