Dha İstanbul Bülteni - 2 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 2

Dha İstanbul Bülteni - 2

1- ODA TV DAVASINDA SAVCI, TÜM SANIKLARIN BERAATİNİ TALEP ETTİ (1)Haber: Özden ATİK / İstanbul, DHAGazeteciler Nedim Şener, Ahmet Şık, Soner Yalçın ile Yalçın Küçük ve eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın aralarında bulunduğu 13 sanıklı Oda TV Davası'nda savcı mütalaasını açıkladı.

14.12.2016 12:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1- ODA TV DAVASINDA SAVCI, TÜM SANIKLARIN BERAATİNİ TALEP ETTİ (1)

Haber: Özden ATİK/ İstanbul, DHA

Gazeteciler Nedim Şener, Ahmet Şık, Soner Yalçın ile Yalçın Küçük ve eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın aralarında bulunduğu 13 sanıklı Oda TV Davası'nda savcı mütalaasını açıkladı. Savcı, somut ve yeterli delil olmadığı gerekçesiyle tüm sanıkların beraatini talep etti. İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi'nddeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanıklar Hanefi Avcı, Ahmet Şık, Yalçın Küçük, Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu, Nedim Şener, Muhammet Sait Çakır ve Coşkun Musluk katıldı. Savcının mütalaasına karşı sanıklar savunmalarını yapıyor.

==============================

2- STK VE SENDİKALARDAN ÇEVİK KUVVET ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ'NÜ ZİYARET ETTİ

Haber-Kamera: İhsan YALÇIN/ İstanbul DHA

TÜSİAD, MÜSİAD, HAK-İŞ, MEMUR-SEN, TEMAD, TESK, TİSK, TOBB, TÜRK-İŞ, Türkiye Barolar Birliği, Türk KAMUSEN, TÜRKONFED, TÜRMOB ve TZOB, Beşiktaş'ta meydana gelen terör saldırısı sonrasında Bayrampaşa'daki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne taziye ziyaretinde bulundu. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü çalışanlarına başsağlığı dilekleri ileten STK temsilcileri buradan ayrılarak ziyaretlerin devamı için İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne geçti.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-STK temsilcilerinin çevik kuvvetten ayrılması

-Genel ve detaylar

14.12.2016 - 10.45 Haber Kodu : 161214046

=======================

3- YTÜ'DEKİ FETÖ SORUŞTURMASI: 39 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Haber-Kamera: Erhan TEKTEN İstanbul DHA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'nün Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ)'ndeki akademik yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 39 kişi adliyeye sevk edildi. YTÜ akademisyenleri, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi. Şüpheliler daha sonra Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.

Görüntü Dökümü:

------------

-Polis araçlarının gelişi

-Polis ekipleri

-Sağlık kontrolüne getirilenler

-Hastaneye sokulmaları

-Hastaneden çıkarılmaları

-Araçlara bindirilmeleri

-Genel ve detaylar

14.12.2016 - 09.40 Haber Kodu : 161214030_

======================

4- BİTLİS'TE 73 CM, KARTAL'DA 3 CM

Haber-Kamera : Raman EĞRİ - İSTANBUL DHA

Türkiye'de genelinde kar yağışı etkili oluyor. Bu sabah meteoroloji gözlem istasyonlarında ölçülen kar kalınlıklarına göre Bitlis Merkez'de kar kalınlığı 73 cm oldu. İstanbul'da ise Kartal en fazla kar yağışının etkili olduğu yer. Son ölçümlere göre Kartal'da kar kalınlığı 3 cm.

Kayak merkezlerinde ise Kartepe'da kar kalınlığı 111 cm ölçülürken Uludağ'da ise bu rakam 92 cm.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre Türkiye genelinde ölçülen kar kalınlıkları şöyle:

-Bitlis Merkez 73

- Ağrı Merkez 46

- Muş Merkez 36

- Erzurum Merkez 33

- Bingöl Merkez 26

- Tunceli Merkez 25

- Ardahan Merkez 25

- Konya Ereğli 22

- Bayburt Merkez 20

- Kars Merkez 15

- Kocaeli Gölcük 10

- Karaman Merkez 10

- Hakkari Merkez 10

- Şırnak Merkez 8

- Artvin Merkez 8

- Malatya Merkez 7

-Konya Selçuklu 7

-Konya Cihanbeyli 6

- Sivas Merkez 6

- Düzce Merkez 6

- Niğde Merkez 6

- Erzincan Merkez 6

- Kayseri Merkez 5

-Malatya Akçadağ 5

- Yozgat Merkez 4

- Elazığ Merkez 4

- Bolu Merkez 4

-İstanbul Kartal 3

- Van Merkez 3

- Nevşehir Merkez 3

- Bartın Merkez 2

- Kırşehir Merkez 2

- Bilecik Merkez 2

-Konya Akşehir 2

- Kütahya Merkez 2

- Iğdır Merkez 2

-Bursa Osmangazi 1

-Bursa Yenişehir 1

-Konya Beyşehir 1

- Samsun Merkez 1

- Balıkesir Merkez 1

KAYAK MERKEZLERİ

-Kartepe K.M. 111

-Uludağ K.M. 92

- Erciyes K.M. 58

-Yıldızdağı K.M. 56

- Kartalkaya K.M. 55

- Palandöken K.M. 53

-Samsun Ladik K.M. 43

-Ilgaz-Doruk K. M. 40

- Sarıkamış K.M. 36

-Erzurum Konaklı K.M. 35

-Ilgaz- Yıldıztepe K. M. 30

-Hazarbaba K.M. 25

-Bitlis Nemrut K.M. 25

-Erzincan Ergan K.M. 22

-Murat Dağı 16

-Davraz K.M. 11

- Elmadağ K.M. 4

Görüntü Dökümü:

---------------

-Kartal'da dün akşam çekilen görüntüler

-Kartal'da bu sabah çekilen görüntüler

14.12.2016 - 10.45 Haber Kodu : 161214039

============================

5- YER ALTI DÜNYASININ ÜNLÜ İSMİ KÜRŞAT YILMAZ HAKİMİ REDDETTİ...

Haber: Özden ATİK/ İstanbul, DHA

Suç örgütü lideri olduğu gerekçesiyle 66 yıl hapis cezasına çarptırılan yeraltı dünyasının ünlü isimlerinden Kürşat Yılmaz'ın Yargıtay'dan dönen davasına devam edildi. Duruşmaya katılan Kürşat Yılmaz, Mahkeme Başkanı Mustafa Karayıldız'ı FETÖ üyesi olmakla suçlayarak reddi hakim talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, mahkeme başkanına ilişkin iddia hakkında gerekli araştırma ve incelemenin yapılması için Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na yazı yazılmasına karar verdi.

İstanbul 1.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, halen Kocaeli 2 Nolu F Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda hükümlü bulunan Kürşat Yılmaz ve 6 tutuksuz sanık katıldı. Mahkeme Başkanı Mustafa Karayıldız, sanık Kürşat Yılmaz'ın avukatları tarafından dilekçe sunularak yargılamanın yenilenmesi ve infazın durdurulması talebine bulunulduğunu tutanağa geçirdi. Söz alan Kürşat Yılmaz, FETÖ 'nün ana soruşturma dosyası kapsamında Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na müşteki sıfatıyla ifade verdiğini belirtti.

YARGILAMANIN YENİLENMESİ TALEBİ REDDEDİLDİ

Mahkeme heyeti, Ceza Muhakemesi Kanunu'ndaki 311. maddesindeki yargılamanın yenilenmesi şartlarının henüz oluşmadığı gerekçesiyle bu taleplerin reddine karar verdi. Heyet, Kürşat Yılmaz'ın şikayetçi olduğu ve yargılamaya katılan bir kısım hakimler ve hükmü onayan Yargıtay üyeleri hakkında FETÖ üyeliğinden Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca devam eden soruşturmanın akıbetinin sorulması için yazı yazılmasına, kovuşturmaya dönüşmesi halinde yargılamanın yenilenmesi taleplerinin tekrar değerlendirilmesine hükmetti.

REDDİ HAKİM TALEBİNDE BULUNDU

Ancak karar açıklandıktan sonra sanık Kürşat Yılmaz ayağa kalkarak söz almak istedi. Mahkeme Başkanı Mustafa Karayıldız, duruşmanın bittiğini söyledi. "Suç duyurusunda bulunacağım" diyerek ısrar etmesi üzerine söz verilen Yılmaz, "Sarallar ve Şahin grubu birbirlerini öldürdüler, vahim silahlarla yakalandılar. Bunların hepsi dışarıda. Benim suçum ne? Suçum yokken 11 yıldır hapisteyim. Bu örgütle savaşıyorum. Bu iş moda olduğu için değil, 2007 yılından beri bunu diyorum. ve siz de Fethullah Gülen terör örgütünün üyesisiniz. Mahkeme başkanı olarak duruşma haricinde görüşmeler yaptınız, harici olarak rüşvet görüşmeleri yapıldığını ben biliyorum. 15 Temmuz'a kadar önceki hakimler benim katilimdir, bu saatten sonra siz de benim katilimsiniz. Hukuken sizinle savaşacağım. İnşaallah bu konuda sizi tutuklatacağım. Reddi hakim talebinde bulunuyorum. Bu davaya bakmanızı istemiyorum" dedi.

HSYK'YA YAZI YAZILMASINA

Kürşat Yılmaz'ın sözlerinin ardından yeniden yazılan ara kararda, Yılmaz'ın mahkeme başkanıyla ilgili beyanları konusunda gerekli araştırma ve incelemenin yapılması için Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) yazı yazılmasına karar verildi. Ayrıca Mahkeme Başkanı Mustafa Karayıldız'ın reddedilmesine ilişkin talep konusunda heyet oluşturularak karar verilmesine hükmedildi. Duruşma ertelendi.

DAVANIN GEÇMİŞİ

Kürşat Yılmaz, işadamı Korkmaz Yiğit, şarkıcılar İbrahim Tatlıses ve Alişan ile manken Tuğba Özay gibi ünlü isimlerin yargılandığı çete davası 19 Ocak 2010 tarihinde karara bağlanmıştı. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, Kürşat Yılmaz'ı "Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek", "Nitelikli yağma", "Tehdit", "Kasten adam yaralama", "Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak" suçlarından toplam 66 yıl 3 ay 15 gün hapis cezasına çarptırmıştı. İşadamı Korkmaz Yiğit, "Yağmaya teşebbüs ve örgüte yardım etmek" suçlarından, manken Tuğba Özay ise "Örgüte üye olmak ve emniyet teşkilatını alenen aşağılamak" suçlarından beraat etmişti. Şarkıcı İbrahim Tatlıses ve Alişan ise "Örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçundan 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmış, ancak cezaları ertelenmişti. Yargıtay 6. Ceza Dairesi, 2011 yılında yerel mahkemenin verdiği kararı kısmen onamış, kısmen de bozmuştu.

===========================

7 - GÜLBEN ERGEN'İN ŞİKAYETİ ÜZERİNE CEM KÜÇÜK İFADE VERDİ

Haber: Serpil KIRKESER/ İstanbul DHA

Şarkıcı Gülben Ergen, özel bir televizyon programında kendisine hakaret ettiğini iddia ettiği Cem Küçük hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturma kapsamında ifade veren Cem Küçük, Gülben Ergen'e hakaret etmediğini söyledi.

GÜLBEN ERGEN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Ünlü şarkıcı Gülben Ergen, Temmuz ayında özel bir televizyon programında kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle Cem Küçük hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na avukatı aracılığıyla suç duyurusunda bulundu.

CEM KÜÇÜK: HAKARET ETMEDİM

Suç duyurusu üzerine soruşturma başlatan Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu Savcısı Ertuğrul Sarıyar, Cem Küçük'ün ifadesini aldı. Küçük, ifadesinde Gülben Ergen'e hakaret etmediğini söyledi. Savcılık, önümüzdeki günlerde de Gülben Ergen'inde ifadesine başvuracak. Gülben Ergen'e kanun gereği Cem Küçük ile uzlaşıp uzlaşmadığı sorulacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement