Dha İstanbul Bülteni - 2 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 2

JANDARMADAN SAHTE İÇİ OPERASYONUDÜĞÜN SALONUNDA BİNLERCE ŞİŞE SAHTE İÇKİ ÜRETECEKLERDİ İstanbul DHAJandarma ekipleri İstanbul genelinde dağıtımı yapılacak olan binlerce litre sahte içki ele geçirdi.

10.04.2017 12:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

JANDARMADAN SAHTE İÇİ OPERASYONU

DÜĞÜN SALONUNDA BİNLERCE ŞİŞE SAHTE İÇKİ ÜRETECEKLERDİ

İstanbul DHA

Jandarma ekipleri İstanbul genelinde dağıtımı yapılacak olan binlerce litre sahte içki ele geçirdi.

3 ayrı adrese yapılan eş zamanlı operasyonlar sonucunda, Başakşehir'de bulunan bir düğün salonunun alkol üretim tesisi olarak kullanıldığı ortaya çıktı. Kaçmaya çalışan dördü yabancı uyruklu beş şüpheli, Jandarma ekipleri tarafından yakalandı.

İstanbul Başakşehir, Küçükçekmece ve Sultangazi'de, yabancı uyruklu şahısların, sahte içki üretimi yaptığı ihbarı alan Jandarma ekipleri, belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda Başakşehir'de bulunan bir düğün salonunun alkol üretim ve depolama tesisi olarak kullanıldığı tespit edildi.

BİNLERCE ŞİŞE SAHTE İÇKİ ÜRETECEKLERDİ

Sahte içi üretimi yapılan adreslerde 3 adet özel dizayn edilmiş damıtma kazanı ve tertibatı, 1 adet jeneratör, bin litre şişelenmeye hazır sahte rakı, bin 200 litre etil alkol, 356 litre sahte votka, farklı markalarda şişelenmiş 297 litre sahte rakı, 18 litre sahte viski, 200 adet sahte bandrol, 7 bin adet sahte kapak, 4 bin adet farklı iki markaya ait sahte votka etiketi, 4 bin adet farklı iki markaya ait sahte viski etiketi, bin 500 adet sahte Tekirdağ Rakısı etiketi, 3 bin adet sahte Ouzo 7 etiketi, 1.750 adet sahte rakı etiketi, 250 adet şarap tıpası, 5 adet basınç dinamosu, 5 adet su pompası, 8 adet 1 tonluk tank, 2 adet 2 tonluk tank ile 3 adet 5 tonluk tank ele geçirildi.

Görüntü Dökümü:

-------------------

(Jandarma kamerasından)

Operasyondan görüntüler

Sahte içkilerden görüntüler

İçki yapımında kullanılanların görüntüsü

Gözaltına alınanların görüntüsü

===================

THY UÇAKLARI YURTDIŞINDAKİ OY TORBALARINI YARINDAN İTİBAREN GETİYOR

Faik KAPTAN- Murat ÇAKIR/ İstanbul DHA

Yurtdışında yaşayan 3 milyondan fazla Türk vatandaşının, büyükelçilik, konsolosluk gibi temsilciliklerdeki  referandum için oy kullanma süresinin dün akşam saatlerinden itibaren sonuçlanması üzerine,  mühürlü oy torbalarının yarın sabahtan itibaren uçaklarla yurda getirileceği öğrenildi.

Yüksek Seçim Kurulundan(YSK) alınan bilgiye göre, Avrupa'da kullanılan oylar için THY'den kiralanan 3 charter uçağı yarın sabah erken saatlerden itibaren oy torbalarını çeşitli kentlerden alarak aynı gün içinde doğrudan Ankara'ya götürecek. Yurt dışındaki diğer ülkelerden getirilecek torbalar ise İstanbul üzerinden Ankara'ya gönderilecek. Bu ülkeler içinde İstanbul'a ilk uçağın ABD'den geleceği öğrenildi. YSK'nın bu konudaki bilgilendirmesi şöyle:

"Oy kullanma süresinin bitiminde, oy torbaları üç charter uçak ile 11 Nisan'da yola çıkarılarak, aynı gün teslim alınıp diplomatik kuryelerle Ankara'ya getirilecek. Her uçakta, 6 kişiden oluşan Oy Torbaları Nakil Komisyonu ve YSK'nın görevlendirdiği 2 kişi ile Dışişleri Bakanlığının görevlendirdiği bir diplomatik kurye olmak üzere toplam 9 kişi bulunacak. Birinci uçak Berlin-Kopenhag-Stokholm- Londra, ikinci uçak Münih- Lyon, üçüncü uçak ise Köln hattında olacak."

Bu üç uçak direkt olarak Ankara'ya giderken Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Avustralya gibi 86 temsilcilikte kullanılan oylar ise İstanbul üzerinden Ankara'ya gönderilecek."

Yüksek Seçim Kurulu oyları getirecek olan THY ile yapılan anlaşma konusunda şu bilgilendirmeyi yaptı:

"Charter uçakları 34 temsilciliğe ait toplam oyların yüzde 85'ini Ankara'ya getirecek. Charter uçakların hatları dışında kalan 86 temsilciliğe ait 228 diplomatik oy torbasının intikali ise 131 diplomatik kurye (47 merkez + 84 misyon kurye) ve satın alınan 214 boş koltuk ile toplam 345 bilet alımı yapılarak gerçekleştirilecek."

İSTEDİĞİNİZ YERE VURUN

Yurt dışında yaşan Türk vatandaşlarının temsilciliklerde verdikleri oy verme işleminin dün akşam saatlerinden itibaren sona erdiği ancak sınır kapılarında ise oy verme işleminin 16 Nisan günü akşam  saat 17.00'ye kadar devam edeceği belirtildi.

Bu arada son günlerde sosyal medya üzerinden oy pusulalarındaki "EVET" veya "HAYIR" yazılarının üzerine mühür vurulursa geçersiz sayılacağı konusunda çıkan söylemler üzerine, Atatürk Havalimanı'ndaki Seçim Kurulu yetkilileri bunun doğru olmadığını belirterek, "Vatandaşlarımız mühürü istedikleri yere vurabilirler. Yeter ki iki tarafa birden vurmasınlar veya katlayıp öteki tarafa leke çıkmasına neden olmasınlar" dediler.

===================

- 21. AYDIN DOĞAN ÖDÜLÜ NEŞ'E ERDOK'UN

Orhan SENCER/ İstanbul DHA

Aydın Doğan Vakfı tarafından kültür, sanat, edebiyat ve bilim eserlerini, yaratıcılarının kişiliğinde ödüllendirmek amacıyla verilen  'Aydın Doğan Ödülü'ne, bu yıl ressam Neş'e Erdok layık görüldü.

Aydın Doğan Vakfı tarafından, 1996 yılından bu yana her yıl, kültür, sanat, edebiyat, bilim gibi farklı alanlarda, ulusal ve uluslararası platformlarda övgü kazanan kişi ve kurumları ödüllendirmek amacıyla verilen Aydın Doğan Ödülü'nün bu yılki kategorisi, 'resim' olarak belirlendi. Toplumun kültürünü ve yaşam kalitesini yükseltmeye katkı sağlamak amacıyla her yıl verilen Aydın Doğan Ödülü'nün bu yıl, figüratif anlatımıyla Türk çağdaş resim sanatının öncüleri arasında yer alan Neş'e Erdok'a verildiği açıklandı. Neş'e Erdok'a ödülü, Mayıs ayında düzenlenecek bir törenle takdim edilecek.

Aydın Doğan Ödülü, Vakfın kurucusu ve Onursal Başkanı Aydın Doğan adına düzenlenmekte, ödüllerin hangi dallarda verileceği her yıl, Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu taradından belirlenmektedir.

NEŞ'E ERDOK KİMDİR?

Üsküdar, İstanbul doğumlu olan Neş'e Erdok, 1963 yılında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü Neşet Günal Atölyesi'nden mezun oldu. 1964-1966 yıllarında Ankara'da Milli Eğitim Bakanlığı Devlet Resim ve Heykel Sergilerine katıldı. 1965-66 yıllarında Madrid'te Escuela Central de Idiomas'ta ve Escuela Diplomatica'da İspanyol Dili, Edabiyatı, Uygarlığı ve Sanat Tarihi üzerine çalışmalar yaptı. 1967 yılında "Yabancı Memleketlerde Resim Öğrenimiö yaptırılmak üzere açılan yarışmayı kazanarak Fransa'ya gitti. 1969 yılında Paris Cinema Studio 28'de gerçekleştirilen Atelier Chaplain Midy sergisine; 1970 yılında Ecole Nationale Superieure des Beaux-Arts, Ateliers D'Arts Plastiques, Galerie d'Orly, Aeroport Paris sergilerine katıldı. Aynı yıl İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nde asistan adaylığına atandı ve Neşet Günal Atölyesi'nde görevlendirildi. 1972'de İstanbul'a dönen Erdok, 1973 yılında İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi "90. Yıl Öğretim Üyeleri Sergisiöne katıldı. 1974 yılında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nde ilk kişisel sergisini Paris'te yaptığı resimlerle açtı. 1975'te özel galerilerle ilk çalışmalara başladı, 1978 yılında ise eserleri yurt dışına ilk kez sergilenmeye başladı. 1979'da İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nde düzenlenen "Yeni Eğilimler Sergisiöne katılarak Başarı Ödülü kazandı. Bir yıl sonra XIV. DYO Resim Sergisine katılarak mansiyon aldı ve "Yurtta Sulh Cihanda Sulhö başlığı ile Vakko tarafından gerçekleştirilen resim yarışmasında büyük ödülü kazandı. 1980 yılında Profesörler Kurulunca Resim Atölyeleri Kürsüsü'ne "Eylemli Doçentö ve 1990 yılında Profesör olarak atandığı Mimar Sinan Üniversitesi'nde 1990-2008 yılları arasında Resim Bölümü'nde Resim Atölyesi öğretim üyesi olarak çalıştı. Ankara Resim Heykel Müzesi'nde düzenlenen Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 50. yıldönümü dolayısıyla Türk kadın sanatçıların eserlerinden oluşan sergiye ve "Çağlar Boyu Anadolu'da Kadın" sergileri kapsamındaki "Cumhuriyetten Günümüze Kadın Sanatçılarö sergisine katıldı. Jean Rudel'in "Technique de la Paintureö isimli kitabını "Resim Tekniğiö başlığı ile çevirerek dilimize kazandırdı. 2006 yılında XVI. Tüyap Sanat Fuarı'nda "Onur Sanatçısı Ödülüöne layık görüldü. 2011 yılında İstanbul Modern Sanatlar Müzesi'nde düzenlenen "Hayal ve Hakikatö isimli sergiye katıldı. Aralarında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, İstanbul Devlet Resim Heykel Müzesi, İstanbul Modern Sanatlar Müzesi, Norton Simon Müzesi'nin de bulunduğu, yurtiçi ve yurtdışında çeşitli müze ve özel koleksiyonlarda resimleri bulunan sanatçı, bugüne kadar 100'ü aşkın karma sergide yer almıştır.

Geçmişten günümüze Aydın Doğan Ödüllerinin sahipleri şöyle:

1) 1997 Aydın Doğan Ödülü: Roman Adalet Ağaoğlu

2) 1998 Aydın Doğan Ödülü: Sosyal ve Beşeri Bilimler Prof. Dr. Doğan Kuban ve Prof. Dr. Emre Kongar

3) 1999 Aydın Doğan Ödülü: Görsel Sanatlar Ara Güler

4) 2000 Aydın Doğan Ödülü: Şiir Melih Cevdet Anday

5) 2001 Aydın Doğan Ödülü: Tarih Prof. Dr. İlber Ortaylı

6) 2002 Aydın Doğan Ödülü: Klasik Batı Müziği Ankara Devlet Konservatuarı

7) 2003 Aydın Doğan Ödülü: Arkeoloji Ord. Prof. Dr. Sedat Alp ve Prof. Dr. Altan Çilingiroğlu

Hizmet Ödülü: Türk Eskiçağ Bilimleri Enstitüsü ve Suna- İnan Kıraç Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Enstitüsü

8) 2004 Aydın Doğan Ödülü: Türk Halk Müziği Yücel Paşmakçı

Hizmet Ödülü: İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı ile Folklor Kurumu

9) 2005 Aydın Doğan Ödülü: Kent Mimarisi, Kent Dokusu

İzmir Konak Meydanı Düzenlemesi ve Kastamonu Tarihi Kent Dokusu İyileştirme Projeleri

10) 2006 Aydın Doğan Ödülü: Resim Adnan Varınca

11) 2007 Aydın Doğan Ödülü: Moda Tasarımı Özlem Süer ve Ümit Ünal

12) 2008 Aydın Doğan Ödülü: Heykel Seyhun Topuz

13) 2009 Aydın Doğan Ödülü: Tiyatro Genco Erkal

14) 2010 Aydın Doğan Ödülü: Sinema Nuri Bilge Ceylan

15) 2011 Aydın Doğan Ödülü: Türk Halk Müziği Mehmet Özbek

Hizmet Ödülü: Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı

16) 2012 Aydın Doğan Ödülü: Öykü Selim İleri

17) 2013 Aydın Doğan Ödülü: Türk Müziği Prof. Dr. Nevzad Atlığ ve Türk Musikisi Vakfı

18) 2014 Aydın Doğan Ödülü: Fotoğraf Ozan Sağdıç

Hizmet Ödülü: Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fotoğraf Bölümü

19) 2015 Aydın Doğan Ödülü: Roman Orhan Pamuk

20) 2016 Aydın Doğan Ödülü T.C. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD)

===================

RAGBİ MAÇINDA SÜPRİZ EVLİLİK TEKLİFİ

İhsan DÖRTKARDEŞ/ İstanbul DHA

Türkiye Ragbi Milli Takımı'nda başarı ile mücadele eden Kadıköy Ragbi oyuncusu Tahsin Oğulhan Kabadayı, İstanbul derbisi olarak nitelendirilen Ottoman Ragbi  maçının başlangıç düdüğü ile birlikte tribünlere koşarak sevdiği Seda Kıran'ın bulunduğu tribünün önünde diz çökerek evlenme teklif etti.

Okuduğu özel lisede 9 yıl önce ragbi sporuna ilgi duyan, Kadıköy Ragbi takımında oynayan ve milli takıma da seçilen Kabadayı, meslek olarak grafik tasarımcılığını seçti. Tahsin Oğulhan Kabadayı, 2 yıl önce Seda Kıran ile tanışarak arkadaş oldu. Kıran ile birbirlerini seven Tahsin Oğulhan Kabadayı, genç kız ile yaşamını birleştirmeye karar verirken, süpriz bir evlenme teklifi hazırlamaya karar verdi. Kabadayı, sevdiği kızı kendisini izlemesi için Avcılar Belediyesi Atatürk Stadı'nda oynanacak ragbide birbirleri ile çekişen iki İstanbul takımı arasındaki derbi baçına davet etti. Genç kız da sevdiği genci izlemek için tribündeki yerini aldı. İki takım oyuncuları sahaya çıktıktan sonra seramoni ardından maçın hakemi, düdüğünü çalarak maçı başlattı. Ancak, sporcular birbirleri ile mücadele etme yerine hızla tribüne doğru koşmaya başlayan Tahsin Oğulhan Kabadayı'yı takip etmeye başlarken yanlarında taşıdıkları başarılı sporcu ile sevdiği kızın fotoğraflarının yer aldığı 'Seda'm benimle evlenir misin?' yazılı pankartı açtılar. Tribünde bulunanlar ne olduğunu anlamaya çalışırken Tahsin Oğulhan Kabadayı, tribünlerin sahaya açılan kapısının açılmasını istedi ardından çimlerin üzerinde diz çökerek yanında taşıdığı tek taş yüzüğü çıkardı. Olanları şaşkınlıkla izleyen Seda Kıran yüzünü bir süre kapattıktan sonra koşarak sevdiği Kabadayı'nın yanına geldi ve ona sarılarak "Evet" dedi.

Sahadaki sporcular ve tribünde bulunanlar da çifti alkışladı. Kabadayı, "Seda'yı çok seviyorum. Farklı bir yolla herkesin önünde evlenme teklifinde bulunmak istedim. Bizim ve rakip takımdaki arkadaşlar da bana yardımcı oldu. Çok mutluyum" dedi.

Görüntü Dökümü:

--------------------

-Karşılaşma başlarken

-Hakemin düdüğü ardından

-Tahsin Oğulhan Kabadayı tribünlere koşarken

-Tahsin Oğulhan Kabadayı diz çökerek yüzüğü çıkarırken

-Diğer sporcular pankartı açarken

-Genç kız tribünden sahaya girerek Tahsin Oğulhan Kabadayı'na sarılırken

=================

TÜRK POLİS TEŞKİLATININ 172. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ

TAKSİM CUMHURİYET ANITI'NDA TÖREN DÜZENLENDİ

Haber-Kamera: Yaşar KAÇMAZ/ İstanbul DHA

Türk Polis Teşkilatı'nın 172. Kuruluş Yıl Dönümü Taksim'de Cumhuriyet Anıtı'nda düzenlenen törenle kutlandı.

Konuşmanın ardından tören sona erdi. Törene Vali Yardımcısı Nurullah Naci Kalkancı ve İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ın yanı sıra emniyet müdür yardımcıları, ilçe emniyet müdürleri, şube müdürleri ve çok sayıda polis katıldı.

Cumhuriyet Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla başlayan törende, şehitler için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan bir konuşma yaparak, "Türk Polis Teşkilatı geçmişten gelen tecrübesi ve halkının da desteğiyle bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin huzurunun, güvenliğinin sağlanmasında en önemli ve en güvenilir kurumlarından bir tanesidir. Emniyet teşkilatımız son dönemde ülkemizin aleyhine faaliyet gösteren çeşitli yapılar ve terör örgütleriyle mücadelede göstermiş olduğu mücadelede göstermiş olduğu başarılarda da bu önemi ve güveni haklı çıkarmıştır. Güçlü bir polis teşkilatı bu ülkenin geleceğinin teminatıdır. Bunun bilincinde olarak, teknolojik anlamda bulunduğu çağı takip eden, durmaksızın personelini eğiten ve geliştiren dinamik bir yapı oluşturdu. Aziz Atam biz sizden şartlar ne kadar kötü olursa olsun, inançlı insanların karşısında hiç bir engelin duramayacağını öğrendik, birlik olmanın faziletini öğrendik ve en çaresiz hissettiğimiz anda ihtiyacımız olan kudretin damarlarımızdaki asil kanda olduğunu öğrendik. Polis teşkilatı olarak bu öğrendiklerimizle, canımız pahasına görevimizi en iyi şekilde yapmaya devam edeceğiz. Allah sizden, silah arkadaşlarınızdan, tüm şehit ve gazilerimizden razı olsun, ruhunuz şad olsun" dedi.

Çalışkan'ın konuşmasının ardından tören sona erdi.

Görüntü Dökümü:

------------------

Törenden görüntüler

Çalışkan'ın konuşması

Detaylar

=================

İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRÜ ÇALIŞKAN, POLİS TEŞKİLATININ 172. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI

Haber: Çağatay KENARLI, İstanbul DHA

İstanbul Emniyet Müdürü Dr.Mustafa Çalışkan, polis teşkilatının 172. kuruluş yılı sebebiyle kutlama mesajı yayınladı.

Çalışkan mesajında, insanların huzurunu ve güvenini sağlamak gibi kutsal bir görevi üstlenen polis teşkilatının 172. kuruluş yılını kutlamanın haklı gururunu yaşadığını söyledi.

Çalışkan, gücünü halktan ve kanunlardan alan polis teşkilatının milletin de karakteri gereği daima mazlumların, muhtaçların yanında, zorbaların ve hainlerin karşısında mücadelesini sürdürdüğünü belirterek, "Bu kutlu mücadele, 15 Temmuz gecesi hain teröristlerin darbe girişiminin engellenmesinde gösterilen takdire şayan tavırla perçinlenmiştir. Aklını ve iradesini birtakım kendini bilmez meczupların kucağına bırakarak onların peşinden gidenler önce Allah'a sonra da aziz milletimize ihanet etmişlerdir. Bu ihanet dolu girişimin bertaraf edilmesinde canı pahasına mücadele eden siz değerli meslektaşlarımla omuz omuza görev yapmaktan büyük onur ve gurur duyuyorum. Bu duygu ve düşünceler ile polis teşkilatımızın 172. yılını kutluyor, aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement