Dha İstanbul Bülteni - 1 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 1

BEYLİKDÜZÜ'NDE DEAŞ OPERASYONU: 2 GÖZALTIHaber: Çağatay KENARLI, İstanbul DHATerör örgütü DEAŞ'lı 2 kişinin İstanbul'da sansasyonel bir eylem yapacaklarını bilgisine ulaşan İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı.

20.08.2017 08:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BEYLİKDÜZÜ'NDE DEAŞ OPERASYONU: 2 GÖZALTI

Haber: Çağatay KENARLI, İstanbul DHA

Terör örgütü DEAŞ'lı 2 kişinin İstanbul'da sansasyonel bir eylem yapacaklarını bilgisine ulaşan İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Şüphelilerin, Beylikdüzü'nde bir ev kiraladıklarını tespit eden polis ekipleri geçtiğimiz perşembe günü operasyon düzenledi.

EYLEM HAZIRLIĞINDAKİ KİŞİLER

Ekipler, yaptıkları operasyonda eylem hazırlığında olduğu değerlendirilen yabancı uyruklu 2 kişiyi gözaltına aldı. Polis evde 1 pompalı tüfek, 2 tabanca ve çok sayda mermi ile çok sayıda örgütsel doküman ele geçirdi. Gözaltına alınan yabancı uyruklu 2 kişi Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

ŞÜPHELİLER SUİKAST VE SABOTAJ EĞİTİMLİLER

Polis ekipleri şüphelilerinin terör örgütünün Rakka'da bulunan üst düzey yöneticilerinden eylem talimatıyla yurda giriş yaptığını, suikast ve sabotaj eğitimli kişiler olduğunu ileri sürdü. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

=====================

YANAN İŞ YERİNDE ÖLEN KİŞİNİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Haber: Enver Alas, İstanbul/ DHA

Zeytinburnu'nda bir işyerinde çıkan yangında ölen kişinin Suriyeli Ahmet Al Kasmo (36) olduğu belirlendi. Yaralanan 10 kişinin arasında Suriyelilerin de bulunduğu öğrenildi. Yaralıların tedavisi devam ediyor.

=====================

ESENLER'DE SALDIRIYA UĞRAYAN KADINA KADINLARDAN DESTEK EYLEMİ

Esenler'de tacize uğrayıp darp edildiği belirtilen 31 yaşındaki kuaför P.Ö.'ye destek olmak için bir araya gelen kadınlar saldırının yaşandığı yerde eylem yaptı.

Saldırıya uğrayan P.Ö'nün ablası Derya Ö. de eyleme katılanlar arasındaydı.

Derya Ö., "Biz artık sokaklarda rahat yürüyemiyoruz. Kimsenin kimseye müdahale etmediği, herkesin rahatça sokakta yürüyebildiği huzur içinde bir ülke istiyoruz" dedi.

Haber-Kamera: Enver ALAS - İstanbul,DHA

Esenler İnönü Caddesi'nde 9 Ağustos tarihinde ablasının evine yürüyerek giden bir çocuk annesi 31 yaşındaki kuaför P.Ö., iddiaya göre onlarca kişinin ortasında, uyuşturucu başta olmak üzere birçok suçtan sabıkası bulunan Ferhat T.'nin tacizine uğradı. Olay üzerine genç kadın, tacizciye tepki gösterdi. İkili arasında yaşanan boğuşmanın ardından saldırgan, genç kadını darp edip olay yerinden kaçtı.

SALDIRGAN TUTUKLANDI

Kafası kaldırım taşına çarpan ve kanlar içerisinde kalan P.Ö., ambulansın çağrılmasıyla hastaneye kaldırıldı. Şikayet üzerine saldırgan Ferhat T. gözaltına alınarak adli kontrol ile serbest bırakıldı. Savcılığın itirazının ardından şüpheli önceki gün tekrar yakalanarak tutuklandı ve Metris Cezaevi'ne gönderildi.

BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI

Olayın meydana geldiği yere yakın noktada bugün 'Kıyafetime Karışma Hareketi' adı altında bir araya gelen  kadınlar, eylem yaptı. Eyleme, şehir dışında bulunan P.Ö katılmazken, ablası Derya Ö. destek verdi. 'Kıyafetime Karışma' yazılı pankart açan grup, basın açıklaması yaptı.

"ÖZGÜRLÜĞÜMÜZDEN VAZGEÇMİYORUZ"

Grup adına konuşan Çağıl Övençoğlu, "Geçtiğimiz hafta kadın arkadaşımız burada önce tacize ardından kıyafeti bahane edilerek saldırıya uğradı. Bu saldırı ve kıyafet bahanesiyle yapılan hiçbir saldırı münferit değildir. Bu saldırılar tüm kadınlara yapılmaktadır. Kadınlara karışma hakkını kendinde görenler bu cesareti cezasızlıktan ve çağdışı siyasetten almaktadır. Şortlarımızla eteklerimizle kadınların mücadelesinin ne kadar güçlü olduğunu göstermek için kadınlar bir arada olmalıdır" dedi.

"KARDEŞİMİ KANLAR İÇERİSİNDE GÖRDÜM"

Eyleme katılan P.Ö.'ün ablası Derya Ö. ise olaydan kardeşinin psikolojisinin bozulduğunu söyleyerek yaşananlara tepki gösterdi. Derya Ö., "Olay günü kardeşim bana gelecekti. Evlerimiz bir birine yakın. Kardeşimi beklerken biri beni arayıp kardeşimin yaralı olduğu söyledi. Hastaneye götürülmüş, ilk tedavinin ardından ifade vermek için karakola getirilmişti. Ben de karakola gittiğimde kardeşimi gördüm. Her tarafı kanlar içerisindeydi. Kollarında ve bacaklarında morarmalar vardı. Kardeşim yolda yürürken bir kişi önce elle taciz etmiş. Kardeşim de tepki göstermiş. Bir boğuşma yaşanmış. Kardeşim onun yüzünü çizmiş. O da kardeşimi yere yatırarak kafasını öldüresiye kaldırıma vurmuş" diye konuştu.

"HUZUR İÇİNDE BİR ÜLKE İSTİYORUZ"

Daha sonra polise giderek saldırganı teşhis ettiklerin belirten  Derya Ö., saldırganın yakalanıp tutuklandığı bilgisini aldıklarını kaydetti. Olayın ardından psikolojisi bozulan kardeşini memlekete gönderdiklerini aktaran Derya Ö., "Biz artık sokaklarda rahat yürüyemiyoruz. Doğru düzgün bir yaşam istiyoruz. Kimsenin kimseye müdahale etmediği, karışmadığı rahatça sokakta yürüyebildiği huzur içinde bir ülke istiyoruz" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Eylem yapan kadınlar

-Açılan pankart

-Döviz taşıyanlar

-Basın açıklamasının yapılması

-P. Ö'nün ablası Derya Ö'nün açıklamaları

-Genel ve detaylar

19.08.2017 - 17.12-  Haber Kodu : 170819123

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement