Dha İstanbul Bülteni - 2 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 2

2 1- ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ ÇETİN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANIYOR (1) Haber - Kamera: Sinan BİLGİLİ - Mehmet İLKAY ÖZER / İstanbul DHAElazığ'da katıldığı operasyonda PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit düşen Uzman Çavuş Ristem Çetin son yolculuğuna uğurlanıyor.

27.06.2017 17:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

1- ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ ÇETİN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANIYOR (1)

Haber - Kamera: Sinan BİLGİLİ - Mehmet İLKAY ÖZER  / İstanbul DHA

Elazığ'da katıldığı operasyonda PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit düşen Uzman Çavuş Ristem Çetin son yolculuğuna uğurlanıyor.

Görüntü dökümü:

---------------------

Cenaze töreninden görüntüler

Genel ve detaylar

27.06.2017 - 17.38 Haber Kodu : 170627104

//////////////////////////////////////////////

2-  ŞEHİDİN AĞABEYİNİN EVİNDE YAS...

Haber-Kamera: Sinan BİLGİLİ/ İstanbul DHA

Elazığ'da katıldığı operasyonda PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit düşen Uzman Çavuş Ristem Çetin'in ağabeyinin oturduğu evde yas hakim. Şehidin Fatih'te  oturan ağabeyinin evine ve bulunduğu sokağa dev Türk bayrakları asıldı. Fatih Belediyesi de sokağa taziye çadırı kurdu, şehidin arkadaşları ve yakınları da burada taziyeleri kabul ediyor. Babasını 25 yıl önce, annesini ise 5 ay önce kaybeden şehit Çetin evli ve 5 yaşında Asmin Mina isimli bir kız çocuğu var. Şehidin çocukluk arkadaşlarından Feyaz Başkan, şehit ile bayram günü telefon görüşmesi yaptığını söyleyerek, "Şakalar yapıyordu. Operasyonda olduğunu biliyorduk. Gayet iyi geliyordu sesi. Arkadaşlarıyla şakalaşıyordu. Arkadaşlarını da tanıyorduk. Onlarla da konuştuk, eğlendik, güldük. Ama sonrasında böyle acı bir olay yaşayacağımızı bilmiyorduk. Morali iyiydi. Devamlı operasyonlarda olan bir insandı. Evinde rahat yüzü gören biri değildi. Milleti için, vatanı için 'neler yapabilirim' diyen bir insandı. Aile durumları pek iyi değildi. Sözleşmeli askerlik onun için umut oldu. Duyunca askere gideceğim diyen bir insandı. Duyunca direk yazıldı askere. Bırakmayı da istemiyordu" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Sokaktan görüntü

-Binadan görüntü

-Dev Türk bayrakları

-Taziye çadırı

-Başkan ile röportaj

-Şehidin ailesi ile fotoğrafları

-Genel ve detaylar

27.06.2017 - 12.45 Haber Kodu : 170627067

/////////////////////////////////////////////

3- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TEKVANDO ŞAMPİYONUNA TEBRİK TELEFONU

Gülseli KENARLI/ İstanbul DHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güney Kore'deki Dünya Tekvando Şampiyonası'nda 67 kiloda altın madalya kazanan Nur Tatar Askari'yi tebrik etti. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muju kentindeki final karşılaşmasında rakibini yenerek şampiyon olan milli sporcu Nur Tatar Askari'yi bugün telefonla aradı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Nur Tatar Askari'ye tebriklerini ileterek başarılar dilediği kaydedildi.

//////////////////////////////////////

4-  27 MAYIS'IN 95 YAŞINDAKİ ÖNEMLİ İSİMLERİNDEN BİRİYDİ.

DÜN VEFAT EDEN EMEKLİ ALBAY MUSTAFA KAPLAN TOPRAĞA VERİLDİ

Hasan YILDIRIM-Akın ÇELİKTAŞ İstanbul DHA

27 Mayıs 1960 ihtilalinin önemli isimlerinden Milli Birlik Komitesi üyesi, 14'lerden Em. Kurmay Albay Mustafa Kaplan Levent Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

95 yaşındaki Emekli Kurmay Albay Mutafa Kaplan, tedavi gördüğü Acıbadem Taksim hastanesinde dün akşam saatlerinde hayatını kaybetti. Kaplan için bugün öğle vakti Levent Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Kaplan'ın ailesi, yakınları ve dostları katıldı. Mustafa Kaplan'ın yeğenleri Adil ve Hakan Feyyat cami bahçesinde taziyeleri kabul etti.

Kılınan cenaze namazının ardından Mustafa Kaplan'ın Türk Bayrağına sarılı tabutu omuzlara alınarak cenaze aracına konuldu. Kaplan, Topkapı Kozlu'daki aile kabristanına defnedildi.

Görüntü Dökümü:

--------------------------------

Mustafa Kaplan'ın yeğenlerinin taziyeleri kabul etmesi

Askerlerin taziyede bulunması

Mustafa Kaplan'ın Türk Bayrağına sarılı cenazesi

Cenaze başında dua edenler

Cenaze namazının kılınması

Helallik alınması

Tabutun omuzlara alınarak cenaze aracına konulması

Cenaze aracının mezarlığa gidişi

Genel ve detaylar

27.06.2017 - 15.46 Haber Kodu : 170627103

/////////////////////////////////////////////////////////////////

5 - SOKAK MÜZİĞİNDE İLÇE FARKI

MÜZİK AYNI, MÜZİSYEN AYNI AMA UYGULAMA FARKLI

Bahçelievler'de zabıtanın konserlerini noktalamaya çalıştığı sokak müzisyenleri, İstanbul'un başka ilçelerinde meydanların aranan figürlerinden biri. Avcılar, Büyükçekmece meydanları sokak müzisyelerinin ezgilerinin sıklıkla yükseldiği ilçelerin başında gelirken, Bakırköy, Bahçelievler'de durum tam tersi

İhsan DÖRTKARDEŞ, İstanbulDHA

İstanbul'da sokakta müzik yapan gruplar her semtte farklı uygulamayla karşılaşmaktan rahatsız.

Geçtiğimiz gün, Bahçelievler'de zabıta müdahalesiyle karşılaşan ancak çevredekilerin duruma tepki göstermesi üzerine meydanda kalmaya ve müziklerini yapmaya devam eden grup üyeleri de yerel yönetimlerin farklı uygulamalarından rahatsız. Avcılar, meydanlarında müzik başta olmak üzere, pandomim, kukla gösterisi, sokak atölyelerinin kurulduğu, renkli gösterilerin icra edildiği ilçelerden biri.  Bu müzik grubu da geçtiğimiz tarihte Avcılar meydanında konser veren gruplardan biriydi. Büyükçekmece, Silivri'de de durum farksız. Ancak Bakırköy Belediyesi sınırlarında durum tersine dönüyor. Sokakta müzik yapan grup ve müzisyenler  bu ilçede de Bahçelievler'de karşılaştıklarının benzeri müdahaleleri yaşadıklarını söylüyor.  Müzik gruplarının büyük bölümü,

meydanlarda konser verip, beğenilerin bahşişe dönüşmesini bekliyor.

Görüntü Dökümü

--------------------------

bahçelievlerde zabıta müdahalesi, çevredekilerin tepki göstermesi

aynı grubun daha önceki tarihte avcılar meydanında verdiği konser. (arşiv)

27.06.2017 - 11.50 Haber Kodu : 170627049

27.06.2017 - 11.51 Haber Kodu : 170627050

////////////////////////////////////////////////////////////////

6- PERİNÇEK: OKULLARA MESCİT DEĞİŞİKLİĞİ, YENİ FETULLAHÇI TERÖR ÖRGÜTLERİ İÇİN ZEMİN HAZIRLAR...

Ümit TÜRK İstanbulDHA

Partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nda basın açıklaması yapan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Milli Eğitim Bakanlığı'nın  yönetmelik değişikliğinin, birlikte yaşama koşullarını baltalayan bir içeriğe sahip olduğunu söyledi. Perinçek, "Yönetmeliğin "ç" bendine yeni yapılacak okullarda bulunması gereken unsurlar arasına zorunlu olarak abdesthane, doğal aydınlatmalı uygun mekanda kadın ve erkek için ayrı ayrı mescit yapılması mecburiyeti konmuş" dedi. Bu yönetmelik değişikliğinin 24 Haziran'da Resmi Gazete'de de yayınlandığını hatırlatan Perinçek, "Bu Anayasa'nın temel ilkelerini çiğneyen bir düzenlemedir" ifadesinde bulundu.

"İPTALİ İÇİN DANIŞTAY'A BAŞVURACAĞIZ"

Değişikliğin Türkiye'nin kazanımlarına, birikimlerine, insanların eşit ve kardeşçe yaşamalarına aykırı olduğunu belirten Perinçek, Türkiye'de uygulanmasının da uygun olmadığını söyledi. Perinçek, "Vatan Partisi olarak kesinlikle böyle bir yönetmeliğin uygulanmasına izin vermeyeceğiz ve yönetmeliğin iptali için de Danıştay'a başvuracağız" dedi.

"BİRİ ÇIKSA SÜNNİLER İÇİN MESCİT, ALEVİLER İÇİN CEMEVİ DERSE..."

Değişikliğin Anayasa'nın ilk dört maddesinde belirtilen laik, sosyal, demokratik ve cumhuriyet olma niteliklerine de aykırı olduğunu dile getirerek Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulunacaklarını ifade eden Perinçek, "Türkiye'de sünnisiyle alevisiyle büyük çoğunluğu müslüman bir toplum yaşıyor. İçimizde inanan ve inanmayan insanlar da var ve başka dinlere mensup insanlarda bizim içimizde huzur içinde, barış içinde yaşamaktadırlar. Anayasamız eşitlik getiriyor. Yani din, ırk, mezhep farkı olmadan bütün yurttaşlarımızın hak eşitliğini ve devletin bu yurttaşlara eşit kamu hizmeti vermesini getiriyor" dedi. Düzenlemenin toplumda ayrımcılığa da yol açacağını savunan Perinçek, "Peki biri çıksa sünniler için mescit, aleviler için cemevi olacak mı dese... Başka dinden insanlar da okulların içine havra, kilise isteyebilir. Okullar ibadet yeri değil. Okullar eğitim yeri, öğretim yeridir. İbadet, camide ve diğer yerlerde olur. Zaten Anayasa'da da 'okullarda yalnız eğitim ve öğretim yapılır' deniliyor" diye konuştu.

"O MESCİDLER, YENİ FETULLAH TERÖR ÖRGÜTLERİNİN YARATILMASINA ZEMİN HAZIRLAR"

Bu uygulamanın Türkiye'ye karşı kışkırtıcı ve bölücü faaliyetlerde kullanabileceğini dile getiren Perinçek, "O mescitlerde ne olur. İşte 15 Temmuz'da karşılaştığımız olaylarla karşılaşırsınız. O mescitlerde yeni Fetullah terör örgütleri yaratılması, geliştirilmesi için zemin hazırlarsınız. Bunun için Türkiye'nin birliğini sağlayan cumhuriyetin temel ilkeleridir. Ona bağlı olmamız lazım. İşte geçmiş dönemde gördük. Bu tür uygulamalarla o Fetullah cemaatinin küçük yaşta çocuklarımızı nasıl elimizden aldığını, o yuvalarda yetiştirilen ve bizim tanımadığımız; polisin içinde, yargının içinde, askeriyenin içindeki bunlar nereden çıktı dediğimiz o insan tipi yaratılır" ifadesinde bulundu.

"TEK DEVLET YAVAŞ YAVAŞ..."

Perinçek, "Hiç unutmayalım, 15 Temmuz FETÖ darbesini Atatürk'e bağlı, cumhuriyete bağlı, Türk Silahlı Kuvvetleri bastırmıştır. Atatürk devrimi Türkiye'de bir sigortadır, güvencedir. Sayın Cumhurbaşkanı tek bayrak, tek devlet, tek millet diyor. Evet... Ama siz böyle her okulun içine mescitler açarak tek devleti yavaş yavaş cemaat ve tarikat devletlerine götürürsünüz" şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

Perinçek'in konuşması

Basın toplantısına katılanlardan detaylar

Genel ve detay görüntüler

27.06.2017 - 15.57 Haber Kodu : 170627104

//////////////////////////////////////////////////////

7-  ŞİLE SAHİLLERİNDE İNSAN SELİ. PLAJLAR DOLDU TAŞTI. ZABITALAR GİRİŞLERİ DURDURDU

Plajlara akan onbinler arasında Suriyeli ve yabancı uyrukluların çokluğu dikkati çekiyor.

Nurcan KIRCALI/ İstanbul DHA

Ramazan Bayramı tatilini İstanbul'da geçirenlerin önde gelen terihlerinden biri, aslında ilki Şile sahilleri oluyordu, bu bayram da öyle oldu. Onbinler Şile sahillerine aktı, plajları doldurdu. İlçeye giriş çıkışlarda trafik de durma noktasına geldi. Yoğunluk öylesine arttı ki plaj girişinde görevlendirilen zabıtaların, tatilcileri plajların dolduğu konusunda uyardığı ve geri çevirdikleri görüldü.  Geçtiğimiz yıllara göre gözlerden kaçmayan, en dikkat çekici fark ise plajları dolduranların arasında yabancıların çokluğu oldu. Bunların arasında ilk sırayı Suriyeliler'in aldığı görülüyor. Yabancı uyrukluların çokluğu değil ama sahilde yol açtıkları manzaralara dikkat çekip bu durumdan şikayetçi olduklarını söyleyenlerin sayısı da az değil.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Plajlardan detaylar

-Trafikten görüntü

-Plaj giriş ve çıkışında yaşanan trafik

-Genel ve detaylar

27.06.2017 - 11.05 Haber Kodu : 170627037

///////////////////////////////////////////////////////

8-  DOĞADAKİ YARALI HAYVANLARA ÜNİVERSİTELİLERDEN BAKIM VE ŞEFKAT ELİ

İhsan DÖRTKARDEŞ/ İSTANBUL,

İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampusü'ndeki Veteriner Fakültesi bünyesindeki Vahşi Yaşamı Araştırma ve Koruma Kulübü'ndeki (VAŞAK) 60 kadar öğrenci, yaz tatilinde dönüşümlü olarak üniversitedeki büyük bölümü doğaya dönemeyecek 100'e yakın kanatlı hayvana bakıyor.

YIRTICI HAYVAN AKIŞI

VAŞAK Kulübü Başkanı Medya Karaaslan, yapılaşmanın yan etkileri ve  avcılığın artmasına bağlı olarak kendilerine çok sayıda hayvan getirildiğini söyledi. Kendilerine getirilen hayvanların sayısı ve türlerinin değiştiğini anlatan Karaaslan, şöyle dedi: "En fazla yırtıcı kanatlılar geliyor. Kulüpte halen 100'ün üzerinde kanatlı hayvan bulunmakta. Birçoğu doğaya dönemeyecek durumda. Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile protokolümüz var. İstanbul ve çevresinden bize sürekli yırtıcı hayvan akışı oluyor. Avcılar saçma ile yiyemeyecekleri hayvanları avlarken aslında bunları öldüremiyorlar sonrasında bize ulaştırılıyor." Medya Karaaslan, 2002 yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren VAŞAK Kulübü'nde 60 kadar öğrenci bulunduğunu, eğitim yılının bitmesi ardından İstanbul'da kalan günde en az 2 üye arkadaşları ile kendilerine getirilen hayvanların tedavi, bakım, temizleme işlerini sürdürdüklerini anlattı. Karaaslan, geçmişte kendilerine 1 haftalıkken getirilen yavru  domuzunun anne sıcaklığını hissetmediği için  uyuyamadığını göz önüne alarak "Kamp yapar" gibi ona bakmak zorunda kaldıklarını söyledi. VAŞAK Başkanı Medya Karaaslan, aslında avcılığın her türlüsüne karşı olduklarını belirterek, "Avcılığı 'spor' olarak gören insanlar var. Yenilemeyecek hayvanlar avlanıldığı zaman; bu avcılıktan çıkıp vahşete, katliama dönüyor aslında. Saçma ile Puhu dediğimiz Türkiye'deki en büyük baykuş türünü öldürmeye çalışan insanlar gördük. Bize getirilen kulaklı orman baykuşunun 130 gramlık bedeninde 15 saçma bulunuyordu. Avcılara sesleniyorum: En azından yenilemeyecek hayvanları vurmayın" diye çağrı yaptı.

VAŞAK Kulübü'nün 15 yıldan bu yana yırtıcı, her çeşit kuş, memeli sürüngen, kemirgen hayvanlara barınak olduğunu ifade ederken, "Bakım, besleme dahil hiçbir ücret almadan bunlara bakıyoruz. Şu anda baktığımız 200 kadar kanatlı hayvan var. Yılda bin 500'ün üzerinde kanatlı olmakta. Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile yaptığımız protokolümüz var. Yaralı bakıma muhtaç hayvanlar bize ulaştırılıyor. Vatandaşlar da bize yine ulaştırabiliyor. Öğrenciler olarak İÜ Veteriner Fakültesi Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Serhat Özsoy'un gözetiminde yaralı öğrencilerin tedavisi ve bakımı ile yakından ilgileniyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Karaaslan'ın konuşması

-Genel ve detaylar

27.06.2017 - 11.09 Haber Kodu : 170627039

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement