Dha İstanbul Bülteni  - 1 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni  - 1

1- HARUN KOLÇAK HAYATINI KAYBETTİ Haber-Kamera: Ozan URAL-Murat DELİKLİTAŞ-Hakan KAYA-Orhan SENCER/ İstanbul DHAÜnlü şarkıcı Harun Kolçak, 62 yaşında hayatını kaybetti.

20.07.2017 08:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1- HARUN KOLÇAK HAYATINI KAYBETTİ

Haber-Kamera: Ozan URAL-Murat DELİKLİTAŞ-Hakan KAYA-Orhan SENCER/ İstanbul DHA

Ünlü şarkıcı Harun Kolçak, 62 yaşında hayatını kaybetti. Bir süredir prostat kanseri tedavisi gören şarkıcı Harun Kolçak, tedavi gördüğü Maslak Acıbadem Hastanesi'nde saat 23.00 sıralarında yaşamını yitirdi. Ölüm haberinin duyulmasının ardından Kolçak'ın yakınları, arkadaşları ve sevenleri hastaneye geldi.

Kolçak'ın bağlı bulunduğu yapım şirketi Arpej Müziğin sahibi Umut Kuzey hastane önünde bir açıklama yaptı. Kuzey, "Memleketin başı sağolsun. Çok değerli bir müzisyen, çok değerli bir sanatçı.Tanıdığıma çok mutlu olduğum bir insanı kaybettim. Saat 23.00 sıralarında uzun zamandır mücadele ettiği prostat kanserinin vücudunda oluşturduğu tahribat yavaş yavaş onu bitirmeye başlamıştı. Acı çekiyordu. Bugün son olarak böbreklerinde bir yetmezlik başlamıştı. Saat 23.00 gibi kalbi durdu. Yapılan yoğun müdahaleye rağmen malesef bizi terk etmeyi seçti.  Son bir senedir çok mücadele ediyordu bu hastalıkla. Konserler verdi ama mümkün olduğunca az tutmaya çalışıyorduk. Sahnede o kadar mutlu oluyordu ki, 62 yaşında son bir yılını star gibi yaşadı" dedi.

Hastane çıkışında basın mensuplarına açıklama yapan Harun Kolçak'ın doktoru Oktar Asoğlu, "Harun Kolçak yaşam savaşını kaybetmiştir yapılan tüm tıbbi müdahalelere rağmen… Bütün sevenlerinin başı sağolsun. Hepimizin başı sağolsun. Prostat kanseri ile ilgili görmüş olduğu teravi süreci vardı. Genel olarak vücudun iflasıyla ilgili bir durum. Son yıllarını çok iyi şekilde geçirdi. Bütün sevenleri arkadaşları dostları hepsi burada. Hepimizin başı sağolsun" dedi.

"HERKESİN ÇOK SEVDİĞİ BİR MÜZİSYENDİ"

Harun Kolçak'ın yakın dostu sanatçı Çelik ise çok üzgün olduğunu belirterek, "Çok üzgünüm. Çok fazla birşey söyleyemeyeceğim. Ülkeye çok güzel şarkılar yapmış, her zaman güzelliklerle dolu naif müzisyen kardeşimizdi. Herkesin çok sevdiği bir müzisyen. Kaybettiğimiz için üzgünüz. Bütün ülkemin başı sağolsun. Bir hafta yada on gün tam hatırlayamıyorum bundan önce bir daha hastaneye yatmıştı o zaman görüşmüştük. Dün hastaneye gelmiş bugün de vefat etmiş.Allah rahmet eylesin. Bütün ülkemin başı sağolsun. Hepimizin başı sağolsun" dedi.

CENAZE TÖRENİ CUMA GÜNÜ

Harun Kolçak'ın prodüktör arkadaşı Polat Yağcı ise, "Cenazesi Cuma günü öğlen namazında Teşvikiye'den kalkacak. İkindi namazında da Bursa Gemlik'te Gemlik Mezarlığı'nda defnedilecek" dedi.

ÜNLÜLERDEN HARUN KOLÇAK MESAJI

Ünlü isimler, 62 yaşında hayatını kaybeden şarkıcı Harun Kolçak için başsağlığı mesajı yayımladı. Bir süredir prostat kanseri tedavisi gören şarkıcı Harun Kolçak, Maslak Acıbadem Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Sanatçının ölümünün ardından ünlü isimler sosyal medya hesaplarından başsağlığı mesajı yayımladı. Sosyal medyada Harun Kolçak ile ilgili yapılan bazı paylaşımlar şöyle:

Metin Feyzioğlu: Harun Kolçak'ın hayatını kaybettiğini öğrendim. Değerli bir insandı. Allah rahmet eylesin. Yakınlarına sabırlar diliyorum.

Hadise: Çok üzgünüm. Yaşam enerjini hep hatırlayacağım. Ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.

Gülben Ergen: Her ölüm erkendir ama senin gidişin bizi çok eksik bıraktı çok #HarunKolçak

Emre Aydın: Harun Kolçak'ın ailesine ve yakınlarına sabır diliyorum.Çok üzüldüm ışıklar içinde uyusun.

Ebru Gündeş: Harun Kolçak'ın ailesine ve yakınlarına sabır diliyorum. Çok üzüldüm, ışıklar içinde uyusun.

Işın Karaca: Harun Kolçak'ın ailesine ve yakınlarına sabır diliyorum. Çok üzüldüm ışıklar içinde uyusun.

Doğa Rutkay: Güzel yürekli, duyarlı bir insandın. Çok iyi bir insandın. Mekanın cennet, toprağın bol olsun.

Yonca Evcimik: Harun Kolçak... Allah rahmet eylesin. Yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Çok üzüldüm.

Hande Yener: Erken vedanla bizleri üzdün. Nur içinde yat sevgili Harun.

Hakan Altun: Allah rahmet eylesin, mekanın cennet olsun güzel yürekli insan.

Galatasaray Kulübü: Türk Pop Müziği'nin önemli değerlerinden Harun Kolçak'a Allah'tan rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

Görüntü dökümü:

-----------

(AKTÜEL)

-Hastaneden detay

-Arpej Müziğin sahibi Umut Kuzey'in konuşması

-Şarkıcı Çelik'in görüntüsü

-Prodüktör Polat Yağcı'nın konuşması

-Doktor Oktar Asoğlu'nun konuşması

(ARŞİV)

-Kolçak'ın arşiv görüntüsü

20.07.2017 - 00.02 Haber Kodu : 170720001

20.07.2017 - 00.09 Haber Kodu : 170720003

20.07.2017 - 00.25 Haber Kodu : 170720004

20.07.2017 - 00.58 Haber Kodu : 170720008

20.07.2017 - 01.57 Haber Kodu : 170720014

===========================

2- ESENYURT'TAKİ DOĞALGAZ PATLAMASI GÜVENLİK KAMERASINDA

Haber-Kamera: İbrahim AKTÜRK - Ersan SAN İstanbul DHA

Esenyurt'ta bir dairede meydana gelen doğalgaz patlaması güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

Olay, saat 18.00 sıralarında, Örnek Mahallesi Erzurum Kongre Caddesi üzerinde bulunan 4 katlı binanın 3'üncü katında meydana geldi. Dairenin doğalgaz tesisatı henüz bilinmeyen nedenle büyük bir gürültüyle patladı. Patlamanın etkisiyle dairenin duvarının bir kısmı, camlarla birlikte parçalanarak aşağı düştü. O sırada evde bulunan daire sahibi 33 yaşındaki İbrahim Tektaş ağır yaralandı. Yaralı, olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı. Patlama sonrası, olay yeri ve çevresi adeta savaş alanına dönüştü. Patlama anında, kimsenin binanın önünden geçmemesi, daha büyük faciayı önlemiş oldu.

PATLAMA ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Patlama anı, çevredeki bir güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde, dairenin camları ve beton duvar, patlamanın etkisiyle parçalanarak yere düşüyor. Bu sırada, yoldan geçen bir servis aracı son anda duruyor. Polis ekipleri patlama nedeniyle çevrede güvenlik önlemi alırken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü dökümü:

GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜSÜ;

-------------------------------------

-Farklı açılardan patlama anı

-Patlamanın etkisiyle beton parçalarının aşağı düşmesi

-Bu sırada bir servis aracının son anda durması

-Detaylar

AKTÜEL GÖRÜNTÜLER:

-------------------

-Patlama sonrası olay yerinden görüntüler

-Çevredeki enkazdan detaylar

-Kalabalıktan görüntü

- İtfaiye ve zabıta ekiplerinden görüntü

-Binadan detay görüntü

-Patlamanın meydana geldiği daireden görüntü

-Olay yeri

-Olay yeri inceleme ekipleri

-Vatandaşlarla röp

19.07.2017 - 19.11 - Haber Kodu : 170719192

19.07.2017 - 19.39 - Haber Kodu : 170719195

19.07.2017 - 22.40 Haber Kodu : 170719217

====================================

3 - ESENYURT'TA GÜNÜBİRLİK KİRALANAN REZİDANS DAİRELERİNE OPERASYON: 21 GÖZALTI

Haber-Kamera: Soner HASIRCIOĞLU - İSTANBUL DHA

Esenyurt ilçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'ne bağlı polis ekipleri daha önce belirlenen ve günübirlik kiralandığını tespit ettikleri 15 ayrı adrese operasyon duzenledi. Yapılan operasyonda 21 şüpheli gözaltına alındı.

Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'ne bağlı polis ekipleri günübirlik kiralandığını tespit ettikleri 15 ayrı adrese operasyon duzenledi. Asayiş Büro ekiplerinin fiziki takip sonucu belirledikleri rezidanslara eş zamanlı olarak akşam saat 21: 00 sıralarında girildi. Yunus motorize polisleri de önlem amaçlı devriye gezdikleri görüldü. Polis ekiplerinin yaptığı operasyonda, aralarında yabancı uyruklu kişilerin de bulunduğu 11'i kadın 21 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden ikisi hakkında daha önceden arama kararı olduğu, diğerlerinin de fuhuş yaptığı ve fuhuşa aracılık yapma suçlarından gözaltına alındığı öğrenildi.

DAİRELERDEKİ ARAMALARDA POMPALI TÜFEK, SATIR VE DÖNER BIÇAĞI BULUNDU

Operasyon yapılan adreslerdeki aramalarda 1 pompalı tüfek, 1 satır ve 1 döner bıçağı ve çok sayıda suç unsuru ele geçirildi.  Gözaltına alınan yabancı uyruklu şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin ardından sınır dışı edilmek üzere geri gönderme merkezine gönderileceği öğrenilirken, diğerlerinin de sorguları bittikten sonra savcılığa sevk edileceği bildirildi. Baskın yapılan adreslerdeki aramalar bittikten sonra belediye ekipleri kontratsız bir şekilde kiraya veren mülk sahiplerine daire başına 11 bin lira adli para cezası keserken, daireler zabıta ekiplerince mühürlendi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

Operasyon yapılan daireler

Polis ekiplerinin aramaları

Aramalarda çıkan pompalı tüfek, satır ve döner bıçağından görüntü

Gözaltına alınan şüpheliler

Genel ve detaylar

20.07.2017 - 00.51 Haber Kodu : 170720007

======================================

4- İSTANBUL'DA UYUŞTURUCU OPERASYONU

Haber-Kamera: Hakan KAYA-Soner HASIRCIOĞLU-Ozan URAL/İSTANBUL,

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Küçükçekmece'de uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen kişilere yönelik operasyon düzenledi. Operasyona havadan polis helikopteri de destek verdi.

Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Küçükçekmece'de uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen 11 şüphelinin yakalanmasına yönelik 9 adrese eş zamanlı olarak saat 05.00 sıralarında operasyon düzenledi. Operasyona Çevikkuvvet polisleri, özel harekat timleri  ve havadan da polis helikopteri destek verdi. Operasyon kapsamında Atatürk Mahallesi, 328 sokakta bulunan 4 katlı bir apartmanın bodrum katındaki daireye giren polis ekipleri içeride aramalar yaptı. Aramalar sırasında özel timler sokak başlarında ve apartman girişinde önlem aldı. Adreste yapılan aramada 22 tane satışa hazırlanmış esrar ve 7 tane satışa hazır taş kokain ile bir ruhsatsız silah ele geçirildi. Bir kişi de gözaltına alındı.

Polis ekipleri Mehmet Akif Mahallesi, Burç Çıkması Sokakta bulunan 4 katlı bir binanın 3'üncü katında bulunan bir daireye de baskın düzenledi.

Görüntü dökümü:

------------

(MEHMET AKİF MAHALLESİ)

-Operasyona gidilmesi

Adrese girilmesi

-Sokakta alınan önlemeler

-Genel ve detaylar

(ATATÜRK MAHALLESİ)  (

---------------

Operasyon yapılan ev

Özel harekat polisinin eve girmesi

Evden çıkan uyuşturucu ve silah

Özel harekat polisinin önlemi

Polisin helikopterinin görüntüsü

Gözaltına alınan kişinin çıkarılması

Genel ve detaylar

20.07.2017 - 06.01 Haber Kodu : 170720016

20.07.2017 - 06.23 Haber Kodu : 170720018

==================================

5- ESKİ TRT ÇALIŞANI 8 KİŞİ BYLOCK'TAN TUTUKLANDI

*FETÖ/PDY'nin  haberleşme programı Bylock'u kullandıkları saptanarak  gözaltına alınan eski TRT çalışanı 9 kişiden 8'i "Silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan tutuklandı.

Haber: Ümit TÜRK İstanbul/ DHA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen eski TRT çalışanları muhabir Efnan Y.,  baş teknisyen Faysal A., mühendisler Serkan C. ve  Özgür Ş., şef teknisyen Satı D., yapım görevlileri Şule R., Uğur Y., Tuba E., ile Yunus G.'nin hakimlik sorguları tamamlandı. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği 9 kişiden 8'inin "Silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan tutuklanmasına karar verdi. Bir kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Bylock kullandıkları tespit edilen 18 eski TRT çalışanı hakkında gözaltı kararı çıkarılmış, 10'u yakalanmıştı. Biri emniyetten serbest bırakılırken diğer 9'u ise adliyeye sevk edilmişti.

==================================

6- CUMHURİYET'İN TUTUKLU YAZARLARI VE AVUKATLARI İÇİN "ADALET NÖBETİ BULUŞMASI"

Haber-Kamera: Mehmet İlkay ÖZER İstanbul DHA

Cumhuriyet Gazetesi soruşturması kapsamında tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi'nin avukatları ve yazarlarına destek olmak için Şişli Kent Kültür Merkezi'nde bir etkinlik düzenlendi. Gecede şiirler ve şarkılarla özgürlük talebi iletildi. Cumhuriyet Gazetesi'nin tutuklu bulunan üç avukatı Bülent Utku, Akın Atalay ve Mustafa Kemal Güngör'ün serbest bırakılması için İstanbul Barosu'na bağlı avukatlar 15 haftadır Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi'nde nöbet tutuyordu. 16'ıncı nöbet öncesi Şişli'de bulunan Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi'nde tutuklu bulunan üç avukat ve gazetenin dokuz yazarına destek olmak için bir gece düzenlendi. Geceye CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, oyuncu Nur Sürer, İstanbul Baro Başkanı Mehmet Durakoğlu, Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Orhan Erinç, Cumhuriyet yazarı Aydın Engin ile tutuklu bulunan yazarların yakınları katıldı.

"TÜRKİYE KENDİ YAKIN TARİHİNİN EN AĞIR DÖNEMİNİ YAŞIYOR"

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu program öncesi yaptığı açıklamada, 'Uzun bir adalet yürüyüşü yaptık. Türkiye'de en çok yoksunluğu duyulan kavram şu anda adalet. Yurttaşlarımızın yüzde 73'ü adalete inanmıyor. Bugün adaletin savunucusu olan avukatlar için, gazeteciler için insan hakları savunucuları için buradayız. Türkiye kendi yakın tarihinin en ağır dönemini yaşıyor. Umuyoruz dayanışma ve mücadele ile yeniden Türkiye'yi adaletle, demokrasiyle buluşturacağız" dedi.

"BUNLAR GAZETECİLİK YAPTILAR"

Eski siyasetçi Ercan Karakaş ise, "263 gündür gazeteciler içeride. Neyle suçlandıkları belli değil. Bunlar gazetecilik yaptılar. Yalnız Cumhuriyet değil diğer gazetecilerde içeride. Bu avukat arkadaşlarımız haftalardır Çağlayan Adliyesi'nde adalet nöbeti tutuyorlar. Bir an evvel Türkiye'de başta yargı olmak üzere her alanda adaletin sağlanması gerekir" diye konuştu.

"GAZETECİLER ZİNDANLARDA REHİN ALINMIŞ DURUMDALAR"

Programa sinema sanatçısı Nur Sürer'de katıldı. Sürer, gazetecilerin özgür bırakılmaları gerektiğine değinerek, "Neredeyse bir yıldır özgürlüklerinden yoksunlar.  Gazeteciler zindanlarda rehin alınmış durumdalar. Bir an önce özgürlüklerine kavuşmalarını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"GAZETECİLERİ EN ÇOK HAPİSTE BULUNAN ÜLKE ÜNVANINI ALDIK"

Program öncesi konuşan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto ise, "Adalet için yüründü bu ülkede. Bu önemli bir işaret. Türkiye'de bugün gazeteci arkadaşlarımızın çok değerli olanlarından bir bölümü parmaklıklar arkasında. Bu zulümün bitmesini istiyoruz. Arkadaşlarımızın serbest kalmasını istiyoruz. İlk defa Pazartesi günü hakim karşısına çıkacaklar. Umuyoruz ki yargı adil bir karar verecek. Türkiye'nin bu ayıptan kurtulması lazım. Gazetecileri en çok hapiste bulunan ülke ünvanını aldık. Bu büyük bir utançtır" dedi.

"ADALET ARAYIŞLARIMIZI SÜRDÜRMEK DURUMUNDAYIZ"

Gazeteciliğin suç olmadığını belirten Cumhuriyet Gazetesi imtiyaz sahibi Orhan Erinç,"Tutuklu arkadaşlarımızdan avukat olanlar için bir süreden beri adalet nöbeti tutuluyor. O nöbetlerin özelinde ama tutuklu 12 arkadaşımızın genelinde duruşma öncesi böyle bir toplantı yapılması uygun görüldü. Pazartesi günü davanın duruşması başlayacak. Adalet arayışlarımızı sürdürmek durumundayız. Gazeteciliğin suç olmadığını kanıtlayan çok sayıda belge, metin, uluslararası sözleşme var ama onların henüz Türkiye'ye gelmediğini görüyoruz" şeklinde konuştu.

"BİZ ADALET İSTİYORUZ"

İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu gecede yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi, "Bütün birikimlerimiz mesleğimizden bize deneyim diye yansıyan, evrensel hukukun genel kabule ulaştırdığı bütün kurallar bize bu tutukluluğa isyan etmemiz gerektiğini söylüyor. Biz adalet istiyoruz. Tuttuğumuz bütün nöbetlerin parolası hukuk, işareti demokrasi oldu. Öyle olmaya devam edecek."

ŞARKILARLA... ŞİİRLERLE...

Gecede konuşmaların ardından Suavi ve Kardeş Türküler sahne aldı. Sevilen şarkılarını seslendiren Suavi'ye salonda bulunanlar alkışlarla eşlik etti. Ardından Kardeş Türküler sahne aldı. Konserin ardından sahneye çıkan Ataol Behramoğlu şiirleriyle geceye katıldı.

Görüntü Dökümü:

---------------------

-Salondan detaylar

-Haber sırasıyla röportajlar

-Konser ve şiir dinletileri

-Genel ve detaylar

19.07.2017 - 22.39 Haber Kodu : 170719216

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni  - 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement