Dha İstanbul Bülteni - 2 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 2

DENİZ SEKİ HAYRANLARI CEZAEVİ ÖNÜNDE TAHLİYE SAATİNİ BEKLİYORHaber: Özgür ALTUNCU - Kamera: Güven USTA / İstanbul DHADeniz Seki, Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan bugün tahliye ediliyor.

05.06.2017 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DENİZ SEKİ HAYRANLARI CEZAEVİ ÖNÜNDE TAHLİYE SAATİNİ BEKLİYOR

Haber: Özgür ALTUNCU - Kamera: Güven USTA/ İstanbul DHA

Deniz Seki, Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan bugün tahliye ediliyor. Deniz Seki için sabahın erken saatlerinden itibaren hayranları ve gazeteciler cezaevi önünde beklemeye başladı. İşlemleri süren Seki'nin önce eşyaları çıkarıldı. İki kutuya konulan eşyalar dışarı çıkarılıp araca konuldu. Pankart açan Seki hayranları şarkıları söyleyerek bekleyişini sürdürüyor.

Görüntü Dökümü:

-----------------

Cezaevi önündeki bekleyişten görüntüler

Hayranların açtıkları pankartlar,

Şarkılar söylemeleri,

Çiçeklerle beklemeleri

Seki'nin eşyalarının çıkarılması

Detaylar

==============

İSTANBUL'DAKİ ANA DARBE DAVASININ GÖRÜLMESİ AĞUSTOS AYINA ERTELENDİ

Haber: Ümit TÜRK, İstanbulDHA

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul'daki eylemleri planladıkları iddiasıyla aralarında Yurtta Sulh Konseyi üyelerinin de bulunduğu 6'sı general 9'u firari 24 sanığın yargılandığı davada sanıkların tutukluluk halleri devam etti. Duruşma 21 Ağustos tarihine ertelendi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri'de geçen hafta, 4 gün boyunca görülen davada ara karar kararını veren mahkeme heyeti 15 tutuklu sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Duruşma günleri 21-25 Ağustos tarihine ertelendi. Geçen hafta yapılan duruşmalarda sanıklar eski 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Erdal Öztürk, eski Tuğgeneral Eyyüp Gürler, eski Tuğgeneral Yüksel Durak, eski  Kurmay Albay Sadık Cebeci, eski Kurmay Albay Ömer Faruk Özköse ve eski Tümgeneral Fethi Alpay'ın savunmaları tamamlanmıştı.

"89 KİŞİNİN ŞEHİT EDİLMESİNDEN SORUMLULAR"

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Can Tuncay tarafında hazırlanan iddianamede 1 numaralı şüpheli FETÖ elabaşısı Fetullah Gülen gösteriliyor. Gülen ile birlikte 11 sanık, İstanbul'da darbecilerin ateşiyle şehit olan 89 kişiden sorumlu tutuluyor.

İDDİANAMEDEKİ SUÇLAR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcığı'nın iddianamesinde şüphelilerin işlediği iddia edilen suçlar şöyle sıralanıyor, "Türkiye Büyük Millet Meclisini Ortadan Kaldırmaya veya Görevini Yapmasını Engellemeye Teşebbüs Etme", "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini Ortadan Kaldırmaya veya Görevini Yapmasını Engellemeye Teşebbüs Etme", "Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs Etme", "7 kez olmak üzere bir suçu işleyememekten dolayı duyduğu infialle ve kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürme", "82 kez olmak üzere tasarlayarak bir suçu işleyememekten dolayı duyduğu infialle kasten öldürme","2 kez cebir kullanarak, silahla, birden fazla kişi tarafından birlikte, kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle, kamu görevinin sağladığı nüfus kötüye kullanılmak suretiyle kişiyi hürriyetinden yoksun kılmaya teşebbüs etme", "2 kez cebir kullanmak suretiyle gece vakti, silahla, kamu görevinin sağladığı nüfuz kötüye kullanılmak suretiyle ve birden fazla kişi tarafından birlikte konut dokunulmazlığını ihlal etme", "2 kez cebir kullanmak suretiyle gece vakti, silahla, kamu görevinin sağladığı nüfuz kötüye kullanılmak suretiyle ve birden fazla kişi tarafından birlikte konut dokunulmazlığını ihlal etme", "silahlı terör örgütü kurmak", "4 kez kara ulaşım araçlarının alıkonulması, "2 kez hava ulaşım araçlarının alıkonulması, "2 kez gece vakti, cebir kullanmak suretiyle, silahla, birden fazla kişi tarafından birlikte ve kamu görevinin sağladığı nüfuz kötüye kullanılmak suretiyle işyeri dokunulmazlığını ihlal", "haberleşmenin engellenmesi", "işyeri dokunulmazlığını ihlal", "7 kez olmak üzere silahla, birden fazla kişi tarafından birlikte ve kamu görevinin sağladığı nüfuz kötüye kullanılmak suretiyle kamu hizmetlerinden yararlanma hakkının engellenmesi", "silahla, birden fazla kişi tarafından birlikte ve kamu görevinin sağladığı nüfuz kötüye kullanılmak suretiyle siyasi hakların kullanılmasının engellenmesi"

DARBECİ ASKERLERE 3'ER DEFADAN 92'ŞER DEFAYA KADAR AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET TALEBİ...

İddianamede Fetullah Gülen, Tümgeneral Fethi Alpay, Tuğgeneral Mehmet Nail Yiğit, Tuğgeneral Özkan Aydoğdu, Tuğgeneral Eyyüp Gürler, Muzaffer Düzenli, Uzay Şahin, Onur Özden, Ahmet Zeki Gerehan, Mehmet Murat Çelebioğlu ve Murat Yanık'ın atfedilen tüm suçlardan ayrı ayrı 92 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 56 yıldan 174 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması isteniyor. Şüpheliler Engin Durmaz, Mehmet Kapan ve Fatih Karakaya hakkında 47 kez, şüpheli Sadık Cebeci hakkında 17 kez, şüpheliler Nebi Gazneli, Müslüm Kaya hakkında 6 kez, şüpheliler Şakir Çınar, Rıfkı Keser, İrfan Arat, Ömer Faruk Özköse, Ahmet Gümüş, Erdal Öztürk ve Yüksel Durak hakkında ise 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet ve "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

YURTTA SULH KONSEYİ İSTANBUL YAPILANMASI...

İddianamede, "Yurtta Sulh Konseyi İstanbul Yapılanması"nın; Fethi Alpay, Mehmet Nail Yiğit, Özkan Aydoğdu, Eyyüp Gürler, Muzaffer Düzenli, Uzay Şahin, Onur Özden, Ahmet Zeki Gerehan, Mehmet Murat Çelebioğlu ve Murat Yanık isimli şüphelilerden oluştuğu belirtiliyor.

==============

TEKEL BÜFESİ SAHİBİNİ ÖNCE VURUP SONRA YAKANLAR YAKALANDI

Ali AKSOYER/ İstanbul DHA

Esenyurt'ta 6 ay önce sahibi olduğu tekel bayii içinde tabancayla vurulan daha sonra yakılarak öldürülen Ercan Gönülkırmaz (29) cinayetiyle ilgili 8 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin daha önce aynı dükkanda öldürülen akrabaları nedeniyle işyerinin açılmasını istemedikleri olayı bu nedenle yaptıkları öğrenildi. Olayla ilgili bir tabanca ve iki pompalı tüfek ele geçirildi. Şuçlamaları kabul etmeyen şüpheliler adliyeye sevk edildiler.

YANGINDA CİNAYET ORTAYA ÇIKMIŞTI

Esenyurt, İncirtepe Mahallesi,270 sokak üzerinde 17 Ocak 2017 tarihinde meydana gelen olayda bir yangın ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, alevleri söndürdükten sonra içerden yaralı bir kişiyi çıkarmıştı. İşyeri sahibi olduğu öğrenilen Ercan Gönülkırmaz, ambulansla kaldırıldığı Esenyurt Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştı. Vücudunun çeşitli yerlerinde yanıklar bulunan ve dumandan zehirlenen Ercan Gönülkırmaz'ın ayrıca kalçasından ve kolundan ateşli silahla vurulduğu ortaya çıkmıştı. Bu gelişme üzerine olay yerinde yapılan incelemede 14 boş kovan bulunmuş ve olayın bir cinayet olduğu ortaya çıkmıştı.

AYNI İŞ YERİNDE DAHA ÖNCEDE CİNAYET İŞLENMİŞ

Polis olayla ilgili yaptığı soruşturmada cinayetin meydana geldiği iş yerinde 14 Ekim 2016 tarihinde Tayfun Özaği adlı kişinin öldürüldüğünü, son cinayetinde bu olayla ilgili olduğunu tespit etti.

İŞ YERİNİ AÇMAMASI İÇİN TEHDİT ETMİŞLER

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından yapılan incelemede Tayfun Özaği'nin öldürülmesinin ardından bazı kişilerin o zaman ki adı Rüzgar Kuruyemiş olan işyerinin sahibini işyerini açmaması için tehdit ettikleri belirlendi. Bunun üzerine eski işyeri sahibinin, çalıştırdığı kuruyemişçiyi, Ercan Gönülkırmaz'a sattığı tespit edildi. Ercan Gönülkırmaz'ında işyerini tekel büfesi olarak işletmeye açtığı bu nedenle şüpheliler tarafından tehdit edildiği öğrenildi.

8 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Polis yaptığı çalışmada olaya katıldıkları iddia edilen Servet T.(39), Mehmet T.(25), Murat F.(34), Akın Ö.(28), Saim Ö.(54), Nihat B.(29), Arif Rasim T.(34), Ali Ferdi K.(21) 'i gözaltına aldı. Asayiş Şube Müdürlüğünde sorgulanan şüphelilerin olayla ilgili suçlamaları kabul etmedikleri öğrenildi. Polis şüphelilerle birlikte iki adet pompalı tüfek ele geçirdi. Poliste işlemlemleri tamamalanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü:

---------------------

Gözlatına alınanların polis merkezinden çıkarılması

==============

BOŞ BİNADA ÇIKAN YANGIN SOKAKLARI DUMAN ALTINDA BIRAKTI

Mecidiyeköy'de boşaltılan binada başlayan yangın mahalleyi duman altında bıraktı. İtfaiye ekiplerinin içerisinde eski kabloların olduğu öğrenilen yangına müdahalesi devam ediyor.

Haber-Kamera: Hasan YILDIRIM/ İstanbul DHA

Mecidiyeköy Prof. Dr. Bülent Tarcan Sokak üzerinde bulunan boş bir binada saat 07.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın nedeniyle tüm binayı dumanlar sardı. Vatandaşların ihbarıyla olay yerine Mecidiyeköy, Şişli, Beyoğlu ve Beşiktaş itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek duman tahliye çalışması yaptı.

SOKAK DUMAN ALTINDA KALDI

Yangın nedeniyle mahalle duman altında kaldı. Sabah evlerinden çıkıp işe gidenler sokakta yürümekte güçlük çekerek, yüzlerini ve burunlarını kapattı. Bazıları da bu anları cep telefonu ile kaydetti. Binada eski kabloların olduğu ve bu nedenle yoğun duman çıktığı öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Yanan binadan görüntü

-Binadan çıkan dumanlar

-İtfaiye ekiplerinin olay yerine gelmesi

-Yangın nedeniyle duman altında kalan sokak

-İnsanların yüzlerini ve burunlarını kapatarak yürümesi

-Cep telefonu ile kayıt yapanlar

-Genel ve detaylar

============

İZİNSİZ DRONE UÇURANA HAPİS CEZASI

Faik Kaptan-Murat ÇAKIR/ İstanbul, DHA

İstanbul Atatürk Havalimanı üzerinde izinsiz İnsansız Hava Aracı( Drone) uçuran kişi hakkında mahkeme hapis cezası verdi. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından yapılan suç duyurusuna istinaden açılan kamu davasında  İnsansız Hava Aracı ile izinsiz uçuş yapmak, "trafik güvenliğini tehlikeye sokmak suçu" olarak kabul edildi. Konuya ilişkin açıklama SHGM tarafından şöyle yapıldı;

"Atatürk Havalimanı üzerinde izinsiz İHA uçuran kişiye hapis cezası verildi

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü(SHGM) tarafından İstanbul Atatürk Havalimanı üzerinde izinsiz İnsansız Hava Aracı uçuran kişi hakkında yapılan suç duyurusuna istinaden açılan kamu dava sonucunda hapis cezası verilmiştir.

"İnsansız  Hava  Aracı  ile  İstanbul  Atatürk  Havalimanı  üzerinde  ve iniş/kalkış paternlerinde müsaadesiz olarak uçuş emniyetini tehlikeye atacak şekilde dakikalarca video çekimi yapan kişi hakkında SHGM tarafından  "Trafik  Güvenliğini  Tehlikeye Sokmak" suçu ile birlikte  "2920 sayılı Türk Sivil Havacılık Kanununun 93 üncü maddesinde yer alan fotoğraf  çekme  yasağının  ihlali  (2920  sayılı  Kanun  md.141)  nedeniyle  suç  duyurusunda bulunulmuş ve açılan kamu davası sonucunda 19. Ceza Dairesinin 31.05.2017 tarih ve E.2017/115 E, Bakırköy 35. Asliye Ceza Mahkemesi'nin 11 Kasım 2016 tarihli beraat kararı kaldırılarak,  Trafik güvenliğini tehlikeye sokma suçunu  işlediğine istinaden 5237 sayılı TCK'nın 179/1 maddesi uyarınca 1 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına, takdiri indirim nedenleri ile 10 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına, 5237 sayılı TCK'nın 231/11 maddesi uyarınca hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına itiraz yolu açık olmak üzere karar verilmiştir."

Görüntü Dökümü:

--------------

-Atatürk havalimanı ve drone tabelaları

-Kule ve inen uçaklar

-Detay

============

TİYATRO PERDESİ THY İLE GÖKYÜZÜNDE AÇILIYOR

İstanbul, DHA

Türk Hava Yolları (THY), İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları ile önemli bir iş birliğine imza attı. THY, Şehir Tiyatroları ile yapılan protokol çerçevesinde Şehir Tiyatroları'nda sergilenen oyunları 1 Haziran tarihi itibariyle uçak içi eğlence sisteminde yayınlayarak yolcularının tiyatro oyunlarını gökyüzünde deneyimlemesini sağlıyor.

THY'nin Planet Eğlence Sistemi'ne sahip tüm dış hat uçuşlarında yayınlanan oyunlar, bayrak taşıyıcının sadece yerli yolcularının değil aynı zamanda  İngilizce altyazı seçeneği ile yabancı yolcularının da beğenisine sunuluyor.  Bu sayede 100 yılı aşkın zamandır sergilenen İBB Şehir Tiyatroları eserleri, Türk Hava Yolları'nın milyonlarca yabancı yolcusuna da ulaştırılarak önemli bir kültürel görevi ifa ediyor. Planet eğlence sisteminde her ay yenilenen film, TV programları ve müzik içeriklerinin yanı sıra İBB Şehir Tiyatroları'nda kapalı gişe oynayan en popüler oyunlar da Tiyatro kategorisi altında peyderpey yer alacak.

Haziran ayı itibariyle; Saadet Hanım, Geç Kalanlar, Pollyanna, Karıncalar (Bir Savaş Vardı) ve Hayal-i Temsil oyunları yolcuların beğenisine sunuluyor. Sahnede sergilenen oyunların görüntüleri, farklı açılardan görüntü alan sekiz kamera ile kaydedildi. Kayıtlarda; oyuncuların jest, mimik ve duygularını tiyatrodaki gerçekliğiyle yansıtan özel teknikler kullanıldı.

ŞEHİR TİYATROLARI

*İstanbul Şehir Tiyatrolarının temeli olan  Darülbedayi-i Osmani'nin Belediye Başkanı Cemil (Topuzlu) Paşa'nın Belediye Meclisi'nden çıkarttığı kararla 1914 yılında kuruldu. Ocak 1916'da sahnelenen "Çürük Temelö oyunuyla profesyonel bir tiyatro topluluğu durumuna gelen Darülbedayi, Tepebaşı Tiyatrosu'ndan başka, yeni sahnelerde de perdelerini açtı. 1931 yılında resmen İstanbul Belediyesi'ne bağlanan, 1934 yılında İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatroları adını alan ve bugün hala bir okul gibi eğitim kurumu olma görevini sürdüren İBB Şehir Tiyatroları,10   sahnesiyle, her gün 3000 civarında İstanbul seyircisine perdelerini açıyor.

Görüntü Dökümü:

--------------------

Tanıtım filminin görüntüsü

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement