Dha İstanbul Bülteni - 2 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 2

YENİKÖY'DE KURU YÜK GEMİSİ KARAYA OTURDU (3)Yeniköy'de Panama bandıralı kuru yük gemisi sahile metreler kala karaya oturdu.

21.12.2016 12:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

YENİKÖY'DE KURU YÜK GEMİSİ KARAYA OTURDU (3)

Yeniköy'de Panama bandıralı kuru yük gemisi sahile metreler kala karaya oturdu.

Kıyı Emniyeti ve Sahil Güvenlik ekilerinin çalışamaları sürüyor.

Haber-Kamera: Hasan YILDIRIM - Enver ALAS/ İstanbul DHA

Yeniköy'de sabah saat 08.20'de Ukrayna Odessa Limanı'nda harekete ederek Mısır'a giden Panama bandıralı kuru yük gemisi sahile metreler kala kayaya oturdu.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nde konuyla ilgili yapılan yazılı bir açılama yapılarak, "Saat 08: 20'de Panama bayraklı, 189 metre boyundaki, 47.500 mton mısır yüklü Star Harmony adlı gemi, İstanbul Boğazı'nı kuzey - güney yönlü geçişi esnasında, Yeniköy önlerinde karaya oturarak tehlikeye maruz kalmıştır.

İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri tarafından derhal seyir, can, mal ve çevre emniyetini teminen kurtarma 3 römorkörü ile kıyem 6 hızlı tahlisiye botu olay yerine sevk edilmiştir" denildi.

Kıyı Emniyeti ve Sahil Güvenlik ekiplerinin gemiyi kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Görüntü Dökümü:

----------------------

Gemiden görüntüler

================

(ÖZEL) CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN GÜZERGAHINDA TERSTEN GELEN MOTOSİKLETLİ HEYECANI

15 Temmuz Şehitler köprüsü üzerinde tersten gelen motosiklet sürücüsüne güzergahta önlem alan polisler hemen müdahale etti.

Haber: Özgür ALTUNCU/ Kamera: Güven USTA, İstanbulDHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara'ya gitmek için bugün saat 10: 45'de Üsküdar Kısıklı'daki evinden çıktı. Erdoğan'ın geçişi nedeniyle Atatürk Havalimanı'na kadar yol boyunca güvenlik önlemi alındı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konvoyu 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden geçerken ters yönden gelen bir motosiklet heyecan yarattı. Asya-Avrupa istikametindeki en sağ şeriti kullanarak gelen motosiklete güzergahta önlem alan polis ekipleri anında müdahale etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan saat 11: 10'da Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nden uçakla Ankara'ya hareket etti. Motosiklet ve sürücüsü polislerin kontrolünde inceleme için aynı istikamette köprü çıkışına yönlendirildi.

Görüntü Dökümü:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konvoyunun Kısıklı'dan çıkışı

Konvoyun arkadan görüntüsü,

Köprü girişinde tersten gelen motosiklete polis ekiplerinin müdahalesi

Erdoğan'ın konvoyunun yolda ilerlemesi

================

ŞORTLU HEMŞİREYE TEKMELİ SALDIRI DAVASI (son)

Saldırgan Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi

Mahkeme, Adli Tıp Kurum'una, "Akıl hastası mı, akıl hastası ise ne zamandan beri, akıl sağlığının dava konusu olaya etkisi nedir, davranışlarını yönlendirme yeteneği azaldı mı" diye sordu.

Hakim, randevu tarihinde sanığın Adli Tıp Kurumu'na sevkinin yapılmaması halinde hakkında yakalama kararı çıkarılacağı uyarısında bulundu.

Haber: Arzu KAYA, İstanbul DHA

Çekmeköy'de belediye otobüsünde Ayşegül Terzi'ye şort giydiği için tekme atan Abdullah Çakıroğlu'nun 9 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada, akıl hastası olup olmadığının tespit edilmesi için Adli Tıp Kurumu'nda gözlem altına alınmasına karar verildi.

TERZİ VE ÇAKIROĞLU DURUŞMAYA KATILMADI

Anadolu 40. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 2. duruşmasına tutuksuz sanık Abdullah Çakıroğlu katılmazken Çakıroğlu'nu avukatı temsil etti. Mağdur Ayşegül Terzi'nin de katılmadığı duruşmada Terzi'nin avukatları hazır bulundu. Duruşmayı Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve birçok kadın takip etti.

TUTUKLAMA TALEBİ REDDEDİLDİ

Mahkeme hakimi tarafların beyanlarını aldıktan sonra açıkladığı ara kararında sanık Abdullah Çakıroğlu'nun savunmalarının tespit edilmiş, tanıkların dinlenmiş, delillerin önemli ölçüde toplanmış olduğu ve tıbbi geçmişine ilişkin mevcut evrakları dikkate alarak tutuklanma talebinin reddine karar verdi.

AKIL SAĞLIĞININ TESPİTİ AMACIYLA...

Mahkeme, Adli Tıp Kurumu'ndan sanıkla ilgili 16 Ocak 2016 saat 08.30'a randevu verildiğini belirterek, akıl hastası olup olmadığının, akıl hastası ise ne zamandan beri akıl hastası olduğunun, akıl hastalığının dava konusu olaya etkisinin ne olduğunun, davranışlarını yönlendirme yeteneğinin önemli derecede azalmış olup olmadığının tespiti amacıyla 3 haftayı geçmemek üzere gözlem altına alınmasına karar verdi. Mahkeme ayrıca sürenin yeterli olmaması halinde kurumun talep etmesi halinde yeniden süre verilebileceğini ve adli tıpta gözlem altına alınması kararına itiraz yolunun açık olduğunu kaydetti.

MAHKEMEDEN UYARI

Mahkeme hakimi ayrıca randevu gün ve saatinde sevkinin yapılmaması halinde sanık hakkında yakalama kararı çıkarılacağı uyarısını yaparak, "Randevu aksayacak olursa durumunu yargıdan kaçma olarak değerlendirip yakalama ve arkasından tutuklama kararı verilmesi zorunluluğu doğabilir" dedi.

DURUŞMA ERTELENDİ

Mahkeme ayrıca Ayşegül Terzi'nin tedavi görmüş olduğu hastanelerden tedaviye ilişkin tüm tıbbi belgelerin gönderilmesinin istenmesine karar verdi. Duruşma 18 Ocak 2017 günü saat 10.00'a ertelendi.

===============

OMUZ ATMA CİNAYETİNDE KARAR : TOPLAMDA 75 YIL HAPİS

36 yaşındaki Ayhan Kaya, İstiklal caddesi'nde kemerle dövülmüş defalarca bıçaklanarak öldürülmüştü. Mahkeme kararını açıkladı. 3 sanığı 25 er yıl hapis cezasına çarptırdı

Haber: Özden ATİK/ İstanbul, DHA

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde 36 yaşındaki Ayhan Kaya'nın onlarca kişinin gözü önünde kemerle dövülüp defalarca bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin dava karara bağlandı. Kameralara yansıyan ve omuz atma meselesinden çıkan kavgada Ayhan Kaya'yı öldüren üç sanık hakkında 25'er yıl hapis cezası verildi.

Görüntü Dökümü:

-------------------

Olayın arşiv görüntüleri

================

MAHKEME BAŞKANINA BEDDUAYA SUÇ DUYURUSU…

Serpil KIRKESER/ İstanbul DHA

Büyükçekmece'de 10 ay önce yaptığı trafik kazasında bir kişinin ölümüne, bir kişinin de yaralanmasına neden olduğu gerekçesiyle 22,5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan muhasebeci Arzu Eğmen (25) olay tarihinden bir gün önce evden çıkmayacağı düşüncesiyle alkol aldığını belirterek, kaza anını anlattı. Duruşma sonunda tutukluluğunun davamına karara verildiğinin açıklanması üzerine sanık Eğmen, "Ben annemden ayrı kaldım, sen de evladından ayrı kal" diyerek mahkeme başkanına beddua etti. Mahkeme heyeti de sanık Arzu Eğmen hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDE OLAY GÜNÜ ANLATILDI

Büyükçekmece'de 20 Mart'ta Arzu Eğmen alkollü şekilde kullandığı araçla seyir halindeyken Güzelyurt Metrobüs Durağı civarına geldiğinde, yine aynı yönde seyir halinde olan müşteki şüpheli Hüseyin Halid Salman'ın kullandığı araca şerit değiştirmek isterken arka kısmından çarptı. Kazada Arzu Eğmen ve Hüseyin Halid Salman (22) yaralandı. Arzu Eğmen'in çarptığı araçta yolcu olarak bulunan Adnan Salman (52) da hayatını kaybetti. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma sonunda hazırlanan iddianamede, olayda öndeki araç sürücüsü Hüseyin Halid Salman'ın sinyal vermeksizin sol şeride geçmesi nedeniyle tali derecede kusurlu olduğu belirtildi. Şüpheli Arzu Eğmen'in kanında 150 mg etenol bulunduğu ifade edilen iddianamede, müşteki şüpheli Arzu Eğmen'in "Bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmaö suçundan 3 yıldan 22,5 yıla kadar hapsi istendi. Diğer müşteki şüpheli Hüseyin Halid Salman'ın da "Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan da 2 yıldan 15 yıla kadar hapsi talep edildi.

SANIK: OLAY TARİHİNDEN BİRGÜN ÖNCEDEN EVDEN ÇIKMAYACAĞIM DÜŞÜNCESİYLE ALKOL ALMIŞTIM

Bakırköy Adalet Sarayı'nda bulunan 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada tutuklu müşteki sanık Arzu Eğmen ve müşteki tutuksuz sanık Hüseyin Halid Salman hazır bulundu. Arzu Eğmen "Olay tarihinden bir gün önceden evden çıkmayacağım düşüncesiyle arkadaşlarımla birlikteydim ve alkol almıştım. Annemin rahatsızlığı nedeniyle acilen evden çıkmak gerektiğinden yolumda seyrederken sağ şeritten sol şeride geçmek istediğim esnada önümdeki aracın da sol şeritten sinyal vermeden sağ şeride geçmesiyle önleyemeyeceğim bir kaza meydana geldi. Olaydan dolayı yaralandım. Böyle bir olaya sebebiyet verdiğimden dolayı çok büyük üzüntü ve pişmanlık içerisindeyim. Alkolü geceden almıştım. O güne dair araç kullanacağımı da düşünmemiştim. Acilen gitmem gerektiğinden bunlara başıma geldiö şeklinde konuştu.

SANIĞA SOSYAL PAYLAŞIMLARI SORULDU

Sanık Arzu Eğmen, savunmasının ardından müşteki avukatının sorularını yanıtladı. Olay anında hız yapmadığını savunan Sanık Arzu Eğmen, araç ibresi 201 km olarak gösterilen sosyal medya paylaşımının olduğu hesabın kendisine ait olduğunu belirterek, " Hesap bana aittir, ama benim kullandığım aracın göstergesi değildir" diye cevap verdi. Arzu Eğmen'e ait sosyal medya hesaplarında aracın vites kutusunun yanında viski ve bira şişelerinin bulunduğu ve profil resmi olarak güncellediği belirtilen sosyal medya hesapları da gösterildi. Sanık Eğmen de "Sadece paylaştım, görüntüler bana ait değildir. Mağdurum, tahliyeme karar verilmesini talep ediyorum" dedi.

MÜŞTEKİ SANIK: SANIKTAN ŞİKAYETÇİYİM

Müşteki sanık Hüseyin Halid Salman da " Ben amcamla birlikte sabah erken saatlerde orta şeritte seyir halindeydim. Şeridimi değiştirmedim. Ondan sonrasını da hiç hatırlamıyorum. Bu olayda bana kusur izafe edilmesi gereken bir durum değildir. Kusursuzum. Suçlamaları kabul etmiyorum. Amcamın ölümüne ve benim yaralanmama neden olan sanıktan şikayetçiyim. Cezalandırılmasına karar verilmesini talep ediyorum" diye konuştu.

MAHKEME BAŞKANINA BEDDUAYA SUÇ DUYURUSU

Tarafların kusur oranlarının tespiti için dosyanın bilirkişiye verilmesine karar veren mahkeme heyeti, sanık Arzu Eğmen'in tutukluluk halinin devamına karar verdiğini açıkladı. Bu sırada sanık Eğmen, Mahkeme Başkanı Mithat Çelikel'e hitaben "Ben annemden ayrı kaldım, sen de evladından ayrı kalö diye bağırarak jandarma eşliğinde duruşma salonundan ayrıldı. Mahkeme heyeti de sanığın bu söylemleri ile ilgili suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi. Duruşma Şubat ayına ertelendi.

================

SILA - DAVUT GÜLOĞLU DAVASINDA AVUKAT - HAKİM TARTIŞMASI...

Ümit TÜRK İstanbul/ DHA

Şarkıcı Sıla Gençoğlu'nun, kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle şikayetçi olduğu şarkıcı Davut Güloğlu hakkında, "Basın yoluyla hakaret" suçundan 2,5 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın ilk duruşması yapıldı. Duruşmaya şikayetçi Sıla Gençoğlu katılmazken, sanık Davut Güloğlu hazır bulundu. Kimlik tespiti yapılan Güloğlu aylık gelirinin 5 bin TL olduğunu söyledi. Savunmasında savcılıkta verdiği ifadeyle ilgili konuşmaya başlayan Güloğlu'nun, bir sözünün tutanağa yanlış geçirildiğini belirten avukatı Emrullah Gözcü ile mahkeme hakimi arasında yaklaşık 20 dakika süren tartışma başladı.

HAKİM HER KELİMEYİ TUTANAĞA GEÇİRDİ

Hakim Ahmet Duymaz, avukatı sorguya müdahale etmekle suçladı. Avukat Emrullah Gözcü de hakimin, savunmasına müdahale de bulunduğunu söyledi. Daha sonra Mahkeme hakimi, avukatın ağzından çıkan her kelimeyi tutanağa geçirdi.

"BİR TÜRLÜ SANIĞIN SORGUSUNA GEÇİLEMEDİ"

Tutanağa yansıyan diyalog; "Sanık, savcılık huzurundaki söylemlerimi kabul ediyorum dediği sırada sanık avukatı müdahale etti. 'Öyle demiyor' dedi. Tutanağa geçişime engel olamazsın dendi. Yine yazdırırken 'sizin söylediklerinizi de tutanağa geçin' dedi. Hala yazdırırken söylemlerini sürdürdü. Bir türlü sanığın sorgusuna geçilemedi. Neden böyle yaptığı soruldu. 'Kutsal olan savunma için yaptım' dedi. Hala yazdırmaya izin vermedi. Yazdırırken de konuşmasını sürdürdü"

GÜLOĞLU: BURADA OYUN MU OYNANIYOR

Hakim ile avukat arasında devam eden tutanak tartışması karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Davut Güloğlu, izleyicilere dönerek, "Burada oyun mu oynanıyor. Beni neden çağırdınız" diye söylendi. Güloğlu'nun bu sözleri de tutanağa, "Bu arada sanık müdahale etti. 'Ne diyorsunuz, burada ne yapılıyor. ben ne için mi çağrıldım' dedi. Avukatı 'bi dakka bi dakka' dedi." diye geçti.

GÜLOĞLU, "GENELE SÖYLEDİM"

Bir süre bu şekilde devam eden tartışmanın ardından savunmasına başlayan Güloğlu, suçlamaları reddederek, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Yenikapı'da düzenlenen mitingte kendisine bir muhabirin soru sorması üzerine açıklama yaptığını bu açıklamada da, vatan hainlerine yönelik 'istemeyen gitsin' dediğini, Sıla Gençoğlu'na karşı doğrudan bir şey demediğini söyledi.

AVUKAT HAKİM TARTIŞMASI YENİDEN BAŞLADI: "ELLERİNİ KALDIRDI ALLAH'IM DEDİ"

Daha sonra söz verilen Güloğlu'nun avukatı Emrullah Gözcü savunma yapmaya başladı. Bir süre sonra hakimin aynı şeyi 4 kez tekrar ettiniz demesi üzerine avukat hakim arasında yeniden tartışma başladı. Buradaki tartışma da tutanağa geçirildi. "Sanık avukatı 5 dakika boyunca sabırla dinlendi. Aynı şeyleri 4'üncü kez tekrar ettiği yeni birşey söyleyip söylemediği sorulduğunda müdahalle etti. Var mı başka birşey dendiğinde 'yoooo' dedi. Sanık avukatı ellerini kaldırdı Allah'ım dedi."

DOSYAYA UZLAŞTIRMAYA GÖNDERİLDİ

Daha sonra duruşmaya ara veren hakim Duymaz, dosyanın Uzlaştırma Bürosu'na gönderilmesine karar verdi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

Davut Güloğlu'nun mahkeme çıkışı yaşananları telefonda anlatması

Avukatıyla birlikte duruşma sonrası yaşananları konuşması

Bazı kişilerin Güloğlu ile fotoğraf çektirmesi

================

İSTANBUL'DAN ZONGULDAK'A 'VAPUR KÜTÜPHANE'

Ezgi Çapa/ İstanbul DHA

Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıktığı Bandırma vapurunun kaptanı olan İsmail Hakkı Durusu'nun isminin verildiği, "İsmail Hakkı Durusu Vapuru", bundan sonra Zonguldak'ta kütüphane olarak hizmet verecek.

YILLARCA BOĞAZ'DA HİZMET VERDİ, ŞİMDİ KİTAPSEVERLERE VERECEK

Boğaz, Adalar ve Boğaz Turları hatlarında yıllarca hizmet veren ancak artık deniz trafiğinde kullanılmayan vapur, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde alınan kararla bedelsiz olarak Zonguldak İl Kültür Müdürlüğü'ne devredildi. 1985 yapımı vapur, çocukların daha iyi bir okuma alışkanlığı kazanmaları amacıyla hazırlanan "vapur kütüphane projesi" kapsamında Zonguldak'a gönderilecek. 56 metre boyunda, 10,5 metre eninde olan vapur, bin 450 yolcu kapasiteli olarak hizmet veriyordu.

CHP: TALEBİN 'ZONGULDAK VALİLİĞİ'NDEN GELMESİ GEREKİRDİ

CHP grubu raporun içeriğine karşı olmadıklarını söyleyerek hukuki olarak uygun bulmadıkları gerekçesiyle rapora red oyu verdi. CHP'li meclis üyesi İsa Öztürk "Böyle bir talebin Zonguldak Valiliği'nden ya da Zonguldak İl Kültür Müdürlüğü'nden gelmesi gerekir. Burada ise İBB'den Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır talepte bulunuyor. Sanki aracı, torpil gibi...ö diyerek gerekçelerini açıkladı. Hukuk Komisyonu Başkanı Osman Gökçebaş Öztürk'ün sözlerine "Sonuçta bu kişi Zonguldak halkının oy verdiği, 'bizim için çalış' dediği bir milletvekili. İşi gölgelememek lazımö şeklinde yanıt verdi.

================

SOKAK KÖPEKLERİ POŞETLERLE YİYECEK TAŞIYAN KADIN DUYARSIZLIĞA TEPKİLİ

İhsan DÖRTKARDEŞ/ İstanbul DHA

Sultanahmet'teki bir butik otelde kat görevlisi Tülay Laçin, hemen her akşam poşetlere doldurduğu tavuk ve sakatatları Haramidere'ye getirerek sokak köpeklerine dağıtıyor. Laçin sokak hayvanlarını beslerken zaman zaman tepkilerle karşılaştığını anlattı.

Her gün metrobüs ile Esenyurt'taki evine dönen evli ve 1 çocuk annesi Tülay Laçin, soğuk havalarda aç ve titrerken gördüğü sokak hayvanlarının durumundan etkilendiğini bunun üzerine hemen hergün onlara yiyecek taşıdığını söyledi. Laçin, çalıştığı butik otel ve yakındaki lokanta ve diğer tesislerde çöpe atılacak tavuk veya sakatatlarını ayrıca pet şişe sularını taşıyarak Esenyurt'taki Haramidere Metrobüs İstasyonu'na kadar getirdiğini anlattı. Kendilerine yiyecek ve su taşıyan Laçin'i metrobüs üstgeçidinde gören sokak köpekleri bir anda etrafını sarıyor. Çevredekilerin şaşkın bakışları arasında poşetleri ve su dolu pet şişeleri bir köşeye bırakan, eline eldiven geçirdikten sonra çevresini saran köpeklere bunları tek tek yediren Tülay Laçin, sokak köpeklerine 'Kuzucuklarım' diye seslenirken elinden geldiğince onlara bakmaya çalıştığını söyledi. Esenyurt Belediyesi'nden sokak hayvanları için çalışma yaptığını görmediğini ifade eden Tülay Laçin, iyi niyeti ile sevimli dostlara gösterdiği bu çabanın birçok kişinin tepkisine neden olduğunu anlattı. Laçin, şöyle dedi:

"KIZAN, BAĞIRAN VAR"

"Hava soğuk. Ben bunlara su koyarım. Buradaki çöpçüler, dilenciler burada bıraktığı kapları götürür veya çöpe atar. Tavuk parçalarının yanı sıra su taşırım. Hayvanların pet şişelere ağzını sokabilmesi, su içebilmesi için pet şişelerin ağzını yanımda taşıdığım bıçakla keserim. Çok soğuk havalarda bir köşeye pike, battaniyeler koyuyorum. Sabah geliyorum yok. İnsanlarımız duyarsız. Hayvanlara bakarsın, çok nadirdir memnun olurlar. Bazıları onları sadece sever ve giderler. Çoğu bana kızarlar 'Niye besliyorsunuz, neden bunlara bakıyorsunuz?' diye. Yok böyle bir şey. Havalar soğuk. 'Acaba ne yaptılar?' diye onları düşünürüm. Geliş saatimi bilirler. Metrobüs geçidine doğru bana doğru geldiklerinde insanların tepkilerini çekiyorlar. Aslında bir şey yapmıyorlar. Benim için geliyorlar. Bakıyorsun kızan, bağıran var. Ne yapacağız? Çok zor. insanlarımız bunları kabullenmiyor."

Görüntü Dökümü:

-----------------------

Leyla Laçin, sokak köpeklerine poşette getirdiği tavuk parçaları ve sakatatları yedirirken

Laçin, sokak hayvanları için yaptıklarını ve karşılaştığı tepkileri anlatırken

Genel görüntüler

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement