Dha İstanbul Bülteni - 2 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 2

1- "HEMŞİREYE OTOBÜSTE TEKME" SANIĞINI CEZAEVİNDEN SALIVEREN HAKİM FETÖ'DEN TUTUKLANDI.

21.03.2017 12:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1- "HEMŞİREYE OTOBÜSTE TEKME" SANIĞINI CEZAEVİNDEN SALIVEREN HAKİM FETÖ'DEN TUTUKLANDI.

FETÖ soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen 8 hakim ve savcı bugün tutuklandı. Tutuklanan hakimler arasında

İstanbul Maslak'ta bir otobüste hemşire Ayşegül Terzi'ye şort giydiği için tekme atan Abdullah Çakıroğlu'nun cezaevinden tahliye edilmesi kararına imza atan hakim İbrahim Uyanık da var.

Ümit TÜRK, İstanbulDHA

Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, örgüte üye olduğu iddiasıyla meslekten ihraç edilen ve haklarında gözaltına alınan 54 hakim ve savcıdan 8'i sevk edildiği hakimlikçe, "Silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan tutuklandı. 46 şüpheli ise yurtdışı yasağı konularak serbest bırakıldı

ADLİYEYE SEVKEDİLDİLER

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Önder Yaman tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, gözaltına alınan 54 hakim ve savcı, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgularının ardından Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen şüphelilerden, aralarında hemşire Ayşegül Terzi'yi darbettiği gerekçesiyle tutuklu yargılanan Abdullah Çakıroğlu'nun tahliyesine karar veren hakim İbrahim Uyanık, Bursa Ticaret Mahkemesi Başkanı'nın da bulunduğu 8 şüphelinin, "Silahlı terör örgütüne üye olmak" iddiasıyla tutuklanmalarına karar verildi.

46 HAKİM VE SAVCI SERBEST...

Hakimlik, aralarında İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi (İstinaf mahkemeleri) üyesi hakimlerinin de bulunduğu 46 şüpheli hakkında ise yurtdışı yasağı konularak serbest bırakılmalarına karar verdi.

202 HAKİM VE SAVCI İHRAÇ EDİLMİŞTİ

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nca (HSYK) geçen hafta 202 hakim ve savcının meslekten ihracına ve haklarında soruşturma yapılmasına karar vermişti. 55 hakim-savcı hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan gözaltı kararı vermişti. Soruşturma kapsamında 54 şüpheli gözaltına alınmıştı.

========================

2- KARTAL'DA NEVRUZ KUTLAMASI (1)

Arama noktasından geçmeden alana girmek isteyen 2 kişi gözaltına alındı.

Haber-Kamera: İhsan YALÇIN - Erhan TEKTEN/ İstanbul DHA

HDP'nin Kartal Meydanı'ndaki nevruz kutlamaları başladı.

Polis kutlama alanı çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Nevruz kutlamalarına gelenler 2 ayrı kontrol noktasından aranarak içeri alındı. Arama noktasından geçmeden alana girmek isyeten 2 kişi gözaltına alındı. Gözaltılara tepki gösteren HDP'li bir grup ile polis arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Gözaltına alınan 2 kişi

-Yaşanan gerginlik

-Kutlamalardan detay

-Genel ve detaylar

21.03.2017 - 12.13 Haber Kodu : 170321061

==================================

3 - THY: KABİN İÇİNDE ELEKTRONİK EŞYA TAŞIMA PROSEDÜRLERİMİZ HERHANGİ BİR DEĞİŞİKLİK OLMAKSIZIN UYGULANMAKTADIR

Haber: Tolga ÖZBEK Kamera: Hüseyin ASLIYÜCE/İSTANBUL

ABD Başkanı Donald Trump'ın imzasıyla aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 8 ülkedeki 10 havalimanından ABD'ye uçacak yolcuların uçaklara cep telefonundan büyük elektronik alet alımının yasaklandığı haberleriyle iglii olarak, THY Basın Müşavirliği bu konuda hiçbir yasaklamanın gelmediğini açıkladı.

Açıklamada, "'ABD uçuşlarında yolcuların boyutu cep telefonundan büyük elektronik cihazları kabin içine almalarının yasaklanması, konulu haberlerle ilgili olarak operasyonlarımıza yansıyan herhangi bir olumsuzluk veya farklı bir uygulama bulunmamakta. Kabin içinde elektronik eşya taşıma prosedürlerimiz herhangi bir değişiklik olmaksızın uygulanmaktadır" denildi.

Öte yandan THY'nin ABD uçuşlarının güvenlik kontrollerin yapan " Gözen Güvenlik" yetkilileri ise kendilerine bu konuda herhangi bir bilgi gelmediğini söylediler.

Görüntü Dökümü:

--------

-Özel güvenlik noktası görüntüsü

Panodan ülke isimleri görüntüsü

-Yolcuların chek-in yapma görüntüsü

-THY bilet satış ofis görüntüsü

21.03.2017 - 10.33 Haber Kodu : 170321027

=====================

4- ANKARA'DA ELEKTRONİK CİHAZ YASAĞI TOPLANTISI

Haber: Tolga ÖZBEK/İSTANBUL

ABD yönüne yapılacak uçuşlarda elektronik eşya yasağı iddiasının ardından bugün Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), Türk Hava Yolları, özel güvenlik şirketleri ve havalimanı güvenlik yetkililerini Ankara'da toplantıya çağırdı. Toplantıda, güvenlik konusundaki son gelişmeler ele alınacağı öğrenildi.

İddiaya göre ABD Başkanı Donald Trump'ın imzasıyla çıkan yeni uygulamaya göre, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 8 ülkedeki 10 havalimanından ABD'ye uçacak yolcuların uçaklara cep telefonundan büyük elektronik alet alımı yasaklandı. Bu yasağın Amerikan Özel Kuvvetleri'nin Yemen'de El Kaide'ye karşı yapılan operasyon sırasında terör örgütünün elektronik cihazlara konulacak patlayıcı ile bir eylem planının ele geçmesiyle alındığı iddiaları ortaya atıldı. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün henüz konuyla ilgili olarak ellerine resmi bir açıklamanın gelmediğini, uygulamanın eskisi gibi devam ettiğini söyledi.

SUUDİ ARABİSTAN: "YASAK BAŞLADI"

Bu yasağa Suudi Arabistan'da Riyad ve Cidde'den ABD'ye yapılacak uçuşlarda uygulanacağı ülkenin milli havayolu Saudia tarafından doğrulandı. Ürdün Havayolları Royal Jordan ise sosyal medya hesabı üzerinden Kuzey Amerika uçuşlarında cep telefonları ve tıbbi cihazlar haricinde diğer elektronik cihazların kabine alınmayacağı bilgisini verdi.

İŞTE O KENTLER

Elektronik eşya yasağının getirildiği söylenen 8 ülkede 10 kentteki havalimanları arasında İstanbul Atatürk Havalimanı da bulunuyor. Diğer havalimanları ise şunlar:

Abu Dabi (Birleşik Arap Emirlikleri), Amman (Ürdün), Cidde (Suudi Arabistan), Doha (Katar), Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri), Kahire (Mısır), Kazablanka (Fas), Kuveyt (Kuveyt), Riyad (Suudi Arabistan)

==========================================

5- KÜBRA'NIN BACAĞINI KAYBETTİĞİ KAZADA MAHKEME KARAR İÇİN KABATAŞ'TAKİ İNŞAATIN BİTMESİNİ BEKLİYOR.

KARAR 3'ÜNCÜ YILDA GÖRÜLEN 6. DURUŞMADA DA ÇIKMADI.

Mahkeme, Kabataş'taki inşaat nedeniyle keşif yapamadı. Yayaların arasına dalıp 10 kişinin yaralanmasına neden olan otobüs sürücüsünün avukatı duruşmada söz alıp "İnşaat sürüyor keşif için uzunca bir süre verilsin" dedi. Mahkeme de keşfin 4 ay sonra Temmuz ayında yapılacağını kararlaştırdı. Kaza 2014'un Temmuz ayında yaşanmıştı.

Ümit TÜRK, İstanbulDHA

Kabataş'ta, 2014 yılında vapur iskelesine dalarak 10 kişinin yaralanmasına neden olan otobüs şoförü Eyüp Er'in (55) yargılandığı davada, mahkeme olay yerindeki inşaat nedeniyle yapamadığı keşfi, Temmuz ayına erteledi.

DAVANIN 6'NCI CELSESİ GÖRÜLDÜ

İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi'nde otobüs şoförü hakkında 3 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın bugün 6. celsesi görüldü. Duruşmaya sanık otobüs şoförü Eyüp Er avukatıyla birlikte katıldı. Kazada yaralanan ve bacağı kesilen müşteki Kübra Dere ile diğer müştekiler Elif Balkeser ve Recep Özsoy mazeret bildirerek duruşmaya katılmadı.

İNŞAAT PROJESİ KEŞFİ ERTELETTİ

Mahkeme hakimi 17 Şubat'ta yapılmasına karar verilen keşfin, inşaat projesi nedeniyle yapılamadığını ve bu durumun tutanak altına alındığını açıkladı. Sanık Eyüp Er'in avukatı Necip Varan da, olay yerinde tekrar keşif kararı verilmesini talep ederek, "Uzunca bir gün verilsin. Olay mahalinde inşaat çalışmaları devam etmektedir" dedi.

KEŞİF İÇİN YENİ TARİH VERİLDİ

Mahkeme hakimi de, keşif yapılması için 12 Temmuz tarihine gün verdi. İddianamede, İstanbu Otobüs A.Ş., de görevli otobüs şoförü Eyüp Er hakkında, 'Taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına neden olmak' suçundan 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

OTOBÜS YAYALARIN İÇİNE DALMIŞTI

Kabataş'ta, 1 Ağustos 2014'te direksuyonunda Eyüp Er'in oturduğu İstanbul Otobüs A.Ş. otobüsü sürücüsünün kontrolünden çıkıp vapur iskelesine bitişiğindeki durak ve yolcuların bulunduğu bölüme dalarak 10 kişinin yaralanmasına neden olmuştu.

Görüntü Dökümü (arşiv)

---------------------------

-Olaydan kısa süre sonra yaşananlar

Güvenlik kamerasından kaza anı

21.03.2017 - 11.58 Haber Kodu : 170321052

===========================

6- AHMET AZİZ NESİN'E YAKALAMA KARARI

Savunması alınması amacıyla Yazar Ahmet Aziz Nesin hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Haber: Serpil KIRKESER/ İSTANBUL DHA

Özgür Gündem Gazetesi ile dayanışmak için başlatılan "Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği" kampanyasına katılarak gazetenin bir günlük yayın yönetmenliği görevini üstlendiği gerekçesiyle hakkında dava açılan Ahmet Aziz Nesin için savunmasının alınması amacıyla yakalama kararı çıkarıldı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanıklar Erol Önderoğlu ve Şebnem Korur ile avukatları hazır bulundu. Savcı Ömer Karakaya, eksik hususların giderilmesini istedi. Mahkeme heyeti de Ahmet Aziz Nesin hakkında savunmasının alınması amacıyla yakalama kararı çıkarılmasına, savunması alındıktan sonra serbest bırakılmasına karar verdi. Duruşma 8 Haziran'a ertelendi.

Ahmet Aziz Nesin hakkında "Suç işlemeye alenen tahrik etme", "Suçu ve suçluyu övmek" ve "Örgüt propagandası yapmak" suçlarından 2 yıldan 14,5 yıla kadar ayrı ayrı hapis istemiyle dava açılmıştı.

=========================

7- POLİSLERİN YARGILANDIĞI "BYLOCK" DAVASI (1)

Haber: Hayati KILIÇ - İstanbulDHA

FETÖ'nün şifreli haberleşme programı "Bylock" kullandıkları gerekçesiyle haklarında dava açılan 63'ü tutuklu 86 polisin yargılandığı davanın ikinci duruşması başladı. Duruşmanın başladığı sırada bir sanık avukatı dün müvekkillerinin ifade verdikten sonra isim ve soyisimleri ile internete düştüğünü belirterek "müvekkillerimin isim ve soy isimlerinin açık olarak yayınlanmaması için basının uyarılmasını istiyorum" dedi. Mahkeme başkanı Fikret Demir ise "sansür mü uygulayalım? Sonra yapabileceğiniz bir şey varsa yapın" dedi.

İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nin baktığı davanın ikinci duruşması Silivri Ceza İnfaz Kurumu'nun karşısındaki duruşma salonunda başladı. Duruşmaya "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 15 yıla kadar hapis cezazı istenen 60 tutuklu sanık ve 2 tutuksuz sanık katıldı. Sanıkların avukatlarının hazır bulunduğu duruşmaya sanık yakınlarıda izleyici olarak katıldı. Duruşma sanıkların savunmalarının alınmasıyla devam ediyor.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca hazırlanan, FETÖ/PDY Örgütünün tarihçesi anlatıldığı ve analizi yapıldığı iddianamede,"ByLock" kullandığı tespit edilen 63'ü tutuklu 86 polis hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Sanık polislerin bir kısmının meslekten ihraç edildiği, bir kısmının da açığa alındığı belirtiliyor. "ByLock" kullandıkları tespit edilen sanıkların, örgüt lider ve yöneticilerinden söz konusu program üzerinden emir ve talimat alarak süreklilik, etkinlik arz edecek şekilde örgütün hiyerarşik yapısı içerisinde yer almak suretiyle üzerine atılı suçu işledikleri iddia ediliyor.

===========================

8- CHP MİLLETVEKİLİ EREN ERDEM'E 3 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Haber: Serpil KIRKESER/ İstanbul DHA

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem'in, genel yayın yönetmeni olduğu internet sitesinde yayınlanan haberle 1. Sınıf Emniyet Müdürü ve Hukuk Müşaviri Mehmet Akdeniz'e (Emniyet Genel Müdürlüğü adına) hakaret ettiği iddiasıyla hakkında 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi istendi.

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, müşteki Emniyet Genel Müdürlüğü adına Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na verilen şikayet dilekçesinde bir kısım şüpheliler hakkında aralarında şüphelinin sahibi ve genel yayın yönetmeni olduğu internet sitesi de dahil olmak üzere değişik internet sitelerinde yaptıkları yayınlarla iftira, hakaret, suç uydurma, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs, devletin kurum ve organlarını aşağılama suçlarını işledikleri iddia edildiği, haklarında yasal gereğinin yapılmasını talep ettiği belirtildi.

DOSYA BAKIRKÖY ADALET SARAYINA YETKİSİZLİK KARARIYLA GÖNDERİLDİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yayın yapan internet sitelerinin adresleri itibariyle bir kısım soruşturma evrakları yetkisizlik kararı ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildiği ifade edilen iddianamede, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca da 'www.ortasayfam.com adlı internet sitesi yönünden suç yeri itibariyle soruşturma evrakının yetkisizlik kararı ile Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildiği kaydedildi. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca ilgili sitenin genel yayın yönetmenin Eren Erdem olduğunun tespit edildiği, kendisinin milletvekili olması nedeniyle evrakının ayrılarak başka bir soruşturma numarası ile kaydedildiği anlatıldı.

SUÇLAMALARA YER VERİLDİ

CHP Milletvekili Eren Erdem'in internet sitesinde devamlı olarak devlet kurumları ve güvenlik kuvvetleri aleyhine FETÖ adına Twitter'de

yayın yapan Fuat Avni tarafından 16-17 Mart 2015 tarihlerinde yapılan paylaşımlardan alıntı yapılarak, 'Fuat Avni: O evlere silahlar konulacak' başlığıyla 'Fuat Avni 7 Haziran seçimleri öncesi Gülen cemaatine yönelik bir operasyon planlandığını iddia etti…Cematin ev ve müesselerine silah ve mühimmat konularak silahlı örgüt kapsamına sokulacağı öne süren Fuat Avni, sonra da 7 Haziran seçimleri öncesi Gülen cemaatinin silahlı terör örgütü ilan edileceğini iddia ettti…' şeklinde yayın yapmak suretiyle kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret ettiği iddiasıyla soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

EREN ERDEM'İN SAVUNMA VE DELİLLERİ TESPİT EDİLEMEDİ

Eren Erdem hakkında dokunulmazlığının kaldırılmasının Adalet Bakanlığı'ndan talep edildiği ve gelen cevabın ardından soruşturmaya devam edildiği anlatılan iddianamede, Eren Erdem'in suçlamadan haberdar olması, savunma ve delillerini bildirmesi için adresine çıkarılan davetiyeye rağmen süresinde savunmasını ve suçlama ile ilgili delillerini savcılığa ulaştırmadığından savunma ve delilleri tespit edilemediği ifade edildi.

"KİŞİLERİN MAĞDURİYETİNİN KABULÜ GEREKİR"

İddianamede şu ifadelere yer verildi: "5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nda (TCK) tüzel kişilerin hakaret suçunun mağduru olabileceğine dair açık bir düzenleme bulunmadığından tüzel kişilerin bu suçun mağduru olamayacağını savunanlar bulunmaktadır. 765 sayılı TCK'nın 483/2 maddesinde yer alan 'siyasi bir parti yahut amme menfaatinin hadim bir cemiyet veya müesseseye karşı hakarette bulunulacağı' düzenlemesi yeni yasaya alınmamıştır. Bu durum artık tüzel kişilerin herhangi bir ayrım gözetmeksizin bu suçun mağduru olabileceğine ilişkin yorumlar da mevcuttur. Tüzel kişiler hakaret suçunun doğrudan mağduru olarka kabul edilmeselerde bir tüzel kişiliğe, kuruma yönelik ifadelerden dolayı bu kurum veya tüzel kişilikte irtibatlı gerçek kişişlerin saygınlıkları zedelenmiş olabilir. Emniyet mensuplarının 'Cemaatin ev ve müesseselerine silah ve mühimmat koyarak cemaati silahlı örgüt kapsamına sokacağını' iddia etmenin bu kurumun personelini rencide edeceğei açıktır. Kanaatimizce söz konusu kullanılan ifadeler ve ifadelerin gerçekleşme biçimi, doğrudan suçun muhatabının belirlenebilir olması nedeniyle bu kişi -kişilerin mağduriyetinin kabulü gerekir"

3 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

CHP Milletvekili Eren Erdem'in "Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi istendi. İddianame kabul edildi. Eren Erdem önümüzdeki günlerde Bakırköy Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

===============================

9- FATİH VE ŞİŞLİ'DE GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI OPERASYONU

Haber: Çağatay KENARLI, İstanbul DHA

İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, göçmen kaçakçılığıyla ilgili çalışma başlattı. Polis ekipleri, geçtiğimiz cuma günü Fatih ve Şişli'de belirlediği adreslere operasyon düzenlendi. Polis ekipleri yaptığı operasyonda şebekenin organizatörleri olduğunu tespit ettiği R.S.(44), Vietnam uyruklu T.N.T.(25), Çin uyruklu F.W.(46) ve J.S.(31) ile yurtdışına kaçmaya çalışan 10 yabancı uyruklu kişiyi yakalayarak gözaltına aldı.

14 PASAPORT, 11 ÇİN HALK CUMHURİYETİ KİMLİĞİ

Yapılan aramalarda 3 bin Euro, 14 ülkeye ait sahte olduğu değerlendirilen pasaport, yurtdışına kaçmaya çalışanlara ait 4 pasaport, 11 Çin Halk Cumhuriyeti kimlik kartı, 3 Türkiye ikamet izin belgesi ele geçirildi. Gözaltına alınan 14 kişi Vatan Caddesi'nde bulunan Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

3 KİŞİ TUTUKLANDI

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 11 kişi sınırdışı işlemleri için İstanbul İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne gönderilirken, R.S., Vietnam uyruklu T.N.T. ve Çin uyruklu F.W. sevk edildikleri adliyede çıkartıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

OPERASYON POLİS KAMERASINDA

Ekiplerin baskın yaptığı bir evde tutulan göçmenleri bulması polis kameralarında yansıdı. Polis ekipleri yaklaşık 1 hafta boyunca bir evde kilitli ve aç tutulan göçmenlerle tercüman eşliğinde konuşması görüntülendi. Şüpheli bir kişinin sağlık kontrolünden geçirilmesiyle görüntüler son buldu.

Görüntü Dökümü

-------------

(Polis Kamerası)

-Polis ekiplerinin eve girmesi

-Evde bulunan göçmenlerle tercüman eşliğinde görüşmesi

-Bir şüphelinin sağlık kontrolünden geçirilmesi

-Genel ve detaylar

21.03.2017 - 11.39 Haber Kodu : 170321045

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı
    07:27 İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı

    İsrail, İran'ın nükleer tesislerinin de bulunduğu İsfahan kentindeki bir hava üssüne saldırı düzenledi. İran kaynakları, bölgede üç patlama sesi duyulduğunu ve İran hava savunmasının bazı insansız hava araçlarını vurduğunu aktardı. İran'ın geçtiğimiz hafta İsrail'e düzenlediği hava saldırısının ardından İsrail'in karşılık vermesi bekleniyordu.

  • İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü
    07:22 İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü

    İran medyasında yer alan haberlere göre, İsfahan şehir merkezinde patlama sesleri duyuldu; birçok şehirde de uçuşlar askıya alındı. İran, Cumartesi günü İsrail’e yönelik füzeler ve insansız hava araçlarıyla (İHA) bir saldırı gerçekleştirmişti. Füze ve İHA’ların neredeyse tamamı ABD, İngiltere ve diğer müttefiklerinin desteğiyle İsrail hava savunma sistemleri tarafından engellendi. Bu saldırı, 1 Nisan’da Suriye’nin başkenti Şam’daki İran Konsolosluğu’na yönelik İsrail saldırısına misilleme niteliğindeydi. Şam’daki İsrail saldırısında üst düzey İranlı komutanlar öldürüldü. İsfahan eyaleti büyük bir hava üssüne, önemli bir füze üretim ve birkaç nükleer tesise ev sahipliği yapıyor.

  • iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler
    07:09 iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler

    Apple'ın geliştirici konferansına sayılı günler kala, iOS 18'in tanıtılması ve iPhone 16 serisi ile uyumlu olarak sunulacak olması büyük bir merak konusu haline geldi. Yapay zeka desteği, arayüzdeki tasarım değişiklikleri ve güvenlikle ilgili yenilikler gibi birçok önemli özellik bekleniyor. Özellikle güvenlik özellikleri dikkat çekici olacak ve Apple'ın güvenlik sistemlerinin etkinliği önümüzdeki dönemlerde test edilecek. Ayrıca, yapay zeka entegrasyonuyla Siri ve diğer uygulamaların kullanıcı deneyimini iyileştirmesi hedefleniyor. iOS 18 güncellemesinin hangi iPhone modellerini destekleyeceği de merak ediliyor ve bu güncelleme Apple ekosistemindeki kullanıcı deneyimini önemli ölçüde etkileyecek.

  • İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu
    06:58 İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu

    İran'ın İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda bulunan İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyulduğu bildirildi. Patlamanın kaynağı henüz açıklanmadı ve nedeni bilinmiyor.

  • Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı
    06:49 Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı

    Tokat'ta önceki gün meydana gelen 5,6'lık depremin ardından gün ağarınca hasarın boyutu netlik kazandı. Dron ile havadan görüntülenen merkez üssünde hasarın boyutu gözler önüne serildi. Depremin etkisiyle oluşan hasarın tam boyutu ve zarar görenlerin durumuyla ilgili detaylı bilgilendirme yetkililer tarafından gün içerisinde yapılması bekleniyor.

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.


Advertisement