Dha İstanbul Bülteni - 2 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 2

Dha İstanbul Bülteni - 2

(ÖZEL)1- HEMŞİRE O GECEYİ ANLATTI" 'Ben çok iyiyim abla, lütfen beni bırakın diğer arkadaşıma bakın' diyorlardı "Haber: Özgür ALTUNCU / Kamera: Güven USTA - İstanbul Şehitler Tepesi'ni ziyaret edenler arasında bugün özel bir grup vardı.

13.12.2016 13:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

(ÖZEL)

1- HEMŞİRE O GECEYİ ANLATTI

" 'Ben çok iyiyim abla, lütfen beni bırakın diğer arkadaşıma bakın' diyorlardı "

Haber: Özgür ALTUNCU/ Kamera: Güven USTA - İstanbul

Şehitler Tepesi'ni ziyaret edenler arasında bugün özel bir grup vardı. Hain saldırının gerçekleştiği noktaya en yakın hastane olan eski adıyla Gümüşsuyu Askeri Hastanesi Personeli.

Şimdi Şişli Etfal Hastanesi'ne bağlı olan bu sağlık kuruluşunun çalışanları olay yerindeydi. Şehitler için olay yerine çelenk bırakan çalışanlardan biri de o gece yaralı polislere ilk müdahaleyi yapan Gülsüm Çitçi adlı hemşireydi. Olayı duyar duymaz 6 arkadaşıyla birlikte hastaneye koşarak geldiğini anlatan Çiftçi, "Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık"dedi. "Kahramanlarımız" olarak nitelediği yaralı polislerin tek derdinin arkadaşları olduğunu anlatan Çiftçi, " 'Ben çok iyiyim abla, lütfen beni bırakın diğer arkadaşıma bakın' diyorlardı. Hepsinin tek kaygısı buydu. Kendi yaralarını, kendi kanlarını hiçbiri görmüyordu. Sadece arkadaşının acısını hissediyordu"diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

Hastanesi çalışanlarının çelenk bırakması

-Hemşire Çiftci ve diğer sağlık çalışanları ile röportaj

====================

2- BASIN MENSUPLARI ŞEHİTLERİ ANDI

Haber: Özgür ALTUNCU/ Kamera: Güven USTA - İstanbul DHA

İstanbul'da görev yapan muhabir, kameraman ve foto muhabirleri Şehitler Tepesi'ne yürüyüp, terörü protesto etti.

Öğle saatlerinde bir araya gelen basın mensupları bombalı saldırının gerçekleştirildiği noktada bir basın açıklaması yaptı. Açıklamayı Hürriyet Gazetesi Polis Muhabiri Eyüp Serbest okudu. Yapılan açıklamada, " Ülkemizin ciğerini yakan bu hain saldırıyı kınıyoruz. Terör örgütleri ülkemizi yıkamayacak. Bize bölemeyecek. Bizi korkaklığa itemeyeceklerdir. Ülke olarak başımız sağolsun. Şehitlerimizin ailelerine sabır, gazilerimize acil şifalar diliyoruz. Gün ülke olarak birlik olma günüdür. Allah güzel memleketimizin insanlarına bir daha böyle acılar yaşatmasın" denildi.

Görüntü Dökümü:

--------------

Gazetecilerin yürüyüşünden detay

Terör saldırısının gerçekleştiği yerde toplanmaları

Yapılan açıklama

13.12.2016 - 13.27 Haber Kodu : 161213058

===================

3- TÜRKİYE GÖNÜLLÜ TEŞEKKÜLLER VAKFI'NDAN TERÖRE TEPKİ AÇIKLAMASI

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Akbulut,

" Beşiktaş'taki saldırı terörün hiçbir ahlaki değerinin olmadığını birkez daha ortaya koymuştur. Ülkemizi kaosa sürüklemek isteyenler şunu bilmelidir ki, milletimizi yıldıramayacaklar, boyun eğdiremeyeceklerdir"

Haber: Enver ALAS - Kamera: Yaşar KAÇMAZ/ İstanbul DHA

Çeşitli dernek, vakıf ve sivil toplum örgütünün çatısı olan ve bünyesinde 217 kuruluşu barındıran Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı, Beşiktaş'ta düzenlenen terör saldırısını ve teröre destek olanları yaptıkları basın toplantısıyla lanetledi. Haliç Kongre Merkezi'nde vakıf ve dernek temsilcilerinin katıldığı toplantıda konuşan Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Akbulut, "Beşiktaş'taki saldırı terörün hiçbir ahlaki değerinin olmadığını bir kez daha ortay akoymuştur. Terör insanlığın ortak düşmanıdır. Ülkemizi kaosa sürüklemek isteyenler şunu bilmelidirler ki, milletimizi yıldıramayacaklar, boyun eğdiremeyeceklerdir" diye konuştu.

"MİLLET OLARAK OYUNUN FARKINDAYIZ"

Saldırıların daha kuvvetli bir şekilde kenetlenmeye vesile olacağını kaydeden Akbulut, "Ülkemizdeki terör faaliyetleri iç dinamiklerden kaynaklanmamaktadır. Türkiye dünyada yükselen bir değerdir. Türkiye'nin dünyada etkin olmasını istemeyenler, Türkiye'ye tuzak kurmaktadırlar. Dış düşmanlar, Türkiye'yi parçalamak, diz çöktürmek istemektedirler. Batılı müttefiklerimizin ülkemizdeki terör olaylarına duyarsızlıkları açıktır. Millet olarak oyunun farkındayız. Ülkemizin etkinliğini önlemek için terörü maşa olarak kullanmaktadırlar" ifadelerini kullandı.

"GÜVENLİK GÜÇLERİMİZİN YANINDAYIZ"

"Ülkemizde huzuru bozmaya, barışı yok etmeye çalışanlara sesleniyoruz" diyen Hamza Akbulut, şunları söyledi:

"Tuzaklarınız bozulacak, hesaplarınız tutmayacaktır. Bütün oyunlarınız ifşa olmuştur. Tarih boyunca bu toprakları defalarca canı pahasına korumuş olan milletimiz, bütün oyunları boşa çıkaracak şuurdadır. Halkımız zulme boyun eğmeyecek, zalime haddini bildirecektir. Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı, çatısı altında bulunan tüm sivil kuruluşlar olarak, devletimizin, Sayın Cumhurbaşkanımızın, millet meclisimizin, hükümetimizin, idarecilerimizin, güvenlik güçlerimizin, terörle mücadelelerinde destekçisiyiz, yanlarındayız, arkalarındayız. Şehitlerimize Allah'tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz."

Toplantıya katılanlar açıklamanın ardından saldırının gerçekleştiği Beşiktaş'taki Şehitler Tepesi'ne gitti.

Görüntü Dökümü

-------------------

-Basın açıklamasına katılanlar

-Hamza Akbulut'un açıklaması

-Genel ve detaylar

13.12.2016 - 12.05 Haber Kodu : 161213042_

============================

4- D100'DE TIR ÜST GEÇİDE KATILDI

Kaza, üst geçitteki tehlikeyi ortaya çıkardı.

Haber-Kamera: Erhan TEKTEN İstanbul DHA

D-100 Karayolu'nda TIR üstünde taşıdığı iş makinasıyla Şirinevler mevkiindeki araç üst geçidine takıldı. Kazada nedeniyle D-100 Ankara istikametinde uzun araç kuyrukları oluştu.

Kaza saat 09.30 sıralarında D-100 Karayolu Ankara istikametinde meydana geldi. 3. Havalimanı inşaatında kullanılmak üzere iş makinesi taşıyan TIR, Şirinevler'deki araç üst geçidine takıldı. İş güvenliği için iş makinasının üstünde bulunan korkuluğun takılmasının ardından TIR'ın şoförü aracı durdurdu. Polis ve itfaiye ekipleri de ihbar üzerine olay yerine gelirken, sürücü korkuluğu söktü. Yaklaşık yarım saat sonra korkuluğun sökülmesinin ardından iş makinası sıkıştığı yerden kurtarıldı.

TEHLİYE SAÇIYOR

Üst geçidin tavan kısmında daha önceden büyük araçların çarpması nedeniyle oluşmuş hasarlar ve bu hasarların tahta ile metal levhalarla kapıldığı görüldü. Levhalardan bazılarının da yine yerinde olmadığı ancak bu son kazadan dolayı meydana gelmediği öğrenilirken, ekipleri durumu Karayolları ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkililerine bildirdiği öğrenildi. TIR kurtarılmasının ardından trafik normale döndü.

Görüntü Dökümü:

------------

-Üstgeçide sıkışan TIR

-İş makinasının görüntüsü

-TIR'ın hareket etmesi

-TIR'ın sıkıştığı yerden kurtarılması

-Oluşan trafik

-Üst geçidin tavanından görüntü

-Trafiğin açılması

-Sökülen korkuluğun görüntüsü

13.12.2016 - 11.20 Haber Kodu : 161213023

====================================

5- FETÖ'NÜN "POLİS OKULU YAPILANMASI"NA YÖNELİK OPERASYON: 18 POLİS TUTUKLANDI

Haber: Ümit TÜRK İstanbul/ DHA

FETÖ'nün polis okulu yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında birinci, ikinci ve üçüncü sınıf emniyet müdürlerinin de bulunduğu 18 kişi, "Terör örgütü üyeliği" suçundan tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, FETÖ'nün polis okulu yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, gözaltına alınan aralarında birinci, ikinci ve üçüncü sınıf emniyet müdürlerinin de bulunduğu 29 şüphelinin savcılık sorgusu tamamlandı. Savcılık şüphelilerden 28'ini tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk etti. 1 kişiyi ise serbest bıraktı.

Hakimlik, ifadelerini aldığı 28 şüpheliden 18'inin "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanmasına karar verdi. Diğer 10 şüphelinin ise adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılmasına karar verildi.

=======================

6- O TWEET İÇİN İSTENEN CEZA BELLİ OLDU

Haber: Serpil KIRKESER/ İstanbul DHA

Sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden Atatürk Havalimanı'nda saldırı olacak tweetini atan üniversite öğrencisi Eren K.'nin (24) "Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit" suçundan 4 yıla kadar hapsi istendi.

TWİTTER'DAN YAZI YAZDI, SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı Ertuğrul Sarıyar tarafından hazırlanan iddianamede, şüpheli Eren K.'nın Twitter hesabının bulunduğu, suç tarihi 7 Kasım 2016 tarihinde sosyal medya hesabından "Yarın akşam 19.30'da uçuşum var. Tam bomba patlamalık bir gün ve saat. 8 Kasım Atatürk Havalimanı saldırısı" şeklinde bir yazı yazıldığı belirtildi.

"HAVALİMANI PATLAMASINDAN KISA BİR ZAMAN DİLİMİ İÇERİSİNDE KURTULDUM"

Şüphelinin yazdığı yazının polis tarafından fark edildiği ve tutanağa bağlandığı ifade edilen iddianamede, şüpheli Eren K.'nın gözaltına alındığı kaydedildi. Şüpheli Eren K.'nın ifadesinde suça konu yazıyı sosyal medya yasakları ve sansürlerine tepki olarak yazdığını, 28 Haziran'daki Atatürk Havalimanı patlamasında kısa bir zaman dilimi içerisinde bombalı eylemden kurtulduğunu, yaşadığı hadise nedeniyle kendisinde paranoya oluştuğunu, bu nedenle yazıda patlamaya atıf yaptığını savunduğu ifade edildi.

4 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Dosya kapsamındaki delillere göre şüphelinin halk arasında endişe, korku ve panik yaratmak amacıyla hayat ve mal varlığı bakımından alenen tehdit oluşturacak şekilde yazı yazmak suretiyle atılı suçu işlediği kaydedildi. İddianamede şüpheli Eren K.'nın "Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit" suçundan 2 yıldan 4 yıla kadar hapsi istendi. İddianame kabul edilirse şüpheli Eren K. önümüzdeki günlerde Bakırköy Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

===================

7- REHA MUHTAR İLE DENİZ UĞUR'UN VELAYET DAVASI

Haber: Hayati KILIÇ - İSTANBUL DHA

Oyuncu Deniz Uğur ile Gazeteci Reha Muhtar, 7 yaşındaki ikiz çocukların velayeti için hakim karşısına çıktı

Çocuklarının velayetini anne Uğur'a vermek istemeyen Reha Muhtar duruşma çıkışı gazetecilere "Çocuklarım doğduğu andan itibaren benimle birlikteler. Onlara hem annelik hem babalık yaptım. Şimdi onları bırakmam" dedi. Deniz Uğur ise, "Bir anne olarak çocuklarıma zarar vermemek için susmayı tercih ediyorum" ifadelerini kullandı.

Gazeteci Reha Muhtar, ikizlerinin annesi Deniz Uğur 2010 yılında ayrılırken bir protokol imzalamıştı. Protokol gereği ikizler Mina Deniz ve Poyraz Deniz'in velayeti 18 yaşına kadar babaları Reha Muhtar' da kalacaktı. Ayrıca protokolde anne Deniz Uğur'un çocuklarını istediği zaman Muhtar'ın yalısında görebileceği hatta yalıda iki gün kalabileceği maddesi de yer almıştı.

Geçtiğimiz aylarda oyuncu Deniz Uğur bu protokole itiraz etmiş ve çocuklarının yanında kalmasını istemişti. İstanbul Aile Mahkemesi'nde açılan velayet davasının duruşmasına Deniz Uğur avukatı Abidin Şahin ile birlikte geldi. Reha Muhtar da avukatı Rezzan Epözdemir ile birlikte duruşmada hazı bulundu.

" HEM ANNELİK HEM BABALIK YAPTIM"

Uğur'un avukatı Abidin Şahin'in isteği üzerine mahkeme duruşmanın gizli görülmesine karar verdi. Duruşma tanıkların dinlenmesi için ileri bir tarihe ertelendi. Duruşma çıkışında Reha Muhtar gazetecilere, "Çocuklarım doğduğu andan itibaren benimle birlikteler. Onlara hem annelik hem babalık yaptım. Şimdi onları bırakmam. Çocuklar şu an 3 gün annede 4 gün ben de kalıyorlar. Ben bunun devam etmesini istiyorum" dedi. Deniz Uğur ise, çocukları için konuşmayacağını belirterek, "Bir anne olarak çocuklarıma zarar vermemek için susmayı tercih ediyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement