Dha İstanbul Bülteni - 2 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 2

1- KATLİAMDAN KAÇARKEN BIRAKTIKLARI EŞYALARI İÇİN GELDİLERPolisin Ortaköy'deki denetimi sürüyorHaber: Özgür ALTUNCU / Kamera: İdris TİFTİKCİ - İstanbul DHAReina'da yılbaşı gecesi yaşanan katliamdan sağ kurtulmayı başaranlardan bazıları eşyalarını almaya geldi.

02.01.2017 12:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1- KATLİAMDAN KAÇARKEN BIRAKTIKLARI EŞYALARI İÇİN GELDİLER

Polisin Ortaköy'deki denetimi sürüyor

Haber: Özgür ALTUNCU/ Kamera: İdris TİFTİKCİ - İstanbul DHA

Reina'da yılbaşı gecesi yaşanan katliamdan sağ kurtulmayı başaranlardan bazıları eşyalarını almaya geldi.

Katliam sonrası panikle Reina'dan kaçan ve vestiyere bıraktıkları mont, kaban ve çantalarını alamayan bazı yabancı müşteriler, bugün konsolosluk görevlileriyle birlikte Reina'ya geldi. Polise o geceki davetiyelerini gösterip içeri girenler özel eşyalarını alarak Reina'dan ayrıldı. Sabahtan bu yana eşyalarını almak için gelenlerin tamamının hızlı hareket etmesi ve gazetecilere konuşmadan kendilerini bekleyen araçlara binip hızla uzaklaşmaları dikkat çekti. Bu arada ayrı ayrı vatandaşlar da Reina önüne gelip çiçek bırakıp dua ediyor.

Öte yandan güvenlik önlemi alan polisin Ortaköy'de araçları aradığı görüldü.

Görüntü Dökümü:

-------------

Reina önünde polisten detay

Mekana girenlerden detay

Montlarıyla çıkanlardan detay

Konsolosluk arabasına binip uzaklaşmaları

Çiçek bırakıp dua edenlerden detay

Polisin Ortaköy'deki denetimi

===============================

2- TERÖR SALDIRISINDA HAYATINI KAYBEDENLERİN YAKINLARI ADLİ TIP KURUMU'NDA

Haber-Kamera: Sinan BİLGİLİ-İSTANBUL DHA

Ortaköy'deki Reina'da meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybedenlerin yakınları işlemler için Adli Tıp Kurumu'na geldi. Saldırıda hayatını kaybeden Iraklı Bülent Şirvan Osman'ın yakınları teşhis işlemi için içeri girdi. Osman'ın Irak'tan gelen bir yakını, " Erbil'den gelmişti. Bize arkadaşları haber verdi. Bizde Erbil'den buraya geldik. Eczacıydı. 39 yaşında evli ve 2 çocuk babasıydı. Allah'ın kederi yani. Dostlar sağ olsun" diye konuştu.

BELÇİKA'DA DEFNEDİLECEK

Saldırıda hayatını kaybedenlerden biri olan Belçika vatandaşı 23 yaşındaki Ahmet Kerim Akyıl'ın babası Ali Akyıl, cenaze işlemleri için geldi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan baba Akyıl, "Allah'ım inşallah tez zamanda bu olayları bitirir. Ülkemiz kurtulur" dedi. Baba Akyıl, oğlunun cenazesini Belçika'ya götürülecek.

AİLESİ 2 GÜN BOYUNCA ULAŞAMADI

Saldırıda hayatını kaybedenlerden bir diğeri olan 32 yaşındaki Suudi Arabistanlı Ahmet Abbolos. Yakınları 2 gün boyunca Abbolos'a ulaşamadı. Bunun üzerine Abbolos'un arkadaşlarını arayan ailesi yardım istedi. Arkadaşları 2 gün boyunca hastaneleri dolaştı ancak bir sonucu ulaşamadı. Bunun üzerine Adli Tıp Kurumu'na gelen Abbolos'un yakınları cansız bedeni teşhis etti. Abbolos'un cenazesi işlemlerin ardından Suudi Arabistan'a götürülecek.

Görüntü Dökümü:

--------------------

EK GÖRÜNTÜLER

--------------------

Şirvan'ın fotoğrafı

GEÇİLEN GÖRÜNTÜLER

-------------------------------

-Osman'ın yakını ile röp

-Ali Akyıl ile röp

-Abbolos'un arkadaşı ile röp

-Akyıl'ın fotoğrafı

-Detaylar

02.01.2017 - 12.20 Haber Kodu : 170102043

==============================

3- TERÖR SALDIRISINDA ÖLEN LÜBNANLI BANKACININ YARALI EŞİ ADLİ TIP KURUMU'NDA

Haber-Kamera: Sinan BİLGİLİ - İSTANBUL DHA

Ortaköy'deki Reina'da terör saldırısı sırasında hayatını kaybeden 35 yaşındaki Lübnanlı bankacı Haykal Mousallem'in eşi, cenaze işlemleri için Adli Tıp Kurumu'na geldi.

Dün gün boyunca yakınları tarafından aranan Mousallem'in cenazesi Adli Tıp Kurumu morgunda bulunmuştu.

Cenaze işlemlerini tamamlamak için Lübnanlı bir heyet Adli Tıp Kurumu'na geldi. Gelenler arasında Haykal Mousallem ile birlikte Reina'da olan ve saldırıyı yaralı atlatan eşi Mirey Mousallem de vardı. Topalladığı görülen Mirey Mousallem işlemler için Adli Tıp Kurumu'na girdi.

Görüntü Dökümü:

-----------

-Heyetin görüntüsü

-Mirey'in görüntüsü

-Topallaması

-Adli Tıp'a girişi

-Detaylar

02.01.2017 - 10.01 Haber Kodu : 170102013

==============================

4- LÜBNANLI BANKACININ YARALI EŞİ ADLİ TIP KURUMU'NDAN AYRILDI

Haber-Kamera: Sinan BİLGİLİ - İSTANBUL DHA

Ortaköy'deki Reina'da terör saldırısı sırasında hayatını kaybeden 35 yaşındaki Lübnanlı bankacı Haykal Mousallem'in eşi Adli Tıp Kurumu'na gelerek eşinin cenaze işlemlerini yaptı.

İşlemleri tamamlayan Mirey Mousallem yakınlarıyla birlikte Adli Tıp Kurumu'ndan ayrıldı. Mousallem'in cenazesinin konsolosluk görevlileri tarafından alınacağı öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

-------------

-Heyetin görüntüsü

-Mirey'in görüntüsü

-Topallaması

-Adli Tıp'a girişi

-Detaylar

02.01.2017 11.10 - Haber Kodu : 170102031

===============================

5- YILBAŞI GECESİ TERÖR SALDIRISINA UĞRAYAN EĞLENCE MEKANINDA İNCELEMELER DEVAM EDİYOR

Haber-Kamera: Özgür EREN/ İstanbul DHA

Yılbaşı gecesi, terör saldırısına uğrayan eğlence mekanında incelemeler devam ediyor. 39 kişinin şehit olduğu, 60 kişinin yaralandığı Reina'da polis ekiplerinin incelemesi sürüyor.

Görüntü Dökümü:

---------------------

Reina'nın dışarıdan görüntüleri

Basın mensuplarının görüntüleri

Detaylar

02.01.2017 - 09.15 Haber Kodu : 170102011

=======================================

6- TÜRKİYE DEMOKRASİ PLATFORMU ÜYELERİNDEN KARANFİLLİ ANMA

Haber-Kamera: Özgür EREN İSTANBUL

Türkiye Demokrasi Platformu üyesi bir grup, Ortaköy'deki Reina'da düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybedenleri anmak için eğlence mekanın önünde bir araya geldi. Ellerinde karanfiller bulunan grup üyeleri, basın mensuplarını açıklama yaptı.

Açıklamayı yapan Türkiye Demokrasi Platformu Başkanı Kezban Hatemi, "Demokratik sosyal, laik hukuk devleti bu tür ahlaksızca girişimlere hiç bir zaman ödün vermeyeceğiz. Bunu vurgulamak için hukukun üstünlüğüne sahip olmak için buradayız. Bizi asıl yaralayan ve üzen bu olaya rağmen hala twitter'dan, sosyal medyadan ahlaksızca paylaşımların devam etmesi" dedi.

"Türkiye Demokrasi Platformu olarak bu tür düşünce yapısını şiddetle kınıyoruz" diyen Hatemi, "Dolayısıyla burada yaşamını yitiren yabancıların ve Türklerin eğlence için bir araya geldikleri bu mekanda bu menfur cinayeti işleyenlere bir mesaj vermek istiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti bu tür mesajlarla ne yaşam tarzını ne laikliğini nede hukukun üstünlüğünden vazgeçecek değildir. PKK, DAEŞ ve bunun gibi terör örgütleri ne yaparsa yapsın hukuk ve demokrasi refleksler en onun önünde olacaktır. Bunları söylemek için buradayız. Medyanın çok büyük sorumluluğu vardır. Halkın dayanışması ile hareket ederse çok daha iyi sonuçlar alacağız. Kendinden müsellah kişilerin çıkarak İslam dini adına hiç alakasız, kendi siyasi düşünce yapısı ve söylemleri ile uyumlu olarak konuşmalarını şiddetler kınıyoruz. Ölen kardeşlerimize Allahtan rahmet, ailelerine sabırlar diliyoruz. Sembolik olarak buraya kendilerini anmak için geldik" diye konuştu.

Platform üyeleri saldırının olduğu eğlence merkezinin önüne karanfilleri bırakarak olay yerinden ayrıldı.

Görüntü Dökümü

------------

-Grup üyelerinden genel ve yakın detaylar

-Grup üyelerinin ellerindeki karanfillerden görüntü

-Kezban Hatemi'nin açıklaması

-Grubun ellerindeki karanfilleri Reina'nın önüne bırakması

-Genel ve yakın detaylar

02.01.2017 - 11.08 Haber Kodu : 170102030

===================================

7- "REİNA SALDIRGANI" DİYE SOSYAL MEDYADA I YAYILAN KİŞİ KARAKOLA BAŞVURDU

Haber-Kamera: Ali Kerem BENGİ/ İSTANBUL DHA

Sosyal medyada ve bazı internet sitelerinde Reina'ya terör saldırısını düzenleyen salgırgan olarak fotoğrafının yayınlandığı belirten Kazakistanlı kişi, avukatıyla birlikte Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gitti.

Emniyette verdiği ifadenin ardından Ramazan İşan'ın Avukatı Akdoğan açıklamalarda bulundu.

Akdoğan, "2017 yılının ilk saatlerinde ülkemizde meydana gelen terör saldırısını öncelikle lanetliyoruz. Bu terör saldırısı neticesinde müvekkilim Ramazan İşan'ın yaşanan terör olayının failiymiş gibi gösterilmesi üzerine Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek bu konuyla ilgili hiçbir alakamız olmadığını belirterek şikayetçi olduk" diye söyledi.

"DİLEKÇEMİZİ EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNE VERDİK"

Avukatı ile birlikte Vatan caddesindeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Şube Müdürlüğü'ne giderek gerekli beyanlarını da verdiklerini kaydeden Akdoğan, "Bu olayı sorumsuz bir şekilde basına yansıtan ve müvekkilimin mağdur olmasına sebep olan bazı kuruşlardan, şahıslardan ve sosyal medyayı kullanarak sorumsuz bir şekilde ülkenin gündemini değiştirmeye çalışan, aynı zamanda Türkiye doğumlu Kazakistan vatandaşı olan müvekkilimi hedef gösteren kişilerden şikayetçisiyiz ve dilekçemizi emniyet müdürlüğüne verdik. Yarın da Bakırköy adliyesine giderek detaylı bir şekilde şikayet dilekçemizi sunacağız" diye konuştu.

"TÜM HALKIMIZA BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUZ"

Avukat Akdoğan, "Vatanını milletini seven kişiler ve gençler olarak müvekkillerim her zaman sorumlu bir şekilde davranmaya devam edeceklerdir. Müvekkilimin basında yayılan fotoğrafları Türkiye'ye giriş çıkış yaptığı esnada havalimanının güvenlik kameralarına ilişkin 3-4 yıl önceki fotoğraflarıdır. Müvekkilim Kazakistan'da ayakkabı ve terlik işiyle uğraşmaktadır, Kazakistan vatandaşıdır ancak Zeytinburnu İstanbul doğumludur. Ailesi Kazakistan'da yaşamaktadır, kendisi ise sık sık Türkiye'ye gelip gitmektedir. En son 10 Aralık'ta Gaziantep'teki ayakkabı fuarına katılmak üzere Türkiye gelmiştir. Bu menfur olaydan arkadaşların sayesinde haberdar olmuş kendisi bizimle gelerek Zeytinburnu Emniyet Müdürlüğünde olayın aydınlığa kavuşması için ifade vermiştir" dedi.

Fotoğrafı yayınlanan Ramazan İşan ise "Kazakistan'dan ticaret için geldim, bu haberi akşam saatlerinde arkadaşlarım sosyal medyadan duyarak bana söyledi. Sonra da karakola gelerek ifademizi verdik ve durumu anlattık" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

------------

-Avukat Mustafa Serdar Akdoğan ve Ramazan İşan Röp

-Genel ve Detaylar

02.01.2017 - 08.17 Haber Kodu : 170102008

==============

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Havza'da Türk Kızılayı Kan Bağışı Çalışması
    11:55 Havza'da Türk Kızılayı Kan Bağışı Çalışması

    Samsun'un Havza ilçesinde Türk Kızılay tarafından 2 gün süren kan bağışı kabul çalışmasında 58 ünite bağış alındı. Türk Kızılay'ın Güvenli Kan Temini Projesi kapsamında Havza'da iftar sonrası kan bağışı kabul edildi. Kevser Camisi önüne konuşlandırılan kan bağış aracında 20.30 ila 23.30 saatleri arasında bağışlar kabul edildi. Genç Kızılay gönüllülerinin destek verdiği çalışmalarda 2 günde 58 ünite kan bağışı toplandı. Türk Kızılay Havza İlçe Koordinatörü Ömer Faruk Çörekçioğlu, azalan kan stoklarının tamamlanmasının önemine dikkat çekerek, tüm bağışçılara teşekkür etti.

  • Edirne'de Uyuşturucu Operasyonu ve Diğer Olaylar
    11:54 Edirne'de Uyuşturucu Operasyonu ve Diğer Olaylar

    Edirne'de polisin denetimlerinde uyuşturucuyla yakalanan 4 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin üst aramalarında 16 adet sentetik uyuşturucu hap ve bir miktar esrar ele geçirildi. Ayrıca, Uzunköprü ilçesinde bir kişi kayıp kızının bulunması için polise başvurdu ve Edirne'de sosyal medya hesabı çalınan bir kişi polise başvurdu.

  • Bilecikli sporcu Altuğ Gesge, Türkiye Şampiyonasında şampiyon oldu
    11:54 Bilecikli sporcu Altuğ Gesge, Türkiye Şampiyonasında şampiyon oldu

    Çorum'da düzenlenen Okul Sporları Liseler Arası Taekwondo Türkiye Şampiyonasında 48 kilogramda yarışan Bilecikli sporcu Altuğ Gesge, 8 maçta raunt kaybetmeden bütün karşılaşmalarda galip gelerek Türkiye şampiyonu oldu. Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir, sporcu Altuğ Gesge ve antrenör Hanife Yıldız'ı tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

  • Bilecik İl Müftülüğü, üniversite öğrencilerine 'İyilik Sofrası' temasıyla iftar verdi
    11:54 Bilecik İl Müftülüğü, üniversite öğrencilerine 'İyilik Sofrası' temasıyla iftar verdi

    Bilecik İl Müftülüğü, Kayıboyu Camii Toplantı Salonunda düzenlenen bir programda üniversite öğrencilerine iftar verdi. İl Müftüsü Ali Erhun, gençlere hitap ederek Ramazan'ın önemini vurguladı. İftar programında Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okundu ve öğrencilere hediyeler verildi.

  • Bilecik Kaymakamı depremzedelerin iftar sofrasına misafir oldu
    11:54 Bilecik Kaymakamı depremzedelerin iftar sofrasına misafir oldu

    Bilecik'in Gölpazarı İlçe Kaymakamı Alparslan Sözen, 6 Şubat depreminden sonra ilçede yaşayan vatandaşın iftar sofrasına misafir oldu. Kaymakam Sözen, deprem felaketinin üzerinden kaç sene geçerse geçsin hiçbir zaman kimseyi yalnız bırakmayacağını belirtti.

  • AK Parti İlkadım Belediye Başkan Adayı İhsan Kurnaz, Basın Mensuplarıyla Sahur Programında Buluştu
    11:53 AK Parti İlkadım Belediye Başkan Adayı İhsan Kurnaz, Basın Mensuplarıyla Sahur Programında Buluştu

    İhsan Kurnaz, basın mensuplarıyla bir araya gelerek İlkadım ilçesindeki eksikleri ve projelerini anlattı. Kurnaz, İlkadım'ın merkez ilçe olmasından dolayı Samsun Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çalışacaklarını belirtti ve kentsel dönüşüme önem verdiklerini vurguladı.

  • Tokat'ın Yeşilyurt ilçesinde ithal edilen sığırlara danışmanlık hizmeti veriliyor
    11:53 Tokat'ın Yeşilyurt ilçesinde ithal edilen sığırlara danışmanlık hizmeti veriliyor

    Tokat'ın Yeşilyurt ilçesinde bir besiciye ithal ettiği sığırlar için İlçe Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından danışmanlık hizmeti veriliyor. Besici Atilla Yılmaz, Polonya'dan getirdiği 35 dişi 'limuzin' cinsi sığırların etçi bir ırk olduğunu ve bu nedenle tercih ettiklerini belirtti. İlçe Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Türk ise veteriner hekimlerin çiftçiye bu ırk hakkında bilgilendirme ve sağlık hizmetleri sunduğunu ifade etti.

  • Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Seçim Güvenliği toplantısına katıldı
    11:52 Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Seçim Güvenliği toplantısına katıldı

    Bilecik Valisi Şefik Aygöl, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya başkanlığında gerçekleşen Seçim Güvenliği toplantısına katıldı. Toplantıda, 31 Mart'ta gerçekleşecek seçimler sonrası yaşanacak olumsuzlukları önlemek adına gerekli tedbirlerin alındığı vurgulandı.

  • Bilecik'te düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 2 şahıs yakalandı
    11:51 Bilecik'te düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 2 şahıs yakalandı

    Bilecik Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 2 şahsın üzerinde yapılan aramada 3,68 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi. Şahıslar hakkında 'Kullanmak için uyuşturucu madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak' suçu kapsamında yasal işlem başlatıldı.

  • Yedi Başak İnsani Yardım Derneği, Filistin ve Gazze'ye 18 Tır Yardım Malzemesi Ulaştırdı
    11:50 Yedi Başak İnsani Yardım Derneği, Filistin ve Gazze'ye 18 Tır Yardım Malzemesi Ulaştırdı

    Yedi Başak İnsani Yardım Derneği, İsrail'in zulmü altındaki Filistin ve Gazze halkına gıda, giyim, ısınma, hijyen ve temel ihtiyaç malzemeleri içeren 18 tır yardım malzemesi ulaştırdı. Yardım tırları Mısır üzerinden Filistin ve Gazze'ye ulaştırıldı. Dernek Başkanı Mustafa Bulut, Gazze'ye olan desteğin devam edeceğini belirtti ve halka Ramazan günlerinde yardımlarını arttırmaları çağrısında bulundu.


Advertisement