Dha İstanbul Bülteni -  2 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni -  2

1- BAŞBAKAN YILDIRIM: YÜRÜMEYE DEVAM EDERSEN ÖMRÜN BİTER BU YOLLAR BİTMEZ (1)Başbakan Binali Yıldırım," Yol yürümeye devam edersen ömrün biter bu yollar bitmez. Çünkü 20 bin kilometre yol yaptık. 19 günde 400 kilometre yol oldu.

04.07.2017 12:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1- BAŞBAKAN YILDIRIM: YÜRÜMEYE DEVAM EDERSEN ÖMRÜN BİTER BU YOLLAR BİTMEZ  (1)

Başbakan Binali Yıldırım,

" Yol yürümeye devam edersen ömrün biter bu yollar bitmez. Çünkü 20 bin kilometre yol yaptık. 19 günde 400 kilometre yol oldu. Gel bu sevdadan vazgeç adaletin aranacağı yer yollar değildir, Meclistir, mahkemelerdir"

"FETÖ'cülerin bölücü terör örgütünün ayakta alkışladığı, yan yana yürüdüğü bu yürüyüşün adımları milletin adımları değildir"

Haber-Kamera: İdris TİFTİKCİ - İSTANBUL DHA

Başbakan Binali Yıldırım, TEM Kurtköy bağlantı yolu gişe sahasındaki Kuzey Marmara Otoyolu Paşaköy-TEM Kurtköy bağlantı yolunun açılış töreninde konuşuyor.

"SİYASİ FANTAZİLERLE MİLLETİ MEŞGUL EDİYORLAR"

Yıldırım, CHP'nin "Adalet Yürüyüşü"nü eleştirdi. Başbakan Yıldırım "Yolları böleriz ama Türkiye'yi böldürtmeyiz" dedi.

"Temeli millet olmayan bir yolu da incitir yolcuyu da incitir" diyen Yıldırım, "FETÖ'cülerin bölücü terör örgütünün ayakta alkışladığı, yanyana yürüdüğü bu yürüyüşün adımları milletin adımları değildir. Bu nasıl adalet yürüyüşü. Bu adalet yürüyüşü değildir bu gaflet yürüyüşüdür. Türkiye iktidarları dönemine bir çivi çakmamış bu tür siyasi fantezilerle milleti meşgul ediyorlar" diye konuştu.

YAPTIĞIMIZ YOLLARIN KALİTESİNİ ÖĞRENMİŞ OLDU.

Başbakan Binali Yıldırım, "Ana muhalefet genel başkanı yürüyüş yapıyor, 19 gündür yürüyor. Aslında bir bakıma bu yürüyüşün bir faydası oldu. Yaptığımız yolların kalitesini öğrenmiş oldu. Başka türlü anlayamazdı. Biraz zahmetli bir iş oldu ama benim ona tavsiyem İzmit'ten bu yana gelirken Kurtköy sapağından Yavuz Sultan Selim yoluna da gir orayı da bir gör. Yol yürümeye devam edersen ömrün biter bu yollar bitmez. Çünkü 20 bin kilometre yol yaptık. 19 günde 400 kilometre yol oldu. Gel bu sevdadan vazgeç adaletin aranacağı yer yollar değildir, Meclistir, mahkemelerdir" şeklinde konuştu.

Yıldırım, "Adalet herkese lazım. 15 Temmuz'a kontrollü darbe diyenler, tiyatro diyenler, gerçek darbe 20 Temmuz da olmuştur diyenler, Yenikapı ruhunu anlamamış demektir. Eğer 20 Temmuz darbeyse 7 Ağustos'ta Yenikapı'daki mahşeri topluluk nedir. Oraya niye geldin insana sorarlar" dedi.

Görüntü Dökümü:

-----------

-Başbakanın açıklamaları

-Detaylar

=========================

2- "ŞEHİTLER TEPESİ"NDE ONARIM ÇALIŞMASI

Haber-Kamera: Hasan YILDIRIM - Mustafa ÖZDABAK İSTANBUL DHA

Beşiktaş'ta 10 Aralık 2016'da yaşanan terör saldırısında hasar gören yolda çalışmalar başlatıldı. Çalışmalar nedeniyle Dolmabahçe Gazhane Caddesi'nde trafik tek şeritten veriliyor. Yaşanan terör saldırısından sonra Şehitler Tepesi adı verilen alan sac bariyerlerle kapatıldı.  Gece saatlerinde başlayan çalışmaların 5 günde tamamlanması planlanıyor.

İBB'den yapılan açıklamada "Dolmabahçe Piyalepaşa Tüneli, Dolmabahçe çıkışı Gazhane Caddesi, Gümüşsuyu ve İnönü Caddelerinin kesişiminde bakım ve onarım çalışmaları yapılacaktır. Terör saldırısında hasar gören kirişler, İBB ekipleri tarafından değiştirilecektir. Çalışmalar süresince Gazhane Caddesi çıkışı tek şerit olarak hizmet verecektir. Çalışmaların 5 günde tamamlanması planlanmaktadır. Çalışmaların başlayacağı 03-04.07.2017 günleri 00.00-06.00 saatleri arası tünel çıkışı trafik Taksim'e yönlendirilecek olup alt geçit trafiğe kapalı olacaktır" denildi.

Görüntü Dökümü:

-------

-Kapatılan alandan görüntü

-Yoldaki sac bariyerler

-TIR'lardaki yeni kirişler

-Terör saldırısında hasar gören kiriş

-Trafikten görüntü

-Genel ve detaylar

04.07.2017 -  11.03 Haber Kodu : 170704048

=========================

(ÖZEL)

3- ABD VE İNGİLTERE'DEN HEYETLER, ATATÜRK HAVALİMANI'NDAKİ ELEKTRONİK CİHAZ DENETİMİ İÇİN İSTANBUL'A GELDİ

Haber-Kamera: Faik KAPTAN - Murat ÇAKIR - Hüseyin ASLIYÜCE/İSTANBUL DHA

Geçtiğimiz Mart ayından bu yana ABD ve İngiltere uçuşlarında elektronik cihazların uçak kabinine alınmasına yasak getirilmişti. Yasaklama sonrası Atatürk Havalimanı'na alınan iki adet tomografi cihazının soruna çözüm olması için denetleme amaçlı olarak beklenen ABD'nin Ulaştırma Güvenlik İdaresi heyeti (TSA) ve İngiltere heyetleri İstanbul'a gelmeye başladı.

İlk olarak dünden itibaren İngiliz Güvenlik İdaresinden 3, ABD'den 1 yetkili  Atatürk Havalimanı'nda incelemelere başladı. ABD'nin TSA  ekiplerinden 2-3 kişinin daha  bugün akşam saatlerinde veya yarın sabah İstanbul'da olacağı ve Atatürk Havalimanı'nda özellikle tomografi cihazlarının bulunduğu köprülerde inceleme yapacağı bildirildi.

ABD'nin  TSA ekipleri, Atatürk Havalimanı'ndan ABD'ye yapılacak uçuşlarda uygulanan güvenlik uygulamaları çerçevesinde tomografi cihazlarının devreye girmesi üzerine yerinde incelemek ve bir karara varmak için yarın dış hatlar terminalinde çalışmalara başlayacak.

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda bugün saat 09.00'da Türk yetkililerle buluşan İngiliz Güvenlik yetkilileri, önce bilet ve bagaj işlemlerinin yapıldığı kontuarlarda yapılan işlemleri gözlemledi. İngiliz yetkililer daha sonra pasaport kontrolü sonrası yapılan güvenlik önlemlerini ve son olarak da  227 ve 228 numaralı köprülerdeki tomografi cihazlarının bulunduğu bölgelerde inceleme yapacak.

Bu bölgede 3 gündür test çalışmaları süren tomografi cihazları konusunda rapor verecek olan Amerikan Ulaştırma Güvenlik İdaresi (TSA) yetkililerinin verecekleri rapor doğrultusunda Atatürk Havalimanı'ndan ABD'ye yapılacak uçuşlarda laptop kısıtlamasının son bulması bekleniyor. Bu kararın sonrasında ise İngiliz yetkililerinin de aynı doğrultuda karar vermesi bekleniyor.

Görüntü Dökümü:

-----------

-İngiliz görevlinin Türk yetkilerle x-ray geçiş bölgesinde görüntüleri

-Tomografi cihazları ve yolcuların geçişleri

04.07.2017 - 11.02 Haber Kodu : 170704047

==================================

4-  SHGM: ELEKTRONİK CİHAZ YASAĞI YARIN KALKIYOR

Tolga ÖZBEK/ İSTANBUL

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ABD yönündeki uçuşlarda uygulanan elektronik yasağının yarından itibaren kalkacağını açıkladı.

SHGM'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada "ABD uçuşlarında uygulanan tablet ve elektronik cihaz yasağı çarşamba günü itibarıyle kalkıyor" denildi.

ABD'nin Ulaştırma Güvenlik İdaresi (TSA) ekiplerinin Atatürk Havalimanı'nda güvenlik kontrollerini tamamladıkları ve konuyla ilgili yasağın yarından itibaren kaldırılması için SHGM yetkililerine bilgi verdiği öğrenildi. ABD yasağı 22 Mart'ta uygulamaya başlamış ve aralarında Türkiye'nin de olduğu 8 Müslüman ülkedeki 10 havalimanından yapılan seferlerde yolcuların yanına cep telefonundan büyük elektronik eşyaları kabine almalarını yasaklamıştı.

Bu gelişmeler üzerine Atatürk Havalimanı'na tomografi cihazları gibi çalışan üç boyutla tarayıcılar getirilerek güvenlik en yüksek seviyeye yükseltilmişti. Yasağın ardından İngiltere de benzer uygulamayı başlamıştı. İngiltere'nin de alınan ek güvenlik önlemleri içinde yasağı ABD'nin ardından kaldırması bekleniyor.

===========================

5- HARP AKADEMİLERİ KOMUTANLIĞINDAKİ DARBE FAALİYETLERİYLE İLGİLİ DAVA (1)

Haber: Hayati KILIÇ - İstanbul DHA

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında harekat karargahı olarak kullandığı Harp Akademileri Komutanlığı'ndaki eylemleri ve Harp Akademileri komutanının kaçırılmasına ilişkin 110'u tutuklu, 1'i firari 116 sanığın 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 15'er yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın ikinci duruşması başladı.

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri Ceza İnfaz Kurumları karşısındaki binada görülen duruşmaya, 110'u tutuklu, 5'i tutuksuz sanık ve avukatları katıldı. Duruşmada, Cumhurbaşkanlığı, Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Başbakanlık avukatları, mağdur ve müştekilerin avukatları da hazır bulundu. Duruşma, iddianamenin okunmasıyla devam ediyor.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Can Tuncay tarafından hazırlanan 841 sayfalık iddianamede, dönemin Harp Akademileri Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Hasan Nevzat Taşdeler, Kara Harp Akademisi Komutanı Tümgeneral Selim Mert ve Hava Harp Akademisi Komutanı Tümgeneral Recep Yüksel'in de bulunduğu 110'u tutuklu, 1'i firari 116 sanık asker bulunuyor. İddianamede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM ve 65. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti "suçtan zarar gören", aralarında dönemin Harp Akademileri Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu ile dönemin Deniz Harp Akademisi Komutanı Tuğamiral Tayyar Ertem'in bulunduğu 12 kişi ise "müşteki" sıfatıyla yer alıyor.

Tüm sanıklar hakkında, "TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme", "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme" ve "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ile "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan da ayrı ayrı 15'er yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

İddianamede, tutuklu sanık generaller Hasan Nevzat Taşdeler ve Selim Mert'in ayrıca Tahir Bekiroğlu'nun kaçırılmasına ilişkin olarak "cebir kullanarak silahla birden fazla kişi tarafından birlikte, kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kamu görevinin sağladığı nüfuzü kötüye kullanılmak suretiyle kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından cezalandırılmaları isteniyor.

=======================================

6- ERDOĞAN ANKARA'YA GİTTİ

Haber: Gülseli KENARLI - Kamera: Yaşar KAÇMAZ/ İstanbul DHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'ya gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğlen saatlerinde Tarabya'da bulunan Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nden çıktı. Erdoğan Atatürk Havalimanı'ndan Ankara'ya gitti.

Görüntü Dökümü:

---------------

Erdoğan'ın konvoyundan görüntüler

Detaylar

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement