Dha İstanbul Bülteni - 2 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 2

1- BEYOĞLU'NDA 6 KATLI BİNADA YANGIN (1)Haber-Kamera: Zeki GÜNAL - İSTANBUL DHABeyoğlu Asmalı Mescit Mahallesi'nde bulunan 6 katlı bir binanın en üst katında yangın çıktı.

13.10.2017 12:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1- BEYOĞLU'NDA 6 KATLI BİNADA YANGIN (1)

Haber-Kamera: Zeki GÜNAL - İSTANBUL DHA

Beyoğlu Asmalı Mescit Mahallesi'nde bulunan 6 katlı bir binanın en üst katında  yangın çıktı. Çatı katını saran alevlere itfaiye ekipleri müdahale ediyor.

Görüntü Dökümü:

-----------------

-Alev alev yanan çatı katı

-İtfaiyenin müdahalesi

DHA FEED

=======================

2- BAŞSAVCILIKTAN TUTUKLANAN KONSOLOSLUK ÇALIŞANI HAKKINDA AÇIKLAMA

" 30 Eylül, 2 Ekim, 3 Ekim tarihlerinde avukatları Selman Alibaş ve Halit Akalp ile görüşme imkanı sağlandı"

haber: Özden ATİK/ İstanbul, DHA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, "FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan gözaltına alınan ve tutuklanarak cezaevine gönderilen ABD İstanbul Başkonsolosluğu çalışanı Metin Topuz'un avukatı ve ailesi ile görüştürülmediği iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yapılan açıklamada, 17/25 Aralık yargısal darbe girişimini gerçekleştiren şüpheliler ve irtibatlarının tespitine yönelik soruşturma kapsamında şüpheli Metin Topuz hakkında delillerin toplanması ve yakalanabilmesi amacıyla 25 Eylül'de yakalama, gözaltına alma, arama ve el koyma kararı verildiği, şüphelinin aynı gün gece saatlerinde Kadıköy'deki evinde yakalandığı belirtildi. Açıklamada, evinde yapılan aramada şüpheliye ait 3 cep telefonu, 1 adet sim kart, 3 flashbellek, 1 harici disk, 1 fotoğraf makinesi, 1 CD, 1 DVD, 1 tablet bilgisayara el konulduğu ve incelemelerin halen sürdüğü ifade edildi.

"GÖRÜŞME HAKKI 5 GÜN SÜREYLE KISITLANMIŞTIR"

Şüpheli Metin Topuz hakkında 25 Eylül'de verilen 7 günlük gözaltı süresi aynı gün eşine tebliğ edildiği ifade edilen açıklamada, "668 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin 3/1-m maddesi gereği FETÖ/ PDY Silahlı Terör Örgütü'ne üye olmak suçundan dolayı verilen gözaltı kararı uyarınca şüphelinin avukatlarıyla görüşme hakkı 5 gün süreyle kısıtlanmıştır. 7 günlük gözaltı süresinin dolması ve soruşturma işlemlerinin devam etmesi nedeniyle şüpheli hakkında 2 Ekim'de 3 gün ek gözaltı süresi daha verilmiş olup bu karar da avukatı Selman Alibaş'a aynı gün tebliğ edilmiştir" denildi.

4 EKİM'DE TUTUKLANDI

Açıklamada, gözaltı sürecinde şüpheli Metin Topuz'un 30 Eylül, 2 Ekim, 3 Ekim tarihlerinde avukatları Selman Alibaş ve Halit Akalp ile görüşme imkanı sağlandığı da vurgulandı. 3 Ekim'de şüphelinin avukatları eşliğinde başlayan ifade işleminin aynı gün saat 23.50'de bittiği, 4 Ekim'de ise emniyetten savcılığa sevk edilen şüpheli Metin Topuz'un, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini Ortadan kaldırmaya teşebbüs etme, Devletin gizli kalması gereken bir kısım siyasi veya askeri bilgilerini temin etmek, FETÖ/ PDY Silahlı Terör Örgütü'ne üye olmak" suçlarından tutuklanması talebiyle sevk edildiği, Nöbetçi İstanbul 11. Sulh Ceza Hakimliği'nce avukatlarının katılmıyla yapılan sorgusu sonrasında tutuklandığı anlatıldı. Şüpheli Metin Topuz'un tutuklanmasıyla birlikte önce Metris Kapalı İnfaz Kurumu'na, sonra Silivri Kapalı İnfaz Kurumuna sevk edildiği belirtildi.

GÖRÜŞME BUGÜN YAPILACAK

Açıklamada, "Tüm terör suçlarında olduğu gibi şüpheli Metin Topuz'un da cezaevinde bulunduğu süre içerisinde 667 sayılı KHK'nın 6. maddesi uyarınca aile efradı ve avukatları haricinde diğer kişilerle görüşme hakkı kısıtlanmış, ancak haftada bir olan avukatı ve ailesiyle görüşme hakkı tanınmıştır. Gerek aile fertleri, gerekse avukatları tarafından herhangi bir görüşme isteğinin gerçekleşmemesi üzerine cumhuriyet başsavclığımızın talimatı ile 11 Ekim tarihinde eşi, avukatı Selman Alibaş, Silivri Cezaevi idaresi tarafından aranarak gerekli bilgilendirme yapılmış olup avukat Selman Alibaş tarafından şüphelinin ziyaretinin 13 Ekim, cuma günü (bugün) yapılacağı cevabı alınmıştır" denildi.

======================================

3- 15 İLDE FETÖ OPERASYONU: 115 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

Haber: Sinan BİLGİLİ - İSTANBUL DHA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce FETÖ/ PDY'ye yönelik İstanbul merkezli 15 ilde 124 adreste 115 şüphelinin yakalanmasına yönelik operasyon başlatıldı.

Hakkında gözaltı kararı bulunan kişilere yöneltilen suçmalar şöyle:

FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak ve yönetmek, 6415 sayılı terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet, 213 sayılı vergi usul kanununa muhalefet, resmi belgede sahtecilik, dini duyguları kullanarak dolandırıcılık, suçtan kaynaklanan mal varlıgı gelirlerini aklama ve 2860 sayılı yardım toplama kanununa muhalefet

================================

4- TOPKAPI SARAYI'NIN HAVADAN GÖRÜNTÜLERİ

Görüntü Dökümü:

-------------

-Havadan görüntülerle Topkapı sarayı ve çevresi

13.10.2017 - 10.39 Haber Kodu : 171013031

13.10.2017 - 10.45 Haber Kodu : 171013035_

========================

5- SEDAT PEKER'E ZORLA GETİRİLME KARARI

Haber-Kamera:  Yüksel KOÇ/İSTANBUL,

Kişisel internet sitesi üzerinden yazdığı yazıda, "Bu suça ortak olmayacağız" bildirisini imzalayan akademisyenleri tehdit ettiği gerekçesiyle, "Tehdit" ve "Suç işlemeye tahrik" suçlarından 11 yıl hapis cezası istemi ile tutuksuz yargılanan Sedat Peker, davanın bugün görülen üçüncü duruşmasına da katılmayınca hakkında, "Günsüz olarak zorla getirilme" kararı verildi.

İstanbul Anadolu 20. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya, tutuksuz yargılanan sanık Sedat Peker duruşmaya gelmedi. Peker'i avukatlar Kübra Oktay ve Turgay Özdoğan temsil etti. Kuvvet Lordoğlu, Yücel Demirer, Derya Keskin Demirer, Özgür Müftüoğlu, Gencey Gürsoy'un da aralarında bulunduğu bir kısım müşteki ile avukatları da duruşmada hazır bulundu.

Hakim İmran Arık Özcan, Abdurrahman Ayyıldız isimli bir kişinin celse arasında dava dosyasına bir dilekçe sunduğunu, dilekçe ekinde sanığın toplumu kin, nefret ve toplumsal barışı bozucu, tehdit içerikli söylemlerde bulunduğuna dair DVD sunduğunu, sanık hakkında bu yönde işlem yapılmasını talep ettiğini kaydetti.

AKEDEMİSYENLER ŞİKAYETÇİ OLDUKLARINI SÖYLEDİLER

Söz alan müştekiler Aynur Özuğurlu, Kuvvet Lordoğlu, Mehmet Cengiz Erçin, kamuoyunda barış bildirisi olarak bilinen bildiriyi bir çok akademisyen gibi kendisinin de imzaladıklarını belirterek, sanıktan şikayetçi olduklarını söylediler.

AVUKATLAR ZORLA GETİRİLMESİNİ İSTEDİ

Sanığın bu dosyaya sağlık raporu ibraz ederek katılmadığını söyleyen bir kısım müştekinin avukatı Oya Meriç Eyüboğlu, "Sanıklar müdafileri, müvekkillerine yönelik olarak sağlık raporu ibraz etmiş iseler de bu raporun nereden alındığı belli değildir. Düzenlenen raporda herhangi bir sağlık kuruluşunun ismine yer verilmemiştir. Biz mazerete gerekçe olarak sunulan raporun usulüne uygun düzenlenmediği kanaatindeyiz. Sedat Peker'in dün medyaya düşen haberlere göre Çağlayan adliyesine ifade vermeye 20 kişiyle giderek orada hazır bulunmuştur. Haber küpürlerini de dosyaya sunuyoruz. Medyaya yansıyan haberlere rağmen sanık bu duruşmada hazır olmamıştır. Yargılamanın başından itibaren çeşitli sebeplere dayalı mazeret bildirimlerinde bulunmuştur. Bu durum sanığın rızaen duruşmaya katılmadığını göstermektedir. Bu sefer sunduğu mazeret de geçerli değildir. Gerekse raporun geçerli olmaması, gerekse de önceki celselere katılmaması nedeniyle sanık hakkında yakalama talep ediyoruz" dedi.

Endişelerinin sanık Peker'in celse arası gelip ifade vermesi olduğunu söyleyen Avukat Meriçoğlu, "Mahkemeniz celse arası karar verirse mutlaka duruşmadan haberdar olmak istiyoruz. Endişemiz celse arası gelip ifade vermesi, gelmemesini buna yoruyoruz. Sanık hakkında yakalama kararı çıkarılırsa veya başka bir sebepten ötürü beyanları celse arası tespit edilecek olur ise, biz de duruşmaya katılmak istiyoruz" dedi.

Sedat Peker'in Avukatı Turgay Özdoğan söz alarak, "Müvekkilimin duruşmalardan kaçtığına yönelik iddialar asılsızdır.Daha önce ameliyat geçirmiştir. Buna bağlı olarak şikayetlerinin nüksetmesi üzerine yeniden muayene olmuştur. Hakkında rapor düzenlenmiştir. Bu raporda hekimin sicil numarası ve imzası mevcuttur ve geçerli bir rapordur. Bu rapora dayanılarak müvekkilimin mazeretli sayılmasını talep ediyorum" dedi.

Müştekilerin bir kısmı hakkında terör propagandası yapmak suçundan davalar açıldığını söyleyen Avukat Özdoğan, "Mahkemenizce resen araştırma yetkisi gereğince ilgili  dosyaların celbini talep ediyoruz. Biz araştırmanın sadece mahkeme dosyalarından, yani açılmış dava dosyalarına yönelik olarak yapılması ile yetinilmeyerek müştekiler halihazırda devam eden soruşturma dosyasının olup olmadığının da tespiti için araştırma yapılmasını talep ediyoruz. Tüm bu belgeler toplandıktan sonra müvekkili önümüzdeki celse hazır edeceğiz ve gerekli açıklamalarda bulunacağız" dedi. Mahkeme Avukat Özdoğan'ın bu talebini, dosyaya katkı sunmayacağı gerekçesi ile reddetti.

ZORLA GETİRİLMESİNE KARAR VERİLDİ

Abdurrahman Ayyıldız'ın sunduğu dilekçeyi gereğinin yapılması için İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na göndermeye karar veren mahkeme, usulüne uygun davetiyeye rağmen duruşmaya katılmayan sanık Sedat Peker'in günsüz olarak zorla getirilmesine karar verdi. Mahkeme, rapora göre Peker'in üç günlük istirahat süresi bulunduğunu dikkate alarak, bu 3 günün bitiş tarihi olan 16. Ekim 2017 tarihinin ardından zorla getirilme kararının icra edilmesine hükmederek duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, 1128 akademisyen tarafından imzalanan bildiriden sonra kişisel internet sitesinde 13 Ocak 2016 tarihinde yazdığı yazıda imzacı akademisyenleri tehdit ettiği gerekçesi ile Sedat Peker hakkında iddianame düzenlerek dava açıldı.

İddianamede Peker'in, akademisyenlere yönelik, "Tehdit" ve "Suç işlemeye tahrik" suçlarını işlediği belirtilerek, bu suçlardan 11 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep ediliyor.

Görüntü Dökümü

------------

-Akademisyenlerin adliyeden çıkışı

-Avukatın açıklaması

-Genel ve detay görüntüler

===========================

6- 15 TEMMUZ ŞEHİTLER KÖPRÜSÜ DAVASI'NDA BEŞİNCİ GÜN…

Haber: Serpil KIRKESER  / İSTANBUL DHA

Darbe girişimi sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde 34 kişinin şehit olduğu olaylara ilişkin 135'i tutuklu, 143 darbeci asker hakkında açılan davanın 5. duruşması başladı. Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampusü'nün karşısında bulunan binada 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nce  görülen duruşmaya 127 tutuklu sanık hazır bulundu. Duruşma, sanıkların savunmasının alınmasıyla devam ediyor.

=======================

7- KOCASINI ÖLDÜREN KADINA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS İSTENDİ

Haber: Serpil KIRKESER/ Kamera:  İstanbul DHA

Esenyurt'ta 2 aylık eşi Sinan Aktaş'ı yemek konusunda çıkan tartışma sırasında bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen İlknur Aktaş'ın  "Kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış  müebbet hapsi istendi. Olay günü tartıştığı eşinin kendisini darp ettiğini belirten 21 yaşındaki İlknur Aktaş, "Bıçak ile kendime zarar verecekken ani müdahalesi sonucu bıçak eşime saplandı. Eşimi yaralama ya da öldürme kastı ile hareket etmedim" şeklindeki savcılık savunması da iddianamede yer aldı.

İDDİANAMEDE OLAY ANLATILDI

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianameye 3 Ağustos'ta meydana gelen olay şöyle oldu: Sinan Aktaş (26)  ve İlknur Aktaş (21)  31 Mayıs'ta evlendi. Yeni evli çift Esenyurt'ta, Sinan Aktaş'ın anne, baba ve erkek kardeşi aynı evde yaşamaya başladı. Bir süre sonra çift arasında geçimsizlik sonucu tartışmalar yaşandı. 3 Ağustos günü saat 20.00'de Sinan Aktaş, eşi İlknur ile felç ve yatalak olan babası ile annesi Telliban Aktaş'ın da bulunduğu sırada eve geldi. Bir süre sonra Sinan Aktaş ile İlknur Aktaş arasında yemek konusunda tartışma çıktı. Çıkan tartışma sonrasında İlknur yatak odasındaki fotoğraf çerçevesini yere atıp kırdı. İlknur Aktaş kırılan cam parçaları ile eşi Sinan Aktaş'ı yaralayacağı sırada Sinan Aktaş engel oldu. Bu kez de mutfağa koşarak giden İlknur Aktaş mutfak çekmecesinden aldığı bıçağı arkasında gelmekte olan eşi Sinan Aktaş'ın sol göğüs kısmına bir kez sapladı. Aldığı bıçak darbesi ile yere yığılan Sinan Aktaş olay yerine çağrılan ambulans ile hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Adli Tıp Kurumu, Sinan Aktaş'ın iç organ yaralanmasından gelişen iç kanama sonucu vefat ettiğini belirledi.

İLKNUR AKTAŞ: EŞİMİN ANİ MÜDAHALESİ SONUCU BIÇAK EŞİME SAPLANDI

Olayın ardından gözaltına alınan İlknur Aktaş ifadesinde, yatak odasında tartıştığı eşinin kendisini darp ettiğini, bir süre sonra mutfağa giderek tezgah üzerindeki meyve bıçağı ile kendi bileklerini kesmek üzere eline aldığını savundu. Aktaş,  "O sırada Sinan arkamdan gelip beni hızlıca geriye doğru çekmesi üzerine sağ elimdeki bıçak yanlışlıkla eşimin göğüs hizasına saplandı. Bunun üzerine hızlıca bıçağı geri çekip yere attım. Eşimi yaralama ya da öldürme kastı ile hareket etmedim. Bıçak ile kendime zarar verecekken eşimin, ani müdahalesi sonucu bıçak eşime saplandı" dedi.

İlknur Aktaş ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPSİ İSTENDİ

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı hazırladığı iddianamede, Adli Tıp Kurumu raporu, tanık ifadeleri, taraflar arasındaki geçimsizlik ve olay  anındaki tartışmaları da göz önüne alarak, şüpheli İlknur Aktaş'ın eşi Sinan Aktaş'ı öldürdüğünü öne sürdü. İddianamede İlknur Aktaş'ın "Kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi. İddianame kabul edilirse şüpheli İlknur Aktaş, Bakırköy 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

Görüntü Dökümü:

--------------

-Olayla ilgili arşiv görüntüler

=====================

8- TÜRK HAVA YOLLARI UÇAĞININ MOTORUNA KUŞ GİRDİ

Haber: Murat ÇAKIR - İSTANBUL DHA

Türk Hava Yolları (THY)'nın TK 673 sefer sayılı Mombasa (Kenya) -İstanbul seferini yapan uçağının motoruna kuş girdi.

120 yolcusu bulunan Boeing 737/800 tipi uçağın motorunda hasar meydana geldi. Uçak geri dönerek tekrar Mombasa Havalimanı'na iniş gerçekleştirdi. Bu arada iniş ağırlığına ulaşmak için uçağın havada üç saat tur attığı  öğrenildi. Yolcuların mağdur olmaması için İstanbul'dan başka bir uçak gönderilecek.

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir'de iki ayrı fabrikada çıkan yangına müdahale ediliyor
    07:10 İzmir'de iki ayrı fabrikada çıkan yangına müdahale ediliyor

    İzmir Çiğli'de bulunan metal kaplama fabrikasında çıkan yangın, yakınlardaki plastik kaplama fabrikasına da sıçradı. Bölgede çok sayıda itfaiye ekibi yangına müdahale ediyor. İhbar üzerine adrese itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

  • Ghost of Tsushima Director's Cut PC Sistem Gereksinimleri Açıklandı
    07:09 Ghost of Tsushima Director's Cut PC Sistem Gereksinimleri Açıklandı

    Sony, Ghost of Tsushima Director's Cut için PC sistem gereksinimlerini açıkladı. Sucker Punch Productions tarafından geliştirilen açık dünya aksiyon oyunu, 16 Mayıs'ta Epic Games Store üzerinden PC için erişilebilir olacak. Oyunun düşük ayarlarda 1080p çözünürlükte 30 FPS'de çalışması mümkün olacak. Önerilen ise yüksek ayarlarda 1080p'de 60 FPS'yi hedefliyor. Ayrıca oyun en yeni grafik teknolojilerini destekleyecek ve ultra geniş monitörleri de destekleyecek. Ghost of Tsushima Director's Cut, tek oyunculu senaryoya ek olarak Iki Island genişlemesini ve Legends çok oyunculu modunu sunacak. PC ve PlayStation için çapraz oyun desteği de bulunacak. Oyunun fiyatı 1499 TL olacak.

  • İzmir Çiğli'de organize sanayi bölgesindeki kauçuk ve plastik fabrikasında yangın çıktı! Ekipler olay yerine sevk edildi
    07:03 İzmir Çiğli'de organize sanayi bölgesindeki kauçuk ve plastik fabrikasında yangın çıktı! Ekipler olay yerine sevk edildi

    İzmir Çiğli'de organize sanayi bölgesindeki kauçuk ve plastik fabrikasında yangın çıktı! Ekipler olay yerine sevk edildi

  • İzmir Çiğli'de metal kaplama fabrikasında çıkan yangın plastik fabrikasına da sıçradı
    06:59 İzmir Çiğli'de metal kaplama fabrikasında çıkan yangın plastik fabrikasına da sıçradı

    İzmir Çiğli'de bulunan Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ndeki metal kaplama fabrikasında çıkan yangın, yakınlardaki plastik kaplama fabrikasına da sıçradı. Bölgede çok sayıda itfaiye ekibi yangına müdahale ediyor. İhbar üzerine adrese itfaiye, polis ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Fabrikalardaki yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

  • Maltepe'de restoran yangını: İş yeri alev alev yandı
    06:58 Maltepe'de restoran yangını: İş yeri alev alev yandı

    Maltepe Zümrütevler Karaca Caddesi'nde bulunan Kebapçı Özcan isimli restoranda çıkan yangın, ocak altında unutulan kömürlerin tutuşması sonucu hızla yayıldı. Yangın, cep telefonu kameraları tarafından kaydedildi ve iş yeri kullanılamaz hale geldi. Yangın sırasında bir araç da zarar gördü. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü ve polis ekipleri güvenlik önlemleri aldı. Yangında can kaybı veya yaralanma olmazken, binada maddi hasar meydana geldi.

  • Maltepe'de restoranda çıkan yangın cep telefonu kameralarınca kaydedildi
    06:56 Maltepe'de restoranda çıkan yangın cep telefonu kameralarınca kaydedildi

    Maltepe Zümrütevler Karaca Caddesi'nde bulunan Kebapçı Özcan isimli restoranda ocak altında unutulan kömürlerin tutuşması sonucu çıkan yangın, cep telefonu kameralarınca kaydedildi. Yangına itfaiye ekipleri müdahale etti ve yangın söndürüldü. Yangında ölen ya da yaralanan olmazken, iş yeri kullanılamaz hale geldi ve çevredeki bir araç da zarar gördü. Olay yerine polis ekipleri ve olay yeri inceleme ekibi sevk edildi.

  • Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı
    06:52 Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı

    Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanş maçında Kadıköy’de Yunan temsilcisi Olympiakos’u ağırlıyor. Pire’deki ilk maçtan 3-2 mağlup ayrılan Fenerbahçe'nin yarı finale çıkması için iki farklı galibiyet alması gerekiyor. Olympiakos ise beraberlik veya galibiyetle yarı finale çıkacak takım olacak. Fenerbahçe'nin tur atlaması durumunda yarı finaldeki rakibi, Lille-Aston Villa eşleşmesinin galibi olacak.

  • Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı
    06:52 Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı

    Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanş maçında Kadıköy’de Yunan temsilcisi Olympiakos’u ağırlıyor. Pire’deki ilk maçtan 3-2 mağlup ayrılan Fenerbahçe'nin yarı finale çıkması için iki farklı galibiyet alması gerekiyor. Olympiakos ise beraberlik veya galibiyetle yarı finale çıkacak takım olacak. Fenerbahçe'nin tur atlaması durumunda yarı finaldeki rakibi, Lille-Aston Villa eşleşmesinin galibi olacak.

  • Tokat merkezli 2 depremden sonra Sulusaray, Artova ve Yeşilyurt'ta eğitime ara verildi
    06:47 Tokat merkezli 2 depremden sonra Sulusaray, Artova ve Yeşilyurt'ta eğitime ara verildi

    Tokat merkezli 2 depremin merkez üssü olan Sulusaray ile depremden etkilenen Artova ve Yeşilyurt ilçelerinde eğitime ara verildi. Tokat Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Sulusaray, Yeşilyurt ve Artova ilçelerindeki okullarda eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verileceği belirtildi.

  • Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem
    06:15 Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi. Tokat'ın Sulusaray ilçesi Yozgat il sınırına yakın bin noktada saat 01.06'da deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi.


Advertisement