Dha İstanbul Bülteni - 2 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 2

Dha İstanbul Bülteni - 2

1- İSTANBUL'DAKİ DARBE GİRİŞİMİ ANA DAVASI BAŞLADI (1)FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul'da yaşanan eylemleri organize ettiği iddia edilen 6'sı general 23 askerin yargılaması başladı.

29.05.2017 12:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1- İSTANBUL'DAKİ DARBE GİRİŞİMİ ANA DAVASI BAŞLADI  (1)

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul'da yaşanan eylemleri organize ettiği iddia edilen 6'sı general 23 askerin yargılaması başladı.

Haber: Ümit TÜRK İstanbul/ DHA

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul'daki eylemleri organize eden ve "Yurtta Sulh Konseyi"nin İstanbul yapılanmasını oluşturduğu ileri sürülen 6'sı general, 17'si kurmay subay  23  askerin yargılaması başladı. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri Cezaevi ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısında bulunan duruşma salonunda yapılan duruşmanın savcılığını İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan ile Başsavcıvekili Fatih Karakuş yapıyor.

12 SANIK HAZRI BULUNDU

Duruşmada sanıklardan Korgeneral Erdal Öztürk, Tümgeneral Fethi Alpay, Tuğgeneral Eyyüp Gürler, Tuğgeneral Yüksel Durak, Kurmay Albay Mehmet Kapan, Kurmay Albay Müslüm Kaya, Kurmay Albay Nebi Gazneli, Kurmay Albay Ömer Faruk Özköse, Kurmay Albay Sadık Cebeci, Kurmay Yarbay Şakir Çınar, Kurmay Yarbay Fatih Karakaya ve Kurmay Binbaşı Murat Yanık hazır bulundu. Diğer üç sanık duruşmaya katılmadı. 9 sanık ise firari.

ŞEHİT YAKINLARINDAN SANIKLARA TEPKİ

Darbecilerin ateşiyle şehit olanların yakınları da duruşmada "müşteki" sıfatıyla yer aldı ve duruşmaya katılma talebinde bulundular. 40 müştekinin hazır bulunduğu duruşmada, zaman zaman gergin anlar yaşandı. Sanıkların kimlik tespitinde ihraç olmadan önceki maaşlarına ilişkin beyanda bulundukları sırada, şehit yakınları, "Zehir zıkkım olsun" diyerek tepki gösterdi. Mahkeme başkanı duruşmanın kurallarına uyulması konusunda şehit yakınlarına uyarılarda bulundu.

SUÇTAN ZARAR GÖRENLER KATILMA TALEBİNDE BULUNDU

Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Emniyet Genel Müdürlüğü, duruşmaya avukat göndererek müdahillik talebinde bulundu. Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı ayrıca suçtan zarar gördüğü gerekçesiyle duruşmaya katılma talebinde bulundu.

BAŞSAVCI

Davaya katılma taleplerinin alınmasının ardından görüşü sorulan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, "FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminde şehit ve gazi olanların yakınları mağdur olmuştur. Taleplerinin kabul edilmesini talep ederiz" dedi.

Mahkeme, taleplere ilişkin karar vermek üzere duruşmaya ara verildi.

1 NUMARALI ŞÜPHELİ FETULLAH GÜLEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Can Tuncay tarafında hazırlanan iddianamede 1 numaralı şüpheli FETÖ elabaşısı Fetullah Gülen gösterildi.  Gülen ile birlikte 11 sanık, İstanbul'da darbecilerin ateşiyle şehit olan 89 kişiden sorumlu tutuluyor.

ŞÜPHELİLERİN İŞLEDİĞİ İDDİA EDİLEN SUÇLAR...

"Türkiye Büyük Millet Meclisini Ortadan Kaldırmaya veya Görevini Yapmasını Engellemeye Teşebbüs Etme", "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini Ortadan Kaldırmaya veya Görevini Yapmasını Engellemeye Teşebbüs Etme", "Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs Etme", "7 kez olmak üzere bir suçu işleyememekten dolayı duyduğu infialle ve kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürme", "82 kez olmak üzere tasarlayarak bir suçu işleyememekten dolayı duyduğu infialle kasten öldürme","2 kez cebir kullanarak, silahla, birden fazla kişi tarafından birlikte, kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle, kamu görevinin sağladığı nüfus kötüye kullanılmak suretiyle kişiyi hürriyetinden yoksun kılmaya teşebbüs etme", "2 kez cebir kullanmak suretiyle gece vakti, silahla, kamu görevinin sağladığı nüfuz kötüye kullanılmak suretiyle ve birden fazla kişi tarafından birlikte konut dokunulmazlığını ihlal etme", "2 kez cebir kullanmak suretiyle gece vakti, silahla, kamu görevinin sağladığı nüfuz kötüye kullanılmak suretiyle ve birden fazla kişi tarafından birlikte konut dokunulmazlığını ihlal etme", "silahlı terör örgütü kurmak", "4 kez kara ulaşım araçlarının alıkonulması, "2 kez hava ulaşım araçlarının alıkonulması, "2 kez gece vakti, cebir kullanmak suretiyle, silahla, birden fazla kişi tarafından birlikte ve kamu görevinin sağladığı nüfuz kötüye kullanılmak suretiyle işyeri dokunulmazlığını ihlal", "haberleşmenin engellenmesi", "işyeri dokunulmazlığını ihlal", "7 kez olmak üzere silahla, birden fazla kişi tarafından birlikte ve kamu görevinin sağladığı nüfuz kötüye kullanılmak suretiyle kamu hizmetlerinden yararlanma hakkının engellenmesi", "silahla, birden fazla kişi tarafından birlikte ve kamu görevinin sağladığı nüfuz kötüye kullanılmak suretiyle siyasi hakların kullanılmasının engellenmesi"

DARBECİ ASKERLERE 3'ER KEZDEN 92'ŞER KEZE AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET TALEBİ...

İddianamede Fetullah Gülen, Tümgeneral Fethi Alpay, Tuğgeneral Mehmet Nail Yiğit, Tuğgeneral Özkan Aydoğdu, Tuğgeneral Eyyüp Gürler, Muzaffer Düzenli, Uzay Şahin, Onur Özden, Ahmet Zeki Gerehan, Mehmet Murat Çelebioğlu ve Murat Yanık hakkında atfedilen tüm suçlardan ayrı ayrı 92 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 56 yıldan 174 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması isteniyor. Şüpheliler Engin Durmaz, Mehmet Kapan ve Fatih Karakaya hakkında 47 kez, şüpheli Sadık Cebeci hakkında 17 kez, şüpheliler Nebi Gazneli, Müslüm Kaya hakkında 6 kez, şüpheliler Şakir Çınar, Rıfkı Keser, İrfan Arat, Ömer Faruk Özköse, Ahmet Gümüş, Erdal Öztürk ve Yüksel Durak hakkında ise 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet ve "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

YURTTA SULH KONSEYİ İSTANBUL YAPILANMASI...

İddianamede, "Yurtta Sulh Konseyi İstanbul Yapılanması"nın; Fethi Alpay, Mehmet Nail Yiğit, Özkan Aydoğdu, Eyyüp Gürler, Muzaffer Düzenli, Uzay Şahin, Onur Özden, Ahmet Zeki Gerehan, Mehmet Murat Çelebioğlu ve Murat Yanık isimli şüphelilerden oluştuğu belirtiliyor.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Duruşma salonunun dışından detaylar

29.05.2017 - 10.54 Haber Kodu : 170529054_

==============================

(ÖZEL)

2- KADIKÖY'DE OTOMOBİL İLE MİNİBÜS ÇARPIŞTI: 3 YARALI

Haber-Kamera: Cengiz ÇOBAN - İSTANBUL DHA

Kadıköy'de bir minibüs ile otomobilin çarpışması sonucu  3 kişi yaralandı.

Kaza Fikirtepe mahallesi Yumurtacı Abdibey caddesi Oto sanayi girişinde meydana geldi.  Göztepe istikametine ilerleyen Kasım Cebbar'ın kullandığı  otomobil, karşı yönden gelen Vedat Yalçın'ın kullandığı minibüs ile kafa kafaya çarpıştı.

MİNİBÜS DEVRİLDİ

Çarpışmanın şiddetiyle içindeki 2 kişinin bulunduğu minibüs takla atarak yan yattı. Otomobil sürücüsü ise araç içinde sıkıştı. Kazayı gören vatandaşlar itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevkedildi. Minibüs içinde bulunan sürücü Vedat Yalçın ve Necmettin Nazır vatandaşlar tarafından minibüsten çıkarıldı. İki yaralıya ilk müdahale olay yerinde sağlık  ekipleri  tarafından  yapıldıktan sonra ambulansla hastaneye kaldırıldı.

SIKIŞAN SÜRÜCÜYÜ İTFİAYE KURTARDI

Kazada otomobil sürücü Kasım Cebbar araçta sıkıştı. Sürücüye sıkıştığı yerde ilk müdahalesi sağlık ekipleri tarafından yapılırken, itfaiye ekiplerinin yaklaşık 10 dakika süren çalışmaları sonucu araçtan çıkarıldı. Kurtarılan sürücü ambulansla hastaneye kaldırılırken,hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi. Minibüs sürücü Vedat Yalçın, "Ben kendi şeridimde geliyordum. O da aşağıdan geliyordu. Sağ tarafta herhangi bir araba da yoktu. Benim şeridime geçti .Hızlıydı altıma girdi beni fırlattı "diye konuştu.

Başka bir görgü tanığı "Otomobil minibüse vurdu,devirdi minibüsü "diye konuştu.

Kaza nedeniyle kapana yol kazaya karışan araçların kaldırılmasının ardından sonra normale döndü.Polisin kaza ile ilgili soruşturması devam ediyor.

Görüntü Dökümü

----------

-Yaralıların yerdeki görüntüsü

-Otomobilde sıkışan sürücünün görüntüsü

-Sağlık ekiplerinin yaralılara müdahalesi

-Sıkışan sürücünün kurtarma çalışması

-Devrilen minibüsün görüntüsü

-Görgü tanıkları ile röp

-Minibüs sürücüsü ile röp

-Sıkışan sürücünün kurtarılması

-Yaralıların ambulansa binmesi

-Devrilen minibüsün kaldırılması

-Genel ve detay görüntüler

29.05.2017 - 09.58 Haber Kodu : 170529034

=====================

(ek görüntüyle)

3- KÖPRÜDE ASILI FENERBAHÇE BAYRAĞI İNDİRİLDİ

Haber: Ozan URAL - Hasan YILDIRIM/ İstanbul DHA

Beşiktaş'ın Süper Lig şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından bir grup taraftar, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde asılı Fenerbahçe bayrağını indirerek denize attı.

Sarı-lacivertli ekibin THY Avrupa Ligi'nde şampiyonluğa ulaşmasının ardından köprüye asılan bayrak, siyah-beyazlı bir grup taraftar tarafından indirildi. Süper Lig'de şampiyonluğun ilan edilmesininden sonra 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne gelen bir grup taraftar, meşalelerle bağlantı iplerini yaktığı bayrağı indirerek denize attı.

O anın görüntülerini de sosyal medya hesaplarından paylaştılar.

Görüntü Dökümü

--------------------------

EK GÖRÜNTÜ

-Köprünün bu sabah çekilen görüntüsü

////////GECE GEÇİLEN GÖRÜNTÜ

-Sosyal medyada paylaşılan bayrağın indirilme görüntüler

AKTÜEL

-Köprüden uzak ve yakın detaylar

29.05.2017 - 00.07 Haber Kodu : 170529002

29.05.2017 - 01.26 Haber Kodu : 170529020

29.05.2017 - 09.10 Haber Kodu : 170529031

===================

4- 3. HAVALİMANINDA 1453 KAMYONLA REKOR DENEMESİ

İstanbul DHA

İstanbul'un fethinin 564'üncü yıl dönümünde, 3'üncü havalimanında  1453 kamyonla rekor denemesi yapıldı.

Toplamda 1453 kamyonun katıldığı kortej, 1 numaralı rekon denemesini yaptı. Devasa bir alanı kaplayan ve toplamda 3 bine yakın kişinin görev aldığı kamyonların geçidi 1 saat 47 dakika, hazırlıkları ise tam 7 saat sürdü.

Etkinlik kapsamında 1453 kamyon hiç duraksamadan 3,2 km yol kat etti. Sabit bir hızda seyreden 1453 kamyon bu şekilde, "En Uzun Kamyon Geçidi" kategorisinde Guinness rekoru denemesi gerçekleştirdi. İGA çalışanları, böylece 2004 yılında aynı kategoride Hollanda'daki bir proje, 416 kamyonla kırılan rekoru, 3 katından daha fazla bir sayı ile kırmayı deneyerek Guinness Rekorlar Kitabı'na Türkiye'nin adını yazdırmak için gerekli başvuruyu yapmış oldu.

Görüntü Dökümü:

------------

-Rekor denemesinden görüntüler

29.05.2017 - 11.43 Haber Kodu : 170529061

====================

5- AVCILAR'DA İFTAR SONRASI RAMAZAN EĞLENCELERİ...

Haber-Kamera: İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL,

Ramazan ayında iftardan sonra  binlerce kişinin sokağa döküldüğü Avcılar'da düzenlenen birbirinden farklı etkinliklerle ortaya renkli görüntüler çıkıyor.

Oruçların açılması ile birlikte Merkez ile Gümüşpala Mahallesi'nde birbirinden farklı Ramazan eğlenceleri başlıyor. Araç trafiğine kapalı Marmara Caddesi'nde işyerlerinin ve aydınlatma direklerinin ışığı altında çalmaya başlayan sokak müzisyenlerini görenler kendilerini, kıvrak müziğe oynayarak veya şarkı- türkülere eşlik ederken buluyor. Bir anda çalgıcıların etrafında oluşturulan dairenin içerisinde göbek atanlara oldukları yerde oynayarak eşlik eden veya cep telefonu ile görüntüleyenler yerlerinde duramıyor.

Aynı caddenin alt tarafında Ramazan ayına özel satış yapma izni alan işyerleri de dolup taşıyor. Kocaeli'nin pişmaniyesinden, Mardin'in 'Dibek kahvesine', Kayseri'nin mantı ve pastırmasına kadar birçok yerel ürünün satıldığı işyerleri arasında hurma ve kayısı satanlar da ilgi görüyor. Bu bölümde bulunan büyük bölümü Osmanlı Dönemi'ni yansıtan çeşitli kostümleri giyenler, 10 TL karşılığında fotoğraf çektirebiliyor. Ayrıca açık havada canlı müzik eşliğinde çay ve kahve servisi yapılan kafe de gece yarısına kadar dolup-taşıyor.

KONSERLER

Avcılar'da aynı bölgedeki Atatürk Parkı'nda belediyenin çocuklara yönelik Ortaoyunu'ndan Aşuk ve Maşuk'a, Yarışmalardan Hacivat - Karagöz'e kadar birçok çeşitli etkinliklerle küçük yaştaki çocuklara etkinlikler düzenleniyor. Gümüşpala Mahallesi'ndeki Paşaeli Parkı Nejat Uygur Sahnesi'nde Ramazan ayı boyunca birbirinden ünlü sanatçı ve gruplar hafta sonunda konser veriyor. Son alarak Türk Halk Müziği sanatçısı Özlem Özdil'in konseri tribünleri doldururken, yüzlerce kişi türkü ve deyişlere eşlik etti.

Görüntü Dökümü:

------

Sokak müzisyenlerinin konseri ve müziğe kendilerini kaptıranlar

Türk Halk Müziği sanatçısı Özlem Özdil'in konseri tribünlerde kendisine eşlik edenler

Ramazan ayı nedeniyle oluşturulan platformdan görüntüler

Çerez, hurma, pişmaniye, sucuk, pastırma satılan yerler

Hedefe atış yapanlar

Osmanlı fotoğrafı çektirenler

Kafedeki canlı müzikten görüntüler

29.05.2017 - 10.56 Haber Kodu : 170529056

29.05.2017 - 10.52 Haber Kodu : 170529053

==================

6- ARKA BACAĞI KIRIK GEYİĞİN TEDAVİSİ YAPILDI, DOĞAYA BIRAKILACAK

Haber-Kamera: İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL,

Çatalca yakınlarında arka kemiği kırık halde bulununca İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampusu'ndeki Veteriner Fakültesi'ne getirilen 3 yaşındaki erkek yavru geyik, buradaki Vahşi Yaşamı Araştırma ve Koruma Kulübü (VAŞAK) tarafından tedavi ve bakıma alındı.

VAŞAK Başkanı Medya Karaaslan, bir süre önce doğada bulunan ve kendilerine getirilen yavru geyiğin arka sağ bacak kemiğinde kırık olduğunu belirterek, "Röntgeni çekildi. Arka sağ bacağında açık kırık vardı. Bacağı bandaja aldık. Daha sonra plaka uygulandı. Düzenli olarak bandaj, pansuman uygulaması yapıldı. Şu anda yaptığımız da bu yakın zamanda doğaya salmayı umuyoruz" dedi.

Karaaslan, kendisi ve diğer arkadaşları ile birlikte sevimli yavru geyiğin tedavisinin yanı sıra bakım ve temizliğini yaptıklarını ekledi.

Görüntü Dökümü:

-----------

-Yaralı geyiğe müdahale yapılırken

-VAŞAK Başkanı Medya Karaaslan, yavru geyiğin durumu ile ilgili bilgi verirken

-Yaralı yavru geyikten görüntüler

29.05.2017 - 09.59  Haber Kodu : 170529035

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement