Dha İstanbul Bülteni - 1 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 1

1- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN İSPANYA'YA TAZİYE MESAJIHaber: Gülseli KENARLI / İstanbul DHACumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barcelona'daki terör saldırısıyla ilgili olarak, İspanya Kralı 6. Felipe'ye bir taziye mesajı gönderdi.

18.08.2017 08:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN İSPANYA'YA TAZİYE MESAJI

Haber: Gülseli KENARLI/ İstanbul DHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barcelona'daki terör saldırısıyla ilgili olarak, İspanya Kralı 6. Felipe'ye bir taziye mesajı gönderdi. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, menfur terör saldırısını kınadığı mesajında, çok sayıda masum insanın hayatını kaybetmesinden ve yaralanmasından dolayı duyduğu derin üzüntüyü belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, taziye mesajında, "Terör belasının gaddar yüzünü bir kez daha gözler önüne seren ve sadece İspanya'ya değil, tüm insanlığın ortak değerlerine yöneltilmiş olan bu saldırıları şiddetle kınıyorum" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca Türkiye'nin dost İspanya halkının acısını yürekten paylaştığını ve müttefik İspanya ile bu zor gününde tam bir dayanışma içinde olduğunu da ifade etti. Kral 6. Felipe'nin şahsında tüm İspanyol halkına taziyelerini ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, yaralılara da acil şifalar dilediği kaydedildi.

===============================

2- KUYUMCUYU SİLAHLA YARALAYIP, YAKLAŞIK 8 KİLO ALTINI ALARAK KAÇTILAR

Soyguncuların beyaz bir araçla kaçış anı bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Haber-Kamera: Ali Kerem BENGİ/ İSTANBUL DHA

Bahçelievler'de maskeli 2 soyguncu, kuyumcu imalathanesinden çıkan işyeri sahibini silahla yaradıktan sonra yanında bulunan yaklaşık 8 kilo altını alarak kaçtı. Soyguncuların kaçma anı bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla çekildi.

Olay, Siyavuşpaşa Mahallesi Mimoza Sokak üzerinde 18.30 sıralarında meydana geldi. İddialara göre Kuyumcu Bahri Özcan (43) imalathaneden yanında 8 kilo altın bulunan çanta ile diğer işyerine gitmek için dışarı çıktı. Bu sırada sokak üzerinde otomobille beklemekte olan iki soyguncu Özcan'ın yanına yaklaşarak silahla yaraladı. Özcan'ın yanındaki içinde 8 kilo altın bulunan çantayı alan soyguncular olay yerine geldikleri otomobille kayıplara karıştı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Kol ve bacağından yaralanan ve olay yerinde ilk müdahaleyi vatandaşların yaptığı Özcan sağlık ekibi tarafından Bahçelievler Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis sokak giriş ve çıkıslarını kapatılırken olay yerinde delil toplama çalışması yaptı.

KAÇIŞLARINI VATANDAŞ CEP TELEFONUYLA ÇEKTİ

Öte yandan soyguncuların kaçma anı bir vatandaş, tarafından cep telefonu ile kaydetti. Görüntülerde beyaz bir otomobilin sokaktan hızla geçmesi görülüyor.  Olayın yaşadığı sokakta oturan bir mahalle sakini 'İki el silah sesi duydum.oraya gittiğimde ise yerde yattığını gördüm. Bacağından ve karın boşluğunda kurşun izleri gördüm.Kurşun izleri iki taneydi.Sonra olay yerine ambulas geldi.' diye konuştu

Polis kaçan soyguncuları yakalamak için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü

----------------------

(Cep Telefon Görüntüsü)

-Beyaz bir otomobile hızla kaçması

(Aktuel Görüntü)

-Olay yaşandığı İmalathane önü

-Polis ekipleri

-Olay yeri inceleme ekiplerin çalışması

-Polis sokak üzerine şerit çekmesi

-Kapatılan sokaktan detaylar

-Mahalle sakiniyle ile röp.

-Genel ve Detaylar

17.08.2017 - 21.25 - Haber Kodu : 170817243

============================

3- İSTANBUL'DA ŞAFAK VAKTİ UYUŞTURUCU OPERASYONU

Haber-Kamera: Hakan KAYA-Ozan URAL-Soner HASIRCIOĞLU/İSTANBUL,

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, birçok ilçede, uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen kişilere yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda gözaltına alınan şüphelilerin olduğu öğrenildi.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, saat 05: 00 sıralarında; Şişli, Güngören, Bağcılar ve Esenler'de uyuşturucu madde ticareti yaptığı belirlenen 11 şüpheliyi yakalamak için 12 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyona özel harekat timleri ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de destek verdi.

Operasyon kapsamında Terazidere Mahallesi Esenler Caddesi üzerinde bulunan bir restorana giren ekipler, içeriden bir kişiyi gözaltına aldıktan sonra şüphelinin Esenler, Namık Kemal Mahallesi 5. Sokak'ta bulunan evine operasyon gerçekleştirdi. 3 katlı binanın 3'üncü katındaki bir daireye giren polis ekipleri dairede aramalar yaptı.

Polis ekipleri, Mimarsinan Mahallesi, 94. Sokak'ta bulunan 4 katlı bir binaya da operasyon düzenlendi. Operasyonlarda bir miktar uyuşturucu madde ele geçirilirken, gözaltına alınan şüphelilerin olduğu öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

------------------------------

Operasyona gidilmesi

Şüphelinin bir restorandan alınması

Evine götürülmesi

Adrese özel harekat polisleriyle girilmesi

Sokakta alınan güvenlik önlemleri

Genel ve detaylar

----------------------------

Operasyon yapılan adres

Özel harekat polisinin içeri girmesi

Binaya çilingirin gelmesi

Özel harekat polisinin önlemi

Genel ve detaylar

18.08.2017 - 06.49 Haber Kodu : 170818008

=================================

(ÖZEL)

4- 15 YILDIR "ADALET-SİZ KALDIK" İSYANI

Tam 15 yıl önce bugün, aynı futbol takımının 14 yaşındaki 3 çocuk futbolcusunun, elektrik kablolarının geçtiği su birikintisinde, onları kurtarmaya çalışan bir başka çocuk futbolcunun babasıyla birlikte akıma kapılarak hayatını kaybettiği trajik olayda yargı süreci hala noktalanmadı.

Ölümlerinin 15. yılında çocuklarını, yan yana gömüldükleri mezarlarında ziyaret eden anneleri, babaları aradan geçen uzun zamana rağmen yargının kesin kararını vermemiş olmasına tepki gösteriyor, aynı şeyi söylüyor; " Adalet istiyoruz"

İhsan YALÇIN, İstanbul DHA

Kağıthane'de 3 çocuk ve onları kurtarmak isteyen bir baba, 2002 yılının 17 Ağustos günü,  su birikintisinde elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. Aradan tam 15 yıl geçti ama yargı süreci noktalanmadı. Hayatını kaybeden çocukların aileleri aradan geçen bu kadar süreye rağmen ortada kesin bir karar olmamasına isyan ediyor, yargı sürecinin noktalanmasını istiyor.

15 YIL ÖNCE BUGÜN. YİNE YAĞMURLU BİR GÜNDÜ. 3 ÇOCUK FUTBOLCU YAN YANA TOPRAĞA VERİLDİ.

Kağıthane'de bir spor tesisinde 17 Ağustos 2002 tarihinde düzenlenen futbol turnuvasında, yağmur nedeniyle maçın son 10 dakikası oynanamadı. Bunun üzerine her iki takım futbolcuları sahadan çıkıp servis araçlarına yöneldi. Bu sırada Caner Batıgün (14), Orçun Türkyılmaz(14) ve Ufuk Değirmi (14) adlı takım arkadaşları tesis içinde oluşan su birikintisinden geçtiği sırada, açıktaki elektrik kablolarının sızan akıma  kapılarak yaşamını yitirdi. Maçı seyretmek için sahaya gelen bir başka çocuk futbolcunun babası Mustafa Eryılmaz da birbirlerine sarılan çocuklara yardım etmek için yanlarına gitti ama o da akıma kapılarak hayatını kaybetti.

Caner, Orçun, Ufuk ile Mustafa Eryılmaz Hasdal Mezarlığı'nda yan yana toprağa verildi.

DAVA DOSYASI YARGITAY'DA

Olayla ilgili dava açıldı. İlk duruşma Şişli 6. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Dava dosyası buradan, olayda "birden fazla ölüm" olması sebebiyle görevsizlik kararı verilerek İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi davayı farklı tarihlerde 3 kez karara bağladı. BEDAŞ, Hisar Elektrik ve Günyamaç Spor Kulübü yetkililerinın sanık olarak yargılandığı davalarda verilen cezaları az bulan aileler,  her defasında kararlara avukatları aracılığıyla itiraz etti.. Dosya yine son söz için Yargıtayın önündeAncak aradan geçen 15 yıla rağmen kesin kararın açıklanmamış olması ailelerin yüreğini yakıyor. Adalet arayışlarının uzunluğundan şikayet ediyorlar.

AİLELER 15 YIL SONRA ÇOCUKLARININ YANYANA GÖMÜLDÜKLERİ MEZARLARINDA

Ailelerin tam 15 yıldır acıları dinmedi. Bugün de 3 çocuk futbolcu ile onları kurtarmak isteyen Mustafa Eryılmaz'ın ölüm yıldömüydü... Caner'in annesi Sevgi, babası Erdal Batıgün ile Orçun'un annesi Nurten ve Babası Kaşif Türkyılmaz çocuklarının mezarlarının başında geldi, dualar okudu.

"SUÇLULARIN CEZALANDIRILMASINI İSTİYORUZ"

Suçluların biran evvel cezalandırılmasını isteyen Baba Erdal Batıgün, "Bugün kaybettiğimizin çocuklarımızın 15. yıldönümü. Acımız halen aynı. Bizim sıkıntımız 15 yıldır bu dava sonuçlanmadı. Zaman aşımına kısa bir süre kalmasına rağmen dosyamız Yargıtay'da. Yargıtay'dan da ne zaman geleceği belli değil. Biz 15 yıldır adliyelere gidip gelmekten bıktık. Davaya bakan onlarca da hakim değişti. Mahkemenin biran evvel sonuçlanmasını, suçluların da tümünün cezalandırılmasını istiyoruz. Bilirkişi raporlarında suçlunun kimler olduğu belli" dedi.

"BENİM OĞLUMUN HAYALLERİNİ ALDILAR"

Orçun Türkyılmaz'ın annesi Nurten Türkyılmaz ise, "Çok büyük acılar yaşadım. Benim oğlumun hayallerini aldılar. Ne adalet var, ne kanun. 15 yıldır acı çekiyoruz. Benim ağlamadığım gün yok. Ben adalet istiyorum. Benim çocuğumun suçu neydi? Avukatımızda her delil var" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Muhabir anonsu

-Caner'in futbol maçında giydiği forma ve okul üniforması

-Ailelerin mezar başında dua okuması

-Ailelerden detay

-Sırasıyla röp.

-Caner ile Orçun'un fotoğrafları

-Genel ve detaylar

2002 yılı gazete kupürleri

17.08.2017 - 16.21 - Haber Kodu : 170817169

==========================

5- UYUŞTURUCU PARASI VERMEYEN ANNEANNESİNİ ÖLDÜRDÜ

Haber-Kamera: Çağatay KENARLI, İstanbul DHA

Esenyurt'ta uyuşturucu bağımlısı olduğu iddia edilen torun, anneannesini bıçakladı. Ağır yaralanan anneanne kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Yaralı kadın ambulansla hastaneye götürülürken, eşine torunu tarafından bıçaklandığını söylediği öğrenildi.

Olay, Sultaniye Mahallesi 782 Sokak'ta dün akşam 19.00 saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, evine gelen Bahattin Görmez, 70 yaşındaki eşi Sevim Görmez'i göğsünden bıçakla yaralanmış halde buldu. Bahattin Görmez durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen ambulansla ağır yaralı kadın Esenyurt Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

DEDE, POLİSE KARISINI TORUNUNUN BIÇAKLADIĞINI SÖYLEDİ

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olayla ilgili yaptığı çalışmalarda yaşlı kadının kocası Bahattin Görmez'in bilgisine başvurdu. Görmez polis ekiplerine verdiği ifadesinde eşini yaralı halde bulduğunu ve ambulansla hastaneye götürülürken kendisine torunu Yıkılmaz Güney (22) tarafından bıçaklandığını söylediğini belirtti.

UYUŞTURUCU PARASI VERMEDİĞİ İÇİN ÖLDÜRMÜŞ

Yıkılmaz Güney'i yakalamak üzere polis ekipleri çalışma başlattı. Güney, Sultangazi Yunus Emre Mahallesi'nde bugün yakalanarak gözaltına alınarak Gayrettepe'de bulunan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğine getirildi. 'Uyuşturucu madde kullanmak' ve 'Cinsel istismar' suçlarından kaydı bulunan Yıkılmaz Güney'in emniyetteki ilk ifadesinde, uyuşturucu madde almak için para istediği anneannesinden olumsuz yanıt almasına sinirlenerek bıçakladığını itiraf ettiği öğrenildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Güney, Bakırköy adliyesime sevk edildi.

Görüntü Dökümü:

-----------------

-Güney'in adliyeye sevk edilmesi

17.08.2017 - 17.24 - Haber Kodu : 170817191

17.08.2017 - 17.38 - Haber Kodu : 170817195

==============================

6- EBABİL KUŞU BAĞCILAR'DA BİR EVE KONUK OLDU

Haber-Kamera: Mehmet İlkay ÖZER İstanbul DHA

Bağcılar'da bir evin balkonuna Ebabil kuşu bulundu. Çırpınan kuşu gören Yusuf isimli çocuk içeriye alarak sahip çıktı.

Eskişehir'de oturan Yusuf Eydemir, ablasının İstanbul'da üniversite kazanması üzerine geçtiğimiz gün ailesi ile birlikte Göztepe Mahallesi'nde oturan akrabalarının yanına geldi. Akşam saatlerinde içeride oyun oynayan çocuk dışarıdan gelen sesler üzerine balkona çıktı. Burada çırpınan bir kuş olduğunu fark eden çocuk aile bireylerine haber verdi. Balkonda çırpınan Ebabil kuşunu gören aile bireyleri bir süre şaşkınlık yaşadı. Neredeyse tüm ömrünü uçarak geçirdiği için havada sıklıkla görülse de yerde çok nadir görülebilen Ebabil kuşunu içeri alan Eydemir ailesi, kuşa şekerli su verdi.

Kuşu bulan Yusuf Eydemir ise şöyle konuştu, "Balkonda poşet sallanıyor sandım. Kuş balkonda çırpınıyormuş. Kırlangıç sandım. Araştırdım, Ebabil kuşuymuş. İçeri alıp, besledik."

Ebabil'in nasıl besleneceğini bilmeyen aile bireyleri yarın Ebabil kuşunu bakımı için İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi'ne teslim edecek.

Görüntü Dökümü:

--------------------

-Kuşu bulan çocuk ile röportaj

-Kuşa su verilmesi

-Kuştan görüntü

-Genel detay görüntü

17.08.2017 - 23.24 - Haber Kodu : 170817252

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Apple, iPhone 16 ile tasarım değişikliklerine gidiyor
    01:09 Apple, iPhone 16 ile tasarım değişikliklerine gidiyor

    Apple'ın iPhone 16 modelinde dikey kamera kurulumuna geri dönüş yapacağı ve SIM kart tepsisi yerine Eylem düğmesi kullanabileceği belirtildi. Yeni sızıntılar, iPhone 16 serisinin tasarımında yapılan değişiklikleri ortaya koydu. Ayrıca çerçevelerin incelmesi, telefonun darbelere karşı daha hassas olabileceğini gösteriyor.

  • Türkiye'de En Popüler Dijital Akış Platformları
    01:09 Türkiye'de En Popüler Dijital Akış Platformları

    Son yıllarda DVD'ler, yerini dijital akış platformlarına bırakmış durumda. Türkiye'de hızla yaygınlaşan dijital akış platformları arasında en popüler olanı yüzde 38 pazar payıyla BluTV oldu. İkinci sırada yüzde 27 pazar payıyla Netflix yer alırken, Amazon Prime Video yüzde 19 pazar payıyla üçüncü sırada yer aldı. Disney+ ve MUBI ise daha küçük pazar paylarıyla listeye dahil oldu.

  • Türkiye, Günlük Elektrik Üretiminin Yüzde 78,5'ini Yenilenebilir Enerjiden Karşılıyor
    01:09 Türkiye, Günlük Elektrik Üretiminin Yüzde 78,5'ini Yenilenebilir Enerjiden Karşılıyor

    Türkiye, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'ın açıklamalarına göre 12 Nisan tarihinde günlük elektrik üretiminin yüzde 78,5'i yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılandı. Yenilenebilir enerji kaynaklarının Türkiye'nin cari açığı azaltma, enerji arz güvenliği sağlama ve karbon nötr hedeflerine ulaşma konularında kritik bir rol oynadığı vurgulandı. Ayrıca, 2024 yılında lisanssız yenilenebilir yatırımlar için 7 bin 500 megavatlık ek kapasite ilan edildi ve 2035 yılına kadar güneş ve rüzgar santrallerinin devreye alınarak yenilenebilir enerjinin üretim içindeki payının yüzde 55'e yükseltilmesi hedeflendi.

  • Erdal Beşikçioğlu, Belediye Başkanı olarak ilk nikahı kıydı
    01:09 Erdal Beşikçioğlu, Belediye Başkanı olarak ilk nikahı kıydı

    Ankara'nın Etimesgut ilçesinden aday olan ve 31 Mart seçimlerinde belediye başkanı seçilen oyuncu Erdal Beşikçioğlu, başkan olarak ilk nikahını kıydı. Belediyenin hesabından yapılan paylaşımda, Beşikçioğlu'nun Berkay Dinçsoy ve Mine Kaya çiftinin nikahını kıyarak, çiftimize ömür boyu mutluluklar dilediği ifade edildi. Paylaşımda ayrıca çiftin ve ailesinin Erdal Beşikçioğlu ile fotoğrafları da yer aldı.

  • İBB Başkanı İmamoğlu'nun resminin asılmasını isteyen CHP Meclis üyesine Başkan Cin'den cevap
    01:06 İBB Başkanı İmamoğlu'nun resminin asılmasını isteyen CHP Meclis üyesine Başkan Cin'den cevap

    Pendik Belediye Meclisi'nde CHP meclis üyesi İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun belediyeye resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Belediye Başkanı Cin ise, 'Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de Ekrem Bey'in resmini asacağım' dedi.

  • Türk ve İngiliz Girişimciler Londra'da Buluştu
    01:03 Türk ve İngiliz Girişimciler Londra'da Buluştu

    Londra Oyun Festivali kapsamında Türk ve İngiliz girişimciler, Türkiye'nin Londra Büyükelçiliğinde düzenlenen bir resepsiyonda bir araya geldi. Büyükelçi Osman Koray Ertaş'ın ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe, festival başkanı Michael French, Women in Games Türkiye Kurucusu Simay Dinç ve önemli oyun firmalarının temsilcileri katıldı. Büyükelçi Ertaş, Türk oyun sektörünün önemli başarılara imza attığını belirterek, Türkiye'nin küresel oyun sektörüne destekler sağladığını vurguladı. İki ülke arasındaki işbirliklerinin artırılması hedefiyle çalışmaların devam edeceğini ifade etti.

  • Ardahan'da Ata Eziyet Edenlere Para Cezası
    01:00 Ardahan'da Ata Eziyet Edenlere Para Cezası

    Ardahan'ın Göle ilçesinde, ata taşıyabileceğinden fazla yük yükleyerek eziyet eden 2 kişiye 14 bin 432 lira para cezası uygulandı. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler üzerine harekete geçen yetkililer, şüphelileri tespit ederek cezai işlem uyguladı.

  • Avrupa 2.'si boksör memleketi Niğde'de coşkuyla karşılandı
    00:56 Avrupa 2.'si boksör memleketi Niğde'de coşkuyla karşılandı

    Hırvatistan'da gerçekleşen Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda Avrupa 2.'si olan milli sporcu Emine Kılınç, memleketi Niğde'ye döndü. Kılınç, çeyrek finalde Bulgar rakibini, yarı finalde ise Sırbistanlı rakibini yenerek finalde İngiliz rakibiyle mücadele etti. Avrupa ikincisi olan Kılınç, Niğde'de coşkuyla karşılandı. Hedefinin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu söyleyen Kılınç, daha iyi çalışarak gelecek şampiyonalara hazırlanacaklarını belirtti.

  • Ordu'da 3 Katlı Binada Yangın: 5 Kişi Dumandan Etkilendi
    00:49 Ordu'da 3 Katlı Binada Yangın: 5 Kişi Dumandan Etkilendi

    Ordu'nun Altınordu ilçesinde, 3 katlı bir binanın zemin katında çıkan yangın sonucunda 13 kişi tahliye edildi. Yangından etkilenen 5 kişi hastaneye kaldırıldı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı ve polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Aliağa Belediye Meclisi 2024-2029 dönemi için toplandı
    00:42 Aliağa Belediye Meclisi 2024-2029 dönemi için toplandı

    Aliağa Belediye Meclisi, 2024-2029 dönemi için ilk toplantısını gerçekleştirdi. Meclis başkan vekilleri, katip üyeler, encümen üyeleri ve komisyon üyelerinin seçimi yapıldı.


Advertisement