Dha İstanbul Bülteni - 2 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 2

1- ATAŞEHİR'DE KUYUMCU SOYGUNU GİRİŞİMİ : 2 YARALI (1)Haber-Kamera: Cengiz ÇOBAN - İSTANBUL DHAAtaşehir'de bir kuyumcuyu soymak isteyen maskeli ve silahlı 4 kişi, çıkan arbedede 2 kişiyi yaralayarak kaçtı.

18.03.2017 11:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1- ATAŞEHİR'DE KUYUMCU SOYGUNU GİRİŞİMİ : 2 YARALI (1)

Haber-Kamera: Cengiz ÇOBAN - İSTANBUL DHA

Ataşehir'de bir kuyumcuyu soymak isteyen maskeli ve silahlı 4 kişi, çıkan arbedede 2 kişiyi yaralayarak kaçtı. Olaylara şahit olan bir kişi ise kalp krizi geçirdi.

Ataşehir'de kuyumcuya giren maskeli ve otomatik silahlı 4 kişi ile içeridekiler arasında arbede çıktı. Çıkan arbedede soyguncular ateş açtı. Açılan ateşle kuyumcu dükkanının sahibinin kardeşi ile yoldan geçen bir kişi yaralandı. Olaylara şahit olan bir esnaf ise kalp krizi geçirdi. Soyguncular kaçarken olay yerine çok sayıda polis ekibi sevkedildi. Polis kaçan soyguncuları yakalamak için operasyon başlattı.

Görüntü Dökümü:

-----------

-Olay yerinden görüntüler

DHA FEED

=============================

(ek görüntüyle)

2- TAHLİYE OLAN HAVA HARP OKULU ÖĞRENCİLERİNİ AİLELERİ GÖZYAŞLARIYLA KARŞILADI

Haber-Kamera Soner HASIRCIOĞLU İSTANBUL

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin, yargılandıkları davada haklarında tahliye kararı verilen 69 Hava Harp Okulu öğrencisinin tamamı Silivri Cezaevi'nden tahliye oldu. Öğrencilerin tahliyesini aileleri, akrabaları ve okuldan arkadaşları coşkuyla karşıladı.

69 Hava Harp Okulu öğrencisi cezaevinden tahliye olurken alkışlarla ve marşlarla coşkulu bir şekilde sevinç gösterisinde bulundu. Aileleri de onlara destek verirken çocuklarına sarılarak gözyaşı döken anne-babalar ile arkadaşlarını havaya atanlar oldu. Tahliye olan öğrenciler Silivri Cezaevi'nden ayrılmadan önce cezaevi kampüsünün girişinde hatıra fotoğrafı çektirdi.

"VATANIM İÇİN HER TÜRLÜ ZORLUĞA KATLANIRIM"

Cezaevinden tahliye olan Ömer Eroğlu, "Ben yine olsa bugün yine gider vatanım için her türlü zorluğa katlanırım. Fakat şunu belirtmek istiyorum. Biz çıktık çok şükür. Yalnız içerde bizim hala bir sürü suçsuz arkadaşımız var. Onların da bir an önce adaletin yerini bulup dışarı çıkıp özgürlüklerine, sevdiklerine, ailelerine kavuşmalarını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

"BİZİ SADECE BİZE BIRAKTILAR"

Oğlu tahliye olan Hacer Eroğlu da "Ona kavuştum, çok mutluyum. Ben kendimi affetmiyorum. Ben onu vatana millete adadım ama vatan, millet hiçbiri onun arkasında durmadı. Sesimizi duymadılar hep yalnız bıraktılar. Bizi sadece bize bıraktılar. Yani ben 8 aydır o kirli camları öptüm. Biz bunu hak etmedik. Ben ona şanlı Türk ordusunun formasını giydirdim asker ettim, vatan millet için" dedi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Cezaevi önünde bekleyenlerden görüntüler

-Tahliye olan öğrencilerden görüntüler

-Karşılama ve aileleriyle görüntü

-Röportajlar

18.03.2017 - 01.49 Haber Kodu : 170318003

18.03.2017 - 04.16 Haber Kodu : 170318007_

18.03.2017 - 08.48 Haber Kodu : 170318017

=============================

3- İSTANBUL'DA KALPAZANLIK OPERASYONU

HERŞEYİN SAHTESİNİ BASMIŞLAR

Başakşehir ve Zeytinburnu'nda yapılan operasyonlarda onbinlerce sahte dolar, euro, Türk lirası, egzoz pulu, çeşitli bankalara ait teminat mektubu, nüfus cüzdanı, kimlik kartı, yurt dışı ikamet izin belgesi ve pasaport ele geçirdi.

Haber: İhsan YALÇIN - İSTANBUL DHA

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'nda İstanbul'da piyasaya sahte para sürüleceği yönünde ihbar geldi. İhbarda belirtilen Başakşehir ve Zeytinburnu'ndaki iki ayrı adrese jandarma ekipleri tarafından operasyon düzenlendi.

Operasyonda piyasaya sürülmek üzere olan yüzbinlerce posta pulu, onbinlerce çeşitli marka ve şirketlere ait hologram, onbinlerce TABDK bandrolü, onbinlerce çeşitli ülkelere ait boş vize kağıtları, üzerinde Atatürk figürü olan işlem görmüş binlerce özel beyaz kağıt, holografik şeritler, onbinlerce sahte dolar, euro, Türk Lirası, egzoz pulu, çeşitli bankalara ait teminat mektubu, nüfus cüzdanı, kimlik kartı, yurt dışı ikamet izin belgesi ve pasaport ile bunların basımında kullanılan çeşitli renklerde kilolarca toz boya ve onlarca metal kalıp ile matbaacılıkta kullanılan toplam 14 makina ele geçirildi. Operasyonda Y.T. ve Ö.E. gözaltına alındı.

Gerçeğe yakın para basmak için yeni teknikler geliştiren şüphelilerin işyerinde ayrıca; birçok kurum belgesinin de sahtesini yaptıkları ortaya çıktı.

Görüntü Dökümü:

---------------

-Baskın yapılan yerler

-Ele geçirilenler

-Detaylar

18.03.2017 - 10.40 Haber Kodu : 170318038_

===========================

4- CUMHURBAŞKANI BAŞDANIŞMANI ZENGİN: SANDIĞA GİTME MESELESİNİN ÖTESİNDE BİR ŞEY

Haber-Kamera: Murat ÇAKIR - Hüseyin ASLIYÜCE - İSTANBUL DHA

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Özlem Zengin, referandum çalışmaları kapsamında Atatürk Havalimanı'nda görev yapan gazetecileri ziyaret etti. Basın odasında gazetecilerle sohbet eden Zengin, referandum sürecini ve Hollanda krizini değerlendirdi.

"FARKLI BİR ZEMİNE ÇEKTİ"

Özlem Zengin yaşanan son gelişmelerle referandumun farklı bir anlam kazandığını belirterek "Bu konu sadece sandığa gitme meselesinin ötesinde bir şey. Sadece 'Evet', 'Hayır'dan öte bir şey ifade ediyor Türkiye için. Bunun böyle olduğunu biliyorduk. Dünya kamuoyunun buna bakışı, Hayır kampanyasına bu kadar aleni şekilde desteklemesi. Evet kampanyasına muhalefet ederken bütün Avrupa'daki hukuk değerleri çiğnemesi bu konuya yaklaşımımızı farklı bir zemine çekti. İnsanımızın da bunu anladığı kanaatindeyim" dedi. 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği referandum kampanyasının sadece siyasi partiler tarafından değil, sivil toplum kuruluşları sporcular ve sanatçılarında da destek verdiğini ifade eden Zengin,son güne kadar çalışmalarına devam edeceklerini söyledi. Referandumdan 'Evet' çıkması durumunda Türkiye'nin Cumhurbaşkanlığı modeline geçeceğini kaydeden Zengin, "Türkiye yürütme modelini değiştirecek. Türkiye iki sandık koyacak. Birinde yasamayı, birinde yürütmenin başını yani Cumhurbaşkanını belirlemiş olacak. Bu sistem uygulanmaya başladığına ne olduğunu görecekler. Siyaset hayatında kaygılara yer kalmayacak. Emin adımlarla önünü gören bir ülke olacağız" dedi.

Seçilme yaşının 18'e indirilmesiyle Türkiye'de bugüne kadar göz ardı edilen 8 milyon seçmen kitlesi mecliste temsil edileceğinin altını Zengin, bu süreci en çok gençlerin sahiplenmesini gerektiğini belirtti. Anayasa değişikliği referandumuna dünyanın değişik ülkelerinden gelen tepkileri de değerlendiren Zengin gelişmiş ülkeler olarak nitelendirilen bir çok ülkede alt ve orta gelir guruplarında muazzam bir fakirleşme olduğunu belirtti.

İSLAMOFOBİ ÜZERİNDEN SİYASET YAPILIYOR

Zengin, "ABD'de Trump'ın gelmesinin en önemli özelliklerinden biri bu. Avrupa'da sert radikal, milliyetçi akımların güçlenmesinin sebebi bu. Kendi hayatında nefes alamayan bir çok Avrupalı kendi ülkesindeki göçmeni kendi hayatını daraltan bir mesele olarak görüyor. Bunu gören bir milliyetçi akım Avrupa'da bütün siyaset alanını domine etmeye başladı. Doğal olarak da liberal partiler, İşçi Partisi kökenler,olanlarda bu tez karşısında hacminin çok ötesinde buna benzer tezler savunur hale geldiler. Biz Hollanda'da bunu gördük. Böyle bakıldığına güçlenen Türkiye bu muhalefetin tepkisi anlamında bir yüz oluşturdu. Bu yüzde Türkiye var. Sayın Cumhurbaşkanımız var. Kötü bir şey ama İslam düşmanlığı var. Avrupa'da İslam karşıtlığı ile siyaset üretenlerin kendi işlerinde gerçek bir İslami korku taşıdıklarını düşünüyorum. Bunu çok aleni bir şekilde yansıtarak kampanya yürütüyorlar. Kendi siyasetlerini bunun üzerinden temellendiriyorlar. Bu dünyayı bekleyen en önemli tehlikelerden birisi. Eğer Avrupa Birliği değerleri yoluna devam etmek istiyorsa muhakkak İslamla barışmak zorunda. İslamı gerçek manası ile anlamak zorunda" dedi.

KORKUNÇ BİR KARARA İMZA ATILDI

Avrupa Birliği Adalet Divanının, "işverenlerin, çalışanlara başörtüsü yasağı getirebileceği" yönündeki kararını da değerlendiren Zengin " Uluslararası Adalet Divanı'nın korkunç bir karara imza attı. Şuana kadar baş örtülü kadılarla ilgili verdiği bir tane doğru hukuk kararı yok. Ben uzun yıllar avukatlık ı yapmış baş örtüsü ile le alakalı bir mücadele etmiş biri olarak şunu görüyorum ki Maalesef yargı içinde siyaset barındırıyor. Maalesef içinde tarafgirlik barındırıyor. Avrupa'nın hukuk değerleri sadece kendisi için iyilik istiyor. Sadece kendisi için hukuk değerlerini yaşatmak istiyor. Türkiye Sayın Cumhurbaşkanlığı liderliğinde kendisi için değil bütün dünya için iyilik ve hukuk isteyen bir ülke.5'ten büyüktürün arkasında a bu var. Dünyadaki herkes için adalet. O yüzden Türkiye'de bütün bu insanların muhalefet ile karşı karşıya geliyor. Yapmamız gereken dünyanın bize atfettiği anlamı değeri Türkiye'de idrak etmek. Bunu anlamak referandumun sonucunu belirleyecek"

Görüntü Dökümü:

-----------

-Zengin'in basın odasında gazetecilerle sohbeti

-Zengin'le ropörtaj

18.03.2017 - 11.02 Haber Kodu : 170318040

=====================

5- SON DE KÜBA ORKESTRASI'NDAN 400 KİŞİYE KONSER

Haber-Kamera: İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL,

Türkiye'de yaşayan profesyonel Kübalı müzisyenlerden oluşan Son de Küba Orkestrası, Avcılar'da 400 kişiye konser verirken, Latin dansı eğitmenleri ve bazı öğrenciler sahnede gösteri yaptı.

Avcılar'da belediyenin ücretsiz kültür etkinlikleri kapsamında Barış Manço Kültür Merkezi'ndeki 400 kişilik Yıldız Kenter Sahnesi'nde düzenlen konser Latin Amerika müziğini sevenlerin büyük ilgisini çekti. Konser sırasında aralarında Ajda Pekkan'ın 'Kim Ne Derse Desin', 'Duman'ın üne kavuşturduğu 'Senden Daha Güzel' ve Ayten Alpman'ın 'Ben Böyleyim'in de bulunduğu bazı şarkıları da Türkçe söyleyen grup üyeleri izleyicilerden kendilerine eşlik etmelerini istedi.

İstanbul'da 2011 yılı sonlarında Latin Amerika ve Karayipler'e özgü müziği yaşatmak ve yaymak amacıyla kurulan Küba'nın otantik ezgilerinin izlerini taşıyan grup 'Son montuno', 'Salsa', 'Cha Cha', 'Bolero', 'Cumbia', 'Bachata', 'Merengue' ve Reggaeton danslarından örnekleri seslendirdi. Latin dans eğitmeni Haydar Yıldız başta olmak üzere bu müziği sevenler zaman zaman sahneye çıkarak orkestranın hareketli müziğinde dans etti. Gördükleri ilgiden memnun kaldıklarını belirten grup üyeleri konser sonunda izleyicilerle selfie çektirdi.

Görüntü Dökümü:

--------

-Grup üyelerinin konserinden görüntüler

-Türkçe şarkılardan bölümler

-Sahnede dans edenler

18.03.2017 - 10.02 Haber Kodu : 170318025

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement