Dha İstanbul Bülteni - 2 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 2

AHMET TÜRK ADLİ TIP KURUMU'NDA MUAYENE EDİLDİHaber-Kamera: Erhan TEKTEN İstanul DHATutuklu DBP Mardin Eski Belediye Başkanı Ahmet Türk, muayene edilmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda getirildi.

30.01.2017 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AHMET TÜRK ADLİ TIP KURUMU'NDA MUAYENE EDİLDİ

Haber-Kamera: Erhan TEKTEN İstanul DHA

Tutuklu DBP Mardin Eski Belediye Başkanı Ahmet Türk, muayene edilmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda getirildi. Yaklaşık yarım saat kurumda kalan Ahmet Türk daha sonra tekrar Elazığ'a götürülmek amacıyla yola çıkarıldı.

Eski Mardin Belediye Başkanı Ahmet Türk Silivri Cezaevi'nden Elazığ Cezaevi'ne nakledilmiş, sağlık problemleri nedeniyle geçtiğimiz hafta Elazığ Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Ahmet Türk, muayene için bugün saat 11.00'da Elazığ'dan İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığına getirildi. Buradaki muayenin ardından Türk tekrar Elazığ Cezaevi'ne götürüldü. Kurumun vereceği rapor neticesinde Ahmet Türk'ün tahliye edilip edilmeyeceği netleşecek.

Öte yandan HDP Milletvekilleri Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder ile Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık Adli Tıp Kurumu'na gelerek yetkililerle görüştü. CHP milletveki Görüşmenin ardından Sırrı Süreyya Önder bir açıklama yaptı. Önder açıklamasında, "Talep ettiğimiz bir şefkat, merhamet falan değildir. Ağırlıklı olarak talebimiz adalettir. Salt Ahmet ağabey için değil bütün bu demokratik siyasetin gerçekliğine inanmış ve bunun gereğini yerine getiren başta belediye başkanlarımız, milletvekillerimiz ve eşbaşkanlarımız olmak üzere tümü için adaletin bir an önce tecelli etmesi ve bu saçmalığın bir an önce son bulmasıdır dileğimiz. Bunların içinde tabiki Ahmet Bey'in durumu özel bir önem arz etmektedir. Hayatını demokratik siyasete ve barışa adamış bir Kürt bilgesidir Ahmet bey. Ona yapılanlar fazladan bir halka bir halkın ortak yaşam ve barış umuduna hakaret etme niteliğindedir. ve bu zemini ortadan kaldırma işlevinden başka bir şey görmez. Bu anlamda biraz önce başta Ahmet Bey olmak üzere bütün arkadaşlarımızın gasp edilen özgürlüklerinin bir an önce iade edilmesini talep ediyoruz." dedi.

"RAPORUN MAKSİMUM 4-5 GÜN İÇİNDE ÇIKACAĞINI SÖYLEDİLER"

Ahmet Türk'ün sağlık durumunu dışarıdayken de bildiklerinin altını çizen Önder, "Sağlığı özellikle böbrekleri ve kalbi ve yaşı itabıyla sıkıntılı bir abimiz. Raporun maksimum 4-5 gün içerisinde çıkacağını söylediler."

Daha sonra CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da Adli Tıp Kurumu'nun önüne gelerek diğer milletvekilleriyle görüştü. Ahmet Türk'un durumu ile ilgili bili aldı.

Görüntü Dökümü:

-------------

-Sırrı Süreyya Önder'in kuruma girmesi

-Önder, Buldan ve Sakık'ın kurumdan çıkması

-Önder'in açıklaması

-Önder ve Tanrıkulu'nun konuşması

-Genel ve detaylar

===============

METROBÜS İLE YOL YARDIM ARACI ÇARPIŞTI (son)

Metrobüs ile yol yardım aracı çarpıştı, 3 kişi hafif yaralandı, seferler yaklaşık yarım saat durdu.

Haber -Kamera: Özgür EREN -Akın ÇELİKTAŞ/ İstanbul DHA

Avcılar- Söğütlüçeşme seferini yapan metrobüs, Okmeydanı durağına metreler kala, metrobüs yolunda görevli yol yardım aracıyla çarpıştı. Kazada metrobüste bulunan 3 yolcu hafif yararlandı.

Kaza Kağıthane'de öğlen saatlerinde Okmeydanı Hastane Durağı yakınlarında metrobüs yolunda meydana geldi. Avcılar-Söğütlüçeşme seferini yapan metrobüs Okmeydanı Hastane Durağı'na metreler kala metrobüs yolunda görevli yol yardım aracıyla çarpıştı. Çarpmanın etkisi ile metrobüste bulunan 3 yolcu yaralandı. Kaza sonucu yol yardım aracının önü, metrobüsün ise sağ tarafı hasar gördü.

YARIM SAAT SEFER YAPILAMADI

Metrobüs yolunda yaklaşık yarım saat her iki yöne de sefer yapılamadı. Kazada yaralanan Muhsin Çağlar, "Metrobüs doluydu, ben orta kapının oradaydım. Metrobüste birden sarsıntı oldu. Sarsıntı olunca araba birden geri geldi. Yol yardım aracı bize doğru geldi ve sarsıntı oldu. O an baktım her tarafım cam kırığı olmuş" diye konuştu. Yaralılara ambulanslar ile çevre hastaneler kaldırıldı. Polis kaza ile ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü:

---------------------

Kaza yapan metrobüsten görüntü

Kaza yapan yol yardım aracından görüntü

Polis ekiplerinden görüntü

İETT çalışanlarında görüntü

Metrobüsün camlarının kırılması

Ambulanstan görüntü

Ambulans içindeki yaralıdan görüntüsü

Yaralı ile röportaj

Genel ve yakın detaylar

30.01.2017 - 12.15 Haber Kodu : 170130053

30.01.2017 - 12.28 Haber Kodu : 170130056

===============

İNTERNET ÜZERİNDEN VE SMS İLE CİNSEL İÇERİKLİ HAP SATAN KİŞİYE OPERASYON

Haber: Çağatay KENARLI/ İstanbul DHA

İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, internet siteleri ve cep telefonu mesajlarıyla cinsel içerikli hap, jel gibi çeşitli malzemeleri satan kişileri yakalamaya yönelik çalışma başlattı. Polis ekipleri Beylikdüzü ve Esenyurt ilçelerinde iki adres belirledi. Adresleri bir süre takip eden Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 26 Ocak Perşembe günü adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda 12 bin 148 adet cinsel içerikli hap, bin 214 adet jel, 68 şişe sprey, 10 adet ıslak mendil ve 3 bin 460 tane etiket ele geçirildi. Operasyon kapsamında bir evde yakalanan O.M. isimli şüpheli gözaltına alındı. O.M. ile ilgili 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında işlem başlatıldı.

Görüntü Dökümü:

------------------

(Polis Kamerası)

-Polis ekiplerinin baskın anı

-Ekiplerin arama yapması

-Ele geçirilen cinsel içerikli ürünlerin sergisi

-Genel ve detaylar

==============

SANCAKTEPE'DE UYUŞTURUCU OPERASYONU: 3 KİŞİ TUTUKLANDI

Haber: Çağatay KENARLI/ İstanbul DHA

Sancaktepe İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri uyuşturucu satıcılarına yönelik çalışma başlattı. Polis ekipleri Atatürk ve İnönü Mahalleleri'nde belirlediği 2 adrese operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda 2 kilo 252 gram esrar, 2 ruhsatsız tabanca ve mermi, uyuşturucu satışından kazanıldığı değerlendirilen 3 bin 30 lira para ile Eşref K. adına düzenlenmiş sahte kimlik ele geçirdi. Operasyon kapsamında E.K.(26), S.K.(28), H.E.(35) isimli erkekler ile B.G.(19) isimli kadın yakalandı.

1'İ CEZAEVİ FİRARİSİ VE ARANMASI VAR, 2'SİNİN ARANMASI OLDUĞU BELİRLENDİ

Şüphelilerin Sancaktepe Asayiş Büro Amirliğinde yapılan detaylı incelemesinde E.K.'nın 'Uyuşturucu Madde Ticareti', 'Sahtecilik' gibi 14 farklı suçtan arandığı ve cezaevi firarisi olduğu, B.G. isimli kadının 'Uyuşturucu İmal ve Ticareti' suçundan aranması bulunduğu ve H.E.'nin ise Diyarbakır Asliye Ceza Mahkemesi tarafından aranmasının bulunduğu ortaya çıktı.

3 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin ardından S.K. savcının talimatıyla serbest bırakılırken, 3 şüpheli adliyeye sevk edildi. E.K., H.E ve B.E. çıkartıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Görüntü Dökümü

-----------

(Polis Kamerası)

-Şüphelilerin adliyeye sevk edilmesi

-Ele geçirilen malzemeler

Genel ve detay görüntüler

==============

OTOPARKLARDAN LÜKS ARAÇLARI ÇALAN ŞEBEKE 6 AYLIK TAKİP SONUCU ÇÖKERTİLDİ

Özgür EREN -Akın ÇELİKTAŞ/ İstanbul DHA

İstanbul'da oto yıkamacılar ve vale hizmeti veren otoparklardan lüks otomobilleri çalan çete polisin 6 aylık takip sonucu çökertildi.

İstanbul genelinde oto yıkamacılar ve vale hizmeti veren yerlerde oto hırsızlığının artması sonucu polis ekipleri harekete geçti. Polis ekipleri çalınan lüks araçların Sultangazi ve Gaziosmanpaşa'da satıldığını belirledi. Polis, hırsızlık zanlılarını 6 ay boyunca teknik ve fiziki takibe aldı. Polis şüphelilerin çaldıkları araçların parçalarını Hatay ve Ağrı ilinde de sattığını tespit etti.

Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği polisleri 6 aylık takip sonucu İstanbul, Hatay ve Ağrıda 10 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.Operasyonlarda çete lideri olduğu öğrenilen Ahmet D., Akif A. ve Oktay A.'nın da aralarında olduğu toplam 12 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin sahtecilik ve birçok suçtan da kaydının olduğu öğrenildi. Şüpheliler Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğündeki sorgularının ardında adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü:

----------------------

Zanlıların Gayrettepe Asayişten çıkış görüntüsü

Güvenlik kamerası zanlıların otomobilleri çalma anları

=============

DÜNYACA ÜNLÜ MONTE CARLO BALESİ İSTANBUL'DA

Haber: Orhan SENCER/ İstanbul DHA

Monte Carlo Balesi'nden "GÖL - Kuğu Gölü'ne İthafen", ünlü koreograf ve yönetmen Jean-Christophe Maillot'nun "Kuğu Gölü"ne getirdiği çağdaş yorumla İstanbul'da sahnelenecek.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) ve Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nin (PSM) işbirliğiyle sahnelenecek "GÖL - Kuğu Gölü'ne İthafen", dünyaca ünlü Monte Carlo Balesi tarafından 16 ve 17 Mayıs tarihlerinde Zorlu PSM Ana Tiyatro'da sanatseverlerle buluşacak. Dansı tiyatroyla birleştirirken, sanatın tüm alanlarından beslenen yönetmen ve koreograf Jean-Christophe Maillot'nun, Fransa'nın en önemli edebiyat ödüllerinden Goncourt Akademisi Ödülü'nün sahibi yazar Jean Rouaud'nun işbirliğinde hayata geçirdiği prodüksiyon, Çaykovksi'nin "Kuğu Gölü" başyapıtına yepyeni bir yaklaşım getiriyor. "GÖL - Kuğu Gölü'ne İthafen"de Siegfried ve Odette'in zamana meydan okuyan hikayesi, çarpıcı sahne tasarımı ve kostümlerle sahnelenecek. Gösterinin sahne tasarımı görsel yönetmen Ernest Pignon-Ernest, kostümler ise Philipe Guillotel tarafından hazırlandı.

Kökleri, Sergei Diaghilev önderliğinde 1909 yılında atılan ve tüm dünyada bale sanatına yeni bir anlam katarak çığır açan Ballets Russes Topluluğu'na dayanan Monte Carlo Balesi, 1985 yılında H.R.H. Hannover Prensesi'nin isteğiyle kuruldu. 1993 yılından bu yana Jean-Christophe Maillot'nun yönetimindeki topluluk, 50 başarılı dansçıdan oluşuyor. Monte Carlo Balesi, Jean-Christophe Maillot'nun 20 yılı aşkın süredir hazırladığı Vers un pays sage (1995), Roméo et Juliette (1996), Cendrillon (1999), La Belle (2001), Le Songe (2005), Altro Canto (2006), Faust (2007) ve LAC (2011) gibi gösterileriyle günümüzün en önemli topluluklarından biri haline geldi. Monaco Prensliği Kültür Nişanı, Sanat Madalyası ve Legion d'Honneur nişanının da sahibi olan Jean Christophe Maillot, aynı zamanda dans dünyasının uluslararası çaptaki en önemli etkinliği sayılan Monaco Dans Forumu'nun da kurucusu. Maillot, 2015 senesinde Hırçın Kız ile "En İyi Performans" da dahil olmak üzere üç farklı dalda Moskova Altın Maske'ye layık görüldü.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Gösteriden görüntüler

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.


Advertisement