Dha İstanbul Bülteni - 3 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 3

(havadan görüntülerle) 1-KİTAP FUARI ÇIKIŞINDA İZDİHAM... EZİLME TEHLİKESİ GEÇİRENLER OLDU (2)36. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'nda gelenler büyük yoğunluk yaşanmasına neden oldu.

11.11.2017 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

(havadan görüntülerle)

1-KİTAP FUARI ÇIKIŞINDA İZDİHAM... EZİLME TEHLİKESİ GEÇİRENLER OLDU (2)

36. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'nda gelenler büyük yoğunluk yaşanmasına neden oldu. Metrobüsü kullananların binlerce kişi, izdihama yol açtı.

Metrobüs üst geçidi adeta kilitlendi. Dakikalarca sırada bekleyenlerin için D-100 Karayolu trafiği, polis tarafından durduruldu ve karşıdan karşıya ancak geçilebildi.

İzdiham nedeniyle ezilme tehlikesi atlatanlar da oldu.

Yaşananlar DHA tarafından havadan da görüntülendi.

Haber-Kamera: Enver ALAS - Ali AKSOYER - Yüksel KOÇ, İSTANBUL DHA

Haftasonu olması nedeniyle çok sayıda kişi sabah saatlerinden itibaren fuarın düzenlendiği Büyükçekmece'deki TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi'ne akın etti. Fuar alanına çıkan tüm yollarda araç trafiği yaşandı. Fuar için metrobüsü tercih eden çok sayıda kişi ise izdihama neden oldu. Metrobüs üst geçidi  insan seli nedeniyle tıkandı. Üst geçittekiler, bir adım ilerleyebilmek için dakikalarca beklemek zorunda kaldı.

TRAFİK DURDURULDU

Yaşanan yoğunluk nedeniyle polis, kısa bir süre üst geçidin kullanılmasına izin vermedi. Üst geçitteki kalabalığın erimesinin uzaması üzerine bu kez trafik polisleri D-100 karayolu trafiği durdurdu ve yayaların karşıya geçmesini sağladı. Özellikle kadın yol kenarındaki bariyerlerden atlamakta zorlandıkları görülürken polisler de vatandaşlara yardımcı oldu. Trafikteki araç sürücüleri de trafiğin durdurulmasın korna çalarak tepki gösterdi.

DEMİR KORKULUKLARA TIRMANDILAR, TEL ÖRGÜLERİ AŞTILAR

Metrobüs durağına yoldan girmek isteyenlerle durak içinde bulunanlar arasında zaman zaman tartışmalar yaşandı. Bazı vatandaşların tehlikeli bir şekilde korkuluklara tırmanarak durağa girdi. Bazıları ise tel örgüleri aşarak içeriye girmeye çalışması tepki çekti. Yaşanan izdiham sonucu bazı vatandaşlar da ezilme tehlikesi geçirdi.  Çok sayıda trafik polisi, yoğunluğun azaltılması için yoğun gayret sarfederken, trafiğin aksamaması içinde çekicilerle yol kenarına park edilen araçlar çekiliyor.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Üstgeçitin görüntüsü

-Kilitlenen üstgeçit

-Yaşanan izdiham

-Polisin üstgeçidi kısa süreliğine kapatması

-Trafiğin durdurulması

-Karşıdan karşıya geçenler

-Yol kenarındaki bariyerlerin üstünden atlayanlar

-Metrobüs durağında yaşanan izdiham

-Demir korkuluklara tırmananlar

-Ezilme tehlikesi geçirenler

-Vatandaşların kendi aralarında sık sık tartışması

-Genel ve detaylar

====================================

(geniş haber)

2- ULAŞTIRMA BAKANI ARSLAN: (GEBZE-HALKALI BANLİYÖ HATTI)  2018 SONUNDA HİZMETE GİRECEK

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan,

"(Gebze- Halkalı Banliyö hattı) Gebze-Halkalı 114 dakika sürecek. Yaklaşık 128 saniyede bir tren çalıştırabilir bir duruma geleceğiz"

" Marmaray'ı 4 yılda 228 milyon kişi kullandığını açıkladık. Ancak sistemin tamamı 2018 yılı sonu itibariyle açıldığında tek yönlü saatte 75 bin, çift yönlü 150 bin yolcu olmak üzere günde 1 milyon yolcu kullanabilecek"

Haber-Kamera: Enver ALAS - İSTANBUL/ DHA

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Ahmet Arslan, Gebze-Halkalı Banliyö Hattı İyileştirilmesi Projesi'nin yüzde 67'sinin tamamlandığını belirterek, "Hedefimiz, 2018'in Ağustos ayına kadar bu hat üzerinin tamamında inşaatı, altyapı çalışmalarını, elektro mekanik sistemleri bitirip, rayları tamamen döşemiş ve Eylül sonu itibariyle de sinyal çalışmalarını bitirmiş olmak. Aralık ayına kadar da test sürüşlerini tamamlayıp 2018 Aralık ayı sonu itibariyle de Gebze'den Halkalı'ya İstanbullular hizmet alacak" dedi.

Bakanı Ahmet Arslan, Gebze-Halkalı arası Banliyö Hatları'nın İyileştirilmesi projesi kapsamında yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Maltepe İstasyonu'nda projeyi yürüten firma yetkililerinden bilgi alan Bakan Arslan daha sonra Maltepe- Pendik arasında döşenen rayları, yapımı devam eden istasyonları gezdi. Başak İstasyonu'nda çalışma yapan bir kepçeye çıkarak kısa bir süre kepçe kullanan Ahmet Arslan, daha sonra Pendik Yunus İstasyonu'nda basın açıklaması yaptı.

HALKALI-GEBZE 114 DAKİKA

Bakan Arslan, Halkalı- Gebze Banliyö Hatları'nın İyileştirilmesi Projesi'nin yüzde 67'sinin tamamlandığını, hattın 2018 yılı sonunda da hizmete gireceğini söyledi.  Arslan, "İstanbul için çok önemli olan, Asya yakasında Gebze'den Söğütlüçeşme'ye, Avrupa Yakası'nda Kazlıçeşme'den Halkalı'ya kadar Banliyö Sistemleri'nin metro standardına kavuşturulması, Marmaray ile entegre olup kesintisiz hale gelmesi aynı zamanda Marmaray araçlarıyla Gebze'den Halkalı'ya 114 dakikalık sürede 43 istasyonluk bu güzergahı kat edilebilecektir" dedi.

"2 BANLİYÖ  BİR ŞEHİRLERARASI HAT OLACAK"

Bu hat üzerinde ikisi banliyö biri şehirlerarası trenlere hizmet edecek hızlı tren hattının bulunacağını belirten Bakan Arslan şunları söyledi: "T-1 ve T-2 dediğimiz hatları Marmaray araçları kullanacak. T-3'ü ise şehirlerarası ve uluslararası trenler ile yüksek hızlı tren de buna dahil olmak üzere kullanacak. Yaklaşık 20 kilometresi Avrupa'da, Anadolu yakasında da 43 kilometre olmak üzere toplam 63 kilometre olacak. Hedefimiz, 2018'in Ağustos ayına kadar bu hat üzerinin tamamında inşaatı, altyapı çalışmalarını, elektro mekanik sistemleri bitirip, rayları tamamen döşemiş ve Eylül sonu itibariyle de sinyal çalışmalarını bitirmiş olacağız.  Aralık ayına kadar da test sürüşlerini tamamlayıp 2018 Aralık ayı sonu itibariyle de Gebze'den Halkalı'ya İstanbullular hizmet alacak."

"15 AYRI RAYLI SİSTEM VE 11 İSTASYONLA ENTEGRASYON"

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, projenin Doğu-Batı aksında başka bir öneminin bulunduğunu kaydederek, Marmaray denizaltı kısmı da dahil 76 kilometrelik güzergahta kesintisiz biz hizmet sunulacağını ifade etti. Arslan, "Gerek İstanbul Büyükşehir Belediyemizin yaptığı raylı sistemler ile  gerek bakanlığımızın yaptığı sistemlerle 15 ayrı raylı sistemle ve 11 istasyonla entegrasyon sağlanacak. İnsanlar sadece Doğu Batı istikametinde değil şehrin Kuzey'inde de diğer raylı sistemleri kullanabilecekler" dedi.

GÜVENLİK TEDBİRLERİ

Bakan Arslan, proje kapsamında her türlü tedbiri aldıklarını açıkladı. Arslan, "Fiber optik altyapısı ile Kandilli Rasathanesi'ne bağlanarak,  bir deprem anında rasathane ile irtibat kurup ona göre tedbir alabilecek hale gelecek. Aynı zamanda itfaiye ile de bağlanabilecek. Herhangi bir sıkıntı olduğunda itfaiye daire başkanlığı bunu anında görebilecek" şeklinde konuştu.

"GÜNDE BİR MİLYON YOLCU TAŞINACAK"

"Gebze-Halkalı 114 dakika sürecek" diyen Ahmet Arslan, "Yaklaşık 128 saniyede bir tren çalıştırabilir bir duruma geleceğiz. Marmaray'ı 4 yılda 228 milyon kişi kullandığını açıkladık. Ancak sistemin tamamı 2018 yılı sonu itibariyle açıldığında tek yönlü saatte 75 bin, çift yönlü 150 bin yolcu olmak üzere günde 1 milyon yolcunun Marmaray ve bu sistemi kullanmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

3 katlı Büyük İstanbul Tüneli'nin çalışmalarının yapıldığını anımsatan Arslan, önümüzdeki yıl ihalesini yapıp projenin hem araçlara hem raylı sistemlere hizmet vereceği bilgisini paylaştı.

HAYDARPAŞA GARI

Bakan Arslan Haydarpaşa Garı ile ilgili olarak da "Ankara'dan kalkan yüksek hızlı trenlerimiz şimdilik Pendik'e kadar geliyor. Bu proje bittiğinde Haydarpaşa Garı'na kadar gidebilecek. Haydarpaşa Garı yüksek hızlı tren garı olarak hem yolculara hizmet edecek hem de trenlerin gare (istasyon) sahası olarak hizmet verecek" ifadelerini kullandı

PROJENİN ÖZELLİKLERİ

Proje, 11 noktada 15 ayrı raylı sistemle entegre olarak İstanbul Ulaşım ağınının önemli bir ayağını oluşturacak.  Bu hatlar hiçbir şekilde şehirlerarası veya uluslararası trenlerden etkilenmeyecek.  Avrupa ile Asya arasında kesintisiz Demiryolu bağlantısı sağlanacak. Tek yönde saatte 75 bin  kişi taşıma kapasitesi ile günde 1 milyon 200 bin kişinin İstanbul'un iki yakasında ulaşımını sağlayacak.  Mevcut köprülerin trafiği azalacak.  Metro ve Yolcu/Yük Trenin aynı hat üzerinde işletilecek.

PEKİN'DEN LONDRA'YA KESİNTİSİZ DEMİRYOLU BAĞLANTISI

Araç trafiğinin Tarihi Yarımada'ya etkilerinde azalma sağlanacak. Proje, Pekin'den Londra'ya kesintisiz demiryolu bağlantısının son halkası. Marmaray Projesinde kullanılacak olan 440 adet demiryolu aracının, 300 adedi ülkemizde üretildi. Deprem Uyarı sistemi için Kandilli Rasathanesi'ne, güvenlik için Emniyet,  yangın önleme için ise İtfaiyeye fiber optik kablolarla direk bağlandı. Son teknoloji havalandırma, sinyal ve kontrol sistemleri kullanılmakta.

PROJENİN ÖZELLİKLERİ

-Yer Üstü Hat Uzunluğu            : 63 km (Asya: 43,4 Km + Avrupa: 19.6 km)

-Minimum Sefer Aralığı         : 128 saniye (Yapılacak 3. Şehirlerarası Hat ile Kesintisiz Banliyö Seferleri)

-Gebze-Halkalı Sefer Süresi       : 114 dakika

-İstasyon Sayısı                           : 38 adet

-Proje Tamamlanma Tarihi          : 31.12.201

Görüntü Dökümü

---------------------

-Bakan Arslan'ın açıklamaları

-Çalışmaları incelemesi

-Bakan Arslan'ın kepçe kullanması

-Döşenen raylar üzerinde bakanın gezmesi

-Raylardan görüntüler

-HATTIN DRONE İLE ÇEKİLMİŞ HAVADAN GÖRÜNTÜLERİ

11.11.2017 - 13.50 Haber Kodu : 171111064_

11.11.2017 - 13.52 Haber Kodu : 171111065_

========================

3 -  CHP'Lİ VEKİLLER, ENİS BERBEROĞLU'NUN CEZAEVİNDE YAZDIĞI KİTABI İMZALADI

Haber-Kamera: Yüksel KOÇ/ İSTANBUL, -

CHP'li milletvekilleri ve CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, tutuklu CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun cezaevinde yazdığı "Siz Yürürken Ben Yatarken Yazıyorum" isimli kitabını 36. Uluslararası TÜYAP Kitap Fuarı'nda imzaladılar. 36. Uluslararası TÜYAP Kitap Fuarı'nda düzenlenen imza gününe CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP'li milletvekilleri Mustafa Balbay, Gürsel Tekin, Mahmut Tanal, Barış Yarkadaş, Eren Erdem, Sezgin Tanrıkulu ve CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat katıldı.

"ÖZGÜRLÜĞÜNÜN ELİNDEN ALINMASI BARDAĞI TAŞIRAN NOKTADIR'

İmza töreninde bir konuşma yapan Engin Altay, milletin oylarıyla İstanbul'un temsilcisi olarak parlamentoya seçilen Enis Berberoğlu'nun bağımsızlığının ve özgürlüğünün alıkonulduğunu belirtti.

Altay, "Enis Berberoğlu'nan bağımsızlığının ve özgürlüğünün alıkonulmuş olması, bir hukuk garabetiyle, bir hukuk skandalıyla Enis Berberoğlu'nun özgürlüğünün elinden alınması bardağı taşıran noktadır. Dava sürecinde yaşananlar, yargının nasıl çürümüşlük içinde olduğunun, siyasetin vesayeti altında olduğunun, dünya literatürüne girecek çok tipik bir örneğidir. Bu noktada bugün TÜYAP Fuarı'nda sayın Kemal Kılıçdaroğlu Ankara'dan, Güvenpark'tan başlattığı adalet çığlığını 25 gün boyunca Maltepe meydanına kadar partililerle ve vatandaşlarla beraber yürürken, Enis Berberoğlu da, 'Siz Yürürken Ben Yatarken Yazıyorum' kitabını cezaevinde kaleme aldı. Bu fuardaki her kitap çok kıymetlidir. Ancak bu fuarda, bugün Enis Berberoğlu'nun yazdığı bu kitabın değeri ve önemi ayrıdır. Türkiye'de herkes için adalet için bir tek şeye ihtiyacımız var. Yaşasın demokrasi diyoruz. İl başkanımız ve milletvekillerimizle bu kitabı arzu eden okuyucularımız için imzalayacağız" dedi.

"ENİS BERBEROĞLU CHP MİLLETVEKİLİ OLMASINDAN DOLAYI İÇERİDE REHİN TUTULMUŞTUR"

Enis Berberoğlu'nun talimatla tutuklandığını savunan CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ise "Enis Berberoğlu'nu talimatla tutuklayanlar, Enis Berberoğlu'nun özgürlüğü konusunda korkak ve ürkek davrandıklarını görebiliyoruz. Enis Berberoğlu'nun bir tek suçu yoktur. Enis Berberoğlu Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili olmasından dolayı içeride rehin tutulmuştur. Derhal bırakınız Enis Berberoğlu'nu. Türkiye'nin ve bizim sabrımız taşmak üzere. Bu halkın sabrını taşırmayın. Rehin aldığınız Enis Berberoğlu'nu derhal bırakınız" ifadesini kullandı. Konuşmalardan sonra Engin Altay, Canpolat ve milletvekilleri, Enis Berberoğlu'nun okurlarının getirdiği kitapları imzaladılar.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Engin Altay'ın konuşması

Cemal Canpolat'ın konuşması

Okurların imza törenine katılan milletvekillerine kitap imzalatmaları

Okurların "Siz Yürürken Ben Yatarken Yazıyorum" isimli kitabı imzalatmak için satın almaları

İmza töreninden genel ve detay görüntü

11.11.2017 - 16.02 Haber Kodu : 171111104

===============================

(ek görüntüyle)

4- TÜYAP'TA CEM YILMAZ İZDİHAMI

Haber - Kamera: Yüksel KOÇ/ İstanbul DHA

Komedyen Cem Yılmaz, 36. Uluslararası Tüyap Kitap Fuarı'nda kitaplarını imzaladı. Kardeşi Can Yılmaz ve oyuncu Zafer Algöz ile birlikte kitap imzalayan Cem Yılmaz, "Burada gerçek muhatabımla buluşuyorum, o çok güzel bir şey" dedi.

Komedyen Cem Yılmaz, 36. Uluslararası Kitap Fuarı'nda bugün kitaplarını imzaladı. Kardeşi Can Yılmaz ve oyuncu Zafer Algöz ile birlikte bir yayınevi tarafından düzenlenen imza törenine katılan Yılmaz, kendisine gösterilen ilgiden memnun olduğunu söyledi.

Yılmaz, "Kitap fuarı çok güzel bir yer. Çok güzel insanlarla karşılaşıyorum. Burada gerçek muhatabınla buluşuyorsun, o çok güzel bir şey. Çünkü bizim yaptığımız işlerin gerçek muhatabı buradaki bu parlak insanlar, parlak çocuklar" dedi.  Vizyonda Ayla, Mutluluk Zamanı, Yol Ayrımı gibi çok güzel filmler olduğunu söyleyen Cem Yılmaz, "Ocağa kadar böyle gidecek inşallah, Ocakta da biz o güzel seyirciyle buluşacağız. Nisan'a kadar oynarız tahmin ediyorum" diye konuştu.

Bir okurunun imzalatmak için kitap ile birlikte getirdiği kasetlerini imzalayan Cem Yılmaz,   "Kasetlerim çıkmış" esprisini yaptı. Okuru da, "Evet, piyasaya süreceğiz" diye karşılık verdi.

Görüntü Dökümü:

---------

Cem Yılmaz'ın imza töreninin düzenlendiği yerde yoğun ilgi görüntüsü

Cem Yılmaz kitap imzalarken

Cem Yılmaz, bir okuruna kayısı yedirdi

Cem Yılmaz, bir okurunun getirdiği kasetleri de imzalarken, okuru ile yaşadığı diyalog

Zafer Algöz ve Can Yılmaz'ın imza töreninden görüntüsü

11.11.2017 - 14.20 Haber Kodu : 171111074

11.11.2017 - 15.31 Haber Kodu : 171111100

=================================

5- UÇAK KUŞ SÜRÜSÜNE ÇARPTI, ÜÇ UÇAK PİSTİ PAS GEÇTİ

Haber:  İbrahim YILDIZ/İSTANBUL,

Atatürk Havalimanı'na iniş için alçalan bir uçak, kuş sürüsüne çarptı. İniş için sırada bekleyen üç uçak, kuş ölüsü olma ihtimali nedeniyle pisti pas geçmek zorunda kaldı.

Atatürk Havalimanı Ataköy-Florya yönündeki pistine inmek için alçalan bir uçak, iniş sırasında kuş sürüsüne çarptı. Bunun üzerine uçağın kaptan pilotu Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi ile irtibata geçerek olayla ilgili bilgi verdi. Pilot ile kule arasındaki konuşmalar kayıtlara yansıdı. Pilotun, "Efendim pistin ortasında muhtemelen kuşlara vurduk, bilginize" diyerek kuleyi uyardığı, bunun üzerine hava trafik kontrolörünün, çarpmanın etkisiyle ölü kuş olabileceği ihtimali nedeniyle görevlileri pisti kontrol etmeleri için yönlendirdiği öğrenildi. Kuş sürüsüne çarpan uçak sorunsuz bir şekilde iniş yaparken, yetkililer pistte incelemelerde bulundu. Bu sırada Atatürk Havalimanı'na inmek için alçalan Türk Hava Yolları'nın Odessa, Kabil ve Elazığ uçakları pisti pas geçmek zorunda kaldı.

======================

6- BAKIRKÖY'DEKİ SPOR VAKFI BİNASININ YIKILMASI PROTESTO EDİLDİ

Haber-Kamera: Murat SOLAK-Sinan BİLGİLİ/ İSTANBUL,

Bakırköy Spor Vakfı sosyal tesis binasının kaçak olduğu gerekçesiyle yıkılması, vakıf yöneticileri ve üyeleri tarafından protesto edildi.Yıkımı protesto etmek amacıyla bir araya gelen yaklaşık 200 vakıf yönetici ve üyesi basın açıklaması yaptı. Yıkılan bina önünde toplanan üyeler yıkımın yasal olmadığını dile getirdiler.

Basın açıklamasını yapan Bakırköy Spor Vakfı sosyal tesisleri işletme sahibi Şeref Varan, "2017'nin dördüncü ayında Kadir Topbaş'a burada salon verdiğimiz için aynı gün gelip buraları komple mühürlediler' dedi. Vakıf binasında 15 senedir herhangi bir tadilat yapılmadığını belirten Varan, "Buraya bir tuğla konmamış. Hiçbir işlem yapılmamış. Bunu gelip burada yapı tatil tutanağıyla, uydurma bir encümen kararıyla 3 Kasım cuma günü saat 16: 30'da bize ve Bakırköy spor Vakfı'na bir tebligat yapılıyor. Bu tebligat pazar gecesi saat 03.00'te gelip yıkım yapılıyor. Birgün bile bırakmıyor ki burada yargıya gidilsin, derdimiz anlatılsın öyle bir şey yapılmadan yıkımı yapıyor" şeklinde konuştu. Varan, yıkım devam ederken durdurma kararı aldıklarını ifade ederek, '12 saat yıkımı erteleseydi, biz zaten yargının kararını pazartesi öğleden sonra aldık. Yoksa bu yıkım komple devam edecekti. Yargıdan karar alınca tüm makinelerini çektiler ve gittiler" dedi.

Görüntü dökümü:

-------------

-Eylemden görüntü

-Basın açıklaması

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı
    01:58 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'nin Kaletepe Mahallesi'nde meydana gelen kazada, bir ambulans ile ticari taksi çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık personeli olmak üzere toplam 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

  • Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı
    01:58 Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı

    Ümraniye'de sürücüsünün kimliği belirlenemeyen bir hafif ticari araç, kontrolden çıkarak park halindeki 14 araca çarptı. Sürücü kazayı yara almadan atlatırken, araçlarda hasar meydana geldi. Polis ekipleri olay yerine gelerek caddeyi trafiğe kapattı. Kaza yapan sürücü işlemler için polis merkezine götürüldü ve araçların çekiciyle kaldırılmasının ardından cadde yeniden trafiğe açıldı.

  • Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı
    01:57 Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı

    Ümraniye'de frenleri tutmayan bir araç, seyir halindeyken park halindeki 14 araca çarptı. Kazada şans eseri ölen veya yaralanan olmazken, otomobillerde maddi hasar meydana geldi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü.

  • Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor
    01:53 Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor

    Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı, Bulancak ilçesinde bir kuyumcunun soyulması olayına ilişkin soruşturma işlemlerinin hala devam ettiğini açıkladı. Olayın gerçekleştiği gün yakalanan 3 şüpheli tutuklandı ve suç aletleri ile gasbedilen ziynet eşyaları ele geçirildi. Soruşturma devam ederken, kamuoyuna gelişmeler hakkında bilgi verileceği belirtildi.

  • Denizli'nin Tavas ilçesinde yeni bir kaza meydana geldi
    01:40 Denizli'nin Tavas ilçesinde yeni bir kaza meydana geldi

    Denizli'nin Tavas ilçesinde 10 gün önce 3 kişinin öldüğü kaza bölgesinde, bugün yeni bir kaza meydana geldi. Otomobil ile kamyonetin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Kaza; Tavas ilçesi Güzelköy Mahallesi Dümberek mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; 19 gün önce 4 ölümlü bir kazananın yaşandığı aynı mevkide karşı yönlerden gelen kamyonet ile otomobil çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle kamyonet yola devrilirken, otomobil ise yol kenarındaki yağmur suyu tahliye kanalını da aşarak tarlaya savruldu. Kazada, kamyonet sürücüsü İ.H.M. ile otomobilde bulunan Hakan İ. ve Levent C. yaralandı. Karahisar ve Tavas itfaiye ekipleri tarafından sıkıştıkları araçlardan kurtarılan yaralılar, sağlık ekiplerine teslim edildi. Ambulanslarla hastaneye sevk edilen yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Aynı bölgede 9 Nisan tarihinde meydana gelen kazada, Mehmet Fışkınlı (50) yönetimindeki 20 B 4012 plakalı otomobil ile Yusuf Yusmak (16) idaresindeki plakasız motosiklet ile çarpışmıştı. Kazada motosiklet sürücüsü Yusuf Yusmak ile motosiklette yolcu konumundaki Yavuz Yumaç (14) ve otomobil sürücüsü Mehmet Fışkınlı yaşamını yitirmişti.

  • Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi
    01:29 Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde hırsızlık suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasıyla aranan M.S., polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. M.S., tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Advertisement