Dha İstanbul Bülteni - 2 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 2

(yeniden) YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ'NDE FETÖ OPERASYONU: 70 AKADEMİSYEN GÖZALTINA ALINDI (2)Haber: Çağatay KENARLI-Özden ATİK - Kamera: Ramazan EĞRİ-Sinan BİLGİLİ-Soner HASIRCIOĞLU-Ali Kerem BENGİ, İstanbul DHAFETÖ'nün Yıldız Teknik Üniversitesi'ndeki (YTÜ) akademik yapılanmasına yönelik...

18.11.2016 16:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

(yeniden) YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ'NDE FETÖ OPERASYONU: 70 AKADEMİSYEN GÖZALTINA ALINDI (2)

Haber: Çağatay KENARLI-Özden ATİK - Kamera: Ramazan EĞRİ-Sinan BİLGİLİ-Soner HASIRCIOĞLU-Ali Kerem BENGİ, İstanbul DHA

FETÖ'nün Yıldız Teknik Üniversitesi'ndeki (YTÜ) akademik yapılanmasına yönelik operasyon kapsamında 103 öğretim üyesi hakkında gözaltı kararı verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Mehmet Şenay Baygın'ın talimatı üzerine polis tarafından sabah saatlerinde YTÜ'nun akademik yapılanmasına yönelik FETÖ/PDY soruşturması kapsamında operasyon başlatıldı. Operasyonda ilk belirlemelere göre 70 akademisyen gözaltına alındı.

70 AKADEMİSYEN GÖZALTINA ALINDI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Yıldız Teknik Üniversitesi'nde görevli aralarında doçent, yardımcı doçent ve araştırma görevlilerinin de bulunduğu akademisyenlere yönelik FETÖ/PDY soruşturması kapsamında operasyonu düzenlendi.

Polis ekipleri sabah saatlerinde çok sayıda adrese yönelik eş zamanlı baskın düzenledi. Operasyonda ilk belirlemelere göre 70 akademisyen gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheli akademisyenler Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi.

OPERASYONLAR BAZI ADRESLERDE DEVAM EDİYOR

Operasyonun çeşitli adreslerde devam ettiği öğrenilirken, gözaltına alınan şüpheliler ise sorgulanmak üzere Vatan Caddesi'nde bulunan Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Görüntü dökümü:

---------------

ESENLER

-Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü'ne giren polis araçları

BAŞAKŞEHİR

----------

- Başakşehir'de bloklardan görüntü

-Polis ekiplerinin apartmana girişi

-Polis ekiplerin araçları

-Genel ve Detaylar

ATAŞEHİR

---------

-Adres önündeki polisler

-Gözaltın alınan şüpheli

-Detaylar

HASEKİ

-----------

-Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler

-Detaylar

18.11.2016 - 07.38 Haber Kodu : 161118011

18.11.2016 - 08.10 Haber Kodu : 161118012

=================

'AGOS'A TEHDİT' DAVASINDA KARAR

Agos Gazetesi önüne, siyah çelenk bırakarak, sosyal medya üzerinden "Bir gece ansızın gelebiliriz" şeklinde tehdit ettikleri iddiasıyla yargılanan, Milliyetçi Türkiye Partisi İstanbul İl Başkanı Bilal Gökçeyurt ile Turan Ocakları Genel Başkanı Ercan Urçar, suç unsuru oluşmadığı gerekçesiyle beraat etti.

Haber: Ümit TÜRK İstanbul/ DHA

İstanbul 62. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya sanıklar ile müşteki Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yedvart Danzikyan katıldı.

"HRANT DİNK'İN BAŞINA GELENLER MALUM"

Sanıklardan şikayetçi olan Danzikyan, "Bina kapalı iken siyah çelenk koymuşlar. Sabah gazeteye gelince gördük. Daha sonra sanıkların bu çelenk koyma faaliyetini sosyal medyada da paylaştıklarını ve hakaret ederek tehditler de bulunduklarını görünce şikayetçi olduk. Hrant Dink öldürülmeden önce de bir gece ansızın geliriz diyerek toplanmışlardı. Sonrasında da Hrant Dink'in başına gelenler malum. Bu nedenle biz bu durumu tehdit olarak algıladık ve hepimiz yedirgin olduk" diye konuştu.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİLER

Sanık Bilal Gökçeyurt da kanuna göre kurulmuş bir parti olduklarını belirterek, "Biz iki tane çelenk koyduk. Biri Milliyetçi Türkiye Partisi diğeri de Turan Ocakları adına idi. Facebook üzerindeki paylaşımları ben yapmadım. Kimin yaptığını hatırlamıyorum. Bu hesap Turan Ocakları İstanbul Şubesi'ne aittir. Yazıları ben yazmadım" dedi. Diğer sanık Ercan Uçar da Facebook'taki hesabın kendisine ait olmadığını belirterek, "Basın açıklamalarımızı ve metinlerimizi genel başkanımız Ahmet Yılmaz hazırlamıştır. benim bir ilgim yoktur. Suç işleme iddiasını kabul etmiyorum" diye konuştu.

MAHKEME BERAAT KARARI VERDİ

Yapılan savunmaların ardından duruşmayı karara bağlayan mahkeme, sanıklar Bilal Gökçeyurt ile Ercan Urçar'ın, suçun unsurları oluşmadığı gerekçesiyle beraatlerine karar verdi.

KARARA İTİRAZ EDİLDİ

Agos Gazetesi avukatı Hakan Bakırcıoğlu, hukuka aykırı olduğunu belirterek karara itiraz etti.

SAVCILIK 4 YILA KADAR HAPİS TALEBİNDE BULUNMUŞTU

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yedvart Danzikyan müşteki olarak yer aldı. Şüphelilerin 24 Nisan 2015'te Agos gazetesi binası önünde toplandıkları ve dağıttıkları bildiride Agos gazetesini, Ermenistan devletinin Karabağ'daki uygulamalarından sorumlu tuttukları ifade edildi. Danzikyan'ın Ermeni cemaatine mensup bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğu, Anayasa ve kanunlar çerçevesinde Agos gazetesinin yöneticiliğini yaptığı belirtilen iddianame de, Ermenistan devleti yönetimi üzerinde doğrudan ya da dolaylı olarak herhangi bir etkisi bulunmadığı halde şüphelilerin, Danzikyan'ı ve gazeteyi Ermenistan'ın Karabağ bölgesinde uygulamış olduğu vahşet derecesindeki uygulamalardan sorumlu tuttukları ifade edildi. İddianamede şüphelilerin ayrıca, öldürülen Hrant Dink'i anımsatarak "Bir gece ansızın Agos gazetesine gelebiliriz" dedikleri ve yapmış oldukları basın açıklamasındaki metni de aynı gün internet sayfasında yayınlayarak, hakaret ve tehdit suçunu işledikleri vurgulandı. İddianamede şüpheliler hakkında, "Hakaret ve tehdit" suçlarından ayrı ayrı 9 aydan 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılması talep edilmişti.

==================

BAĞCILAR VE GÜNGÖREN'DE YDG-H OPERASYONU: 23 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Haber: Çağatay KENARLI, İstanbul DHA

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Bağcılar ve Güngören'de terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'a yönelik düzenlediği operasyonda 23 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'a yönelik operasyon kararı aldı. Özel Harekat ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekiplerinin desteği ile Bağcılar ve Güngören'de önceden belirlenen 28 adrese eş zamanlı operasyon yapıldı.

23 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

TEM Özel Tim ekipleri adreslerde 5'i 18 yaşından küçük toplam 23 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 1 tabanca, çok sayıda örgütsel ve dijital doküman ele geçirildi. TEM ekipleri, gözaltına alınan şüphelilerin korsan gösterilerde bazı iş yerleri, kamu binaları ve çok sayıda araca molotofkokteyli attıklarını öne sürdü.

====================

DEDEKTÖR KÖPEK 'FIRTINA' 195 KİLO SKUNK BULDU

Haber: Çağatay KENARLI, İstanbul DHA

İstanbul Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri park halindeki bir TIR'a operasyon düzenledi. Narkotik köpeği Fırtına'nın da katıldığı operasyonda 194 kilo 980 gram skunk isimli uyuşturucu madde ele geçirildi. Olayla ilgili 3 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ve Sultangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri aldığı bir ihbarı değerlendirerek 75.Yıl Mahallesi'nde park halinde bulunan bir TIR'a 16 Kasım Çarşamba günü operasyon düzenledi. Yapılan operasyona dedektör köpek 'Fırtına' da katıldı. Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ve dedektör köpek Fırtına TIR'ın dorsesinin dışından arama yaptı.

'FIRTINA' TEPKİ VERDİ, POLİS BULDU

Fırtına'nın tepki verdiği yerlerde polis ekiplerinin yaptığı detaylı incelemede 178 paket halinde toplam 194 kilo 980 gram skunk olarak bilinen laboratuar ortamında genetiği değiştirilmiş uyuşturucu maddeyi ele geçirdi. Polis ekipleri TIR'da bulunan A.G. (27), F.G. (18) ve Makedonya uyruklu Z.M.'yi (33) gözaltına aldı. 3 şüpheli sorgulanmak üzere Vatan Caddesi'nde bulunan Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

OPERASYON POLİS KAMERASINDA

Ekiplerinin TIR'da yaptığı aramalar saniye saniye polis kameralarına yansıdı. Polis ekipleri dedektör köpek 'Fırtına' ile birlikte arama yapması görüntülendi. 'Fırtına'nın tepki vermesi üzerine Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri TIR'ır dorsesini açarak kağıt balyaları arasında arama yapması kaydedildi. Polis ekipleri forklift yardımıyla kağıt balyalarını indirerek yaptığı detaylı aramalarda uyuşturucu maddeleri ele geçirmesi görüntülere yansıdı.

Görüntü Dökümü

-------------

(POLİS KAMERASI)

-Fırtına'nın görüntüsü

-Fırtına ve polis ekiplerinin arama yapması

-TIR'ın dorsesinin açılması

-Kağıt balyaları arasında yapılan arama

-Kağıt balyalarının forklift yardımıyla indirilmesi

-Uyuşturucu maddelerin bulunması

-Genel ve detay görüntüler

===================

(düzelterek yeniden) EMEKLİ DENİZ SUBAYLARINDAN, ASKERİ LİSELERİN YENİDEN AÇILMASI TALEBİ

Haber-Kamera: Enver ALAS,İstanbul/ DHA

Milli Savunma Üniversitesi'ne bağlanan Deniz Harp Okulu ile OHAL kapsamında kapatılan Heybeliada'daki Deniz Lisesi'nin 243'üncü kuruluş yıl dönümü nedeniyle Tuzla'daki Deniz Harp Okulu Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Tören öncesinde emekli deniz subayları, yaptıkları basın açıklamasıyla OHAL kapsamında kapatılan askeri liselerin yeniden açılmasını talep etti.

Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu'nun ev sahipliğinde Tuzla'daki Deniz Harp Okulu Komutanlığı'nda gerçekleşen törene, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Deniz lisesi ve Deniz Harp Okulu mezunları, bu okullarda görev yapmış öğretmenler, yöneticiler ile görevdeki deniz piyade ve deniz istihkam sınıfı subaylar ile emekli deniz subayları katıldı.

EMEKLİ DENİZ SUBAYLARDAN BASIN AÇIKLAMASI

Törene katılanlar için Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından İstanbul'daki bazı iskelelerden vapur ile duraklardan otobüs kaldırıldı. Türkiye Emekli Subaylar Derneği(TUSED) üyeleri, Bostancı İskelesi'nde buluşarak burada bir basın açıklama yaptı.

ASKERİ OKULLARIN YENİDEN AÇILMASI İSTENDİ

Emekli subaylar adına bir konuşma yapan TUSED üyesi emekli Korgeneral Atilla Kezek, askeri okulların kapatılmasını kabullenemediklerini söyledi.

"TÜRK MİLLETİ'NİN VİCDANINDA..."

Kezek, "Kanun hükmününde kararnamelerle bir günde yapılan bu düzenlemelerin 15 Temmuz'da yaşanan hain kalkışmanın heyecanı ve geçiş döneminin ihtiyacı nedeniyle fazla incelenmeden yapıldığını, ülkemizin ve silahlı kuvvetlerimizin geeleceği ile ilgili böylesine önemli kararların Türk Milleti'nin vivdanında ve onun temsilcisi yüce mecliste enine boyuna tartışılıp, ilgili kurumları görüşü alınmadan yürürlüğe konulmasının kabul edilemez olduğunu düşünüyor ve Türkiye'nin dünya denizlerindeki yüksek menfaatleri nedeniyle başta Deniz Harp Okulu ve Deniz Lisesi olmak üzere tarihi geçmişi olan ata yadiğgarı tüm sabuy ve astsubay kaynakları okullarımızın yeniden açılmasını istiyoruz" dedi.

Emekli subaylar, mezun oldukları okulun 243. yıldönümü törenlerine buruk ve üzüntülü bir şekilde katıldıklarını belirterek alınan kararlardan geri dönülmesini talep ettiler.

Emekli Deniz Binbaşı Cahit Üren, mezun olduğu Deniz Lisesi'nin kapatılmasından dolayı duyduğu üzüntüyü belirterek, "Askeri okulların kapatılmasının Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği için mahzurludur. Karar vericilerin bu konuyu tekrar düşünmeleri ve karardan süratle geri dönmeleri lazım. Memleketimizin bekası bunu gerektirir" diye konuştu.

EMEKLİ KURMAY ALBAY OĞUZ: "ÜZÜNTÜLÜ GİDİYORUZ"

Deniz Harp Okulu'nun 2001-2003 yılları arasında Dekanlığı'nı yapan Emekli Deniz Kurbay Albay Celalettin Oğuz da "Bugün hüzünlüyüz. Çünkü ilk kez öğrencisi olmayan bir zamanda Deniz Harp Okulu'na gidiyoruz. TÜrkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet kalması için, güvenliği için subay yetiştirmeye ihtiyacı vardır. Bu yanlışlardan dönülmelidir" ifadelerini kullandı.

Saat 10.30'da başlayan 243. yıl kutlama töreni basın mensuplarına kapalı gerçekleşti.

Görüntü Dökümü

-----------------

-Vapur İskelesi'nde toplanan emekli subaylar

-Basın açıklamasının yapılması

-Koramiral Atilla Kezek'in açıklaması

-Emekli Binbaşı Cahit Üren ile röp

-Emekli Kurmay Albay Celalettin Oğuz ile röp

-Emekli subayların açıklamaları

-Vapura biniş

-Tuzla Deniz Harp Okulu'ndan görüntüler

-Törene katılanlar

-Rektör Erhan Afyoncu'nun okula gelişi

-Genel ve detaylar

18.11.2016 - 12.50 Haber Kodu : 161118050_

==================

BAKAN AVCI: BÜTÜN DÜNYADA TURİZM SEKTÖRÜNDE BİR DARALMA OLDU

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı,

"Gerek Rusya'dan gerekse Almanya'dan, İngiltere'den gelen misafirlerimizle ilgili durgunluğu aşma yolunda çalışmalarımız devam ediyor. Bütün dünyada turizm sektöründe bir daralma oldu global terör saldırıları nedeniyle. Türkiye de bundan payını alıyor."

"'Özellikle Avrupa'dan bir azalma söz konusu mu?' diye sorarsanız, genel olarak Avrupa'da turizm sektöründe görülen en önemli daralmalardan biri, insanlar tatile gitmemeye başladı. Avrupa'da ciddi miktarda turist azalması... Bütün ülkeler bundan etkileniyor."

Haber-Kamera: İdris TİFTİKCİ/ İstanbul DHA

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Arap Turizm Örgütü Başkanı Bandar Fahad Al Fehaid ve beraberindeki heyet ile görüştü. Bakan Avcı ve Al Fehaid heyetler arası görüşmelerinin ardından Sabancı Öğretmen evinde basın açıklaması yaptı.

Bakan Avcı görüşmeyle ilgili bir açıklama yaparak, "İslam Kalkınma Bankası ile Arap Turizm Örgütü arasında gerek Arap yatırımcıların Türkiye'de özellikle turizm alanında yapacakları yatırımlar gerekse Türk yatırımcıların Arap ülkelerinde yapacakları yatırımları garanti altına alan çok güzel bir anlaşma imzalandı. Ülkemize muhtelif Arap ülkelerinden gelen kardeşlerimizin, misafirlerimizin havaalanından başlayarak bütün ülkede ne tür kolaylıklarla karşılanmaları gerektiği konusunda da daha önce başlattığımız çalışmalar vardı, hem onları hem bundan sonra yapılacak çalışmaları gözden geçirdik. Bunun dışında özellikle gençlerimizi, çocuklarımızı ve elektronik alanında çalışan profesyonellerimizi ilgilendiren çok güzel bir projeyi, inşallah birlikte gerçekleştireceğiz. O da bilgisayar oyunları yarışması. Arap ve Türk gençlerinin, profesyonellerinin, öğrencilerinin farklı kademelerde yarışacağı, ürünlerini paylaşacağı bir elektronik turizm festivali düzenleyeceğiz" dedi.

Nabi Avcı, sağlık turizmi konusuna da değinerek, bugüne kadar bu alanda yapılanları ve bundan sonra yapılacakları da ele aldıklarını ifade ederek, "İnşallah bunların semerelerini çok kısa zamanda hem Arap ülkelerinde hem Türkiye'de birlikte göreceğimizi ümit ediyorum" şeklinde konuştu.

TURİZM TEŞVİKLERİ

Bakan Nabi Avcı açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Avcı, Türk ve Arap yatırımcılara sağlanan teşvikler konusunda bir değerlendirme yaparak, "Uyguladığımız teşvik tedbirleri yerli, yabancı ayrımı gözetmeksizin bazı alanlarda bütün yatırımcılar, işletmeciler için geçerli. Türkiye'de turizm sektöründe son dönemdeki durgunlukları aşmak için yaptığımız teşvik tedbirlerinin içerisinde yabancı yatırımcı ve işletmeciler de var. Dolayısıyla Türk yatırımcıların da Arap ülkelerinde yaptıkları ve yapacakları yatırımlarla ilgili farklı teşvik mekanizmaları var. İslam Kalkınma Bankası ile Arap Turizm Örgütü arasında imzalanan anlaşmanın getirdiği yenilik, Arap yatırımcıların Türkiye'de, Türk yatırımcıların Arap ülkelerinde yaptıkları yatırımların Arap Turizm Örgütü tarafından poliçelerinin garanti altına alınması. Dolayısıyla artık yatırımcılar, her konuda Arap Turizm Örgütünün garantisi altında çalışacaklarının bilinciyle yatırımlarını artırabilecek" diye konuştu.

"BÜTÜN DÜNYADA TURİZM SEKTÖRÜNDE BİR DARALMA OLDU"

Bakan Avcı, "Avrupalı turistlere yönelik bir çalışma bulunuyor mu?" sorusuna şöyle yanıt verdi:

"Gerek Rusya'dan gerekse Almanya'dan, İngiltere'den gelen misafirlerimizle ilgili durgunluğu aşma yolunda çalışmalarımız devam ediyor. Bütün dünyada turizm sektöründe bir daralma oldu global terör saldırıları nedeniyle. Türkiye de bundan payını alıyor. 'Özellikle Avrupa'dan bir azalma söz konusu mu?' diye sorarsanız, genel olarak Avrupa'da turizm sektöründe görülen en önemli daralmalardan biri, insanlar tatile gitmemeye başladı. Avrupa'da ciddi miktarda turist azalması... Bütün ülkeler bundan etkileniyor. Bugüne kadar en fazla turist çeken ülkelerden biri olduğumuz için biz en fazla etkileniyoruz ama inşallah 2017-2018'den itibaren açılmaya başlayacak."

Nabi Avcı, Rus turist sayısındaki artışa ilişkin bir soru üzerine Avcı, "Rusya pazarında ciddi bir genişleme oldu ve bunun da artarak devam edeceği görülüyor" dedi.

"KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI İLE EL ELE VERİP, İŞBİRLİĞİMİZİ DEVEM ETTİRECEĞİZ"

Arap Turizm Örgütü Başkanı Bandar Fahad Al Fehaid, Bursa'da "Arap Turist Köyü" projesinin hayata geçirilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile işbirliğinin devam ettiğini belirterek, bilgisayar oyunları yarışmasını da bir an önce başlatmak istediklerini, yarışma için Milli Eğitim Bakanlığının da devreye gireceğini ifade etti. Fehaid, ziyarette kendisine refakat eden bazı Arap yatırımcıların Türkiye tarafıyla işbirliği anlaşmaları imzaladığına dikkat çekerek, "Karşılıklı yatırımların artması, yaygınlık kazanması, Türklerin Arap dünyasında, Arapların Türkiye'de yatırımlarının artması için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile el ele verip, işbirliğimizi devem ettireceğiz. Sağlık turizminde özellikle büyük bir potansiyel var. Onu değerlendirmek için gerekli tedbirleri alacağız. Sağlık turizmi getirisi büyük olan bir alan. Suudi Arabistan bu sektörde yılda 27 milyar dolar gibi bir harcama yapıyor. Büyük ölçüde Türkiye kabul görüyor ve her beklentiye cevap verebilecek olanak, yeteneklere sahip bir ülke. Türkiye, istikrarın hüküm sürmesi ve turizm alanında verilen hizmetler başka ülkeleri geride bırakacak düzeyde olduğu için tercih ediliyor" şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

Nabi avcının konuşması

Fehaid, konuşması

Fotoğraf cekimi

Genel ve detaylar

==================

İSTANBUL'DA 16 YENİ TÜNEL YOL İNŞAATINA BAŞLANIYOR

İstanbul DHA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş'ın "Odak Şehir İstanbul" projeleri kapsamında trafiği rahatlatmak için 16 yeni tünel yol inşaatına başlanıyor. Bir tünel yol inşaatı devam ediyor, 11 tünel yolun projelendirme çalışmaları devam ediyor.

Geçtiğimiz yıllarda hizmete alınan Kağıthane-Pİyalepaşa Bomonti-Dolmabahçe Çayırbaşı- Sarıyer tünellerini günde ortalama 150 bin sürücü kullanıyor. 45 dakika olan ulaşım süresini 5 dakikaya indiriyor. Tüneller, emisyon değerlerlerinde de büyük azalımlar sağlayacak. İnşaatı biten Kasımpaşa Sütlüce tüneli önümüzdeki günlerde hizmete alınacak.

İNŞAATI DEVAM EDEN TÜNELLER

Dolmabahçe - Levazım................. 7,45 km

İNŞAATINA BAŞLANACAK TÜNELLER

Levazım - Armutlu...................... 7,11 km

Armutlu - Cendere Yolu............... 4,82 km

Cendere Yolu - Ayazağa................1,78 km

Ayazağa - Çayırbaşı..................... 4,51 km

Sarıyer - Kilyos........................... 14,05 km

Kağıthane - Bayrampaşa.............. 11,70 km

Bayrampaşa - Bağcılar................... 8,93 km

Bağcılar - Basın Ekspres(Olimpiyat yolu) 4,78 km

Basın Ekspres(Olimpiyat yolu)K.Çekmece 5,57 km

Küçükçekmece - Avcılar.................. 6,24 km

Avcılar - Haramidere....................... 6,10 km

Haramidere - Büyükçekmece............ 8,40 km

Silahtarağa Cd.-Gop Cd.................... 0,09 km

Eyüp.............................................. 0,44 km

Unkapanı Kasımpaşa Sualtı Tüneli...... 0,85 km

Halkalı-Temapark............................ 5,35 km

Toplam.......................................... 90,72 km

PROJE ÇALIŞMALARI DEVAM EDEN TÜNELLER

Harem-Beylerbeyi............ 8,64 km

Beylerbeyi-Çengelköy...... 5,10 km

Çengelköy-Küçüksu.......... 4,90 km

Yenisahra - Bostancı...........5,00 km

Kavacık-Çubuklu............... 3,40 km

Davutpaşa-Samatya.......... 6,73 km

Unkapanı-Samatya............ 5,20 km

Merter-Kazlıçeşme............. 4,20 km

Levazım-Zincirlidere........... 2,94 km

Ortaköy-Kuruçeşme............ 1,70 km

Kadıköy-Kuşdili.................. 1,84 km

TOPLAM............... ............ 49,65 km

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Zonguldak'ta jandarma kıyafeti giyen kadın serbest bırakıldı
    17:08 Zonguldak'ta jandarma kıyafeti giyen kadın serbest bırakıldı

    Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde jandarma kıyafeti giyerek vatandaşların kimliklerini kontrol ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan kadın serbest bırakıldı. Müftü Mahallesi'nde jandarma kıyafeti giyen genç bir kadının yolda kimlik kontrolü yaptığı ihbarı üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Polis, sahil kesiminde vatandaşların kimliklerini kontrol eden G.S'ye kimlik kartını sordu. Kartının bulunmadığını söyleyen kadın gözaltına alındı. Emniyetteki ifadesinde, jandarma mesleğini çok sevdiğini ve temin ettiği kıyafetlerle kimliklere baktığını anlatan G.S, işlemlerinin ardından salıverildi.

  • Başkan Ünlü, Uzunyalı'da incelemelerde bulundu
    17:06 Başkan Ünlü, Uzunyalı'da incelemelerde bulundu

    Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, Uzunyalı'da oteller ve restoranlar bölgesinde incelemelerde bulundu. Yayaların rahat etmesi için çalışmalar başlattı.

  • Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Kırgın Esnafları Barıştırdı
    17:06 Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Kırgın Esnafları Barıştırdı

    Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, seçim çalışmaları sırasında kırgın olduklarını öğrendiği iki esnafı barıştırdı ve misafir oldu. Tavlı, esnaflarla bir araya gelerek dostluklarını pekiştirdi.

  • 1 günlük bebek ambulans helikopterle hastaneye götürüldü
    17:05 1 günlük bebek ambulans helikopterle hastaneye götürüldü

    Konya'nın Seydişehir ilçesinde doğan 1 günlük bebek, solunum sıkıntısı yaşadığı için hava ambulansıyla Konya Şehir Hastanesine sevk edildi.

  • İzmir Kitap Fuarı Çocuk Edebiyatı Temasıyla Başladı
    17:04 İzmir Kitap Fuarı Çocuk Edebiyatı Temasıyla Başladı

    İzmir Kitap Fuarı, çocuk edebiyatı temasıyla kapılarını açtı. Fuarda 800 yazar, gazeteci ve çizerin katılacağı etkinlikler düzenlenecek. Fuarın onur konuğu yazar Ahmet Ümit, çocuklara masal anlatmanın ve kitap okumanın önemini vurguladı. Fuar, 28 Nisan'a kadar sürecek ve çocuklar için özel etkinliklere ev sahipliği yapacak.

  • İzmir'in Çeşme ilçesinde düzenlenen Alaçatı Ot Festivali korteji renkli görüntülere sahne oldu
    17:04 İzmir'in Çeşme ilçesinde düzenlenen Alaçatı Ot Festivali korteji renkli görüntülere sahne oldu

    İzmir'in Çeşme ilçesinde düzenlenen 13. Alaçatı Ot Festivali kapsamında yapılan korteje çok sayıda kişi katıldı. Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli'nin de katıldığı yürüyüşte yöresel kıyafet giyen vatandaşlar renkli görüntüler oluşturdu. Festival kapsamında müzik ve dans eşliğinde yürüyüş yapılan stantlar ziyaret edildi ve yöreye özgü otlar ve yemekler denendi. Festivalin sonuna kadar 1 milyonun üzerinde ziyaretçi bekleniyor.

  • Sinop'ta makaron ve bandrolsüz puro ele geçirildi
    17:03 Sinop'ta makaron ve bandrolsüz puro ele geçirildi

    Sinop'ta emniyet ekipleri tarafından yapılan aramada bir iş yerinde 1800 makaron ve 162 bandrolsüz puro bulundu. Olayla ilgili bir kişi gözaltına alındı.

  • ESO Başkanı Kesikbaş, Vali Aksoy ve Başkan Ataç ile bir araya geldi
    17:02 ESO Başkanı Kesikbaş, Vali Aksoy ve Başkan Ataç ile bir araya geldi

    Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy ve Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ile bir araya geldi. Kesikbaş ve oda yönetim kurulu üyeleri, Vali Aksoy'u ziyaret etti ve Başkan Ataç'la görüştü.


Advertisement