DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 3 - Son Dakika
Güncel

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 3

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 3

ÖNCE UÇAK SAATİNİ SONRA KOLTUĞUNU DEĞİŞTİRDİ Haber-Kamera: Cengiz ÇOBAN -İsa ALMAÇAYIR-İSTANBUL-DHA- SABİHA Gökçen Havalimanı'na inerken pistten çıkan uçakta hayatını kaybeden Alev Gençoğlu'nun önce uçak saatini sonra ise koltuğunu değiştirdiği ortaya çıktı.

07.02.2020 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÖNCE UÇAK SAATİNİ SONRA KOLTUĞUNU DEĞİŞTİRDİ

Haber-Kamera: Cengiz ÇOBAN -İsa ALMAÇAYIR-İSTANBUL-DHA- SABİHA Gökçen Havalimanı'na inerken pistten çıkan uçakta hayatını kaybeden Alev Gençoğlu'nun önce uçak saatini sonra ise koltuğunu değiştirdiği ortaya çıktı.

İzmir- İstanbul seferini yapan yolcu uçağı çarşamba günü saat 18.19'da Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'na indikten sonra duramayarak pistten çıktı. Sürüklenen uçak yol kenarına düşerek parçalandı. Kazada 3 kişi hayatını kaybetti. Ölenlerden 60 yaşındaki Alev Gençoğlu bugün İstanbul'da son yolculuğuna uğurlandı.

ANNESİ TABUTA SARILARAK GÖZYAŞI DÖKTÜ

Alev Gençoğlu için öğle vakti Kadıköy'deki Erenköy Galip Paşa Camii'nde tören düzenlendi.

Cenazeye ailesi, yakınları ve arkadaşları katıldı. Camideki başka bir cenaze gelen Sanatçı Erol Evgin de aileye taziyede bulundu. Anne Hayriye Gençoğlu tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Ağabey Hakan Gençoğlu da gözyaşları içinde cenaze namazını kıldı. Cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından cenaze Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi.

"BİLETİ ERKENE ALDIRDI" İDDİASI

Öte yandan bekar Gençoğlu'nun normalde 21.00'da olan biletini 17.00 seferiyle değiştirdiği öğrenildi. Alev Gençoğlu'nun koltuk numarasını da değiştirdiği kaydedildi. Arkadaşı Dilek Pırıldar, "Uçağa binerken de konuşmuştuk. 'Hiçbir şeyim yok geliyorum, uçağı da erkene aldım' dedi" diye konuştu. Yakını Salih Özgür de, "Görünmez kaza işte. Uçağı 21.00'a almıştı sonra 17.00'a çekti. Allah rahmet eylesin, çok iyi bir insandı. Koltuk numarasını değiştirmiş. 6 numaraya gelmiş. 3 kadın yan yana vefat etmişler" şeklinde konuştu.

Görüntü dökümü:

------------------

-Cenazeden görüntü

==================

2- ŞEHİT UZMAN ONBAŞI HELALLİK ALINMASI İÇİN BABA OCAĞINA GETİRİLDİ

Murat DELİKLİTAŞ-Özgür EREN/İSTANBUL, Van'da çığın altında kalarak şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Cihan Erat'ın cenazesi, helallik alınmak üzere Kağıthane'deki evine getirildi. Helallik istendiği sırada, Erat'ın anne ve babası fenalık geçirdi.Van'ın Bahçesaray İlçesi'nde, 5 kişinin öldüğü çığ felaketinin ardından başlatılan kurtarma çalışmaları sırasında düşen ikinci çığın altında kalarak şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Cihan Erat'ın cenazesi, sabah saatlerinde Zincirlikuyu Gasilhanesi'nden alınarak helallik alınmak üzere Çağlayan'daki baba ocağına getirildi. Helallik alındığı sırada, anne Safiye, baba Adnan ve kardeşi Kadir Erat gözyaşlarını tutamadı. Oğlunun fotoğrafına ve tabutuna sarılan anne Safiye Erat zaman zaman fenalık geçirdi. Aileden ve mahalleliden helallik alınmasının ardından şehit Jandarma Uzman Onbaşı Cihan Erat'ın naaşı, cenaze namazının kılınacağı Ataköy 5. Kısım Ömer Duruk Camii'ne götürülmek üzere yola çıktı. Görüntü dökümü---------------------Şehidin cenazesinin evinin önüne getirilişi-Şehidin babasının cenaze aracından inmesi-Babasının ağlaması-Şehidin annesinin feryadı-Şehitten helallik alınması-Şehidin kardeşinin ağlaması-Kalabalıktan detay görüntü-Şehidin evinden detay görüntü-Cenaze aracının gidişi-Genel ve yakın detaylar

==========================

3- ÖNCE UÇAK SAATİNİ SONRA KOLTUĞUNU DEĞİŞTİRDİ

Haber-Kamera: Cengiz ÇOBAN -İsa ALMAÇAYIR-İSTANBUL-DHA- SABİHA Gökçen Havalimanı'na inerken pistten çıkan uçakta hayatını kaybeden Alev Gençoğlu'nun önce uçak saatini sonra ise koltuğunu değiştirdiği ortaya çıktı.İzmir- İstanbul seferini yapan yolcu uçağı çarşamba günü saat 18.19'da Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'na indikten sonra duramayarak pistten çıktı. Sürüklenen uçak yol kenarına düşerek parçalandı. Kazada 3 kişi hayatını kaybetti. Ölenlerden 60 yaşındaki Alev Gençoğlu bugün İstanbul'da son yolculuğuna uğurlandı.

ANNESİ TABUTA SARILARAK GÖZYAŞI DÖKTÜAlev Gençoğlu için öğle vakti Kadıköy'deki Erenköy Galip Paşa Camii'nde tören düzenlendi.Cenazeye ailesi, yakınları ve arkadaşları katıldı. Camideki başka bir cenaze gelen Sanatçı Erol Evgin de aileye taziyede bulundu. Anne Hayriye Gençoğlu tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Ağabey Hakan Gençoğlu da gözyaşları içinde cenaze namazını kıldı. Cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından cenaze Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi.

"BİLETİ ERKENE ALDIRDI" İDDİASIÖte yandan bekar Gençoğlu'nun normalde 21.00'da olan biletini 17.00 seferiyle değiştirdiği öğrenildi. Alev Gençoğlu'nun koltuk numarasını da değiştirdiği kaydedildi. Arkadaşı Dilek Pırıldar, "Uçağa binerken de konuşmuştuk. 'Hiçbir şeyim yok geliyorum, uçağı da erkene aldım' dedi" diye konuştu. Yakını Salih Özgür de, "Görünmez kaza işte. Uçağı 21.00'a almıştı sonra 17.00'a çekti. Allah rahmet eylesin, çok iyi bir insandı. Koltuk numarasını değiştirmiş. 6 numaraya gelmiş. 3 kadın yan yana vefat etmişler" şeklinde konuştu.

Görüntü dökümü: -------------------Cenazeden görüntü-Cenazeye gelenlerden görüntü-Erol Evgin taziyede bulunması-Anne Hayriye Gençoğlu'nun tabuta sarılarak ağlaması-Abi Hakan Gençoğlu'nın ağlaması-Yakının Salih Özgür ile röp-Cenaze namazının kılınması-Fotoğrafı-Genel ve detay görüntüler

===============

4- İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN UÇAK KAZASINDA YARALANANLARLA İLGİLİ AÇIKLAMA

İSTANBUL, Sağlık Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada uçak kazasında yaralanan 180 kişiden, 113'ünün taburcu edildiği, 67'sinin tedavisinin devam ettiği bildirildi. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Sabiha Gökçen Havalimanı'nda meydana gelen uçak kazasında yaralananlarla ilgili yazılı yapılan açıklamada şu ifadelere yer aldı: "180 hastamızdan 113'ü 07.02.2020 saat 14.00 itibariyle taburcu edilmiştir. Mevcut hastalarımızın 13'ü yoğun bakımda olmak üzere 67'sinin tedavisi yatarak devam etmektedir. Marmara Üniveristesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakımında yatan 2 hastamızın da orta-ağır seviyededir."

- ABD'DEN GELECEK EKİP, UÇAĞIN ENKAZINDA İNCELEME YAPACAK

Haber: Semih ÇALIŞKAN - Harun UYANIK - Can EROK/İSTANBUL,  Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 3 kişinin hayatını kaybettiği ve 180 kişinin yaralandığı uçak kazası sonrası enkazın bulunduğu bölgede çalışmalar devam ediyor. Uçağın enkazında inceleme yapmak üzere Amerika Birleşik Devletleri'nden 11 kişilik bir ekip İstanbul'a gelecek. Aralarında Boeing teknik ekibinin de yer alacağı 11 kişilik heyetin yarın enkaz alanında incelemelerde bulunacağı öğrenildi. Yapılacak bu incelemenin ardından uçak parçalar halinde vinç yardımıyla bulunduğu yerden kaldırılarak TIR'lara yüklenecek. Uçağın enkazı daha sonra hangara götürülecek.

Görüntü dökümü -----------------------Ekiplerin çalışmaları-Uçak enkazından görüntüler-Uçağın uzaktan görüntüsü-Yolda vinç için yapılan düzeltme çalışması

======================

5 - İSTANBUL'DA TOPLU ULAŞIMA ZAM

İstanbul DHA - İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi (İBB), toplu ulaşıma zam yapıldığını açıkladı.İBB'den yapılan açıklamada,  "UKOME, yaklaşık 3 yıldır değişmeyen toplu ulaşım ücretlerinde maliyetlerdeki büyük artış nedeniyle yeni bir fiyat düzenlemesi yapma kararı aldı. 10 Şubat Pazartesi günü uygulamaya konulacak yeni tarifede; tam elektronik bilet 3,50 lira, öğrenci bileti 1,75 lira, Tam Mavi Kart 275 lira, Öğrenci Mavi Kartı ise 50 lira olarak belirlendi" denildi.

YENİ FİYAT TARİFESİİBB'nin yazılı açıklaması şu şekilde: İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin başkanlık ettiği UKOME (Ulaşım Koordinasyon Merkezi), 6 Şubat 2020 tarihli toplantıda İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin (İSTESOB) teklifiyle, İstanbul'daki toplu taşıma ücretlerinde artışa gidilmesi yönünde karar aldı. 10 Şubat Pazartesi günü uygulamaya konulacak yeni toplu taşıma tarifesinde; 2,60 lira olan tam elektronik bilet 3,50 lira, 1,25 lira olan öğrenci bileti 1,75 lira olacak. 205 lira olan Tam Mavi Kart 275 lira, 40 lira olan Öğrenci Mavi Kartı ise 50 liradan satılacak.Otobüs ve İBB'ye bağlı raylı sistemlerde Tam Bilet Aktarma Ücretlerinde; birinci aktarma 2,50 lira, ikinci aktarma 1,90 lira, üç, dört ve beşinci aktarmalar 1,20 lira olarak belirlendi. Öğrenci Aktarma Ücretlerinde ise; birinci aktarma 0,75 kuruş, ikinci aktarma 0,70 kuruş, üç, dört ve beşinci aktarmalar 0,60 kuruş olacak. Şehir Hatları Vapurları ve bilet entegrasyonuna dahil deniz motorlarında da 2,60 lira olan hatlar 3,50 lira, 2,70 lira olan hatlar 3,65 lira, 3 lira olan hatlar 4 lira olarak belirlendi. Deniz yollarında aktarma ücretleri ise şöyle: Birinci aktarma 2,80 lira, ikinci aktarma 2,30 lira, üç, dört ve beşinci aktarma 2 lira.

"TOPLU TAŞIMA MALİYETLERİ YAKLAŞIK YÜZDE 43 ORANINDA YÜKSELDİ""İstanbul'da 25 Mayıs 2017 tarihinden bu yana yaklaşık 3 yıllık sürede toplu taşıma bilet ücretlerinde herhangi bir artış yapılmadı. Bu süre zarfında yakıt, enflasyon, asgari ücret ve işletme maliyetlerinde yaşanan artışlar nedeniyle, toplu taşıma maliyetleri yaklaşık yüzde 43 oranında yükseldi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun talimatıyla, maliyetlerdeki yükselişin vatandaşlara tam olarak yansıtılmaması kararı alındı ve elektronik bilet ücretlerine bu artışın altında bir artış oranı uygulandı. Böylece, vatandaş korunurken, toplu taşımacılık hizmeti veren esnafın da enflasyon karşısında ezilmesi belirli ölçüde engellendi. Toplu taşıma hizmetlerinin aksatılmadan yürütülebilmesi için zorunlu olan bu artışın İstanbullular tarafından anlayışla karşılanacağını umuyoruz"

Görüntü Dökümü: ------arşiv

)=======================

6 - İSTANBUL'A GELEN ULUSLARARASI TÜM YOLCULAR TERMAL KAMERA İLE KONTROL EDİLMEYE BAŞLANDI

Haber-Kamera:  Enver ALAS/İSTANBUL,Sağlık Bakanlığı'nın aldığı karar ile İstanbul Havalimanı'nda 'koronavirüs'e yönelik İstanbul'a gelen tüm uluslararası uçuşların yolcuları termal kamera taraması ile kontrol edilmeye başlandı. Bu kapsamda Çin'den gelen yolculara yönelik uygulamalarda iki olan termal kamera sayısı da 6'ya çıkarıldı. İstanbul Havalimanı'nda 'korona virüs' nedeniyle başta Çin olmak üzere Uzak Doğu Asya ülkelerinden gelen yolculara yönelik uygulanan termal kamera taramasının kapsamı genişletildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın önceki gün açıkladığı karar doğrultusunda bugün 14.30 itibariyle İstanbul Havalimanı'na gelen tüm uluslararası uçuşların yolcuları termal kameradan kontrol edilmeye başlandı. Termal kameralar, pasaport noktalarında kurulumunun ardından hizmete girdi. Termal kamera ile kontrol edilecek yolcu sayısının artması nedeniyle terminalde görev yapacak Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü'ne bağlı personel sayısı da artırıldı. Ayrıca  bugüne kadar yapılan uygulamalarda iki olan termal kamera sayısı da 6'ya çıkarıldı.

"25 BİNİN ÜZERİNDE YOLUYU TARADIK"Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü İstanbul Havalimanı Sağlık Denetleme Merkezi Başhekimi Dr. Aykut Yener Kavak, uygulamaya ilişkin basın mensuplarına bilgi verdi. Bugün itibariyle 96 uçuş ve 25 binin üzerinde yolcunun tarandığını belirten Kavak, şunları söyledi: "Sayın Bakanımızın açıklamasının ardından tüm uçuşlar, termal kamera uygulamasından geçirilecek. Biz de bu kapsamda kendi havalimanımızda termal kamera uygulamasına başladık. Böylece termal kamera sayısını 2'den 6'ya çıkardık.  Bu 6 kamera ile yurt dışından gelen tüm yolcuları termal kameradan süzerek, ülkemize geçişini sağlayacağız. Ayın 22 sinde Vuhan uçuşlarıyla başlattığımız termal kamera uygulamasını, 23'ü itibariyle Çin ana karadan gelen tüm uçuşlar, 29'u itibarıyla da 7 ülkeyi termal kamera taramasına almıştık. Ama bugün itibariyle tüm uçuşları taramaya alıyoruz. Bu güne kadar 96 uçuşu ve 25 binin üzerinde yolcuyu taradık. Şu ana kadar olumsuz bir vakaya rastlamadık."

Görüntü Dökümü---------------------Pasaporttan Yolcuların gelişleri-Termal kamera ile kontrol edilmeleri-Kamera görüntülerin ekrandan izlenmesiSağlık ekipleri-Aykut Yener Kavak ile röp-Genel ve detaylar

==================

7- İSTANBUL'DA GÜNEŞİN KEYFİNİ ÇIKARDILAR

Haber-Kamera: Cemal YURTTAŞ-Elif YAVUZ-Zeki GÜNAL-Özgür EREN/İSTANBUL, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalarda bu sabah saatlerinde kar yağışının olacağı belirtilmişti. Kar yağışı bekleyen İstanbullular güneşli havayla karşılaştı. Vatandaşlar Öğle saatlerinde çıkan güneşin keyfini çıkarttı. Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'ndeki yoğunluk dikkat çekti. Bazı vatandaşlar sahilde güneşin tadını çıkarırken bol bol fotoğraf çektirdi.

Görüntü Dökümü-------------------Yürüyen vatandaşlar-İstiklal Caddesi-Taksim Meydanı-Fotoğraf çektiren İnsan Detayları-Sahilde kitap okuyanlar-Genel ve detaylar

======================

8- YEŞİM MELTEM ŞİŞLİ'NİN "ŞÜPHELİ" SIFATIYLA İFADESİ ALINACAK

Ruken KADIOĞLU/ İstanbul, DHA-  İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı İSMEK'in çalışanlarına aşağılayıcı ve ayrımcı ifadeler kullandığı iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli'nin "şüpheli" sıfatıyla ifadesi alınacak.İSMEK eski bölge sorumlusu 19 kadın, kendilerine hakaret ettikleri gerekçesiyle İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli ve  Hayat Boyu Öğrenme (HBÖ) Eski Müdürü Erkan Duyar hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Şişli hakkında, "İnanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme" suçundan soruşturma başlattığı öğrenildi.  Erkan Duyar hakkında ise "Görevi kötüye kullanma" suçu yönünden soruşturma yürütüldüğü kaydedildi.Genel soruşturmadan sorumlu Başsavcıvekili Ömer Faruk Yıldırım'ın yürüttüğü soruşturma kapsamında, Yeşim Meltem Şişli'nin şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrıldığı belirtildi. Soruşturmada, eski Hayat Boyu Öğrenme genel müdürü Ali Koca'nın da tanık olarak bilgisine başvurulacağı kaydedildi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatlarının da müdahillik talebinin olacağı belirtildi.

=======================

9-KARAKÖY'DEKİ KADINLARA SALDIRI DAVASI SON SAVUNMANIN ALINMASI İÇİN ERTELENDİ

Haber: Özden ATİK/ KARAKÖY'de 19 yaşındaki iki başörtülü kadından birine saldırdığı, ayrıca her ikisine yönelik hakaret ve tehditte bulunduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan Semahat Yolcu, cezaevinde tedavi altında bulunduğu gerekçesiyle bugünkü duruşmaya getirilmedi. Duruşma, sanığın son savunmasının alınması için ertelendi.İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Semahat Yolcu katılmadı. Müştekiler Feyza Yerlikaya ve Gamze İnce ise duruşmada hazır bulundu. Müştekileri çok sayıda avukat temsil etti.

MÜŞTEKİLER SANIĞIN CEZALANDIRILMASINI TALEP ETTİLERHakim, tutuklu sanık Semahat Yolcu'nun Bakırköy Kadın Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunduğunu belirterek sanığın adli serviste tedavi altında bulunduğundan hazır edilemediğinin bildirildiğini tutanağa geçirdi. Müştekiler Feyza Yerlikaya ve Gamze İnce, sanıktan şikayetçi olduklarını ve cezalandırılmasını istediklerini belirttiler. Aile Bakanlığı avukatı da tanık beyanlarıyla olayın ortada olduğunu ifade ederek sanığın cezalandırılmasını talep etti.

DURUŞMA ERTELENDİSanık avukatı ise müvekkiliyle görüşemediğini söyleyerek savunma yapmak için süre talebinde bulundu. Sanık Semahat Yolcu'nun tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, son savunmasını yapması için süre vererek duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEİstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Karaköy'de yürümekte olan müştekilerden Feyza Yerlikaya'ya sol omuz kısmına vurduğu, arkadaşı Gamze İnce'ye de küfür ve hakarette bulunduğu iddiasıyla sanık Semahat Yolcu hakkında "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme", "Hakaret", "Tehdit" ve "Kasten yaralama" suçlarından 4 yıl 8 aydan 12 yıl 8 aya kadar hapis cezası talep ediliyor.

Görüntü Dökümü: -----------------ARŞİV

=================

10- İSTANBUL'DA TRAMVAY YOLLARINDAKİ İLGİNÇ KAZALAR KAMERADA

İstanbul DHA - İSTANBUL'da tramvay yollarında meydana gelen ilginç kazaların güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.İstanbul'da tramvay yollarına giren araçlar kazalara neden oluyor. Son iki yılda meydana gelen kazaların güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerden birinde Beyazıt'ta makas değiştiriren tramvayı son vagonu raydan çıkıyor. Bu sırada 2 kişi son anda vagonu farkederek kaçıyor. Diğer 2 görüntüde ise tramvay yoluna giren sürücülerin direklere çarptığı görülüyor. Son görüntü de ise tramvay yoluna giren lüks araca, tramvayın çarpması yer alıyor.

Görüntü Dökümü: -----------Kazaların güvenlik kamerası görüntüleri

=======================

11- OTOMOBİL HIRSIZLARINA YAPILAN OPERASYON KAMERADA

Buse PEHLİVAN/İSTANBULİstanbul'da girdikleri evlerden otomobil anahtarlarını alarak otomobilleri çaldıkları iddia edilen 3 şüpheli polis ekiplerinin operasyonu sonucu yakalandı. Operasyon anları polis kamerasına yansırken, şüpheliler çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliğine bağlı ekipler 13 Ekim ve 8 Ocak tarihleri arasında meydana gelen hırsızlık olayları üzerine çalışma başlattı. Polis ekipleri, hırsızlık olaylarının meydana geldiği bölgelerdeki güvenlik kameralarını inceleyerek hırsızlık olaylarına karışan 3 şüphelinin kimliklerini tespit etti. Polis, yaptığı detaylı incelemeler sonucunda 3 hırsızlık şüphelisinin girdikleri evlerden otomobil anahtarı çalarak otomobil çaldığını belirledi. Oto Hırsızlık Büro Amirliğine bağlı ekipler yaptığı teknik ve fiziki takip sonucunda 17 Ocak Cuma günü İkitelli'de 3 şüpheliye yönelik operasyon gerçekleştirdi. Ekipler operasyonda yakaladığı şüphelileri sorgulamak üzere Asayiş Şube Müdürlüğüne götürdü.Şubede sorgulanan Ufuk G.(22)'nin 3 adet benzer suçlardan poliste kaydı olduğu öğrenildi. Şüphelilerin resmi belgede sahtecilik yaptıkları ve çaldıkları otomobillere sahte plaka taktıkları belirtildi. Şubede işlemleri tamamlanan Ufuk G., Emre D.(22), Batuhan D.(20) çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

HIRSIZLIK ŞÜPHELİLERİNE YAPILAN OPERASYON KAMERADA Öte yandan polis ekiplerinin İkitelli'de şüphelilere yaptığı operasyon anları polis kamerasına yansıdı. Polisin şüphelileri yere yatırarak etkisiz hale getirdiği anlar görüldü.

Görüntü Dökümü: ---------------(Polis Kamerası)-Şüphelilere yapılan operasyon anı-(Aktüel)

-Şüphelilerin emniyetten çıkarılışı


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 3 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Samsung Galaxy S25 için geliştirilen Exynos 2500 işlemci, Snapdragon 8 Gen 4'ten daha verimli olacak
    17:11 Samsung Galaxy S25 için geliştirilen Exynos 2500 işlemci, Snapdragon 8 Gen 4'ten daha verimli olacak

    Samsung'un Galaxy S24 serisini tanıtmasının ardından Galaxy S25 için çalışmalara başladığı ortaya çıktı. Sızdırılan raporlara göre Samsung'un geliştirdiği Exynos 2500 işlemci, Qualcomm'un Snapdragon 8 Gen 4 yonga setinden daha verimli olacak. Exynos 2500, Samsung'un ikinci nesil 3 nm üretim sürecine göre yapılan çip üretimi sayesinde Snapdragon 8 Gen 4'ten daha yüksek performans gösterebilir. Ayrıca Exynos 2500, Exynos 2400'e göre daha az güç tüketerek daha fazla performans sunacak ve daha güçlü bir grafik birimine sahip olacak. İki versiyonu bulunan Exynos 2500'ün Galaxy telefonlarda ve Galaxy Tab, Galaxy Book serilerinde kullanılması bekleniyor. Galaxy S25'in ve Exynos 2500'ün tanıtımına aylar olmasına rağmen sızdırılan özellikler, güçlü bir telefonun bizi beklediğini gösteriyor.

  • İstanbul'da Fırtına ve Sağanak Yağış Bekleniyor
    17:11 İstanbul'da Fırtına ve Sağanak Yağış Bekleniyor

    İBB Afet İşleri Dairesi Başkanlığı, AKOM'un yaptığı son meteorolojik tahminlere göre İstanbul'da yarın erken saatlerden itibaren rüzgar aralıklarla fırtına şeklinde esecek. Kuvvetli rüzgarla birlikte sağanak yağmur geçişleri görülecek. Sabah saatlerinde kentin batısındaki ilçelerde görülecek yağışların öğle saatlerinde il geneline yayılarak akşam saatlerine kadar etkili olması bekleniyor. İstanbul başta olmak üzere yurdumuzun batı bölgeleri Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altına giriyor. Cumartesi (yarın) erken saatlerden itibaren kuzeyli yönlerden (Poyraz) aralıklarla fırtına şeklinde (40-65km/s) esecek rüzgar ile birlikte etkisini arttırması bekleniyor. Cumartesi, Çatalca, Silivri ve Arnavutköy gibi kentin batısındaki ilçelerde başlaması beklenen sağanak yağmur geçişlerinin öğle saatlerine doğru il geneline yayılacağı, akşam saatlerine kadar aralıklarla kuvvetli şekilde (20-50kg/m2) etkili olacağı tahmin ediliyor. Soğuk ve yağışlı havanın cumartesi geç saatlerde etkisi kaybetmesi pazar günü itibari ile de şehri terk etmesi bekleniyor. Halihazırda 12-14°C aralığına gerileyen sıcaklıkların tekrar 20°C'lerin üzerine yükseleceği öngörülüyor.

  • Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, Nusaybin'de okul ve KETEM açılışını gerçekleştirdi
    17:10 Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, Nusaybin'de okul ve KETEM açılışını gerçekleştirdi

    Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, Nusaybin ilçesinde Yolbilen Ömer Özel İlkokulu ve Neriman Özel KETEM'in açılışına katıldı. Açılışlara AK Parti Mardin Milletvekilleri, Nusaybin Kaymakamı ve diğer yetkililer ile vatandaşlar da katıldı.

  • Erol Küçükyalçın'ın Anma Konseri Cem Karaca Kültür Merkezi'nde Yapıldı
    17:10 Erol Küçükyalçın'ın Anma Konseri Cem Karaca Kültür Merkezi'nde Yapıldı

    2018 yılında hayatını kaybeden Türk Musikisi'nin önemli isimlerinden Erol Küçükyalçın için anma konseri düzenlendi. İstanbul Türk Musikisi Sevenler Derneği Başkanı Nilüfer Fenerci Yargıcı, konuşmasında hocanın adını yaşatmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Konserde Küçükyalçın'ın en sevdiği Türk Musikisi şarkıları seslendirildi ve izleyiciler de şarkılara eşlik etti. Erol Küçükyalçın, TRT radyolarında bantları denetimden geçen nadir sanatçılardan biriydi ve 40 yıl boyunca İstanbul Türk Musikisi Sevenler Derneği'nin hocası ve şefi olarak görev yapmıştı.

  • Gelibolu'daki Gazi Süleyman Paşa Türbesi ve Namık Kemal'in mezar restorasyonu revize projeyle devam edecek
    17:10 Gelibolu'daki Gazi Süleyman Paşa Türbesi ve Namık Kemal'in mezar restorasyonu revize projeyle devam edecek

    Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde bulunan Gazi Süleyman Paşa Türbesi ve Namık Kemal'in mezarının restorasyon çalışmaları revize projeyle sürdürülecek. Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, restorasyonun yüzde 50'sinin tamamlandığı ve Çanakkale Müze Müdürlüğü tarafından revize restorasyon projesinin istendiği belirtildi. Ayrıca, türbeyle ilgili gelen şikayetler üzerine gerekli tedbirlerin alınması için yükleniciden talepte bulunuldu.

  • Nothing Phone (2) için ChatGPT Güncellemesi Yayınlandı
    17:09 Nothing Phone (2) için ChatGPT Güncellemesi Yayınlandı

    Nothing Phone (2) için yayınlanan son güncelleme olan Nothing OS 2.5.5, ChatGPT eklentisini getiriyor. Bu güncelleme ile birlikte kullanıcılar daha hızlı performans ve daha kolay erişim sağlayabilecekler. Ayrıca güncelleme notlarında kamera geliştirmeleri, hata düzeltmeleri ve yeni özellikler de yer alıyor. Nothing, bu ayın sonunda Phone (1) ve Phone (2a) için de ChatGPT eklentisini yayınlayacak. Haziran ayında ise Ear ve Ear (a) ürünlerine de ChatGPT entegrasyonunu duyuracak.

  • Ege, İstanbul'u farklı gözlerle anlatan klibi hakkında konuştu
    17:09 Ege, İstanbul'u farklı gözlerle anlatan klibi hakkında konuştu

    Ege, çekilen görüntülerden sonra İstanbul'u daha önce hiç böyle görmediğimizi söyledi. Ayrıca, oyuncuların şarkı söylemesi konusunda da açıklamalarda bulundu ve bu durumun mesleki etikle bağdaşmadığını ve haksız rekabete neden olduğunu belirtti.

  • Urla Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısında 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
    17:09 Urla Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısında 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi

    Urla Belediyesi nisan ayı meclis toplantısında görüşülen 2023 Yılı Faaliyet Raporu, denetim ve inceleme yolu açık olmak üzere şerh konularak oy çokluğuyla kabul edildi. Ayrıca CHP Grup Sözcüsü Alp Bölükbaşı, denetim raporunun daha detaylı olarak incelenmesi için bir komisyon kurulması önerisinde bulundu.

  • Beykoz Belediyesi'nin 3 Milyar TL Borcu Var
    17:09 Beykoz Belediyesi'nin 3 Milyar TL Borcu Var

    İstanbul'da AKP'den CHP'ye geçen Beykoz Belediyesi'nin Belediye Başkanı Alaattin Köseler, belediyenin yaklaşık 3 milyar TL borçla devir aldıklarını açıkladı. Köseler, borcun faizleriyle birlikte 3 milyar TL'ye yaklaşacağını tahmin ettiğini belirtti.


Advertisement