Dha İstanbul Bülteni - 2 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 2

RAKKA'DA ÖLDÜRÜLEN AYŞE DENİZ KARACAGİL'İN ANNE VE BABASI GÖZALTINA ALINDI "Terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla Sabiha Gökçen Havalimanı'nda gözaltına alınnan Ömer Karacagil ve Nuray Erçağan adliyeye sevkedildi.

19.06.2017 13:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

RAKKA'DA ÖLDÜRÜLEN AYŞE DENİZ KARACAGİL'İN ANNE VE BABASI GÖZALTINA ALINDI

"Terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla Sabiha Gökçen Havalimanı'nda gözaltına alınnan Ömer Karacagil ve Nuray Erçağan  adliyeye sevkedildi.

Çağatay KENARLI, İstanbul DHA

Terör örgütü PKK'ya katıldıktan sonra Rakka'da öldürülen Ayşe Deniz Karacagil'in babası Ömer Karacagil ve annesi Nuray Erçağan gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre Ayşe Deniz Karacagil'in cenazesine katılmak üzere 13 Haziran'da Mürşitpınar Sınır Kapısı'ndan Kobani'ye geçen Karacagil'in anne ve babası bu sabah saatlerinde Beyrut'tan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na geldi.

'Terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla haklarında yakalama kararı çıkarılan Ömer Karacagil ve Nuray Erçağan, pasaport kontuarına polis ekipleri tarafından gözaltına alınarak Sabiha Gökçen Havalimanında bulunan polis merkezi amirliğine getirildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Ömer Karacagil ve Nuray Erçağan, Kartal'da bulunan İstanbul Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edildi.

Görüntü Dökümü (arşiv)

---------------------------------

Anne ve baba

Deniz Karacagil

=================

BERBEROĞLU'NUN TUTUKLULUK İTİRAZINA RET

GEREKÇE HAPİS CEZASININ SÜRESİ

Hayati KILIÇ - İstanbul DHA

Durdurulan MİT TIR'larının görüntülerini eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a verdiği iddiasıyla yargılandığı davada 25 yıl hapis cezasına çarptırılarak tutuklanan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutukluluğuna yapılan itirazı reddedildi.

Enis Berberoğlu'nun avukatı Murat Ergün'ün yaptığı itiraz İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından değerlendirilerek karara bağlandı.Mahkeme heyeti, sanık Berberoğlu'nun tutuklanmasıyla ilgili  yapılan itirazın reddine karar verdi. Karara gerekçe olarak sanığa verilen hapis cezasının süresinin gösterildiği öğrenildi.

=================

"FETÖ MEDYA YAPILANMASI" DAVASI BAŞLAMADAN ERTELENDİ.

SEGBİS'teki  (Ses ve görüntü bilişim sistemi) arıza nedeniyle duruşma 14.00'e ertelendi

Hayati KILIÇ, İstanbulDHA

Nazlı Ilıcak, Ahmet Altan, Mehmet Altan, Ekrem Dumanlı, Tuncay Opçin ve Emre Uslu'nun da aralarında bulunduğu 17 sanıklı FETÖ medya yapılanması davasının ilk duruşması, SEGBİS sistemindeki arıza nedeniyle başlamadan ertelendi.

İstanbul Adalet Sarayı'ndaki 26'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanan ilk duruşmaya tutuklu sanıklar Nazlı Ilıcak ve Mehmet Altan,  Fevzi Yazıcı, Şükrü Tuğrul Özşangül, ve Yakup Şimşek getirildi. Tutuklu sanık Ahmet Altan'ın duruşmaya SEGBİS ile katılacağı öğrenildi.Tutuksuz sanık Tibet Murad Sanlıman ile firari sanıklar Abdulkerim Balcı, Mehmet Kamış, Ekrem Dumanlı, Emre Uslu, Osman Özsoy, Şemseddin Efe, Tuncay Opçin, Ali Çolak, Bülent Keneş ve Faruk Kardıç, ise duruşmaya gelmedi.Duruşmaya, aralarında İngiltere, Almanya, Fransa, Danimarka, İsveç'in de bulunduğu bir çok ülkenin konsolosluk temsilcileri ile CHP Milletvekili Dursun Çiçek de izleyici olarak katıldı.Duruşma, sanıkların kimlik tespiti ve yoklama işlemleri ile başladı. Bu sırada Mahkeme Başkanı Kemal Selçuk Yalçın, ses sisteminde teknik bir arıza olduğunu bu nedenle duruşmaya 14.00'e kadar ara verdiğini söyledi.

==================

MAÇKA PARKI'NDAKİ "ADALET NÖBETİ" 5. GÜNÜNDE

Haber-Kamera: İdris TİFTİKCİ/ İstanbul DHA

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı tarafından Maçka Demokrasi Parkı'nda başlatılan 'Adalet Nöbeti' beşinci gününde. CHP Bahçelievler, Güngören ve Silivri ilçe örgütlerinden temsilciler sabahın erken saatlerinde parka gelerek nöbete başladı. Çevrede polisin de güvenlik önlemi aldığı görüldü.

Nöbet sürecince her gün Maçka Parkı'nda söyleşiler, konserler ve tiyatro ile film gösterimleri, yeryüzü sofraları kurularak iftar yapılacak.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

Parktan Detay

Oturan insanlar

Genel ve Detaylar

==================

ALTAN KARDEŞLER VE NAZLI ILICAK BUGÜN HAKİM KARŞISINA ÇIKIYOR

İstanbulDHA

'FETÖ'nün darbe girişimine iştirak eden medya unsurları soruşturması' kapsamında haklarında dava açılan Yazar Ahmet Altan, kardeşi Prof. Dr. Mehmet Altan ve  Gazeteci Nazlı Ilıcak'ın da aralarında bulunduğu 17 sanık bugün ilk kez hakim karşısına çıkıyor. Yargılama, Çağlayan Adalet Sarayı'nda bulunan İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılacak.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Altan Kardeşlerin arşiv görüntüsü

Nazlı Ilıcak'ın arşiv görüntüsü

Ekrem Dumanlı'nın arşiv görüntüsü

Genel ve detaylar

===================

ŞİŞLİ'DE ŞÜPHELİ ÖLÜM

Haber-Kamera: Ozan URAL/ İstanbul DHA

Şişli'de sabahın erken saatlerinde şüpheli bir ölüm vakası meydana geldi. Yaşanan olayda, yabancı uyruklu olduğu öğrenilen bir kişi hayatını kaybetti.

Olay, bu sabah saat 05.30 sıralarında Dolmabahçe Bomonti tünel çıkışında yaşandı. İddiaya göre, sert bir çarpma sesi duyan ve hızla olay yerine giden yakındaki benzinlik çalışanı, yerde hareketsiz yatan şahsı gördü. Benzinlik çalışanı durumu hemen polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, yerde yatan B.K. (37) isimli Gürcistan uyruklu kişinin hayatını kaybettiğini belirledi. Yapılan incelemelerde B.K.'nın 10 metrelik üst geçitten düştüğü belirlendi. Yarı çıplak olan B.K'nin, intihar mı ettiği yoksa aşağıya mı atıldığı konusu polis tarafından araştırılıyor. Kıyafetleri de olay yeri bölgesindeki tünel içinde bulunan B.K'nin cesedi adli tıp kurumuna kaldırıldı.

Bir görgü tanığı ise olaya ilişkin verdiği bilgilerde, çarpma sesi duyduğunu ve olay yerine geldiğinde ise yerde hareketsiz yatan kişinin nabzını kontrol ettiğini, nabzının o anda attığını ve sonra polisi aradığını söyledi. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------

Yerdeki ceset

Sağlık ekipleri

Polis ekipleri

Sağlık ekiplerinin müdahalesi

Röportaj

Genel ve detaylar

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement