Dha İstanbul Bülteni -2 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni -2

(aktüel görüntüyle)1- ERDOĞAN DEMİRÖREN İÇİN İLK TÖREN HOLDİNG BİNASI ÖNÜNDE DÜZENLENDİHaber-Kamera: Özden ATİK - Harun UYANIK - İSTANBUL DHADemirören Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören için ilk tören Şişhane'deki holding binası önünde yapıldı.

10.06.2018 12:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

(aktüel görüntüyle)

1- ERDOĞAN DEMİRÖREN İÇİN İLK TÖREN HOLDİNG BİNASI ÖNÜNDE DÜZENLENDİ

Haber-Kamera: Özden ATİK - Harun UYANIK - İSTANBUL DHA

Demirören Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören için ilk tören Şişhane'deki holding binası önünde yapıldı. Törene Erdoğan Demirören'in oğulları Yıldırım Demirören, Tayfun Demirören, kızı Meltem Demirören Oktay başta olmak üzere aile mensupları ile Demirören Holding çalışanları katıldı. Törende Erdoğan Demirören için dualar edildi ve helallik alındı.

Erdoğan Demirören'in cenazesi saat 10.20 sıralarında Şişhane'deki Demirören Holding binası önüne getirildi. Erdoğan Demirören'in tabutunun üzerine kabe kapısının örtüsü serildi. Törende Yıldırım Demirören, Tayfun Demirören,  Meltem Demirören Oktay başta olmak üzere ailesi, yakınları ve holding çalışanları hazır bulundu.

Törende konuşan Milangaz Genel  Müdürü ve Demirören Holding İcra Kurulu üyesi Koray Yanç, "Çok sevgili Erdoğan Demirören'imizi, büyüğümüzü ebediyete uğurluyoruz. Allah mekanını cennet eylesin ve nur içinde yatsın" dedi. Daha sonra konuşma yapan imam Halil İbrahim Kurşun, Erdoğan Demirören ile 10 sene önce ablasının cenazesinde tanıştıklarını söyleyerek, "Kendisi gerek hocalara, gerek ilim adamlarına karşı son derece saygılı ve muhabbetli bir insandı" diyerek hayırlı hizmetlerde bulunduğunu söyledi. Törene katılanlardan helallik alındıktan sonra dualar okundu. Gözyaşları eşliğinde omuzlara alınan Erdoğan Demirören'in tabutu yeniden cenaze arabasına konularak Fatih Camii'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Cenaze arabası gelişi

-Tabutun getirilişi

-Koray Yanç konuşması

-Hoca Halil İbrahim Kurşun konuşması

-Yıldırım Demiören ve aile üyeleri dua okurken

-Genel ve detaylar

10.06.2018 - 11.04 Haber Kodu : 180610026

10.06.2018 - 11.06 Haber Kodu : 180610029

10.06.2018 - 11.14 Haber Kodu : 180610033

=================

2- ERDOĞAN DEMİRÖREN'IN CENAZESİ FATİH CAMİİ'NE GETİRİLDİ

Haber-Kamera: İdris TİFTİKCİ - İSTANBUL DHA

Demirören Holding ve Hürriyet Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören, son yolculuğuna uğurlanıyor. Demirören için ilk tören saat 10.20'de İstanbul Şişhane'deki Holding binası önünde yapıldı. Törenin ardından Erdoğan Demirören'in cenazesi Fatih Camii'ne götürüldü. Tabutun cenaze aracından indirilmesi sırasında Yıldırım Demirören de omuz verdi. Aile cami avlusunda taziyeleri kabul ediyor.

Demirören'in tabutunun üzerine II. Mahmut zamanında yapılmış Kabe kapısı örtüsü serildi.

Görüntü Dökümü:

--------------

-Cenazenin getirilmesi

-Yıldırım Demirören'in tabuta omuz vermesi

-Ailenin taziyeleri kabul etmesi

-Detaylar

10.06.2018 - 11.37 Haber Kodu : 180610047

10.06.2018 - 11.44 Haber Kodu : 180610048

===============

(ÖZEL)

3- ÖNCE İŞ YERİNİ SONRA KAMYONETİ SOYMAYA ÇALIŞTILAR

HIRSIZLIĞI GÖREN KOMŞU HAVAYA ATEŞ AÇINCA KAÇTILAR

Haber-Kamera: Ali Kerem BENGİ/ İSTANBUL DHA

Sultanbeyli'de komşusunun kamyonetini soymaya çalışan hırsızları gören kişi kurusıkı tabancayla havaya ateş etti. Maskeli hırsızlar amaçlarına ulaşamadan kaçtı. Yaşananlar güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.

Olay, dün sabah saat 07.10'da meydana geldi. Ambalaj ve temizlik ürünleri dükkanına gelen maskeli 4 hırsız kapıyı açamayınca iş yerinin önündeki kamyonete yöneldi. Kamyonet kasasını açmaya çalışan hırsızları gören Şükrü Dilbaş, kurusıkı tabancasıyla ateş etti. Hırsızlar panikle geldikleri minibüse binerek olay yerinden kaçtı.

SOYGUN GİRİŞİMİ GÜVENLİK KAMERASINDA

Soygun girişimi güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde sabaha karşı beyaz renkli bir minibüs sokaktan geçerek etrafı kontrol ediyor. Daha sonra tekrar sokağa gelen minibüsten inen yüzleri maskeli 4 kişiden biri iş yerini kontrol ederken diğer kişiler de kapalı kasa kamyoneti kontrol etti. Levyeyle bir süre iş yerinin kapısını zorlayan hırsızlar güvenlik kamerası ve alarmı görünce park halindeki kamyonete yöneliyor. Kamyonetin kapalı kasasını uzun süre açmaya çalışan hırsızları gören Şükrü Dilbaş kuru sıkı tabancayla havaya ateş etti. Panikleyen hırsızlar geldikleri minibüse binerek hızla olay yerinden uzaklaştı.

"HIRSIZLARA KURUSIKI TABANCAYLA KOVALADIM"

Şükrü Dilbaş, "Hırsızların ellerinde eldiven ve yüzlerinde maske vardı ama molotofçular gibi kafalarında şapka var hiçbir yerleri gözükmüyordu. Bir kişi de etrafı kontrol ediyordu. Devamlı sağa sola bakıyordu. Gözcülük yapıyordu. Diğerleri soymaya çalışıyordu. Ellerinde levyeyi gördüm. Kilidi demir makasıyla kesmeye çalışıyordu. Bir anda yüz yüze gelince şok oldum. Hemen bağırdım daha sonra kurusıkı tabancayı almaya gittim. Benim sesimi duyunca arabaya binip hemen kaçtılar. Ben arkalarından kurusıkı tabancayla giderken on tane mermiyi sıktım" dedi.

"HIRSIZLIK MESLEK HALİNE GELMİŞ, AĞIR CEZALAR ŞART"

İş yeri sahibi Metin Aykaç ise, "Meslek haline getirmişler hırsızlığı. Bunların önünü caydırıcı cezalar gerekli. Bir suç işleniyor ama cezası caydırıcı değil. Buna bir çare bulmak gerek. Eğer hırsızlık gerçekleşseydi dükkanımda çok zarar olacaktı. Yaklaşık 20 bin lira zararımız olurdu" dedi. Polis olayla ilgili çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü

------------------

GÜVENLİK KAMERASI

-Beyaz renkli minibüs sokaktan geçmesi

-Minibüsün dükkana doğru yanaşması

-Minibüsün içerisinden çıkan hırsızlar

-Bir kişi dükkanın içerisine bakması

-Diğer iki kişi kapalı kasa kamyonun kitliyle oynaması

-Minibüse gelip ellerinde levyeleri alıp kasayı açmaları

-Hırsızların uzun süre levye kitli kırmaya çalışması

-Bir kişi sokakta gözcülük yapması

-Hırsızların olay yerinden hızlıca kaçmaları

-Genel ve detaylar

AKTÜEL GÖRÜNTÜ

----------------

-İş yerinden detaylar

-İş yerindeki malzemeler

-Kapalı kasa kamyon detay

-Kilitten detay

-İş yeri sahibiyle röp.

-Komşusuyla röp.

-Genel ve detaylar

================

(Geniş Haber)

4- GAZİOSMANPAŞA TEKSTİL FABRİKASINDA YANGIN

Yangın, yaklaşık bir saatlik söndürme çalışmaların ardından kontrol altına alındı.

Haber - Kamera: Taner YENER - Murat SOLAK/ İSTANBUL DHA

Gaziosmanpaşa'da tekstil  fabrikasında henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Can kaybının yaşanmadığı yangında tekstil fabrikasında büyük çapta maddi hasar meydana geldi.  Edinilen bilgiye göre Cebeci Caddesi üzerinde bulunan iki katlı bir tekstil fabrikasında 08.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Dumanları fark eden fabrika çalışanları, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Yoğun duman nedeniyle fabrikanın çevresinde panik yaşandı. Olay yerine başta Gaziosmanpaşa olmak üzere Sultangazi, Bağcılar, Fatih, Başakşehir, Bakırköy, Eyüp ve Esenler'in de bulunduğu çevre ilçelerden takviye ekipler sevk edildi. İç kısımda olması nedeniyle itfaiye ekiplerinin zorlandığı yangın yaklaşık bir saatlik söndürme çalışmalarının ardından kontrol altına alındı. Fabrika ve çevredeki iş yerlerinde çalışanlar da itfaiye ekiplerine yardım etti. Yangın nedeniyle çevreyi yoğun bir duman bulutu kapladı. Yangın anını anlatan bir vatandaş, "Siyah dumanları gördüm. İşe ağabeyimi  bırakıyordum. Dumanlar çok yoğundu. Bizim evin üstüne kadar geldi. İtfaiye hemen geldi. Söndürüyorlar şu anda" dedi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------------

-Yanan fabrikadan görüntü

-İtfaiye ekiplerin çalışmaları

-Vatandaşlardan görüntü

-Röortajlar

-Cep telefonu görüntüleri

-Genel ve detaylar

10.06.2018 - 09.10 Haber Kodu : 180610008

10.06.2018 - 09.36 Haber Kodu : 180610010

10.06.2018 - 09.57 Haber Kodu : 180610014

10.06.2018 - 10.00 Haber Kodu : 180610015

===============

5- ASELSAN'IN GELİŞTİRDİĞİ "LAZER SAVUNMA SİSTEMİ" BAŞARIYLA SONUÇLANDI

*ASELSAN'ın Lazer Savunma Sistemi, altına patlayıcı madde bağlanmış mini insansız hava aracını imha etti.

Haber: Özgür Deniz KAYA/ İSTANBUL DHA

ASELSAN tarafından geliştirilen Lazer Savunma Sistemi (LSS)'nin Ankara'da gerçekleştirilen saha testleri başarıyla sonuçlandı. Zırhlı araç üzerine yerleştirilen sistemin test görüntülerinde, altına patlayıcı madde bağlanmış hava aracı tespit edilerek imha edildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirdirme Vakfı kuruluşu olan ASELSAN'ın lazer savunma sistemleri programının son aşamasında saha testleri yapıldı. LSS adı verilen sistem, arazi ve meskun mahal kullanımı için zırhlı araç üzerine entegre edildi. Sistem, şüpheli cisimlerin ve el yapımı patlayıcıların, meskun mahalde kullanılan branda, örtü benzeri geçici engellerin ve mini insansız hava araçlarının tespit ve imhasına yönelik geliştirildi. Ankara'da gerçekleştirilen testlere Savunma Sanayii Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir ve ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün katıldı.

DRONE VE TÜP ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Testlerde LSS'nin hareketli bir kara aracı üzerinde istenen bölgeye hızlıca intikali, ardından el yapımı patlayıcılara, branda, örtü gibi geçici yol engelleyicilere, saldırı ya da istihbarat amaçlı uçan ticari drone'lara karşı etkinliği gösterildi. LSS, altına patlayıcı madde bağlanmış ticari insansız hava aracını güvenli bir mesafede patlatmayı başardı. Sistem sayesinde mini insansız hava aracının kamerası da yakılarak etkisiz hale getirildi. Atım maliyeti kuruş düzeyinde olan sistem ile aracın yakıtı olduğu sürece kesintisiz atış yapılabiliyor.

Görüntü Dökümü:

-----------------

-Lazer Savunma Sistemi'nden detaylar

-Mini insansız hava aracının imha testi

10.06.2018 - 10.23 Haber Kodu : 180610017_

===========

6- BREZİLYALI YOLCUNUN VALİZİNDE UYUŞTURUCU BULUNDU

Haber: Serpil KIRKESER-İSTANBUL DHA

Brezilya'dan Atatürk Havalimanı'na gelen yolcunun valizinden 6,5 kilogram kokain ele geçirildi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na bağlı Gümrük Muhafaza Ekipleri Brezilya'dan gelecek bir yolcunun uyuşturucu taşıyabileceği bilgisi üzerine çalışma başlattı. Brezilya uçağından inen Brezilya uyruklu A.S.L. isimli yolcu valizini almadan çıkışı yönelince takibe alındı.

Gümrük hattını geçen yolcu durduruldu; valiz de incelemeye alındı. X-ray cihazına sokulan valizde yoğunluk tespit edilince detaylı inceleme başlatıldı. Valiz içerisinde kıyafetlerin arasına gizlenmiş 6 paket bulunan ekipler paketlerdeki beyaz tozdan örnekler alarak analiz başlattı. Uyuşturucu test cihazıyla yapılan analizde maddeden "kokain hidroklorür" uyarısı alındı. Yapılan tartım sonucunda ele geçirilen piyasa değeri 2 milyon TL olan 6,5 kilogram kokaine el konuldu. Gözaltına alınan şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Görüntü Dökümü:

-Ekiplerin valizi açması

-Paketlerden görüntü

-İnceleme yapılması

-Uyuşturucu uyarısı

-Detaylar

10.06.2018 -11.36  Haber Kodu : 180610046

=============

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni -2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Türkiye'nin astronotuyla gurur duymuyorlar
    17:25 Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Türkiye'nin astronotuyla gurur duymuyorlar

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın seçim malzemesi olarak kullanıldığı iddialarına yanıt verdi. Bakan Kacır, milli projelere ve işlere sahip çıkılmadığı için rahatsızlık duyulduğunu belirtti.

  • İBB Başkan adayı Kurum, AK Parti'nin Sancaktepe mitinginde konuştu Açıklaması
    17:24 İBB Başkan adayı Kurum, AK Parti'nin Sancaktepe mitinginde konuştu Açıklaması

    Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul'un geleceğinden yana olunması çağrısında bulundu. Kurum, İstanbul'un güvenli, huzurlu ve geleceğe umutla bakan bir şehir olması için çalışacaklarını söyledi. Mevcut yönetimin vaatlerini yerine getirmediğini belirten Kurum, sandık gününün hesap günü olduğunu vurguladı ve seçmenlere gerçek belediyecilik için oy vermeleri çağrısında bulundu.

  • Hakemlerin itirazı reddedildi
    17:24 Hakemlerin itirazı reddedildi

    TFF Tahkim Kurulu, Hüseyin Göçek ve Suat Arslanboğa'nın devre arası hakem terfi listesine yaptığı itirazı kabul etmedi.

  • ERÜ ve TÜZDEV Arasında Akademik İş Birliği Protokolü İmzalandı
    17:24 ERÜ ve TÜZDEV Arasında Akademik İş Birliği Protokolü İmzalandı

    Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ile Türkiye Üstün Zekalı ve Dahi Çocuklar Eğitim Vakfı arasında akademik iş birliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında eğitim, sertifika programları, öğretim, akademik ve kültürel iş birliği yapılacak.

  • Samsun'da Gerçekleştirilen Operasyonlarda Silahlar Ele Geçirildi
    17:24 Samsun'da Gerçekleştirilen Operasyonlarda Silahlar Ele Geçirildi

    Samsun Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonlarda ruhsatsız tabanca ve tüfekler ele geçirildi. Operasyonlar farklı ilçelerde gerçekleştirildi.

  • CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, Yatağan'da Vatandaşlarla Buluştu
    17:23 CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, Yatağan'da Vatandaşlarla Buluştu

    Ahmet Aras, Yatağan Belediye binası önünde düzenlenen mitingde, dar gelirli vatandaşı destekleyecek projeler üreteceklerini belirtti. Yatağan'da kreş, sosyal tesis, kent lokantası olmadığını aktaran Aras, hemen bir kreşin temelini atacaklarını söyledi. CHP Yatağan Belediye Başkan adayı Mesut Günel de Yatağan'ı sosyal demokrat, cumhuriyetçi, halkçı bir anlayışla yöneteceklerini bildirdi.

  • Diyarbakır Vakıflar Bölge Müdürlüğü, 500 ihtiyaç sahibi çocuğa giysi yardımında bulundu
    17:22 Diyarbakır Vakıflar Bölge Müdürlüğü, 500 ihtiyaç sahibi çocuğa giysi yardımında bulundu

    Diyarbakır Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Dünya Yetimler Günü kapsamında Diyarbakır, Mardin, Batman ve Bingöl'de 500 yetim çocuğa bayramlık giysi aldı. Yardımlaşma ve dayanışma geleneğinin bir yansıması olan bu etkinlikle, çocukların bayrama sevinçle ve umutla girmeleri hedefleniyor. Aynı zamanda toplumda farkındalık yaratma ve birlikte hareket etmenin gücünü gösterme amacıyla yapılan yardımlar, vakıf ruhunu gelecek nesillere aktarma çabasını da taşıyor.

  • Salihli'de Menşei Belli Olmayan Sakatat ve Sazan Balığı Ele Geçirildi
    17:21 Salihli'de Menşei Belli Olmayan Sakatat ve Sazan Balığı Ele Geçirildi

    Manisa'nın Salihli ilçesinde jandarma ekipleri tarafından durdurulan araçta menşei belli olmayan sakatat ve sazan balığı ele geçirildi. Ele geçirilen ürünler imha edilmek üzere yetkililere teslim edildi.

  • İsrail'in Gazze'ye yönelik bombardımanlarında 212 okul hedef alındı
    17:19 İsrail'in Gazze'ye yönelik bombardımanlarında 212 okul hedef alındı

    Birleşmiş Milletler ile ortaklaşa gerçekleştirilen bir incelemeye göre, İsrail'in Gazze'ye yönelik bombardımanlarında bölgedeki 212 okul doğrudan hedef alındı. Uydu görüntüleri, saldırıların başladığı tarihten bu yana en az 53 okulun tamamen yıkıldığını gösteriyor.


Advertisement