Dha İstanbul Bülteni - 3 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 3

HAVADAN GÖRÜNTÜLERLE İSTANBUL'U ESİR ALAN YANGINGökyüzüne yükselen dumanların bir çok semtten görüldüğü yangın havadan da böyle görüldüAli AKSOYER, İstanbulDHAİstanbul'un bir çok semtinden görülebilen yangın havadan da görüntülendi.

22.11.2016 14:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HAVADAN GÖRÜNTÜLERLE İSTANBUL'U ESİR ALAN YANGIN

Gökyüzüne yükselen dumanların bir çok semtten görüldüğü yangın havadan da böyle görüldü

Ali AKSOYER, İstanbulDHA

İstanbul'un bir çok semtinden görülebilen yangın havadan da görüntülendi. Plastik fabrikasında sabah saatlerinde başlayan yangına İstanbul İtfaiye gruplarının bir çoğu yönlendirildi. İtfaiyenin söndürme çalışmaları devam ediyor.

Görüntü Dökümü:

----------------------

Yangının havadan görüntüleri

====================

PLASTİK FABRİKASINDAKİ YANGIN OKULU TATİL ETTİRDİ. BİR MAHALLEDE HAYAT DURDU

DUMANDAN ETKİLENEN MUSTAFA ITRİ İLOKULU VE ORTAOKULU TATİL EDİLDİ

Haber: Özgür ALTUNCU/ Kamera: Yaşar KAÇMAZ - İstanbulDHA

Bayrampaşa'daki yangın Kocatepe Mahallesini teslim aldı. Duman ve koku yüzünden kimse sokağa çıkamadı. Esnaf dükkanlarını açamadı. Dumandan etkilernen Mustafa Irti İlkokulu ve Ortaokulu tatil edildi. Yangını duyan veliler okula koştu. Nefes almakta zorlanan öğrencilere okul yönetimi tarafından maske dağıtıldı. Maske takan ve ağız ve burunlarını kapatan öğrenciler okuldan kaçarak çıktı. Bayrampaşa Kaymakamı Osman Aslan Canbaba okula gelerek yöneticilerden bilgi aldı. Canbaba okulun tatil edildiğini açıkladı.

Görüntü Dökümü:

Okuldan velilerin çıkardığı öğrenciler

Öğrencilerden ve velilerden detay görüntüler

Vatandaşlarla röportajlar

Okuldan detay görüntüler

Muhabir anonsu

Esnaf ile röportajlar

Mahalleden detay görüntüler

====================

(aktüle görüntülerle) BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN SİBER GÜVENLİK AÇIKLAMASI (1)

Haber: Özgür ALTUNCU - Kamera: Yaşar KAÇMAZ/ İstanbul DHA

Başbakan Binali Yıldırım İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Bilişim Zirvesi 2016'da konuştu. İnternet güvenliğini önemsediklerini söyleyen Yıldırım, "Siber güvenlikle ilgili yasal düzenlemeler yapıldı. Siber güvenliğin sağlanmasına ilişkin önemli çalışmalar devam ediyor. Eylem planı uygulamaya girmiş durumda. Eğitimler veriliyor. Tatbikatlar düzenleniyor. Siber saldırılarla ilgili dayanıklılık testleri yapılıyor. Siber caydırıcılık konusunda önemli adımları atmış olacağız" dedi.

'KAMUNET' PROJESİ

Yarın bu kapsamda kamunet projesinin tanıtımının yapılacağını söyleyen Yıldırım, "Ulusal siber güvenlik çalıştayı da başlıyor. Kamunet nedir? Siber güvenliğin, kamuda atılan adımıdır. Kamuda bilişimin bir özel ağ üzerinden yapılması ve böylece kamu iletişiminin bilgi akışının güvenli ortamda gerçekleşmesidir. Kamu verileri kamunet üzerinden daha sağlıklı gerçekleşecek. Kamu özel sektör, bütün paydaşlara sorumluluklar verilerek, yeni bir eko sistemin oluşumu sağlanacak" diye konuştu.

VERİLER ÜLKEMİZDE KALACAK

Bilişim şirketlerini çağrı merkezleri gibi veri merkezleri kurmaları çağrısında bulunan Başbakanı Binali Yıldırım, "Enerji desteğine varıncaya kadar her türlü desteği veri merkezi kurulması için çok özendirici bir teşvik paketini yürürlüğe koyduk. Hayırlı olsun. Şimdi firmalardan beklediğimiz, bu veri merkezlerinin kurulması. Bunu bir ticari kazanç olarak görmüyoruz. Bilgi güvenliğine, stratejik bilgi hedeflerine de hizmet edecektir. Bu tür merkezler, bölgenin bütün verilerinin ülkemiz üzerinden trafiğinin sağlanmasına katkı sağlayacak. Ülkemizde üretilen ve ülkemiz üzerinden taşınan bilgilerin ülkemizde kalmasına vesile olacak" dedi.

VERİ MERKEZLERİNİN KURULMASI

Merkezlerin kurulmasıyla Google, Youtube gibi büyük internet platformlarının verilerinin de bu merkezlerinde muhafaza edilmesine için bir fırsat oluşacağını söyleyen Yıldırım, "Bu konuda bazı yasal iyileştirmelere ihtiyaç var. Bununla ilgili düzeltmeleri de yapıyoruz. Atılan adımlar bilişim sektörünün büyümesine ve verdiğimiz önemini, açıkça ortaya koymaktadır" diye konuştu.

BİLGİ PARANIN YERİNİ ALDI

Geride kalan çağda en büyük gücün para olduğunu, şimdilerde paranın yerini bilginin aldığını belirten Yıldırım, "Bilgiye sahipseniz, güce de sahipsiniz. Bilgiye sahip ülkeler bir adım öne geçiyor. Türkiye'yi geleceğin dünyasında saygın bir yerde görmek istiyorsak, bilgi üretimi yapmak şart" dedi.

Görüntü Dökümü:

------------------

Detaylar

Başbakanın açıklamaları

====================

FETÖ'NÜN KÜÇÜKÇEKMCE BÖLGE İMAMI VE EV İMAMI TUTUKLANDI

Haber: Çağatay KENARLI/ İstanbul DHA

Küçükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yaptığı çalışmalarda terör örgütü ile bağlantısı bulunan ve örgüte finans desteği sağladığı iddia edilen 9 kişiyi gözaltına aldı. Polis ekipleri yaptığı çalışmalarda gözaltına alınan şüphelilerden R.Ş.'nin Küçükçekmece'deki esnaflardan sorumlu bölge imamı olduğu, H.B.C.'nin ise Küçükçekmece ev imamlarından sorumlu imam olduğunu tespit etti.

Küçükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan şüphelilerden R.Ş. ve H.B.C. tutuklanırken, 7 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Görüntü Dökümü

----------

(Polis Kamerası)

-Şüphelilerin emniyetten çıkartılması

-Şüphelilerin adliyeye sevk edilmesi

==================

MADAME TUSSAUDS İSTANBUL, 28 KASIM'DA AÇILIYOR

İhsan YALÇIN - Hakime TORUN/ İstanbul DHA

Dünyanın en ünlü balmumu müzesi Madame Tussauds'nun 21'inci merkezi İstanbul'da açılıyor.

Madame Tussauds'nun Grand Pera'daki merkezi, Türkiye ve dünyanın yıldız isimlerinden oluşan balmumu figür koleksiyonuyla kapılarını, 28 Kasım Pazartesi günü ziyaretçilerine açmaya hazırlanıyor. Açılış öncesi müze, basın mensuplarına tanıtıldı. Müzede tarih, kültür, sanat, spor ve siyaset dünyasından 55 figür yer alıyor. Sergilenecek figürler arasında Mustafa Kemal Atatürk, Mevlana, Fatih Sultan Mehmet, Kanuni Sultan Süleyman, Zeki Müren, Barış Manço, Adile Naşit, Angelina Jolie, Brad Pitt, Usain Bolt, Messi, Rihanna, Marilyn Monroe, Muhammed Ali ve daha birçok sürpriz isim bulunuyor.

"GERÇEĞE EN UYGUN FİGÜR YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Koleksiyonlarına yılda 3-4 figür daha katmayı planladıklarını söyleyen Madame Tussauds İstanbul'un Grup Genel Müdürü Sarper Hilmi Suner, "Madame Tussauds dünyanın en eski balmumu figürlerinden oluşan bir müze. Bu müzenin 21. merkezi olmak oldukça heyecan verici. Buradaki figürlerin arkasında çok ciddi emekler var. Bir balmumu figürünü minimum 4, maksimum 6 ayda tamamlıyoruz. Gerçeğe en yakın figür yapmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Müzedeki balmumu figürlerinden detay

-Basın mensuplarının müzeyi gezmesi

-Sarper Hilmi Suner ile röp.

-Genel ve detaylar

==================

TUĞRUL ERYILMAZ 5 YIL HAPİS İSTEMİYLE HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

Haber: Hayati KILIÇ, İstanbulDHA

Kapatılan "Özgür Gündem" gazetesi'nde bir günlük nöbetçi genel yayın yönetmenliği yapan Hasan Tuğrul Eryılmaz ve gazetenin sorumlu yazı işleri müdürü İnan Kızılkaya, "Terör örgütlerinin yayınlarını basmak veye yayınlamak, terör örgütü propagandası yapmak" suçunu işledikleri iddiasıyla yargılandıkları davada 5 yıla kadar hapis istemiyle hakim karşısına çıktı.

İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Hasan Tuğrul Eryılmaz katıldı. Diğer sanık İnan Kızılkaya ise başka bir suçtan tutuklu olduğu için duruşmaya jandarmalar arasında getirildi.

YAZILI SAVUNMA YAPTI

Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Hasan Tuğrul Eryılmaz "1974 yılında TRT Haber Merkezi'nde başladığım gazeteciliğimi, 3 yıl önce "sarı nokta" isimli göz hastalığına yakalanıncaya kadar aktif olarak sürdürdüm. Bu uzun yılların 20'si iletişim fakültelerinde gazeteciliğe giriş ve haber dersleri vermekle geçti. Gazetecilik anlayışım anglosaksonların toplumsal sorumluluk kuramına dayanır, yani klasiktir. Kısaca söylemek gerekirse gazeteci haber verir ve toplumda çatışma alanlarını tartışma alanlarına çekmek için elinden gelen çabayı gösterir" dedi.

GAZETECİLİĞİN DE EVRENSEL KURALLARI VARDIR

Farklı düşüncelerin yok olmaması için dayanışmayı bir gazetecilik görevin bildiğini ve bir günlük nöbetçi genel yayın yönetmenliği yaptığını belirten Eryılmaz "Hukuk gibi gazeteciliğin de evrensel kuralları vardır. Ben de meslek hayatım oyunca bunlara bağlı kalmaya çalıştım. Bir gazetenin yazı işlerinde 3-5 saat oturarak o gazetenin yayın politikasının etkilenmeyeceğini herkesten daha iyi bilirim" dedi.

HİÇBİR ÖRGÜTLE ÜYELİK BAĞIM OLMADI

Gazetenin genel yayın yönetmenin, gazetenin 1. sayfası dışında bütün bölümlerini okumadığını belirten Eryılmaz "En iyi bildiğim şey de gazetecinin tüm iktidarlara karşı bireylerin ve farklı toplulukların yanında olması evrensel ilkesini hiç aklımdan çıkarmadığım dır. Anaakımda çalıştığım 12 Eylül ve sonrası dönemlerde de bu ilkeyi hiç gözardı etmedim. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Mülkiyeliler Birliği dışında hiçbir örgütle üyelik bağım olmadı. Gazeteciliğin evrensel kuralları ve değerlerine sahip çıktım, yani işimi yaptım. Bunun suç olduğunu düşünmüyorum. Hakkımda beraat kararı verilmesini diliyorum" dedi.

Hakimin sorusu üzerine aylık ortalama 6 bin lira geliri olduğunu belirten Eryılmaz, hakkında verilecek hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını isteyip istemeyeceğine, avukatıyla görüştükten sonra dana sonra karar vereceğini belirtti.

Gazetenin yazı işleri müdürü İnan Kızılkaya savunmasında "Demokratik ülkelerde basın özgürlüğü olmazsa olmaz bir durumdur. Bu özgürlük eleştiri hakkını da içinde barındırır.Hakkımda verilecek kararın, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını istiyorum" dedi.

Duruşma dosyadakİ eksikliklerin giderilmesi için ileri bir tarihe ertelendi.

İDDİANAMEDEN

İddianamede, İnan Kızılkaya'nın yazı işleri müdürü, Hasan Tuğrul Eryılmaz'ın genel yayın yönetmeni olduğu "Özgür Gündem" gazetesinin 1 Haziran 2016 tarihli yayınının 5, 7 ve 11' inci sayfalarında kaleme alınan bazı yazıları işaret ediliyor. İddianamede "Terör örgütlerinin yayınlarını basmak veya yayınlamak, terör örgütü propagandası yapmak" suçlarını işledikleri iddia edilen sanıkların 1- 5 yıl arasında hapis cezalarıyla cezalandırılmaları isteniyor.

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement